Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

Σπουδάζω στο πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα βιολογίας και σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι Σεπτέμβρη θα έχω το πολυπόθητο πτυχίο στο χέρι και αμέσως μετά στρατό. Και σκέφτομαι να την κάνω για εξωτερικό μετά και ειδικά σκέφτομαι για Αυστρία... Δεν έχω γνωστούς εκεί η κάτι τέτοιο απλά μ' αρέσει σαν χώρα.

Είναι κανείς που έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Αυστρία; Πώς είναι η ζωή εκεί; Οι αυστριακοί;; Tα δίδακτρα σε ένα μέσο πανεπιστηήμιο σε τι κόστος κυμαίνονται; Επίσης έχω μόνο Lower πτυχίο Αγγλικών και το γερμανικό Zertifikat (τρίχες δλδ). Με το toifel θα με δεχτούν;

οποιαδήποτε πληροφορία ή άποψη θα μου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

Σπουδάζω στο πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα βιολογίας και σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι Σεπτέμβρη θα έχω το πολυπόθητο πτυχίο στο χέρι και αμέσως μετά στρατό. Και σκέφτομαι να την κάνω για εξωτερικό μετά και ειδικά σκέφτομαι για Αυστρία... Δεν έχω γνωστούς εκεί η κάτι τέτοιο απλά μ' αρέσει σαν χώρα.

Είναι κανείς που έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Αυστρία; Πώς είναι η ζωή εκεί; Tα δίδακτρα σε ένα μέσο πανεπιστηήμιο σε τι κόστος κυμαίνονται; Επίσης έχω μόνο Lower πτυχίο Αγγλικών και το γερμανικό Zertifikat (τρίχες δλδ). Με το toifel θα με δεχτούν;

Ναι νομιζω οτι σε δεχονται με το toifel. Η ζωη ειναι λιγο ακριβη εκει νομιζω.

Απο γκομενακια αν ενδιαφερεσαι θα περασεις καλα παντως ;)

Δημοσ.

lol.Σε ευχαριστώ αλλά θέλω πληροφορίες ξέχωρα από γκομενάκια.

αχχαχαχαχα καλως!! Θα ξαναμιλησω με το φιλαρακι που

ειχε παει Αυστρια και αν ειναι θα σου πω τοτε γιατι δεν

θυμαμαι πολλες ειδικες λεπτομερειες.

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

Είναι κανείς που έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Αυστρία; Πώς είναι η ζωή εκεί; Οι αυστριακοί;; Tα δίδακτρα σε ένα μέσο πανεπιστηήμιο σε τι κόστος κυμαίνονται; Επίσης έχω μόνο Lower πτυχίο Αγγλικών και το γερμανικό Zertifikat (τρίχες δλδ). Με το toifel θα με δεχτούν;

Τι μεταπτυχιακό θέλεις να κάνεις?

Πάνω στην γεννετική, στην έρευνα?

Τι κλάδο δηλαδή θέλεις να ακολουθήσεις?

Σε ρωτάω γιατί οι περισσότεροι Βιολόγοι που ξέρω που κάνουν πλέον καριέρα, πάνε στη Σκωτία για μεταπτυχιακό.

Δημοσ.

Ξεκινώντας από τα ωραία: τα μεταπτυχιακά στην Αυστρία είναι δωρεάν (17 ευρώ το εξάμηνο). Επιπλέον το γερμανικό πτυχίο που ζητάνε, είναι το Β2, ένα παραπάνω δηλαδή από αυτό που έχεις, αφού το τσερτιφικάτ είναι το Β1. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και εκεί, ακόμη και τελευταία στιγμή, σε περίπτωση που είναι το μόνο σου θέμα. Για τα αγγλικά πάλι εξαρτάται από το τμήμα. Από όσα με ενδιέφεραν εμένα για παράδειγμα ούτε ένα δε ζητούσε πτυχίο αγγλικών παραπάνω από το Β2 επίσης.

Αναφορικά με τον τομέα σου βέβαια, ειλικρινά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν αξίζει τον κόπο να πας στην Αυστρία, στη Γερμανία ή οπουδήποτε αλλού. Έχεις βρει συγκεκριμένο πανεπιστήμιο εκεί; Εννοώ, πώς και επέλεγες την Αυστρία αντί της Γερμανίας; Απλά επειδή σου αρέσει σαν χώρα;

Δημοσ.

Ναι κυρίως γι αυτό. Ωραία ας πούμε για Γερμανία λοιπόν. Υπάρχουν πανεπιστήμια που να σε δέχονται μόνο με toifel ή θέλουν επίπεδο B2 και πάνω;

Το κόστος ζωής πώς είναι; Επίσης για το μεταπτυχιακό, 100% δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θέλω να ακολουθήσω, γιατί σας είπα έχω σχεδόν 1 χρόνο ακόμα ++ αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό που να κάνει ή να έκανε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και για υτό θα ήθελα να μάθω τα βασικά πρώτα...

Δημοσ.

Με τα αγγλόφωνα πανεπιστήμια δεν έχω ιδέα τι παίζει. Για τα γερμανόφωνα νομίζω ότι μπορώ να σου κάνω ένα σύντομο μπρίφινγκ λίγο πολύ για όλα. Το κόστος ζωής, προφανώς, έχει να κάνει με την πόλη. Αυτό που ισχύει σε γενικές γραμμές είναι ότι το ενοίκιο που θα πληρώνεις είναι το ακριβό έξοδο της υπόθεσης, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα είναι πιο φτηνά από ότι στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, καλό το κριτήριο του περιβάλλοντος, δε λέω, να σου αρεσει το μέρος που θα πας, αλλά πρώτα βρες το μεταπτυχιακό που σ ενδιαφέρει, ή έστω τον τομέα στον οποίο θέλεις να κινηθείς, και μετά θα σκεφτείς την πόλη.

Για αρχή, ρίξε μια ματιά στο daad.de θα βρεις πληροφορίες για τις σπουδές στη Γερμανία.

Δημοσ.

Βασικά αυτό που με τρομάζει, δεν είναι τόσο τα εξόδα αλλά πιθανόν δυσκολίες στην κατανόηση των μαθημάτων που θα γίνονται σε ξένη γλώσσα. Η επικοινωνία με τους καθηγητές επίσης και με τους συμφοιτητές,γιατί όπως είπα το επίπεδο μου στα αγγλικά είναι Lower.... Δεν ξέρω μου ακούγονται τραγικά δύσκολα όλα αυτά σαν σκέψεις και μονο που θα βρίσκομαι σε ένα ξένο πανεπιστήμιο αλλά από την άλλη δεν θέλω να μείνω άλλο στην Ελλάδα!!!

Ωράιο το τελευταίο site που έστειλε ο φίλος και τον ευχαριστώ πολύ αλλά ακόμα και εκεί ναι μεν βρήκα κάποια προγράμματα που με ενδιαφέρουν αλλά χάνομαι!! Δεν ξέρω και τυχόν επίπεδο δυσκολίας που θα έχει το καθένα από αυτά.....

Δημοσ.

Αυτό με το επίπεδο αγγλικών lower/procifiency/otinanai είναι τραγικά ανόητο.

Τις περισσότερες φορές δεν έχει σημασία αν υπάρχει πτυχίο. Αρκεί να μπορείς να αρθρώσεις δυο απλές προτάσεις ώστε να συννενοηθείς. Πιο σημαντκό ζήτημα γενικότερα είναι η προφορά, τόσο η δική σου όσο και των άλλων για να μπορείς να κατανοείς τι σου λένε/τι τους λες. Ειδικά για πιο βόρειες χώρες πχ σκανδιναβία, θέλει λίγο συνειδητή προσπάθεια ενώ για Αυστρία, τις περισσότερες φορές δεν θα έχεις ιδιαίτερο θέμα με την προφορά.

Δημοσ.

Επίσης για το μεταπτυχιακό, 100% δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θέλω να ακολουθήσω, γιατί σας είπα έχω σχεδόν 1 χρόνο ακόμα ++ αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό που να κάνει ή να έκανε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και για υτό θα ήθελα να μάθω τα βασικά πρώτα...

Aδελφέ τον Χονδρόπουλο (ζώα) τον πέρασες και ονειρεύεσαι μεταπτυχιακά??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Λοιπόν. Σε οτι αφορά γεννετική και Μοριακή Βιολογία, κοιτάς στο Αμπερντίν. Από κει και πέρα, στην Γερμανία υπάρχει καλή έρευνα και καλά μεταπτυχιακά αλλά παίζει ρόλο τι ακριβώς θέλεις.

Γιαυτό επιμένω σε αυτό :-)

Δημοσ.

Για σπουδές στη Γερμανία:

Ενα πολύ κατατοπιστικό εργαλείο αναζήτησης σχολών που περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα σπουδών: http://www.hochschulkompass.de/en/degree-programmes/suche/extended-search.html

Αξιολογήσεις των σχολών σε διάφορους τομείς, όπως οργάνωση, έρευνα, υποδομές, επίπεδο καθηγητών: http://ranking.zeit.de/che2011/en/

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους...

Ξερει κανείς που να ψάξω για μεταπτυχιακά πληροφορικής στην Αυστρία, αγγλόφωνα και μη; Ευχαριστω...

Ενδιαφέρομαι κυρίως για μεταπτυχιακό πάνω στα δίκτυα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...