Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι αρσενικός είναι η μορφή!

Αυτό το ξέρω!

Στον Λούσιφερ είχα απευθυνθεί, όχι σε εσένα Άρη (και το κατάλαβε). *

Εν τω μεταξύ, αν έχει ήδη καθαρίσει το μάτι με το Tobrex (δεν δακρύζει/δεν τσιμπλιάζει/δεν είναι κόκκινο κτλ), μην του βάζεις άλλο, παρά μόνο εάν δεις να "ξαναχαλάει". Και για το Droncit, αν δεν πήρες ήδη (αν πήρες οκ, κι αυτό την ίδια δουλειά κάνει), γράψε άκυρο, και πάρε Dosalid (αυτό εννοούσα). Μην παραλείψεις - δεν είναι ακριβό, και είναι σημαντικό... (ρώτα τους και για επανάληψη, γιατί δεν θυμάμαι - αλλά δεν είναι στις 3 μέρες όπως σου 'γραψα. Νομίζω είναι στις 3 βδομάδες)

*...σιγουρέψου πάντως, γιατί όταν είναι σε μικρή ηλικία, ξεγελιέται κανείς ενίοτε. Εγώ είχα βγάλει μάλιστα κάποτε ένα γατί μου Μήτσο (για λόγους γατοβαρβατίλας), μέχρι που συνειδητοποίησα (μεθ' εκπλήξεως) μετά από αρκετό καιρό ότι ο Μήτσος ήτο θηλυκός, αλλά δεν μου πήγε να της αλλάξω τ' όνομα.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στον Λούσιφερ είχα απευθυνθεί, όχι σε εσένα Άρη (και το κατάλαβε). *

Εν τω μεταξύ, αν έχει ήδη καθαρίσει το μάτι με το Tobrex (δεν δακρύζει/δεν τσιμπλιάζει/δεν είναι κόκκινο κτλ), μην του βάζεις άλλο, παρά μόνο εάν δεις να "ξαναχαλάει". Και για το Droncit, αν δεν πήρες ήδη (αν πήρες οκ, κι αυτό την ίδια δουλειά κάνει), γράψε άκυρο, και πάρε Dosalid (αυτό εννοούσα). Μην παραλείψεις - δεν είναι ακριβό, και είναι σημαντικό... (ρώτα τους και για επανάληψη, γιατί δεν θυμάμαι - αλλά δεν είναι στις 3 μέρες όπως σου 'γραψα. Νομίζω είναι στις 3 βδομάδες)

*...σιγουρέψου πάντως, γιατί όταν είναι σε μικρή ηλικία, ξεγελιέται κανείς ενίοτε. Εγώ είχα βγάλει μάλιστα κάποτε ένα γατί μου Μήτσο (για λόγους γατοβαρβατίλας), μέχρι που συνειδητοποίησα (μεθ' εκπλήξεως) μετά από αρκετό καιρό ότι ο Μήτσος ήτο θηλυκός, αλλά δεν μου πήγε να της αλλάξω τ' όνομα.

Πηρα το Vibramycin, ρωτησα για το Droncit και μου πε δεν το χω μονο παραγγελεια...Το Dosalid ειναι για την αποπαρασυτο-ποιηση που μου λεγες(αλλα μπερδευτηκες με Droncit);

Kαθε ποτε να τους το δίνω και ποσο (1/4 του χαπιού?)Εdit:ναι τωρα το ειδα καλα θα ρωτησω φαρμακοποιό.

θα παω να το πάρω αυριο.

επισης αυριο παω να βρω καμια τροφη για μωρα γατακια να δοκιμασω αμα φανε (πρότεινε καμία).

Δημοσ.

Βασικά είναι ψιλό-τριχρωμο. Αχνοφαίνεται!

Ή δεν είναι τρίχρωμο, ή δεν είναι αρσενικό.

Και τα δύο, αποκλείεται.

Δημοσ.

Ή δεν είναι τρίχρωμο, ή δεν είναι αρσενικό.

Και τα δύο, αποκλείεται.

Calico είναι σχεδόν πάντα θηλυκά. Έχω ζωντανό παράδειγμα του "σχεδόν" στο σπίτι.

Δημοσ.

Γιέπ, και το Droncit και το Dosalid για αποπαρασίτωση είναι Άρη (...σε καταμπέρδεψα, ε...). Απλά το Dosalid (που είχα στο μυαλό αλλά μπερδεύτηκα και σου είπα να πάρεις το Droncit) είναι και μεγαλύτερο σε μέγεθος και για λιγότερα "κιλά γάτας" (ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών το κάνει ευκολότερο και να κοπεί και να δοθεί σε πολύ μικρά ζωντανά) μιας κι έχει λιγότερη δραστική ουσία/mg ΚΑΙ είναι και φθηνότερο αναλογικά... Αμφότερα είναι κτηνιατρικά φάρμακα, ήτοι θα τα βρεις μόνο σε πετσοπάδικο/κτηνιατρείο. Για την δοσολογία, είπαμε : είναι για 5Kg, οπότε τους δίνεις περίπου το 1/10 (γύρω στο μισόκιλο τα κόβω τα τσογλανάκια). "Παραπάνω" δεν πειράζει - παρακάτω δεν θα φτάσει να κάνει δουλειά. Αλλά ρώτα και για δοσολογία και για επανάληψη : όταν θα το πάρουν μπορεί να έχουν (και) προνύμφες τις οποίες δε θα τις πιάσει και χρειάζεται νομίζω 3 βδομάδες για αυτό).

Vibramycin μη δώσεις αν δεν δεις κα'να σύμπτωμα καχεξίας, (παρατεταμένης για 2-3 μέρες τουλάχιστον) ανορεξίας και γενικώς κακουχίας (επίσης, αν κάτσει ποτέ κάτι τέτοιο, να τους δίνεις έστω και με το ζόρι=σύριγγα, τουλάχιστον νερό με υδατοδιαλυτούς ηλεκτρολύτες=σε σκόνη που θα πάρεις από φαρμακείο=τουλάχιστον 1-2 σύριγγες ημερησίως, για να μην υποκύψουν από αφυδάτωση=το 1ο πράγμα απ' τα οποία συνήθως υποκύπτουν). Διότι είναι αντιβιοτικό και ε δεν πρέπει να δίνονται αβέρτα-κουβέρτα. Πόσο μάλλον όταν δίνονται χωρίς γνώμη γιατρού). Έχε το απλά κατά νου, σαν φάρμακο "γενικής χρήσης" που δίνεται στα γατιά (πχ αν εμφανίσουν έντονη καταρροή σε συνδυασμό με καχεξία), που δείχνει τα αποτελέσματά του μέσα σε 2-3 μέρες.

Τροφή για μικρά, αν εννοείς ειδικό γάλα σε σκόνη, δεν έχω ιδέα ποιό. Ό,τι μικρούλια έτυχε να μεγαλώσω, με κλασσικό εβαπορέ το έκανα. Ρώτα και αναλόγως (μάλλον με κριτήριο τιμή), πάρε...Για αργότερα, έχε στην άκρη καμμιά από αυτές που σου είχα γράψει (δοκίμαζέ τα με κανέναν κομματάκι κρέας από το φαγητό σου να δεις αν είναι σε θάση να αρχίσουν να μασουλάνε) και δες ποιά θα είναι του γούστου τους (περισσότερο συνήθως αυτές που, θεωρητικά, είναι βασισμένες στο βοδινό πάντως τρώνε).

Δημοσ.

Washcloud δεν σε αμφισβητώ -προφανώς έχεις μεγάλη εμπειρία- απλά να πω οτι μερικά γατιά δεν το αντέχουν το κανονικό γάλα.Εμένα ο ένας τρελαίνεται για γάλα αλλά πολλές φορές , ενώ του δίνω πολύ λίγο για να του φύγει η μούρλα μόνο , το κάνει εμετό.Αντέχει μόνο το catmilk ή το χαμηλό σε λακτοζη. Ο άλλος δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Μα δεν του έγραψα "όχι μην πάρεις το ειδικό γάλα"... Απλά είπα ότι προσωπικά δεν είχα προβλήματα με σουπερμαρκετίσιο, επειδή όπως έχει πει το παληκάρι δεν του τρέχουν κι απ' τα μπατζάκια τα λεφτά. Συμφωνώ ότι και μόνο για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο, το ιδανικό είναι να παίρνει φαρμακευτικά προϊόντα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες, όπου το ζήτημα πάντως είναι κυρίως, αν δεν κάνω λάθος, τα συστατικά που ΛΕΙΠΟΥΝ από το "γάλα του εμπορίου" (οι ανάγκες των νεογνών είναι πολύ διαφορετικές, και ειδικά μεταξύ ειδών), κι όχι το να έχουν "επιβλαβή συστατικά". Και σίγουρα δεν είναι καν όλοι οι οργανισμοί ίδιοι (παράδειγμα του ενός απ' τα δικά σου με ιδιαίτερη δυσανεξία στη λακτόζη που λες). Επίσης, σαν γενική οδηγία, καλύτερο το εβαπορέ ως αντικαταστάτης (του μητρικού), από το "φρέσκο" (ίσως γιατί περνάει από περισσότερη επεξεργασία...; ), και αραιωμένο. Και οπωσδήποτε βρασμένο.

Δημοσ.

Σημερα φαγανε και κονσερβα πατε!Το γαλα βεβαια γαλα!Εχουν δυναμωσει και με εχουν γεμίσει γρατζουνιες αλλα χαλαλι!

Τεταρτη σημερα και πηγα σε μια part time job και τωρα γυρισα κλειστα τα pet-shop...Κριμα ...Αυριο θα τους παρω και Dosalid!

Δημοσ.

Ναι στην αρχή τα νύχια τους κόβουν ατσάλι τα άτιμα, τα ακονίζουν μεσ'την μήτρα ρε γαμώτο ποτέ δε το κατάλαβα

Δημοσ.

@aris1986

να σου ζήσουν! εχω και εγω γατίνια και όλα τα έχω βρει σπίτι μου και στο δρόμο , δεν αγόρασα ποτέ

Ναι στην αρχή τα νύχια τους κόβουν ατσάλι τα άτιμα, τα ακονίζουν μεσ'την μήτρα ρε γαμώτο ποτέ δε το κατάλαβα

γίνεσαι λίγο επιβλητικός τώρα .. εντάξει κόβουν αλλα όχι και έτσι , αν προσέχεις δεν έχεις θέμα.

Δημοσ.

@Nicoc89

Τhanks man μέρα με την μέρα τ' αγαπάω πιο πολύ!

Βασικα το ενα (η μορφη που ελεγα πιο πριν) εχει τρελη δυναμη!Το γατι αυτο ηταν το 1ο που ανοιξε τα ματια του, "δραπέτευσε" απο την κουτα, το πρωτο που ρουφιξε την συρριγγα και κατεβαινε το εμβολο μονο του και το πρωτο που εφαγε στερεα τροφη κτλπ

Βασικα ο χαρακτήρας ειναι αυτος που λεει το wiki

Tortoiseshell cats are said to be strong-willed, fiercely independent, hot-tempered and very possessive of their owners. They are also said to be more vocal and likely to hiss, meow loudly or purr strongly to make their needs known. Calico cats are also said to have these traits but to a lesser extent.
Δημοσ.

@Nicoc89

Τhanks man μέρα με την μέρα τ' αγαπάω πιο πολύ!

Βασικα το ενα (η μορφη που ελεγα πιο πριν) εχει τρελη δυναμη!Το γατι αυτο ηταν το 1ο που ανοιξε τα ματια του, "δραπέτευσε" απο την κουτα, το πρωτο που ρουφιξε την συρριγγα και κατεβαινε το εμβολο μονο του και το πρωτο που εφαγε στερεα τροφη κτλπ

Βασικα ο χαρακτήρας ειναι αυτος που λεει το wiki

εγω εχω ενα γάτο με γαλανά έντονα μάτια πανέμορφο ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο αρχηγού της αγέλης. Δεν δέχεται ουτε καν να τον ακουμπήσει κανείς πλέον (δεν επιτίθεται απλά απομακρύνεται απο το χέρι) και περπατάει καμαρωτός και με ιδιαίτερο στυλάκι. Εντύπωση μου κανει δε που οι υπόλοιπες γάτες (2 αρσενικές 2 θηλυκές) τον αφήνουν να τρώει πρώτος.

Δημοσ.

εγω εχω ενα γάτο με γαλανά έντονα μάτια πανέμορφο ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο αρχηγού της αγέλης. Δεν δέχεται ουτε καν να τον ακουμπήσει κανείς πλέον (δεν επιτίθεται απλά απομακρύνεται απο το χέρι) και περπατάει καμαρωτός και με ιδιαίτερο στυλάκι. Εντύπωση μου κανει δε που οι υπόλοιπες γάτες (2 αρσενικές 2 θηλυκές) τον αφήνουν να τρώει πρώτος.

Δεν έχω να πω κάτι, απλώς το κάνω quote γιατί είναι το μοναδικό φυσιολογικό ποστ από νικοκ.

Δημοσ.

γίνεσαι λίγο επιβλητικός τώρα .. εντάξει κόβουν αλλα όχι και έτσι , αν προσέχεις δεν έχεις θέμα.

Αχ Κούλα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...