Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω μπηκα το 2002 και τελειωσα τωρα

Χριστέ μου!!!! 11 χρόνια!!!!!!

'Οπως όλα τα ΤΕΙ δυστυχώς τρώς τα χρόνια του και στο τέλος είτε ΤΕΙ τελείωσες είτε ΙΕΚ το ίδιο και αυτό είναι.Χάλια Λεφτά,χάλια αντιμετώπιση και απλώς ποτέ δεν θα είσαι στο συναφι του Πολυτεχνείου.

....

:shock:

ναι ναι, οι σχολές φταίνε, όχι ότι οι περισσότεροι είναι βόδια και δεν ξέρουν χριστό πάνω στο αντικείμενο, ε δεν τους φταίει η σχολή και το αντικείμενο που δεν μπορούν να βρουν δουλειά (φυσικά και η ανεργία παίζει σημαντικό ρόλο).

Το έχω ξαναπεί, παίρνει ο κόσμος πτυχίο με 5-6 και μετά λέει "δεν μπορώ να βρω δουλειά", λογικό δεν είναι? όχι μόνο λόγο βαθμού που δείχνει κάτι, αλλά δεν ξέρεις και τίποτα ...

Λέει η κοινωνία "τόσοι πτυχιούχοι άνεργοι", αφού η πανεπιστημιακή κοινότητα φταίει με τις σκούπες περνάει τον κάθε μλκα, άσε που σε πάρα πολλά μαθήματα η εξέταση είναι παιδική.

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ενω πιστευεις οτι σε σχολες οπως η λογιστικη και η δοιικηση επιχειρησεων στις οποιες:

1) Μπαινει ο συρμος γιατι πιστευει πως θα εχει σιγουρη δουλεια γιατι ειναι και ευκολες σχολες(σε βαση εισαγωγης και περιεχομενου)  και σαν επαγγελματα εχουν μια ικανοποιητικη σταθεροτητα ....

2) ...Λογω του ογκου των φοιτητων ο εκαστοτε καθηγητης ειναι σε θεση να κανει μαθημα επιπεδου....

3)...Τα οποια η πλεμπα η οποια δεν ειχε προηγουμενη σοβαρη επαφη με το αντικειμενο παλευει να καταλαβει (και τελικα τα σκατωνει)...

4)... Και η οποια πλεμπα τελικα αθροιζεται μαζι με τους υπολοιπους καινουργιους και τους ακομα παλιοτερους οποτε ολοι καποια στιγμη θα ικανοποιηθουν με το 4,5 το 5 και το 6....

5)... Με τον οποιο βαθμο δεν θα βρουν δουλεια γιατι δεν λεει κατι ουτε σαν βαθμο αλλα και γιατι μπορει να εχουν βγει αλλοι 500 σαν και αυτον οποτε πας με κληρο και αμα κατσει αλλιως υπαρχουν και αλλοι στη σειρα για τη θεση.

Σωστα. Δεν φταιει η σχολη. Φταιει ο φοιτητης γιατι δεν απαιτει το ποιοτικο επιπεδο που θα επρεπε να εχουν τριτοβαθμιες σχολες και φταιει το δεδομενο νομοθετικο υποβαθρο γιατι κατασκευαστηκε ακριβως για να προοθει αυτη τη νοοτροπια.

Νομιζεις οτι επειδη υπαρχουν προβληματα οι σχολες εχουν διαθεση να τα λυσουν ; ΛΑΘΟΣ. Αν δεν υπαρχει καραμπυνατη παρατυπια με τις αναλογες νομικες κυρωσεις δεν προκειται να κουνησουν το μικρο τους δαχτυλακι. Και φυσικα τοπικες κοινοτητες και το προσωπικο που στελεχωνει τις εκαστοτε σχολες θα εκμεταλευτει το επακρο τα αφυσικα φαινομενα που δημιουργουνται απο το γραμμα του νομου.

Θες αυτο ειναι φροντηστηρια ?

Θες να το πεις σκουπες με κινητρα κατω απο το τραπεζι ?

Θες βολεμα των "δικων μας παιδιων" ( το σλογκαν "κουβαλα το προτζεκτορα για να σε κανω λεκτορα" απο που βγηκε νομιζεις ) ?

Και ξερεις που κολανε παντα οι φοιτητες σε ολη αυτη τη κατασταση ?

ΠΟΥΘΕΝΑ.

Κανενας δεν περιμενει τιποτα απο μια κατα τα αλλη αμορφη αγελη η οποια κατα την ειρωνεια του πραγματος μπηκε σε αυτες τις σχολες για να παρει καποια συγκεκριμενη μορφη και σχημα ( στο τελος του προγραμματος σπουδων θα εχει ενα πτυχιο που θα αναλογει σε ενα ογκο απο φεκ τα οποια περιγραφουν τα επαγγελματικα δικαιωματα του πτυχιουχου )

Εχεις καταλαβει γιατι γινονταν ομως οι φασαριες στη τριτοβαθμια παιδια τα τελευταια 7 σχεδον χρονια απο το νομο πλαισιο εως σημερα ?

Γιατι οι καθηγητες και το δοιηκητικο προσωπικο εχανε οτι δικαιωματα "κερδισε" με τον ιδρωτα το αιμα και το ξυλο που φαγανε μερικοι απο αυτους επι δικτατωριας και πρεπει πλεων λογω της οικονομικης κρισης να ανεχτουν μικροτερους μισθους και επιχορηγησεις.

Και καλα, πες οτι δεν ειναι ο ογκος των περοσσοτερων καθηγητων σκαρτων και μπορουν με τις μικροτερες επιχορηγησεις να τα βγαλουν περα με την "πλεμπα". Ενα λιγοτερο εργαστηριο δεν θα κανει τη διαφορα. Μια ακομα αιθουσα μπορει να χτιστει αργοτερα και τα βιβλια μπορουν να γινουν σημειωσεις.

Αλλα μικροτεροι μισθοι ?

Εισαι ακομα βεβαιος οτι φταινε ΟΛΟΙ ο φοιτητες αλλα ΚΑΙ οι καθηγητες/τμηματα για μια κατασταση η οποια ειναι σχεδιασμενη για να επιτρεπει  να βγαζουν ολοι το χειροτερο τους εαυτο ?

Δημοσ.

Οσο οι σχολές δεν τροποποιούν το προγραμμα σπουδών τους ώστε να ταιριάζει με τον παλμό στην αγορά εργασίας τόσο θα υπάρχουν σχολές οι οποίες θα παράγουν πτυχιούχους παπαγαλάκια και άσχετα με το αντικείμενο...

• Like 1
Δημοσ.

Downloadpercent, Θα μιλαγαμε για σπαμαρισμα αν ΔΕΝ υπηρχε καποιο περιεχομενο σε ολοκληρα τα κατεβατα που γραφω.

Μερικα αν οχι τα περισσοτερα απο αυτα που περασα στα Post μου αντικατωπτριζουν μια σειρα απο καταστασεις που υπαρχουν και δεν μπορουν να συγκεντρωθουν σε μερικες σειρες τυπου:

"Το ΤΕΙ Καβαλας ειναι ενα τεραστιο μπουρδελο, καταληψη εδω και τωρα". Και μετα ολοι οσοι ηταν υπερ της καταληψης πανε για καφε.

Με αυτη τη λογικη μπορουμε να παμε ολοι για καφε και να συνεχισουμε τη ζωη μας. Θες απο την αλλη να πουμε μερικα πραγματακια που μπορει να κανουν τη διαφορα; Μπορεις να αρχισεις το ζεσταμα σου γιατι μπορει στο συγκεκριμενο θεμα να ξεφυγει σε μεγεθος post απο εδω ως το Θεο.

Υπαρχει οτι μπορει να κανει τη διαφορα υπαρχει και ο καφες. Διαλεγεις τι αντεχεις.

Δημοσ.

ΥΓ: @Dio, σπαμάρισμα με την έννοια ότι γράφεις πολλά και είναι κουραστικό όχι για αυτά που γράφεις (προς θεού)

Παιδιά, για να δείτε τι *κωλοχανείο είμαστε κλείνουν κάποια τμήματα επειδή υπάρχουν σε ΙΕΚ

Όταν αγαπητέ υπουργέ το τμήμα αυτό σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ έχει 20 χρόνια και σε κάποιο ΙΕΚ έχει δεν έχει 6-7 χρόνια, πως το κλείνεις? δεν έχει λογική αγαπημένε μου, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?

Δεν είναι κουφό αυτό ρε παιδιά? εγώ το βλέπω σαν πρόφαση...

*κωλοχανείο, η διαφορά ενος Κωλοχανείου και ενος Μπουρδέλου είναι ότι στο μπουρδέλο υπάρχει μια οργάνωση και κάνεις την δουλειά σου.

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω διαβασει τα απιστευτα εδς περα! απο την μυγα ξυγκι δεν βγαινει!
Σε ολα τα ΤΕι κ ΑΕΙ της ΕΛλαδος τα προγραμματα σπουδων ειναι ολα "λιγο απ ολα".. Ο καθενας μας που γουσταρει την οποια σχολη περασε πρεπει εκτος απο τα μαθηματα και το προγραμμα σπουδων που δινει το καθε ιδρυμα να καθετε και να ψαχνετε ΜΟΝΟΣ του.. δεν γινετε να στα μαθπυν ολα σε μια σχολη! και απλα εσυ να βγαινεισ ετοιμος για δουλεια!!! Η μεγαλυτερη μαγκια δεν ειναι να παρεις ενα κωλοπτυχιο αλλα μετα απο αυτο να συναιχισεις το διαβασμα - ψαξιμο και να ευρυνεις τις γνωσεις σου σε αυτο που γουσταρεις εσυ!
Στην ΒΠ σου μαθαινουν C++ .. ναι συμφωνω οτι ειναι παναρχαια και οτι κανεις δεν την εχει στην αγορα ομως ειναι η βαση του προγραμματισμου.. απο εκει ξεκινας και ΕΞΕΛΙΣΕΣΑΙ μονος σου!!
και αυτο ισχυει για ολα τα μαθηματα.. παρε μια προχειρη ΒΑΣΗ και μετα χτισε εσυ απο πανω!
Ετσι ειναι σε ολα!
Τωρα για τα υπολοιπα για ζωα καθηγητες - επιχορηγησεις και αλλα πολλα που διαβασα υπαρχουν σε ολα τα ιδρυματα της Ελλαδος!
Το κακο ειναι οτι το πειρατε χαμπαρι τωρα που η κριση εχει βαρεσει ΚΟΚΚΙΝΟ.. τοσα χρονια που περναγαμε ζαχαρι . . . ΔΕΝ ενοιαζε ΚΑΝΕΝΑΝ μας!

Δημοσ.

Εξελισεσαι και μαλιστα μονος σου ? Βγαλε και τα λευτα τοτε μονος σου αμα εχεις τα @@ για να στησεις μονος σου μια επιχειρηση.

Αλλιως πες μου και μενα πως αποδεικνυεις την εμπειρια που αποκτας μονος σου μου λες οταν το μονο που εχεις ειναι το χαρτι απο το ΤΕΙ ?

Χωρις το χαρτι του πτυχιου δεν μπορεις να κερδισεις ΣΟΒΑΡΗ προυπηρεσια και χωρις την προυπηρεσια δεν προκειται να κερδισεις τη σταθερη δουλεια, τουλαχιστον στο χωρο της πληροφορικης.

Τωρα, οι βασεις και η βασουλα που μας κανουν στη ΒΠ εγγυημενα δεν φτανουν ουτε για σκουπιζεις τις τουαλετες απο το 99,9 % των δουλειων του κλαδου και θες να μου πεις πως πιστευεις οτι με αυτα μονο και την υποσχεση της καλης σου της καρδιας οτι μπορεις και το κανεις ο εργοδοτης θα σε υποδεχτει με το κοκκινο χαλι...

Καλο το καρναβαλι, λεμε καμια μαλακια να περασει η ωρα, αλλαμ μηπως ( λεω μηπως ) πρεπει να ξεκαβαλησεις το καλαμι και να βγαλεις το καπελο του Ναπολεοντα ?

Ο Αγιος Βασιλης και η προσωπικα κερδισμενη εμπειρια αν δεν εχεις απτα στοιχεια να τα αποδειξεις απλα δεν υπαρχουν.

Δημοσ.

Ρε dio πες μου λιγο το status σου για να καταλαβω λιγο σε τι κατασταση εισαι!
εχεις βγαλει πολυ χολη για την BΠ ,οχι οτι εχεις αδικο αλλα δεν εχεις και δικιο !
ολα τα παραπανω που αναφερεις δεν εχει να κανει με την σχολη που εβγαλες - αλλα με το Ελληνικο συστημα!
οποτε καλα θα κανεις να τα βαλεις με το κρατος - το συστημα που μας κυβερναει και μετα να τα βαλεις με την σχολη!
Το γεγονος οτι εσυ δεν μπορεις να βρεις δουλεια για να συμπληρωσεις προυπηρεσια δεν φταιει η σχολη αλλα η τρομερη ανεργια μου μαστιζει την χωρα και οι εργοδοτες ζητανε παπαδες!
ΟΛΟ το συτημα παιδειας ειναι για τον π@υτσο . . .

Δημοσ.

Μπηκαμε παρεουλα το '02. Οπως σου ειπα στο π.μ. ορκιστηκα το '11. Ειχα να αντιμετωπισω αρκετα οικογενειακα και οικονομικα προβληματα που μπηκαν σφηνα σε αυτο το διαστημα οπως και 2 χρονια ανεργιας εξαιτιας των οποιων ανεβαινα μονο για τη δηλωση μου και αλλο 1 χρονο για το στρατο.

Ακομα και ετσι τα τελευταια 2 χρονια το μονο που καταφερα να βρω ειναι μικροδουλειες αραια και που σαν τηλεφωνητης και να σου πω την αληθεια μου προσωπικα δεν βλεπω να τραβαει η μηχανη. Ηδη τους 2 τελευταιους μηνες δεν υπαρχει σαλιο και ζω με την οικογενεια μου.

Ευτυχως ειχα τελειωσει μαζι με τη σχολη και με τα τελευταια διπλωματα αγγλικων που εχω και με τον ελευθερο χρονο που εχω κοιταω να φυγω εξω γιατι εδω δεν βλεπω πολλα πραγματα.

Το θεμα ειναι πως ποτε δεν ειχα ουτε τη χρονικη ανεση ουτε την οικονομικη για να "χανω χρονο" παιζωντας με πραγματα εκτως σχολης που δεν θα μου εφερναν αμεσα αποτελεσματα. Για αυτο και εδινα και δινω τοσο μεγαλη σημασια στην αναλογια μεταξυ αγορας και σχολης. Η υλη που παρεχεται ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΕΙ να δινει αμεσο αντικρυσμα στις αναγκες της αγορας. Ειναι ο λογος για τον οποιο φτιαχτηκαν τα ΤΕΙ αλλωστε.

Και οσο σαπια και να ειναι η κοινωνια και το συστημα σκεψου την εξης αναλογια: Το πρωτο πραγμα που εκανε ο μεσος Ελληνας οταν επιανε λεφτα τα τελευταια 30 χρονια ηταν να χτηζει ενα σπιτι. Οσο παρταλος ρεμαλι και τυχαρπαστος μπορεις να μετρησεις ποσα λεφτα εδινε για να λειτουργησει η μηχανη και να παρει τα κλειδια στο χερι το συντομοτερο δυνατο και να κρατησει το ταβανι απο το να τον πλακωσει οσο το δυνατο περισσοτερο.

Το λαδι μπορει να ειναι μερος της ελληνικης διατροφης αλλα for fuck sake mate, κοιταμε το τομαρι μας να μεινει πανω μας οσο το δυνατον περισσοτερο. Τωρα αν το απλωνεις περισσοτερο απο οσο πρεπει τρως και μια γλυστρα και ησιχαζουμε μια ωρα αργητερα...

Προσωπικα πιστευω οτι εμεινα περισσοτερο απο οτι θα επρεπε σε αυτο το καραβι. Το βλεπω να βουλιαζει και δεν σκοπευω να με πνηξει κανενα απο τομαρια που το δουλευουν.

Δημοσ.

Πανω κατω ειμαστε ακριβως τα ιδια σχεδον την ιδια ραματικη πορεια εχουμε!
Τραβηξα τα πανδινα να τελειωσω λογω δικης μου επιλογης γιατι ημουνα μ@λ@κ@ς αλλα και γιατι ορισμενοι δεν ηθελαν να μου δωσουνε πτυχιο!
Κανενα Τει στην Ελλαδα δεν σε βγαζει ετοιμο για δουλεια! οτι αρχαιο εχουνε το βγαζουνε για διδασκαλια!
οπως ελεγε και ο Αλεβιζος , οτι αποριες εχετε να πατε στην βιβλιοθηκη να τις λυσετε!
αυτη ειναι η Ελληνικη εκπαιδευση και δεν θα βρεθει κανεις(συστοιχως) να δε διαψευσει!
Οι εργοδοτες σε οποιαδηποτε δουλεια κοιτανε την εκμεταλευση σου! ολων μας! 2 πτυχια - 5 γλωσσες - μεταπτυχιακο - 5 χρονια προυπηρεσια και να εισαι σχεδον 25 χρονων!!!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!! ομως αυτοι εχουν τα @ρχοιδια να τα ζητανε και κανεις δεν κανει τιποτα!
Αμα μπορεις - αμα γινετε φυγε απο Ελλαδα! μονο ετσι θα πας μπροστα - θα εξελιχθεις και θα δεις ασπρη μερα!!
το κακο εινια ομως οτι στην  ευρωπη γινετε ακριβως οτι και στην Ελλαδα! χαμος στα εργασιακα και ανεργια!
Μονο ενα Καταρ - Τουμπαι και γενικα καπου εκει γυρω θα κανεις προκοπη!
Καλη συνεχεια μπορω εγω να σου ευχηθω και καλη τυχη! Γιατι μονο με τυχη θα δεις ασπη μερα!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αυτο το thread εχει κλεισει κοντα 1,5 χρονο παρα κατι δεκατα και χιλιοστα.

Αυτοι που ξεκινησαν το συγκεκριμενο θεμα περσι τι κανανε τελικα; Ανεβηκαν, δεν πηγαν; Θελουν να μιλησουν για την εμπειρια τους σε οσους τωρα ερχονται ( οι σκατογεροι σαν εμενα σας τα ειπαμε οτι συναντησαμε και οτι καναμε, δεν περισευει κατι αλλο )

Ολη τη φασαρια που εγινε τον τελευταιο χρονο τι σας αφησε ;

Δημοσ.

σκέφτεται να μπει ένας φίλος μου .σαν τμήμα πληροφορικής περισσότερο

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τμήμα, δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν εκεί.

Απλά το αντικείμενο αυτό είναι λίγο μακριά από αυτό που θέλει να γίνει ο φίλος σου...

Φαντάζομαι θέλει να ασχοληθεί με Δίκτυα, βάσεις δεδομένων, προγραμματισμό, σαν μηχανικός υπολογιστών....

Δεν κάνει αυτό το τμήμα αν είναι έτσι.

Σκάνδαλο βόμβα με το "κούρεμα" καταγγέλει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας

http://www.tromaktiko.net/2012/03/28/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3/

Πες τον φίλο σου να το ξανασκεφτεί για να πάει σε ΤΕΙ. Τα περισσότερα ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα θα αναστείλουν την λειτουργία τους αύριο και μεθαύριο. Τα πράγματα φαίνονται πολύ δυσοίωνα. Εγώ σπουδάζω στις Σέρρες πληροφορική αλλά μετά από αυτό δεν ξέρω για πόσο ακόμα...

Μην περνάς λάθος μηνύματα προς τα έξω.

Ακόμα και να καταργηθούν τα ΤΕΙ τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν χάνονται, μην μου θυμίζεις κάτι 18αχρονα με το σχέδιο Αθηνά που λέγανε "θα χάσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα" , "θα θα θα "

Τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να συμβεί...

Το πράγμα δείχνει ότι θα συμμαζευτούν πολύ τα πράγματα (και καλά κάνουν, ο κάθε ένας δηλαδή άνοιγε τμήμα στην πόλη του)

Θα είναι χαζομάρα να καταργηθούν τα ΤΕΙ (δεν θα ανοίξουμε κουβέντα τώρα για Πανεπιστήμια vs ΤΕΙ) γιατί προσφέρει αρκετά πρακτικά πράγματα.

Τα πανεπιστήμια είναι για θεωρητικά επαγγέλματα, τώρα αν σας ενοχλεί το "ΤΕΙ" και νοιώθετε κατώτεροι είναι άλλο θέμα.

Αν καταργηθούν πρέπει τότε τα πανεπιστήμια να αλλάξουν λίγο ώστε να προσφέρουν και πρακτική γνώση (άρα θα γίνουν έμμεσα ΤΕΙ)

Άλλωστε, αυτό που μετράει σήμερα είναι και οι γνώσεις που έχεις, κανείς δεν θα σε πάρει μόνο με βάση το πτυχίο, θα περάσεις από κάποια συνέντευξη-δοκιμή.

Λίγο νοιάζονται αν είσαι από κάποιο ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο, τουλάχιστον στον τομέα της πληροφορικής.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο φίλος, είναι να βρει μια σχολή με καλούς καθηγητές, με καλό πρόγραμμα σπουδών.

Υπάρχουν αρκετές σχολές που έχουν μάπα καθηγητές και τα μαθήματα περιέχουν μόνο 2 κεφάλαια (εισαγωγή & περίληψη), το ζητούμενο να είναι να μάθετε κάτι και όχι να έχετε λίγη ύλη για να περάσετε το μάθημα (i hate this)

Μια ερώτηση παρακαλώ

Έχει επικρατήσει στην κοινωνία ότι τα ΤΕΙ είναι πολύ κατώτερα (δεν θα σχολιάσω αυτό), πριν λίγα χρόνια "γέλαγε" η κοινωνία με τις βάσεις που μπαίνουν στα ΤΕΙ (με 9-10--12).

Δείτε λίγο τις βάσεις παρακαλώ (όποιες θέλετε, 2013, 12...) γιατί αρκετά τμήματα πανεπιστημίων είναι στο 11 και στο 12?

Γιατί περιζήτητα τμήματα σε περιζήτητες πόλεις είναι στο 12? γιατί το μαθηματικό Ιωαννίνων είναι στα 12κ μόρια ?

Δημοσ.

Το γεγονος οτι εσυ δεν μπορεις να βρεις δουλεια για να συμπληρωσεις προυπηρεσια δεν φταιει η σχολη αλλα η τρομερη ανεργια μου μαστιζει την χωρα 

Δεν ειμαι απο ΒΠ αλλα ηλεκτρολογος και θελω να σου πω φιλε οτι το ΤΕΙ ειναι για τον πουτσο ωρες ωρες, οκ φταιει η ανεργεια αλλα το γραφειο διασυνδεσης ειναι χεσε μεσα.

Μου ερχεται mail με δουλιεε ασχετες οποτε νανε, το μονο που ξερουν ειναι να μας πριζουν τα αρχιδια για το ποσο ανεβηκε το επιπεδο και να μας πουλανε μεταπτυχιακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...