Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι πολύ μικρά και νομίζω οτι και τα χάπια με τα κιλά πάνε... μήπως να μιλήσεις με έναν κτηνίατρο; επίσης μήπως χρειάζονται και εξωτερική αποπαρασίτωση;

To ιδανικό γι' αυτές τις ηλικές είναι πάστα σε σύριγγα/σωληνάριο, ναι, και για το υπολογίσεις πιο εύκολα (σε χάπι χρειάζεται να κόψεις πολύ μικρό κομμάτι), και για να το καταπιούν ευκολότερα. Κτηνίατρος "δε χρειάζεται" εν προκειμένω. Επίσης το να δώσεις παραπάνω δεν είναι επιβλαβές - αλλά το να δώσεις λιγότερο δεν είναι επαρκές... Τέσπα όλα καταλήγουν στο να παιδευτείς λίγο, να υπολογίσεις/κόψεις σωστά τη "μερίδα" που αντιστοιχεί στο καθ' ένα, καθώς το χάπι είναι κατά πολύ φθηνότερη λύση (κι ενίοτε και πρακτικότερη).

Οι πιθανοί ψύλλοι που λες είναι ένα θέμα, αλλά όχι τόσο άμεσα σημαντικό, στην συγκεκριμένη έστω περίπτωση (αν υπάρχουν κι όλας).

το ένα μου βγάλε την πίστη και στο τέλος έκανε εμετο-σαλια απο την επιμονή του.

να του το λιώσω στο γάλα με την συρριγκα;

Όχι, πρέπει να φτάσει "ακέραιο" το κομμάτι στο στομάχι τους και να διαλυθεί εκεί. Αν το διαλύσεις, μπορεί και να μην κάνει επαρκώς τη δουλειά του.

...θέλει "τέχνη" να τους το δώσεις : το πιάνεις με το ένα χέρι από το δέρμα τους σβέρκου (όπως η μάνα τους) και το κρατάς στον αέρα, βάζοντας ταυτόχρονα τα ακριανά σου δάχτυλα στην άκρη του στόματός τους, υποβοηθώντας το άνοιγμα της κάτω σιαγόνας. Με το άλλο χέρι που κρατάς το χάπι, και από την ίδια μεριά του στόματος (στο πλάι δηλαδή), ανοίγεις κανονικά το στόμα και χώνεις μέσα δάχτυλα και χάπι - όσο πιο βαθειά γίνεται, στην βάση της γλώσσας, για να μην μπορέσουν "αναγουλιάζοντας" να το "φτύσουν". Μετά που θα αποθέσεις το χάπι, σπρωξ' το με τον δείκτη, και κλείσε το στόμα να αναγκαστούν να καταπιούν. Αν κατάλαβες απ' την περιγραφή και τα καταφέρεις μια, την άλλη και εσύ θα ξέρεις καλύτερα, και αυτά ΙΣΩΣ να "συνεργάζονται" καλύτερα για την κατάποση (...είναι στο ζωντανό όμως, κι ενδέχεται την επόμενη φορά να "σαλτάρει", και να κάνει το παν για να μην καταπιεί...). Έχε τον νου σου στα δάχτυλά σου, γιατί οι άκρες των σαγονιών τους είναι φαρμάκι (αν όχι ήδη, σύντομα θα γίνουν).

Πηρα αμμο,σκαφη πλαστικη

Να τα βάζεις συχνόπυκνα μέσα (ειδικά αν δεις ότι παν ν' απεκκρίσουν, αλλά ακόμα ΚΑΙ αν δεν τα 'χεις προλάβει), και να τ' αφήνεις να βγαίνουν μόνα τους (να μην τα βγάζεις εσύ).

Και σιγουρευτείτε και εσύ που θα δώσεις γατί, όπως και αυτός που θα πάρει, ότι καταλαβαίνει την ευθύνη που θ' αναλάβει, καθώς και τις υποχρεώσεις που έρχονται χέρι με χέρι μ' αυτήν. Συζήτήστε και για κάποιο δοκιμαστικό διάστημα, γιατί είναι κρίμα να καταλήξει κάπου το μικρό, όπου δε θα έχει καμμία σχέση με την φροντίδα που του δίνεις αυτή τη στιγμή...

Δημοσ.

Υπάρχει βέβαια και η παροιμιώδης πιο πάνω αντιμετώπιση, όπου κλείνεις τα μάτια....

washcloud με στενοχωρείς. Ή δεν διάβασες καλά το πόστ μου ή δεν το κατάλαβες. Αυτό που είπα είναι ότι στην ουσία ο aris1986 εκπλήρωσε ΉΔΗ το καθήκον του και μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό.

Και τον επικρότησα γι'αυτό.

Και πέρα από αυτά του πρότεινα λύσεις (2 μάλιστα) και για τα άλλα γατάκια που θα γεννηθούν. Αν εσύ το βλέπεις "κλείσιμο ματιών" αυτό δεν έχω κάτι άλλο να πώ.

Δημοσ.

Τί λες μωρέ. "Έκανε δηλαδή την καλή πράξη της ημέρας", και μετά από 'δω παν κι οι άλλοι; Να σου πω, όταν κάνουμε κάτι ανάλογο, δεν το κάνουμε για την πάρτη μας. Εξ' ου και πχ δεν κρατάμε "το ομορφότερο το τσαχπινότερο το φανταστρουμφικότερο" από πχ 4 γατιά, αλλά κρατάμε αυτό που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το πάρουν άλλοι, να επιβιώσει έξω κτλ. Μ' άλλα λόγιοα δίνουμε βάση στις προτεραιότητες του ζωντανού. Εγώ για 'μένα αυτό καταλαβαίνω, αυτό κάνω, και το αυτό περιμένω από τους άλλους. Ο Άρης βέβαια ας κάνει ό,τι θέλει το παληκάρι και δικαίωμά του.

Εσύ πάλι, όταν γράφεις "aris1986 χρειάζονται και όρια και κάπου πρέπει να τελειώνει και ο ιπποτισμός. Αλλιώς μετά, πάς σε άλλη κατηγορία και πρέπει να πάρεις σβάρνα τις γειτονιές και να ασχοληθείς μόνο μ'αυτό και πάλι μόνος σου τίποτα δε θα καταφέρεις", τί έρχεσαι και μου λες ότι δεν διάβασα καλά ή δεν κατάλαβα. Μάλλον εσύ να αναθεωρήσεις γι' αυτά που έγραψες, αν αυτά που έχεις μέσα σου κι εννοούσες είναι διαφορετικά. Μέχρι τότε, τα "τέλος του ιπποτισμού" και υπερβολές τύπου "ακόμα και να πάρεις σβάρνα τις γειτονιές τίποτα δε θα καταφέρεις" (λες και είπε κανείς ν' αφιερώσει τη ζωή του στο να ΨΑΧΝΕΙ να βρει παρατημένα. Εδώ λέμε για όσα τύχει να βρεθούν ξανά στον δρόμο του, όπως και στον δρόμο του καθ' ένα, και που ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει το ελάχιστο που κοστίζει από κάθε άποψη ελάχιστα, αντί να λέει στον εαυτό του "α εγώ το έχω ήδη κάνει το καθήκον μου", ας τα μαζέψει άλλος") μάλλον δεν μου δίνουν λόγο να ανασκευάσω κάτι.

Δημοσ.

washcloud σ'αυτά που είπες και σ'αυτά που διαλέγεις να κρατήσεις, δεν έχω να πώ κάτι άλλο και ούτε θέλω να το συνεχίσω.

Απλά θα πώ γενικά (και χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιο χρήστη), ότι τα ζώα τα σέβομαι και τα αγαπώ και ποτέ δε θα εγκατέλειπα ένα ζώο σε ανάγκη. Πιστεύω πως αυτά που είπα στο Σάκη ήταν σωστά. Ήθελα να το καλμάρω το παιδί γιατί τον είδα ότι αισθάνθηκε την υποχρέωση να πάρει σβάρνα όλα τα ζώα σε ανάγκη, ενώ μ'αυτό (και να το 'κανε) δε θα κατάφερνε τίποτα. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι να παραδειγματιστούμε όλοι απ'αυτόν και να αρχίσουμε όλοι να κάνουμε ότι κι αυτός. Μόνο τότε θα λυθεί το πρόβλημα. Απλά του μίλησα έτσι για να τον κάνω να νιώσει (σε αντίθεση με την υποχρέωση για συνέχιση) ότι έκανε κάτι καλό, που αρκεί να το κάνει ο καθένας μας.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά ακούστε!

Τα γατάκια αυτα τα βρήκα στην κατάσταση που τα βρήκα...Εκανα ο,τι μπορούσα και απέδωσε (χάρις τις βοηθιές σας) αλλά ήμουν και τυχερός (είχαν κάποια Α ηλικία που τα παράτησαν)

κάτι για Θρακομακεδόνες κτλπ. Ναι το είπα αλλά το αλλάζω τώρα.

Μεγάλωσαν στα χερια μου και αυτό με κανε να τα αγαπήσω πιο πολύ.

Η φάση ήταν οτι ήθελα ενα γατί και μου ήρθαν 4!

Από την ζωη μου περασαν 7-8 γατες με πρωτο εναν Σιαμεζο το '93.

Ειχα αρκετές με τα προβλήματα τους,με τα παιδιά τους,αδέσποτες, ράτσας κτλπ

Αλλη μια φορα οπως ειπα ηταν παρατημενα σε κουτα αλλα πρεπει να ταν ημερών ή ωρών και φυσικα μου ψόφησαν...

Τωρα το θεμα με τις εγκυους γατες κτλπ.

Δεν εχω αυταπάτες ουτε ειμαι κάνας ιδεαλιστής των γατών(ή αλλων ζώων) απλα τρέμω την επόμενη φορά που θα ακούσω νιαου,νιαου,κοιταξω και δω μια κουτα με αλλα παρατημενα θα μου την δωσει γιατι δεν μπορω να μπω στο δίλημμα: "Σορυ μολις φροντισα γατια εσεις ειστε ατυχα...NEXT TIME".

Το να τα φροντίσω και αυτα δεν ειναι τπτ απλα ολη η φαση με τρελενει...Τα πετανε λες και ειναι σκουπιδια...Δεν υπαρχει ευαισθητοποίηση να το πώ;Μορφωση;Ανθρωπιά;Αστα βράστα....

Tωρα για τον γατο και γιατι προτιμάω αυτον.

Οποιο και να μου "μεινει" δεν θα του λέιψει τιποτα.Δεν θα το χω σε δευτερη μοιρα σε φαση :"προτιμω το αλλο λυπαμαι δεν εχω τροφή για σένα ή δεν παίζω μαζι σου κτλπ!"

Μονο που το έγραψα γελάω!!!

Απλα αν ολα πανε σε σπιτια το γατι που θα θελα να κρατήσω ειναι αυτο.Αν μου μείνουν ολα καλώς!

[ξέρω "σκάει" θεμα διαχωρισμου και τον "πειραζει" τον Wash(με το δίκιο του βέβαια)].

Οπως και να χει μπηκα στο λούκι και θα το παλέψω.

Ευχαριστω τους παντες απο την πιο μικρή συμβουλη μεχρι την μεγαλύτερη :-D

Δημοσ.

Δεν το έγραψα για 'σένα πάντως το περί "διαχωρισμού" Άρη. Και όχι στην περίπτωσή σου δεν με πειράζει κάτι. Έγραψες μάλιστα στο τελευταίο σου ποστ αυτό που περίμενα από εσένα να γράψεις (=δεν θα διαχωρίσεις, παρά μόνο εάν αφού εξασφαλίσεις αναδόχους για όλα, σε παίρνει να διαλέξεις. Θεμιτό, θεμιτότατο). Με πειράζει όταν ο άλλος σκέφτεται ως "κρατάω αυτό που μ' αρέσει, θα περνάει βασιλικά με 'μένα, και το άσχημο/άχαρο/άρρωστο/κτλ λυπάμαι μεν, αλλά δεν δε". Και το ανέφερα γενικά, με την ευκαιρία που είχες γράψει για προτίμηση. Προτιμήσεις όλοι έχουμε, το θέμα είναι αν είναι να διαλέξουμε τί κάνουμε, πώς το αντιμετωπίζουμε. Αν πχ εγώ ήταν να δώσω ένα από δυο αναγκαστικά, και ο μόνος που βρέθηκε εγκαίρως για να το πάρει δεν μου πολυγέμιζε το μάτι ότι θα ήταν ανάλογα με 'μένα υπεύθυνος, τότε θα του έδινα το πιο "γερό" απ' τα δυο. Αν πάλι ήταν εγγύηση ο παραλήπτης ότι δεν θα του μείνει στα χέρια το άλλο, ή δε θα βρεθεί στον δρόμο, θα κράταγα αυτό που μου ταιριάζει εμένα.

Α και κάτι που ήθελα να πω από νωρίς : πάρε τηλ την Κτηνιατρική που σου είχα γράψει, και ρώτα (έτσι απλά) για επανάληψη στο Drontal που είπες πως πήρες. Νομίζω πως είναι στις 3 μέρες (το Dosalid που έλεγα είναι νομίζω στις 17. Περίεργο που τα θυμάμαι έτσι, θα έπρεπε να είναι στάνταρ και για τα 2, αλλά τεσπα ρώτα τους). Κατά τ' άλλα επίσης νομίζω πως πρέπει να δίνεται κάθε 3 μήνες, στην περίπτωση βέβαια που ζουν έξω. Μέσα μια φορά κι επανάληψη, και φτάνει).

Δημοσ.

NEXT TIME

Μα συγγνώμη ρε παιδιά, το NEXT TIME ποιός το είπε;; Κολλήσατε στη φράση που είπα "να σταματήσεις τον ιπποτισμό, επειδή έκανες το καθήκον σου". Αλλά εγώ μ'αυτή τη φράση δεν εννοούσα να τα αφήσεις για τον επόμενο σωτήρα.

Εννοούσα να επιμεληθείς άμεσα, ώστε να "αποκατασταθούν" από κάποιον άλλον (είτε μέσα από φόρουμ, είτε από φιλοζωική), ΑΝ δεν μπορείς προς το παρών να φροντίσεις άλλα γατάκια (που αυτό μου φάνηκε αυτονόητο αν έχεις ήδη 4 στο σπίτι). Αυτό είπα. Το είπα αυτό. Μπερδευτήκατε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα συγγνώμη ρε παιδιά, το NEXT TIME ποιός το είπε;; Κολλήσατε στη φράση που είπα "να σταματήσεις τον ιπποτισμό, επειδή έκανες το καθήκον σου". Αλλά εγώ μ'αυτή τη φράση δεν εννοούσα να τα αφήσεις για τον επόμενο σωτήρα.

Εννοούσα να επιμεληθείς άμεσα, ώστε να "αποκατασταθούν" από κάποιον άλλον (είτε μέσα από φόρουμ, είτε από φιλοζωική), ΑΝ δεν μπορείς προς το παρών να φροντίσεις άλλα γατάκια (που αυτό μου φάνηκε αυτονόητο αν έχεις ήδη 4 στο σπίτι). Αυτό είπα. Το είπα αυτό. Μπερδευτήκατε.

Φιλος! Δεν Ξερω που το συμπέρανες αλλα δεν το πα μπηχτή για σένα!Ουτε ότι εννόησες κατι!

Έτσι μου ήρθε πάνω στην κουβέντα!

Επεξ/σία από aris1986
Δημοσ.

Φιλος! Δεν Ξερω που το συμπέρανες αλλα δεν το πα μπηχτή για σένα!Ουτε ότι εννόησες κατι!

Έτσι μου ήρθε πάνω στην κουβέντα!

Ωραίος. Άλλη μια φορά μπράβο σου, που ειδικά σε τέτοιες εποχές έσωσες τέσσερις ψυχές από μια δύσκολη ζωή και πιθανόν απ'το θάνατο. Μπράβο.

Δημοσ.

Ωραίος. Άλλη μια φορά μπράβο σου, που ειδικά σε τέτοιες εποχές έσωσες τέσσερις ψυχές από μια δύσκολη ζωή και πιθανόν απ'το θάνατο. Μπράβο.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Δεν είναι τόσο οι εποχές (άντε ένα καφέ λιγότερο έξω) όσο να δω ψόφια γατάκια σε σακούλα/κουτά...:-(

Δημοσ.

καλά και εγω μην νομίσεις , όποτε και αν δω γατάκι ξέμπαρκο να κλαίει το μαζεύω΄. Είναι εύκολο σχετικά για εμένα γιατι μένω επαρχία και έτσι με λιγη φροντίδα ειναι ικανά αργότερα να συνεχίσουν να ζουν στην φύση(στον κήπο μου και στα γύρω χοράφια). Ιδικά στην περιοχή που μένω ειναι full χωράφια και οι κάτοικοι ταΐζουμε γενικά τις γάτες ανεξαρτήτως αν κάποιος τις αγαπάει η όχι λόγο οτι φοβούνται για φίδια και ποντίκια.

οικόσιτες έχω , όμως δεν μου κάνει κόπο να βγάλω μια έξτρα μερίδα για ενα πεινασμένο γατούι μέχρι να πάρει τα ίσια του :lol:

μακάρι να ήταν το ίδιο εύκολο να βοηθάς ξέμπαρκα σκυλιά αλλα αν έχεις ήδη (στην περίπτωση μου 2) και δεν υπάρχει χώρος δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατι αν το μαζέψεις θα ειναι μόνιμα , όχι μέχρι να δυναμώσει να επιστρέψει στην φύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...