Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχε πάει η στείρωση στην δικιά μου αλλά κοντά στα 40 είναι. Τώρα αν πας και πεις "ξέρεις doc βρήκα 4 και θέλω να τα στειρώσω για να τα δώσω, μπορείς να κάνεις καμία καλύτερη τιμή γιατί δεν παίζουν και πολλά λεφτά αυτό τον καιρό" πιστεύω θα σου κάνει καλή τιμή λόγω και του ότι τα μάζεψες από αδέσποτα που ήταν.

ναι γυρω στα 40 πανε για τα αρσενικα και νομιζω 60 για τα θηλυκα.

μπορεις ομως να βρεις και πιο φθηνα αν ψαξεις.αρκει μονο να μην ειναι χασαπηδες.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

3 εβδομάδων με ένα μήνα είναι η ηλικία τους απ'όσο μπορώ να καταλάβω, είναι πιο μεγάλα απ'όσο νόμιζες, πράγμα καλό.

Για χέσιμο βάλε τους άμμο και όταν τα βλέπεις να πηγαίνουν να κάνουν, βοήθαγέ τα πιέζοντας μαλακά την κοιλιά για να τα βοηθήσεις να τα κάνουν, μην τα ζουλήξεις όμως.

Σε παρακαλώ μην τα αφήσεις ελεύθερα, γιατί έτσι απλά θα τα ξανακάνεις αδέσποτα και είναι κρίμα, το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά ψάξε να τα δώσεις σε σπίτια γιατί αδέσποτα δεν είναι και ότι καλύτερο για αυτά...

Είναι ήδη σε ηλικία (φωτό) που δεν είναι κι απαραίτητη η υποβοήθηση στην απέκκριση. Εκτός κι αν διαπισώσει πρόβλημα (που θα πρέπει κυρίως να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά).

Από ότι έχω καταλάβει 2 είναι αρσενικά και 2 θηλυκά.

Ένα αρσενικό θα κρατήσω το θέλω.

Μπορείς να σκεφτείς με κριτήριο εσένα, και να κρατήσεις αυτό που θες (και μάλιστα θα "επιλέξεις" με βάση την κατοπινή τους συμπεριφορά, πιθανότερα, και όχι το φύλο). Μπορείς όμως και να επιλέξεις με βάση το δικό τους καλό. Πχ αν είναι να μη στειρώσεις, καλύτερα να κρατήσεις θηλυκό (γενικά τα θηλυκά βγαίνουν "πιο σόι", ενώ τ' αρσενικά πιο μαμούχαλα). Αν τυχόν μείνει έξω αστείρωτο θηλυκό, εκτός του ότι θα φέρει στον κόσμο άλλα για να ταλαιπωρηθούν κι αυτά, ενδέχεται με τις εγκυμοσύνες να υποφέρει, να έχει επιπλοκές κλπ. Κι αν είναι μόνο του, βρασ' τα. Και γενικά να κρατήσεις κάποιο που φαίνεται πιο "αδύναμο" και με λιγότερο τσαμπουκά/τσαχπινιά (όσο κι αν αυτό θα σου "κοστίσει"), γιατί το πρώτο και κύριο θα έπρεπε να είναι να φροντίσεις με βάση το δικό τους καλό...

και τα αρσενικά γιατί αλλιώς και αυτά θα τρελλαθούν αλλά και θα "φάει" το ένα το άλλο

Υπερβολή. Ισχύει μεν, αλλά όχι και τόσο πολύ. Ούτε το ότι "θα τρελλαθούν", ούτε το ότι θα "σκοτώνονται". Εξαρτάται βέβαια απ' την περίπτωση-πάντως κανόνας, δεν είναι.

Σε καθε περιπτωση, ειδικα τα θυληκα πρεπει να φροντισεις να τα στειρωσεις μεχρι τελη Σεπτεμβρη, για να μην αρχισεις να μιλας με νουμερα στην γατοπαρεα ("γατος νο. 15 ελα για φαι" "γατος νο 8 πηγαινε μια βολτα εξω μεχρι να χτενισω την προγιαγια σου την νο.3" κλπ)

Οπωσδήποτε λάβε υπ' όψιν αυτό το ποστ, για να μην υπάρχει περίπτωση να γεννήσουν σπίτι σου. Καλό πας να κάνεις, όχι να χειροτερέψεις την κατάσταση.

Με τι καρδια τα παρατησαν να ψοφησουν...

Με καμμία. Για να έρθει κανείς σε κατάσταση να τ' αφήσει, θα πρέπει να χάνεται ο ίδιος, αλλιώς είναι έγκλημα. Και πιτσιρικάς να είσαι, με προβλήματα στο σπίτι, όλο και κάτι θα σου κόψει να κάνεις, πχ να πας έστω να τ' αφήσεις έξω από κτηνιατρείο, πετσοπάδικο κλπ. Και όχι "στα σκουπίδια".

Το τελευταίο απόκτημα είναι 10 μηνών τώρα.

Την έβγαλε η τρελή η γυναίκα μου από μοτέρ αυτοκινήτου άγνωστου ανθρώπου που κινούνταν στην Πειραιώς και άκουσε το νιάου νιάου μέσα στο αμάξι του και σταμάτησε.

Και σήκωσαν το αμάξι με κλαρκ από μια διπλανή εταιρία !!!!! , και χώθηκε η δικιά μου μέσα στον κινητήρα για να την βγάλει. Την κατάφαγε περιττό να το πω , κουρέλι η μπλούζα και τα χέρια.

Τα συγχαρητήριά μου στην "τρελή" γυναίκα σου. Και να της τα δώσεις, να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμάν αυτό που έκανε. Έχουνε παραπερισσέψει τα δίποδα - άνθρωποι που κάνουν τέτοιους "ηρωισμούς" είναι που μας χρειάζονται....

Επίσης καλό θα ήταν να ψάξεις από τώρα να τους βρεις σπιτάκι, διότι δεν είναι γρήγορη και εύκολη διαδικασία (αν φυσικά σε νοιάζει τι θα γίνουν μετά από 'σένα).

Κι αυτή σοφή κουβέντα.

Δημοσ.

Στο τελευταίο σου ερώτημα θα σου απαντήσω απλουστεύοντας αυτό που ρωτάς. Είναι μεγαλύτερη επέμβαση στη φύση το να αλλάζεις τον τόπο κατοικίας και τις συνήθειες ενός είδους, ή... το να του απαγορεύεις την αναπαραγωγή;

Το πρώτο. Η μετανάστευση είναι πάντα πιο δύσκολη απ' την καπότα.

Δημοσ.

Οποιοδήποτε παραπάνω υλικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο (για τα links λέω). :)

Στην διαθεση σου (μου διαφευγει link απο αναλογο, πολυ πιο αναλυτικο ντοκιματερ):

http://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo2_260305.htm

http://www.patris.gr/articles/165493/101336?PHPSESSID=20m9p50on94p059jn95nmjlo76

Mερικα σημαντικα αποσπασματα:

(Υπογραφονται απο κτηνιατρους)

Δεν θέλω να τους χαλάσω τη διασκέδασή τους.

Το ζευγάρωμα είναι λίγο σε διάρκεια και αρκετά επίπονο, για τις γάτες. Δεν είναι διασκέδαση. Επίσης δεν είναι διασκέδαση η παραγωγή 20 γατιών ανα έτος. Το σταθερό ζευγάρωμα έχει σαν αποτέλεσμα την εξασθένιση του οργανισμού της γάτας και μπορεί να μικρύνει και την περίοδο ζωής της. Κατά το ζευγάρωμα, οι γάτες μπορεί να κολλήσουν διάφορες θανατηφόρες αρρώστιες, όπως λευχαιμία ή AIDS των αιλουροειδών, μέσω των δαγκωμάτων. Οι περιπλανόμενοι γάτοι μπορούν να τραυματιστούν ή να σκοτώσουν από ένστικτο και όχι από διασκέδαση κατά την αναζήτηση μίας γάτας.

Εγώ απολαμβάνω το sex άρα και η γάτα μου/ο γάτος μου, το απολαμβάνει επίσης.

Sex = Γατάκια. Οι γάτες δεν κάνουν ψυχαγωγικό σεξ, ούτε παίρνουν αντισύλληψη. Η στάση αυτή είναι ανθρωπόμορφη. Κάθε χρόνο σκοτώνονται εκατοντάδες υγιή γατάκια γιατί δεν μπορούν να βρουν σπίτι. Ο έλεγχος του πληθυσμού από την πρόληψη της γέννας, είναι καλύτερος από τον έλεγχο του πληθυσμού από νοσήματα και θανάτους υγιών ζώων.

Οι στειρωμένες γάτες/γάτοι, παχαίνουν και βαριούνται.

Η αλλαγή μπορεί να κρατήσει τις γάτες μακριά από την περιπλάνηση, αλλά μόνο οι γάτες που τρώνε πολύ παραπάνω από το κανονικό παχαίνουν.

Προβλήματα του αστείρωτου αρσενικού γάτου:

Είναι «μεγάλος περιπατητής» και δύσκολα περιορίζεται στο σπίτι. Οι περιπλανήσεις του καταλήγουν σε γατοκαυγάδες, οπότε, αν δεν χαθεί, υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψει τραυματισμένος και να χρειάζεται κτηνιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Πολλά αστείρωτα αρσενικά πηδούν από μπαλκόνια και σκοτώνονται.

Προβλήματα της αστείρωτης θηλυκής γάτας:

Όπως και ο θηλυκός σκύλος, ενδέχεται να παρουσιάσει πυομήτρα.

Ποια θα είναι τα οφέλη για το ζώο:

Τα στειρωμένα ζώα ζουν περισσότερο. Η στείρωση μειώνει τα προβλήματα υγείας, η θεραπεία των οποίων είναι μερικές φορές επίπονη και στοιχίζει ακριβά.

Η στείρωση των θηλυκών σκύλων και γάτων εξουδετερώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου της μήτρας ή των ωοθηκών.

Μειώνεται επίσης σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου των μαστών, που δεν είναι δύο, όπως στον άνθρωπο, αλλά δέκα.

Η στείρωση του αρσενικού σκύλου/γατου περιορίζει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων και καρκίνου στον προστάτη.

Τα στειρωμένα ζώα γίνονται πιο τρυφερά, πιο υπάκουα, δίχως να χάνουν την ευφυΐα τους και την έμφυτη προστατευτικότητά τους για τους οικείους τους και το χώρο τους.

Μύθοι και προφάσεις ενάντια στη στείρωση:

Λένε πως μετά τη στείρωση το ζώο θα παχύνει και θα βαρύνει.

Για ένα υπέρβαρο ζώο δεν ευθύνεται η στείρωση αλλά ο ιδιοκτήτης του που του προσφέρει πολλή τροφή και λίγη άσκηση.

Λένε πως είναι καλύτερα να γεννήσει μια φορά πριν στειρωθεί.

Η κτηνιατρική επιστήμη λέει ακριβώς το αντίθετο. Οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η εγκυμοσύνη και η γέννα είναι πολύ σοβαρότεροι.

Εξάλλου το κατοικίδιο δεν έχει καμία αντίληψη της σεξουαλικής του ταυτότητας ή του εγώ. Η στείρωση του αρσενικού δεν αλλάζει την προσωπικότητά του. Δεν παρουσιάζει καμία αλλαγή στην ψυχολογία του ή κρίση ταυτότητας όταν στειρωθεί.

Δημοσ.

παιδιά με την στείρωση μειώνονται σχεδόν στο μηδέν οι πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνους σε σχέση με τα αναπαραγωγικά όργανά τους.

Για μήνα δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ για στείρωση προς θεού, απλά γενικά ο οίστρος είναι Γενάρη με Φλεβάρη (Να'μουν τον Μάη Γάιδαρος, τον Αύγουστο Κριάρι, όλο τον χρόνο Κόκορας και Γάτος τον Γενάρη όπως λέει και μια λαϊκή ρήση :mrgreen: ), απλά αν την πιάσει οίστρος περιμένεις αναγκαστικά να της τελειώσει και μόνο μετά της κάνεις την στείρωση όπως έγινε και με την δικιά μου που για μια βδομάδα σήκωνε την πολυκατοικία στο πόδι.

Τα αρσενικά σε οίστρο επίσης ψεκάζουν τα έπιπλα με you know what για να τραβήξουν θηλυκά. Όταν είχα γάτο σε οίστρο ο τύπος έπαιρνε μία πετσέτα, ερχόταν δίπλα μου και εντελώς πορνοδιαστροφικά με κοίταγε στα μάτια και την πήδαγε... την πετσέτα... Τρελή ανομαλάρα ο Ρένος.

Τον πάτησε αμάξι.

Δημοσ.

Ρε συ MiDi_MiLiZ όλα αυτά που παραθέτεις είναι γνωστά. Τα links δε τα διάβασα ακόμα, πιάνομαι από όσα έχεις στο spoiler.

Η διαφωνία μου είναι στο κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Δηλαδή ναι, δε διαφωνώ ότι το γατί έτσι θα έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, λιγότερες ασθένειες, κλπ. Αλλά είναι σωστό να «αποφασίζουμε» κάτι τέτοιο; Κάτι σαν την ταινία Gattaca, εάν την έχεις δει. Με επέμβαση στο ανθρώπινο DNA πριν τη γέννα, μπορεί να παραχθεί ένα παιδί 100% «καθαρό» από τις περισσότερες ασθένειες. Αλλά είναι σωστό;

Άλλο να προστατεύουμε το γατί από τους κινδύνος που εμείς πηγαίνουμε κοντά του. Αλλά το να λέει ο άλλος να κάνει στείρωση τα γατιά στο χωριό, γιατί; Μη φύγει απ'το σπίτι και πάει και κάνει «χρρρ» στα κοτόπουλα του δίπλα; Ή μη παίξει μπουνιές με κάναν άλλο γάτο; Αυτή είναι η φύση.

Δημοσ.

Όπως κάνεις επέμβαση στους ανθρώπους με εγχειρήσεις (πχ αν δεν είχα κάνει εγχείρηση καρδιάς όταν ήμουν μωρό θα είχα πεθάνει) έτσι κάνεις και στα ζώα. Δεν το κάνεις για κοσμητικούς λόγους μην μπερδεύεις το να κόβει κάποιος για παράδειγμα την ουρά στα ντόπερμαν με την στείρωση, το ένα είναι για κοσμητικούς/καλοπιστικούς λόγους και το άλλο για λόγους υγείας. Το αν θα είναι αδέσποτα στο χωριό ή στην πόλη έχει καμία διαφορά; Ουδεμία, δεν στειρώνεις τα γατιά για να μην κάνουν καινούρια και τα πατάει η όχι αμάξι.

Τα έχεις μπερδέψει χαλντόλ μου φαίνεται.

Δημοσ.

Ρε συ MiDi_MiLiZ όλα αυτά που παραθέτεις είναι γνωστά. Τα links δε τα διάβασα ακόμα, πιάνομαι από όσα έχεις στο spoiler.

Η διαφωνία μου είναι στο κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Δηλαδή ναι, δε διαφωνώ ότι το γατί έτσι θα έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, λιγότερες ασθένειες, κλπ. Αλλά είναι σωστό να «αποφασίζουμε» κάτι τέτοιο; Κάτι σαν την ταινία Gattaca, εάν την έχεις δει. Με επέμβαση στο ανθρώπινο DNA πριν τη γέννα, μπορεί να παραχθεί ένα παιδί 100% «καθαρό» από τις περισσότερες ασθένειες. Αλλά είναι σωστό;

Άλλο να προστατεύουμε το γατί από τους κινδύνος που εμείς πηγαίνουμε κοντά του. Αλλά το να λέει ο άλλος να κάνει στείρωση τα γατιά στο χωριό, γιατί; Μη φύγει απ'το σπίτι και πάει και κάνει «χρρρ» στα κοτόπουλα του δίπλα; Ή μη παίξει μπουνιές με κάναν άλλο γάτο; Αυτή είναι η φύση.

Και πόσο σωστό είναι να παίρνουμε ζώα στο σπίτι;

Σαν το δεύτερο κυρίαρχο είδος στον πλανήτη μας έχει δοθεί το "δικαίωμα" για τέτοιες αποφάσεις. Το κάνει η ίδια η φύση για όλα τα είδη που κυριαρχούν ενός άλλου.

Δημοσ.

Haldol:

Οταν ξερεις οτι:

-Η σεξουαλικη πραξη δε τους προσφερει καποια ικανοποιηση, αντιθετως τους ειναι επιπονη διαδικασια και την κανουν ως ρομποτ, ενστικτωδως και μονον

-Η διαδικασια αναπαραγωγης τα βαζει στη διαδικασια (επιπονων προφανως) τραυματισμων -αρσενικων η θυληκων-

-Οτι δεν ζευγαρωνουν για το εγω τους η επειδη εχουν σεξουαλικη ταυτοτητα οπως εμεις οι ανθρωποι, ουτε ζευγαρωνουν επειδη γουσταρουν τα μπρατσα η τα οπισθια της αλλης γατας, αρα δεν επηρεαζονται ψυχολογικα απο οτιδηποτε εχει να κανει με το ζευγαρωμα, ουτε νιωθουν περιεργα αν δουν μια ομορφη θυληκια που δε θα μπορουν να την κουτουπωσουν επειδη ειναι στειρωμενοι

-Οτι κινδυνευουν με πολλων ειδων επιπονες ασθενειες οσο ειναι σεξουαλικα ενεργα

-Οτι μειωνεται το προσδοκιμο ζωης τους οσο ειναι σεξουαλικα ενεργα

-Οτι αυξανονται οι πιθανοτητες να σκοτωθουν χαριν του ζευγαρωματος

-Οτι αυξανονται οι πιθανοτητες να χαθουν στο ψαξιμο μια θυληκιας

-Οτι ειναι μεσα στην τσιτα, την νευρικοτητα και την επιθετικοτητα

-Οτι καταπονειται σωματικα παρα πολυ κατα την περιοδο του ζευγαρωματος

-Οτι, οτι, οτι...

Δεν καταληγεις στο συμπερασμα οτι στειρωνοντας τα, απλα τα απαλασεις απο μια ρομποτικη-ενστικτωδη συμπεριφορα βελτιωνοντας τους τη ποιοτητα και τη διαρκεια ζωης καθως και την υγεια τους?

Αφηνω στην ακρη τελειως τα υπολοιπα πλεονεκτηματα που προκυπτουν απο καθε στειρωση (αδεσποτα δυστυχισμενα γατακια κλπ)

Δεν ειναι θεμα οτι τους αλλαζεις τη φυση, η φυση τους ειναι de facto αλλαγμενη απτη στιγμη που ειναι εξημερωμενα (και δε νομιζω να νιωθουν και πολυ δυστυχισμενα για αυτο). Η στειρωση ειναι το λιγοτερο, απλα επειδη εισαι ανθρωπος και το ζευγαρωμα το αντιλαμβανεσαι διαφορετικα σου φανταζει πολυ βαναυσο να στερεις σεξουαλικη εμπειρια με το ετσι θελω απο ενα ζωο. Ενω στην ουσια, για το ιδιο το ζωο, ειναι κατι μη αντιληπτο, ανευ σημασιας, που του βελτιωνει τη ζωη του!

Δημοσ.

Δε ξέρω,μου φαίνεται κάπως άμα τους τα κόψουμε.

Νομίζω ότι η φύση μεριμνά,σε σχέση με τις συμβιωτικές συνθηκες με τον άθρωπα,τον αριθμό των ζώων.

Τί θα διαφέραμε απ' τις προσπάθειες των δυτικών κάποτε που δίνανε δώρο τρατζιστοράκι με κάθε προστατεκτομή;

"Με είχε" γάτος και είχε όλα του τα καλαμπαλίκια.Δυό φορές το χρόνο τον έτρωγα στη μάπα απ' τις κατουρόκαυλες και μου στοίχισε εκτός απ' το φαΐ και τα ιατρικά του (εμβόλια-ψιλοασθένειες κλπ) κανα δυομισάρι κ€ για αλλαγή καλυμάτων στους καναπέδες.Μέχρι και το πληκτρολόγιο στο laptop μου έχυσε ο μπαγλαμίδης...

Άμα ξαναζήσω με αιλουροειδές,πάλι απάνω του θα του τα αφήσω...

Δημοσ.
Τα αρσενικά σε οίστρο επίσης ψεκάζουν τα έπιπλα με you know what για να τραβήξουν θηλυκά. Όταν είχα γάτο σε οίστρο ο τύπος έπαιρνε μία πετσέτα, ερχόταν δίπλα μου και εντελώς πορνοδιαστροφικά με κοίταγε στα μάτια και την πήδαγε... την πετσέτα... Τρελή ανομαλάρα ο Ρένος.

η λέξη "οίστρος" αφορά αποκλειστικά τα θηλυκά ζώα

Δημοσ.

Haldol:

Οταν ξερεις οτι:

-Η σεξουαλικη πραξη δε τους προσφερει καποια ικανοποιηση, αντιθετως τους ειναι επιπονη διαδικασια και την κανουν ως ρομποτ, ενστικτωδως και μονον

-Η διαδικασια αναπαραγωγης τα βαζει στη διαδικασια (επιπονων προφανως) τραυματισμων -αρσενικων η θυληκων-

-Οτι δεν ζευγαρωνουν για το εγω τους η επειδη εχουν σεξουαλικη ταυτοτητα οπως εμεις οι ανθρωποι, ουτε ζευγαρωνουν επειδη γουσταρουν τα μπρατσα η τα οπισθια της αλλης γατας, αρα δεν επηρεαζονται ψυχολογικα απο οτιδηποτε εχει να κανει με το ζευγαρωμα, ουτε νιωθουν περιεργα αν δουν μια ομορφη θυληκια που δε θα μπορουν να την κουτουπωσουν επειδη ειναι στειρωμενοι

-Οτι κινδυνευουν με πολλων ειδων επιπονες ασθενειες οσο ειναι σεξουαλικα ενεργα

-Οτι μειωνεται το προσδοκιμο ζωης τους οσο ειναι σεξουαλικα ενεργα

-Οτι αυξανονται οι πιθανοτητες να σκοτωθουν χαριν του ζευγαρωματος

-Οτι αυξανονται οι πιθανοτητες να χαθουν στο ψαξιμο μια θυληκιας

-Οτι ειναι μεσα στην τσιτα, την νευρικοτητα και την επιθετικοτητα

-Οτι καταπονειται σωματικα παρα πολυ κατα την περιοδο του ζευγαρωματος

-Οτι, οτι, οτι...

Δεν καταληγεις στο συμπερασμα οτι στειρωνοντας τα, απλα τα απαλασεις απο μια ρομποτικη-ενστικτωδη συμπεριφορα βελτιωνοντας τους τη ποιοτητα και τη διαρκεια ζωης καθως και την υγεια τους?

Αφηνω στην ακρη τελειως τα υπολοιπα πλεονεκτηματα που προκυπτουν απο καθε στειρωση (αδεσποτα δυστυχισμενα γατακια κλπ)

Δεν ειναι θεμα οτι τους αλλαζεις τη φυση, η φυση τους ειναι de facto αλλαγμενη απτη στιγμη που ειναι εξημερωμενα (και δε νομιζω να νιωθουν και πολυ δυστυχισμενα για αυτο). Η στειρωση ειναι το λιγοτερο, απλα επειδη εισαι ανθρωπος και το ζευγαρωμα το αντιλαμβανεσαι διαφορετικα σου φανταζει πολυ βαναυσο να στερεις σεξουαλικη εμπειρια με το ετσι θελω απο ενα ζωο. Ενω στην ουσια, για το ιδιο το ζωο, ειναι κατι μη αντιληπτο, ανευ σημασιας, που του βελτιωνει τη ζωη του!

Τα ίδια σχεδόν ισχύουν και για τους ανθρώπους!

Η σεξουαλικότητα σχετίζεται και αυτή με την επιθετικότητα, με την επιδειξιομανία και τον ναρκισσισμό. Επίσης υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ασθένειας, ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κλπ.

Η καταπίεση των ορμών σχετίζεται επίσης με τον πολιτισμό και την δημιουργικότητα του ανθρώπου (οκ και με αρκετές νευρώσεις!).

Δημοσ.

η λέξη "οίστρος" αφορά αποκλειστικά τα θηλυκά ζώα

Σε καύλες σου κάνει;

Αρχίσαμε τις αμπελοφιλοσοφίες πάλι, 6-7 σελίδες κράτησε ένα θρεντ στο σωστό ύφος και on topic, πολλές ήταν.

Δημοσ.

έγινεεε

απλα διαβάζει και πολύς κόσμος που δεν είναι σχετικός και του μένει.

και μην το γαμας ρε συ , δεν το έγραψα για να καταστρέψω κάτι . διευκρινιστική παρέμβαση κάνω.

λολ

Δημοσ.

έγινεεε

απλα διαβάζει και πολύς κόσμος που δεν είναι σχετικός και του μένει.

και μην το γαμας ρε συ , δεν το έγραψα για να καταστρέψω κάτι . διευκρινιστική παρέμβαση κάνω.

λολ

Δεν είπα τις αμπελοσοφίες για σένα εσύ καλά είπες :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...