Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Θα αναφερω ενα συχνο παραδειγμα ... Μπορει να μπει καποιος που εχει δυσλεξια να μπει σε ενα αγνωστο δωματιο και να θυμαται ολα τα πραγματα που υπαρχουν στο δωματιο (κατι που δυσκολα μπορει να κανει καποιος αλλος) αλλα να μην θυμαται οτι στην μεση του δωματιου υπηρχε ενα μεγαλο τραπεζι ... Γενικα εχουν κλιση σε μουσικη/ζωγραφικη/τεχνη (οχι ολοι) και αν εκμεταλευτουν τον διαφορετικο τροπο που αντιλαμβανονται καποια πραγματα μπορουν να κανουν κατι που δεν μπορει να το κανει καποιος αλλος (μη δυσλεκτικος) ... πχ ο αϊνσταιν ηταν δυσλεκτικος ... αυτά που λες ισχύουν για όλον τον πληθυσμό. Στους δυσλεκτικούς ισχύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό;
antonl Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Οι grammar nazis (συμπεριλαμβάνοντας κι εμένα) καλό θα ταν να γίνουν λίγο πιο μετριοπαθής στους χαρακτηρισμούς, το ύφος και τις υποδείξεις και οι ανορθόγραφοι (με λόγο ή χωρίς) θα ταν θετικό να προσπαθούσαν να κάνουν κάτι γι αυτό, για την πάρτη τους. Βέβαια αυτά σ έναν ιδανικό (πραγματικό ή ψηφιακό) κόσμο, οπότε μπορείτε να το αγνοήσετε. Επίσης ο Einstein δεν ήταν δυσλεξικός αλλά ούτε αυτό έχει κάποια σημασία.
Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Επίσης ο μη δυσλεκτικός μπορεί και γράφει σωστά. Καταλήγουμε κάπου; Σκοπος του topic ειναι , οτι την επομενη φορα που θα δεις καποιον να κανει ορθογραφικα λαθη , προσπαθησε να καταλαβεις τι λεει και οχι να του την πεις για την ορθογραφια , υπαρχει και moderator ... Οτι ειναι καποιοι ετοιμοι να κραξουν με το παραμικρο ειναι αληθεια αλλα αυτη που το κανουν εσκεμμενα δεν αξιζουν της προσοχη μας Εγω σαν ατομο δυσλεξικο θα προετρεπα να γραφουν και ας κανουν λαθη γιατι θα δουν μεγαλη βελτιωση. Παντος μην χαλιεσαι οπως ειπες ειναι ενα απλο φορουμ, υπαρχουν πολυ χειροτερα που μπορει να παθει ενας δυσλεκτικος και σου μιλαω απο πειρα. Σιγουρα υπαρχουν και χειροτερα , απλα επειδη ειναι ενα δημοσιο forum , δεν εχει κανενας το δικαιωμα να σε προσβαλει ... αυτά που λες ισχύουν για όλον τον πληθυσμό. Στους δυσλεκτικούς ισχύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό; Δεν μπορει ο καθενας πχ που μπαινει σε ενα δωματιο να θυμαται τι ειχε μεσα (χωρις να του το πεις απο πριν) , οπως και ενας μη δυσλεκτικος το πρωτο πραγμα που θα θυμαται ειναι το μεγαλο τραπεζι ... Ειναι ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα για την κατανοηση του τροπου που σκεφτονται οι δυσλεκτικοι ...
panos2171 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Σκοπος του topic ειναι , οτι την επομενη φορα που θα δεις καποιον να κανει ορθογραφικα λαθη , προσπαθησε να καταλαβεις τι λεει και οχι να του την πεις για την ορθογραφια , υπαρχει και moderator ... Γιατί να μην του την πω αν δεν αναφέρει τον λόγο των λαθών. Μπορεί να του χουν κάνει ζημιά τα greeklish η απλά να βαριέται να γράφει σωστά, γιατί εγώ να διαβάζω κάτι το δυσανάγνωστο?? Η λογική του μην το διαβάζεις αν δεν σ αρέσει δεν κολλάει, γιατί με αυτή τη λογική μπορεί να μην πάρει καν απάντηση. Και γω τα αγγλικά μου τα χω ξεχάσει, σε ξένα φόρα όμως πάντα το αναφέρω γιατί καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι δυσανάγνωστα.
arxaggelos Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Για να ξερουμε , για πες μας ... 1ον, δεν μιλάω για δυσλεξία, αλλά γενικά (όπως μου φάνηκε ότι κάνει κι εσύ σε αυτό το σημείο) 2ον, δες εδώ για να μην μην τα ξαναλέω.
Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Επίσης ο Einstein δεν ήταν δυσλεξικός αλλά ούτε αυτό έχει κάποια σημασία. Ηταν ... Γιατί να μην του την πω αν δεν αναφέρει τον λόγο των λαθών. Μπορεί να του χουν κάνει ζημιά τα greeklish η απλά να βαριέται να γράφει σωστά, γιατί εγώ να διαβάζω κάτι το δυσανάγνωστο?? Η λογική του μην το διαβάζεις αν δεν σ αρέσει δεν κολλάει, γιατί με αυτή τη λογική μπορεί να μην πάρει καν απάντηση. Και γω τα αγγλικά μου τα χω ξεχάσει, σε ξένα φόρα όμως πάντα το αναφέρω γιατί καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι δυσανάγνωστα. Πατας κατω αριστερα απο το ποστ αναφορα και κανονιζει ο moderator , δεν υπαρχει λογος να κανεις εσυ υποδειξη ... Και εγω εχω παθει ζημια απο τα greeklish και κανω ορθογραφικα λαθη , αλλα μπορω να κανω κατι γιαυτο , ρωτας ο αλλος αν μπορει ? Θυμαται αν εχει δηλωσει οτι εχει προβλημα ?
rabesatratana Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 antonl, στις 03 Απρίλιος 2012 - 05:49 μμ, έγραψε:Επίσης ο Einstein δεν ήταν δυσλεξικός αλλά ούτε αυτό έχει κάποια σημασία. Ηταν ... Nope. Δεν ηταν δυσλεκτικος ο Αϊνστάιν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 φιξντ. Κατα τα αλλα σε χαίρομαι γιατι οι περισσότεροι γνωστοί μου με δυσλεξία ούτε καν προσπαθούν απεναντίας το εκμεταλλεύονται και το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία παντού... Ειχα συναδελφο που για να αποφευγει να γραφει οτιδηποτε επειδη γενικοτερα βαριοταν τη ζωη του, τα φορτωνε σε αλλους υποστηριζοντας οτι ειναι δυσλεκτικος. Που μπορει και να ηταν. Αυτο που μου τη δινει ομως ειναι οτι χρησιμοποιουσε την δυσλεξια του. Εχοντας παραιτηθει απο καθε προσπαθεια, πριν καν προσπαθησει. Επισης υπαρχουν καμποσοι αγραμματοι, αμορφωτοι, αστοιχειωτοι που οταν τους πεις κατι για την ορθογραφια τους, σου απαντουν οτι ειναι δυσλεκτικοι. Χωρις να ειναι. Ο δυσλεκτικος που χαιρει κατανοησης και συμπαθειας (απο εμενα) ειναι αυτο που περιγραφει ο Ραφαηλ και μπραβο του. Εχω 2 φιλους που οταν τους πρωτογνωριζα στην αρχη των φοιτητικων μου χρονων δεν ξερανε να γραφουν ουτε τα αρθρα σωστα. Πλεον, κοντα μια 10ετια μετα η ορθογραφια και η συνταξη τους περνα απαρατηρητη και αρκειται στα συνηθισμενα λαθη που κανουμε οι περισσοτεροι, σε λεξεις δυσκολες. Οι υπολοιποι δυσλεκτικοι, για μενα, δεν ειναι απλως αγραμματοι, αλλα ειναι και τεμπεληδες με ετοιμη τη δικαιολογια. Ακομα κι ετσι ομως, αφου δεχεσαι και αναγνωριζεις το προβλημα σου, ΚΟΥΡΑΣΟΥ 2 λεπτα και βαλε addon ορθογραφικου ελεγχου στις εφαρμογες σου.
Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Επισης υπαρχουν καμποσοι αγραμματοι, αμορφωτοι, αστοιχειωτοι που οταν τους πεις κατι για την ορθογραφια τους, σου απαντουν οτι ειναι δυσλεκτικοι. Χωρις να ειναι. Σιγουρα καποιοι το εκμεταλευονται χωρις να ειναι δυσλεκτικοι ... Οταν εχεις τελειωσει σχολη ορυκτων πορων δεξιας οχθης ποταμου (για αριστερη οχθη χρειαζεσαι μεταπτυχιακο) δεν σημαινει οτι επειδη δεν κανεις ορθογραφικα λαθη , οτι εισαι μορφωμενος ... Πρεπει να δωσουμε ορισμο τι ειναι μορφωση ... Οι υπολοιποι δυσλεκτικοι, για μενα, δεν ειναι απλως αγραμματοι, αλλα ειναι και τεμπεληδες με ετοιμη τη δικαιολογια. Ακομα κι ετσι ομως, αφου δεχεσαι και αναγνωριζεις το προβλημα σου, ΚΟΥΡΑΣΟΥ 2 λεπτα και βαλε addon ορθογραφικου ελεγχου στις εφαρμογες σου. Η τεμπελια ειναι ενα συμπτωμα δυσλεκτικου ...
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Επισης υπαρχουν καμποσοι αγραμματοι, αμορφωτοι, αστοιχειωτοι που οταν τους πεις κατι για την ορθογραφια τους, σου απαντουν οτι ειναι δυσλεκτικοι. Χωρις να ειναι. Εχεις μεγαλο δικιο το εγω βιωσει στο πετσι μου. Εγω ειμαι δυσλεξικος και επειδη το βρηκα στα 16 δεν μπορουσα να κανω κατι γιατι ο νομος λεει ως τα 15 και ετσι αναγκαστικα και εδωσα πανελληνιες κανονικα και χαντακωθηκα Ενας αλλος συμμαθητης μου το ηξερε το κολπο και το επαιζε δυσλεξικος και επωφεληθηκε αφου εβγαλε 15+ χιλιαδες μορια.
linuslost Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Nope. Δεν ηταν δυσλεκτικος ο Αϊνστάιν. Και ομως ηταν..Οπως και πολλοι αλλοι ''μεγαλοι'' της επιστημης!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Και ομως ηταν..Οπως και πολλοι αλλοι ''μεγαλοι'' της επιστημης! δεν postάρει κάποιος καμιά πηγή να τελειώνουμε με αυτό? http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein Although it has been thought that Einstein had early speech difficulties, this is disputed by the Albert Einstein Archives, and he excelled at the first school that he attended
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Και ομως ηταν..Οπως και πολλοι αλλοι ''μεγαλοι'' της επιστημης! άντε κόψτε την επιτέλους αυτήν την παπαριά...πριν από πέντε χρόνια όλοι οι διάσημοι ήταν γκέι, τώρα δυσλεκτικοί, αύριο να δούμε τι θα τους κάνουμε...
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 άντε κόψτε την επιτέλους αυτήν την παπαριά...πριν από πέντε χρόνια όλοι οι διάσημοι ήταν γκέι, τώρα δυσλεκτικοί, αύριο να δούμε τι θα τους κάνουμε... Δεν ειναι παραμυθι αληθεια ειναι επειδη ο εγκεφαλος μας "τρεχει¨ πιο γρηγορα και εχουμε πολυ καλη μνημη, το ιδιο ισχυει και με πολλα παιδια που ειναι αυτιστικα αν βρεθει ο καταληλος δασκαλος μπορουν να κανουν παπαδες.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 για το Άινσταϊν λέμε, όχι γενικά. Δεν αμφισβήτησα την ευφυΐα των δυλεκτικών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα