Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως προς τη διαφωνία που υπήρχε νωρίτερα, "στείρωση ή όχι", εγώ νομίζω ότι ήτανε άτοπη εξ'αρχής. Γιατί απλά είναι θέμα οπτικής γωνίας και αν ξεκαθαρίζατε τα δεδομένα, θα βλέπατε ότι ουσιαστικά δε διαφωνείτε πουθενά. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να γίνεται στείρωση και περιπτώσεις που δε χρειάζεται ή είναι και κακό. Διαφωνώ με τις ακραίες απόψεις, π.χ. ότι πρέπει να στειρώσουμε ΟΛΕΣ τις γάτες, ή ότι δεν πρέπει να στειρώνουμε ΠΟΤΕ τις γάτες. Είναι κατά περίπτωση. Για τους λόγους που είπε ο MiDi_MiLiZ,,,

(-Οτι κινδυνευουν με πολλων ειδων επιπονες ασθενειες οσο ειναι σεξουαλικα ενεργα

-Οτι μειωνεται το προσδοκιμο ζωης... κλπ.),,,

είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνεται στείρωση σε μια γάτα που είναι οριστικό ότι θα μένει μέσα στο σπίτι, μην ξαναλέμε τους λόγους.

Όπως και λογικό μου ακούγεται ότι πρέπει να γίνουν στειρώσεις στα αδέσποτα, επειδή γίνεται χαμός. Προσοχή όμως. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι να τα εξαφανίσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ απ'τους δρόμους των πόλεων ή απ'τα χωριά και να υπάρχουν μόνο μέσα στα σπίτια. Αυτό είναι υπερβολή. Το ιδανικό νομίζω είναι να υπάρχουν παντού -και σε πόλεις και σε χωριά- "κοινωνίες" γατών και σκυλιών που να βίσκονται υπό έλεγχο και όταν οι αριθμοί ξεφεύγουν να καταφεύγουμε σε στειρώσεις, μόνο για να φτάσουμε πάλι στα φυσιολογικά επίπεδα και όχι για να τα αφανίσουμε εντελώς. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν στον κόσμο τα ζώα υπήρχαν μόνο μέσα στα σπίτια.. Εν πάσει περιπτώσει.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι οι τιμές των στειρώσεων που είδα στο παρών τόπικ. Νομίζω το συμπέρασμα ήταν 40-60 ευρώ για αρσενικά και λίγο πιο ακριβά για θυληκά. Τι λέτε ρε παιδιά;; Πού υπάρχει αυτό;; Γιατί εγώ ήθελα να στειρώσω τη γάτα μου (θυληκή) πέρσυ, έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ και ρώτησα και 2 κτηνίατρους. Οι τιμές που είχα βρεί όλες πάνω κάτω συνέπιπταν με διαφορά 10ευρου ας πούμε. Δεν τις θυμάμαι ακριβώς, αλλά για τις θυληκές ήταν 120 νομίζω (πάντως σίγουρα πάνω από 100, αυτό το θυμάμαι) και των αρσενικών λίγο πιο κάτω (θα σας γελάσω, αλλά το ελάχιστο πρέπει να ήταν 80). Τελικά βρήκα μέσω φίλου μια κτηνιατρίνα που μου έκανε φιλική τιμή 100 ευρώ.. Πότε και πού υπήρχαν οι τιμές που λέτε εσείς; Άλλο οι τιμές που κάνουν οι κτηνίατροι, για τα αδέσποτα που τους πάνε οι φιλοζωικές. Είχα διαβάσει σε ένα φόρουμ ότι κάνουν τρελές εκπτώσεις (μέχρι και 30 ευρώ νομίζω). Άλλο αυτό.

Επίσης, aris1986 εγώ θα σου πρότεινα να έβαζες και μια δυο αγγελίες για τα 2 γατάκια που μένουν, αν όχι σε εφημερίδα, τουλάχιστον σε κανένα από αυτά τα φόρουμ για γάτες. Μπορεί εκεί να υπάρχει κάποιος που να θέλει πολύ μια γάτα, ενώ αν δεν το κάνεις μπορεί να δυσκολευτείς να βρείς να το δώσεις, ή και να το δώσεις σε κάποιον που δεν το θέλει τόσο. Και αν είναι να βάλεις αγγελία, βάλ'τη από τώρα που είναι νωρίς. Μην περιμένεις να μεγαλώσουν. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να τα θέλει. Στη χειρότερη υπάρχουν και οι φιλοζωικές για να τα δώσεις.

Α και να μη σχολιάσω που κάποιοι απαίτησαν από σένα να τα στειρώσεις. Καταρχάς πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 5-6 μήνες για να τα στειρώσεις. Και απαίτησαν απο σένα να τα κρατήσεις πρώτα 6 μήνες και μετά να πληρώνεις στειρώσεις επι 4 και μετά να τα δώσεις; ...

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@ennoeitai

έχεις δίκαιο αύριο θα τα βάλω στο γάτο-forum μπας και βρεθεί σιγά σιγά κανείς.

Ps. Bλεπω κάτω απο το μπαλκόνι πολλές αδέσποτες γάτες ή γάτες της αυλής να ειναι με φουσκωμένες κοιλιές τρέμω στην ιδέα να φροντίζω παρατημένα γατάκια(αν κάποιος μπάσταρδος τα θεωρήσει έντομα και τα πετάξει πάλι σε καμιά κούτα...:-(

Αυτά που έχω ήταν και τυχερά στην ατυχία τους γιατί θήλασαν λίγο και πήραν αντισώματα από την μάνα τους...

Δημοσ.

Bλεπω κάτω απο το μπαλκόνι πολλές αδέσποτες γάτες ή γάτες της αυλής να ειναι με φουσκωμένες κοιλιές

aris1986 χρειάζονται και όρια και κάπου πρέπει να τελειώνει και ο ιπποτισμός. Αλλιώς μετά, πάς σε άλλη κατηγορία και πρέπει να πάρεις σβάρνα τις γειτονιές και να ασχοληθείς μόνο μ'αυτό και πάλι μόνος σου τίποτα δε θα καταφέρεις. Όταν και άμα γεννήσουν και αφού περάσει 1-1,5 μήνας που είναι στο δρόμο, (ας έχεις ενημερώσει από πιο πριν σε κανένα φόρουμ τι παίζει) και τότε μπορεί να έρθει κανείς και να υιοθετήσει κάποιο απ'αυτά. Αλλά για απόψε κοιμήσου ήσυχος. Το καθήκον σου το 'κανες. Ενημέρωσε και καμιά φιλοζωική για την κατάσταση. Δεν είναι και δύσκολο. Ένα τηλέφωνο θα κάνεις και τους λες "το και το".

Δημοσ.
Ps. Bλεπω κάτω απο το μπαλκόνι πολλές αδέσποτες γάτες ή γάτες της αυλής να ειναι με φουσκωμένες κοιλιές τρέμω στην ιδέα να φροντίζω παρατημένα γατάκια(αν κάποιος μπάσταρδος τα θεωρήσει έντομα και τα πετάξει πάλι σε καμιά κούτα...

Φυσικά και δεν μπορείς να πάρεις όλα τα παρατημένα σπίτι σου να τα μεγαλώνεις - αλλά φαντάζομαι ότι δε συναντάς και τόσο συχνά παρατημένα...(άλλωστε δεν θα κάνουν όλες οι έγγυες που βλέπεις, μικρά που θα καταλήξουν καν σε ανθρώπινα χέρια, για να τα παρατήσουν μια μέρα σε κούτα). Σε αυτή την περίπτωση (γενικά λέμε) ας κάνει κανείς το λιγότερο που μπορεί : φροντίδα όσοων ημερών/βδομάδων χρειάζεται στο σπίτι μέχρι να γίνουν 3-4 μηνών (το φαγητό μόνο, ενός γατιού μέχρι τέτοια ηλικία είναι ελάχιστο έξοδο) και μετά, έστω και με λιγότερο από μισή καρδιά, άφημα σε περιοχές μέ πράσινο και σπίτια όπως έλεγες, ή απ' αρχής ΕΣΤΩ στην πόρτα κανενός κτηνιάτρου, που αν έχει καρδιά, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ευθανασία θα τους κάνει...

Όλα τα παραπάνω πολύ προτιμότερα από να μείνει η τύχη τους στις καιρικές συνθήκες, στ' απορριματοφόρα, στ' αμάξια, στα σκυλιά, στα παιδιά, στα τομάρια και ακόμη χειρότερα στον αργό και βασανιστικό θάνατο από ασιτεία ή/και τραύματα..

Υπάρχει βέβαια και η παροιμιώδης πιο πάνω αντιμετώπιση, όπου κλείνεις τα μάτια κι επαναλαμβάνοντας ότι "δε θα σώσεις εσύ τον γατόκοσμο" κι άλλες "λογικές", πείθεσαι και προχωράς παρακάτω. Ζήτημα επιλογής και χαρακτήρα είναι τί θα επιλέξει κανείς.

Δημοσ.

Πηρα αμμο,σκαφη πλαστικη και Drontal!

Hθελε ο pet-shopas να μου δωσει μια συριγγα αλοιφη για αποπαρασιτισμό αλλα ηθελε για καθε 0,5 ml =2 kg γατας.

Για να μην μπλέξω με μέθοδο των τριών και γραμμική παρεμβολή πηρα το χαπι! :-D

Αν γνωρίζετε πείτε καθε ποτε να τους δινω γιατι ο petshopas δεν το πολυ ένιωθε (άνοιγε τα βιβλιαράκια).

κατ τ'αλλα τα γατια κομπλε,τρωνε whiskas σε φακελακι,γαλα, τα καναν στην αμμο,παιζουν κτλπ

Δημοσ.

Είναι πολύ μικρά και νομίζω οτι και τα χάπια με τα κιλά πάνε... μήπως να μιλήσεις με έναν κτηνίατρο; επίσης μήπως χρειάζονται και εξωτερική αποπαρασίτωση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι 1 χαπι=4kg γατας.

θα το σπασω κομματακια!

εδιτ: Την πιστη μου βγαζουν να το φανε

2/4 μεχρι στιγμής...

3/4...

εδιτ2: το ένα μου βγάλε την πίστη και στο τέλος έκανε εμετο-σαλια απο την επιμονή του.

να του το λιώσω στο γάλα με την συρριγκα;

Επεξ/σία από aris1986
Δημοσ.

Μίλησα με τον φίλο που το θέλει, και μου είπε αν μπορείς το Σάββατο να ανηφορίσουμε απο Ηλιούπολη να τσιμπήσουμε ενα :)

Θα έπαιρνα και εγώ το άλλο, αλλά αν το δει η δική μου θα το φάει :/

Δημοσ.

Μίλησα με τον φίλο που το θέλει, και μου είπε αν μπορείς το Σάββατο να ανηφορίσουμε απο Ηλιούπολη να τσιμπήσουμε ενα :)

Θα έπαιρνα και εγώ το άλλο, αλλά αν το δει η δική μου θα το φάει :/

Ο,τι θελετε!Τωρα τρωνε θα στα παρω φοτος να τα δειτε!

Δημοσ.

Να τα υποψήφια γατιά!

Το πορτοκαλί άσπρο είναι αρσενικό τα άλλα θηλυκά!

Ps: περιμένω pm σου!:-D

Ps2: δεν κάθονται εύκολα για φώτος!

post-156069-0-99634800-1333644124_thumb.jpg

post-156069-0-50830700-1333644133_thumb.jpg

post-156069-0-22685200-1333644141_thumb.jpg

post-156069-0-21580400-1333644149_thumb.jpg

post-156069-0-76607000-1333644156_thumb.jpg

post-156069-0-88743500-1333644162_thumb.jpg

post-156069-0-44748500-1333644357_thumb.jpg

post-156069-0-05613200-1333644425_thumb.jpg

Δημοσ.

Απο τα 4 γατια που ειχες επιβεβαιωνεται οτι αυτο περι "ωραιου φυλου" ειναι μυθος :devil:

Με το συμπαθειο αλλα οι 2 κοπριτες της παρεας ειναι πιο ομορφοι απο τις δεσποινιδες αδελφες τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...