Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καιρο αναρωτιεμαι στο αν μερικοι ειμαστε αντικειμενικοι απεναντι στις πραξεις των δικων μας ανθρωπων. Πχ, αν ενας φιλος μου εχει μια διαφωνια με καποιον, θα πρεπει να τον υποστηριξω ακομα και αν πιστευω πως εχει αδικο? Τι κανετε σε αυτες τις περιπτωσεις?

Δημοσ.

Εδω και καιρο αναρωτιεμαι στο αν μερικοι ειμαστε αντικειμενικοι απεναντι στις πραξεις των δικων μας ανθρωπων. Πχ, αν ενας φιλος μου εχει μια διαφωνια με καποιον, θα πρεπει να τον υποστηριξω ακομα και αν πιστευω πως εχει αδικο? Τι κανετε σε αυτες τις περιπτωσεις?

θα πρεπει να θυμασαι οτι οι μαχες των αλλων, δεν ειναι δικες σου μαχες

επισης πρεπει να θυμασαι οτι υποστιριζουμε τους αδυμανους η αυτους που τον πινουν πανηγυρικά.

Γενικα και αοριστα

ειμαι μονο αντικειμενικός

Δημοσ.

Aντικειμενικοι βεβαια, οσο ειναι ανθρωπινως δυνατο.Μερικες φορες ειναι αδυνατο :D

Δημοσ.

Θα σκιστώ για το φίλο μου.Άμα θέλει βέβαια και -φυσικά- μου ζητήσει τη συνδρομή μου.:P

Για την οικογένειά μου,δεν τίθεται λόγος,ακόμα και άδικο να έχει κάποιο μέλος της,αυτό είναι αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής μου ομάδας.

\Τη γνώμη σου,παρακαλώ,topic starter,αλλοιώς αποσύρω τη δικιά μου.

Δημοσ.

το αυτο.

σιγουρα ειμαστε εστω και 51% υπερ του φιλου μας υποσυνειδητα,

απλα αν εχει αδικο θα πρεπει να του το πουμε μπροστα στο ατομο που διαπλεκτιζετε, ωστε να μην γινει καμια παρεξηγηση, ολα αυτα σε πλαισια ανθρωπινα και ευγενικα, δηλαδη οχι του στυλ συμφωνο απολητα με τον αλλον, εχει δικαιο ο αλλος, ειναι οπως τα λεει ο αλλος. αλλα με τροπο, δεν ξερω αλλα μπορει να ισχυει αυτο που λεει ο αλλος, δεν το εχω ψαξει αλλα γιατι να ειναι λαθος ο αλλος, κρατα και μια πισηνη ισως να εχει δικαιο ο αλλος, απο οσο εχω ψαξει και εχω δει αυτο που λεει ο αλλος ειναι σωστο. (οπου ο αλλος το ονομα του ατομου που διαφωνει)

θελω να πω να μην το παιξεις ξερολας αλλα να δωσεις στο αλλο να καταλαβει οτι υπαρχει και αλλη λυση απο αυτην που σκεφτεται και ειναι η σωστη και αν πραγματικα τον ενδιαφερει θα παει και θα το ψαξει μονος του αν εχει δικαιο ο αλλος ή οχι

Δημοσ.

Αστεριξ εγω προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος οσο δεν παει. Σε βαθμο που φιλοι μου εχουν παρεξηγηθει, αλλα ξερουν πως δεν το κανω απο κακια και οτι αλλαζω γνωμη αν μου παρουσιαστουν σωστα επιχειρηματα. Δεν θα μειωσω τον φιλο μου μπροστα στο 3ο ατομο αλλα αυτο θα γινει μεταξυ μας.

Δημοσ.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ μεχρι εσχάτων!

αυτο ηταν και ενας λογος που ειχα χωρισει με μια γκομενα.... ενω ειχε αδικο και γω προσπαθουσα να τις δωσω να καταλαβει γιατι εχει αδικο σε ενα τσακωμο με μια φιλη της, με εστειλε....

γιατι σονυ και καλα πρεπει να υποστηριζουμε τους δικους μας?????

Δημοσ.

Αστεριξ εγω προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος οσο δεν παει. Σε βαθμο που φιλοι μου εχουν παρεξηγηθει, αλλα ξερουν πως δεν το κανω απο κακια και οτι αλλαζω γνωμη αν μου παρουσιαστουν σωστα επιχειρηματα. Δεν θα μειωσω τον φιλο μου μπροστα στο 3ο ατομο αλλα αυτο θα γινει μεταξυ μας.

Έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπο περισσότερο,παρά στην ιδέα.Με το φιλαράκι μου θα πάμε για μπύρες,δεν θα πάω με τον εισαγγελέα στην έδρα...

Η ζωή είναι γύρω μας,δεν κρύβεται πίσω από πομπώδεις+στομφώδεις έννοιες περι δικαιοσύνης,περι αντικειμενικότητας κλπ.

Υποθέτοντας βέβαια ότι έχουμε κάνει τις επιλογές μας σε σχέση με τα τούδε βιώματά μας,σωστά;

Δημοσ.

Ναι αλλα αν καποιος φιλος σου κανει κατι που παει εναντια στην λογικη σου, θα του πεις οτι εκανε καλα και θα παρεις το μερος του?

Δημοσ.

Ναι αλλα αν καποιος φιλος σου κανει κατι που παει εναντια στην λογικη σου, θα του πεις οτι εκανε καλα και θα παρεις το μερος του?

Οχι θα του πω οτι εκανε μαλακια, σιγουρα θα το πω στον φιλο, σχεδον παντα ακομα και αλλοι να ναι μπροστα

Τωρα γενικα οποτε ακουω 'αντικειμενικοτητα' εγω ο compiler πεταει error αλλα οκ ;P

Δημοσ.

θα τον υπερασπιστώ κι ας έχει άδικο, τουλάχιστον στην κρίσιμη στιγμή. Πάνω στο διαπληκτισμό δηλαδή όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ψύχραιμης αντιμετώπισης θα πάρω το μέρος του φίλου βέβαια, ή τελοσπάντων θα τον στηρίξω.

Μετά λογαριάζουμε οι δυο μας...

Ακριβώς όπως τα λέει ο Γαλάτης, άλλο ο φίλος και άλλο ο Δικαστής (έστω κι αν είναι ο Ντρεντ)

το αυτό και για τα άμεσα συγκενικά πρόσωπα

Δημοσ.

πολύ χειρότερα απο ότι με τους ξένους. Αν κάποιος άγνωστος κάνει πατάτα είναι γιατί απλά είναι άχρηστος (κοινό αξίωμα που ισχύει για όλους τους ανθρώπους). Αν το κάνει φίλος ή η γκόμενα θα ακούσουν χειρότερα από ότι κάποιος άγνωστος για να διορθωθούν.

Δημοσ.

Είναι κάποιος πιο αντικειμενικός όταν πρόκειται για μη προσφιλή ή συγγενικά πρόσωπα ή για πρόσωπα που δεν ανήκουν στην ίδια κουλτούρα του. Είναι πιο υποκειμενικός στην αντίθετη περίπτωση. Κοινώς είναι λογικό να είμαστε υποκειμενικοί και αναμενόμενο , όταν αφορά το συμφέρον τον ομοιδεατών μας και του εαυτού μας.

Γενικά δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάτι απόλυτα αντικειμενικό ή υποκειμενικό , αλλά διαβαθμήσεις τους. Πάντως είναι θεμιτές και οι αντιφάσεις , δηλαδή είναι λογικό να στηρίξουμε έναν φίλο μας για μια Χ συμπεριφορά για την οποία σε έναν άγνωστό θα του φερόμασταν πιο επιθετικα και κάπου εκεί μπερδεύεται το θέμα που αφορά μάλλον το ζήτημα της ειλικρίνιας , παρα αυτό της αντικειμενικότητας.

Αν θα με έβαζες να αλλάξω το τίτλο του θέματος θα το έθετα ως εξής:

Είστε ειλικρινείς με τα κοντινά σας πρόσωπα;

Δημοσ.

πολύ χειρότερα απο ότι με τους ξένους. Αν κάποιος άγνωστος κάνει πατάτα είναι γιατί απλά είναι άχρηστος (κοινό αξίωμα που ισχύει για όλους τους ανθρώπους). Αν το κάνει φίλος ή η γκόμενα θα ακούσουν χειρότερα από ότι κάποιος άγνωστος για να διορθωθούν.

ισχύει άλλα δεν είναι το θέμα μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...