Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια απορια η κυβερνηση τσολακογλου που κολλαει?

Θέλει να πεί οτι η τωρινή κυβέρνηση είναι σαν την κυβέρνηση κατοχής των ναζί επειδή αποφασίζει οτι προστάζουν τροϊκα-ΕΕ-Μέρκελ.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλα αν αυτη η γενια εχει ενα ελαφρυντικο ειναι οτι γενηθηκε και μεγαλωσε μεσα σε αυτη τη βρωμερη νοοτροπια. Ενω οι προηγουμενες γενιες που ζησαν τοσα, δεν εχουν δικαιολογια

Λάθος, ανάποδα πάει.

Η σημερινή γενιά ως μορφωμένη και με πιο ανοιχτά μυαλά, με χιλιάδες πηγές πληροφόρησης πλην του Mega και ζώντας μια "ανετότατη" ζωή εκεί γύρω στο 2004 θα έπρεπε να προσπαθήσει για το καλύτερο. Η προηγούμενη γενιά μεγάλωσε με το καθημερινό κύρηγμα της προπροηγούμενης που είχε περάσει κατοχή και όπως είναι αναμενόμενο για κάθε ανθρώπινη φυλή και ράτσα, τη συμβούλευε να κοιτάξει την πάρτη της.

Αν το καλοσκεφτείς βέβαια, κάθε γενιά έχει τη δικαιολογία της. Όταν όμως βλέπεις πανεπιστημιακής μόρφωσης άτομα εν έτει 2012 να υπερασπίζονται γραμμές και πολιτικά κατεστημένα απλά για να περάσουν μάθημα, είναι ηλίθιο να απαιτείς περισσότερα από μεσήλικους του δημοτικού που έφαγαν πολύ ψωμί από περασμένες κυβερνήσεις οι οποίες εκτόξευσαν το βιοτικό τους επίπεδο.

Δημοσ.

Λάθος, ανάποδα πάει.

Η σημερινή γενιά ως μορφωμένη και με πιο ανοιχτά μυαλά, με χιλιάδες πηγές πληροφόρησης πλην του Mega και ζώντας μια "ανετότατη" ζωή εκεί γύρω στο 2004 θα έπρεπε να προσπαθήσει για το καλύτερο. Η προηγούμενη γενιά μεγάλωσε με το καθημερινό κύρηγμα της προπροηγούμενης που είχε περάσει κατοχή και όπως είναι αναμενόμενο για κάθε ανθρώπινη φυλή και ράτσα, τη συμβούλευε να κοιτάξει την πάρτη της.

Αν το καλοσκεφτείς βέβαια, κάθε γενιά έχει τη δικαιολογία της. Όταν όμως βλέπεις πανεπιστημιακής μόρφωσης άτομα εν έτει 2012 να υπερασπίζονται γραμμές και πολιτικά κατεστημένα απλά για να περάσουν μάθημα, είναι ηλίθιο να απαιτείς περισσότερα από μεσήλικους του δημοτικού που έφαγαν πολύ ψωμί από περασμένες κυβερνήσεις οι οποίες εκτόξευσαν το βιοτικό τους επίπεδο.

Διευκρινιζοντας οτι δεν ψαχνω δικαιολογια για καμια γενια, θεωρω οτι η παιδεια που δεχεσαι απο βρεφος ειναι αρκετα πιο ισχυρη απο την μορφωση. Η μορφωση ερχεται αργοτερα, οταν εχεις ηδη αποκτησει η εστω εχεις παρει τις βασεις απο μια συγκεκριμενη νοοτροπια. Φυσικα δεν θεωρω οτι ειναι δυσκολο να την καταπολεμησεις στην ηλικια των 20, ουτε να καταλαβεις οτι ειναι λαθος, αλλα εν πασει περιπτωση θεωρω εξισου υπευθυνη τη γενια που καθιερωσε αυτη τη νοοτροπια με τις γενιες που την συντηρουν.

Προσωπικα, τους συνομηλικους μου που ειναι δηθεν η νεα γενια για φτυσιμο τους εχω. Οι μισοι ψηφιζουν αυτα που ψηφιζαν οι προηγουμενοι, οι αλλοι μισοι κανουν τους επαναστατες ψηφιζοντας τον ισχυροτερο δια της αποχης, και σχεδον ΟΛΟΙ τους χτυπησαν/συνεχιζουν να χτυπανε γραφεια βουλευτων για να τους ταξουν δουλεια/καλη μεταθεση στο στρατο και παει λεγοντας.

ΥΓ. Και για να μη φανω παραλογα ηθικολογος, η οτι εχω προελθει εκ παρθενογενεσης or something, δεν βγαζω την ουρα μου απεξω σε οσα λεω παραπανω. Οχι στο τροπο που ψηφιζω απαραιτητα, αλλα στην γενικοτερη νοοτροπια.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω . Έχουμε αυτό που λέγετε διαδίκτυο μέσω του οποίου μπορούμε να μαθαίνουμε οτιδήποτε έγινε πολύ πριν από εμάς και να κρίνουμε και όμως η πλειοψηφία το χρησιμοποιεί λάθος . Συζητάω με συνομηλίκους μου οι οποίοι θέλουν να το παίζουν ψαγμένοι λέγοντας τα κλασικά "εγώ θα κάνω αποχή δε ψηφίζω κανέναν ,λευκό , άκυρο" χωρίς να έχουν ιδέα τη λέει η νομοθεσία και όταν τους το λες επιμένουν κιόλας ότι δεν είναι έτσι . Μαζί με τους μεγάλους θα μας κάψουν και αυτοί οι "ψαγμένοι" .

Αντίθετα οι μεγαλύτερες γενιές έχουν μείνει στην τρομοκρατία της τηλεόρασης που είναι το βασικό όπλο χειραγώγησης ..

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά διάβασα ότι πρόσφατα του είχε διαγνωστεί καρκίνος...

Κι εμενα, το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο, οταν διαβασα την ηλικια του, ηταν η αρρωστια. Δε θα εκπλαγω αν ειναι αληθεια. 77 χρονων ανθρωπος, με 18 χρονια συνταξη φαρμακοποιου, δεν αυτοκτονεις ετσι απλα γιατι εφτασες στα ορια της εξαθλιωσης...

Δημοσ.

Πάρα πολύ σωστός ο moldovan20.

Κατηγορούμε αυτους που ψηφισαν, κρίνοντας βάση των κριτηρίων της σημερινής εποχής και οχι της εκάστοτε προεκλογικής περιόδου...

Εμείς όμως καθόμαστε..Και αν καποιοι απο εμάς τολμήσουν να πάνε σε κανα Συνταγμα να διαμαρτυρηθουν για τα λάθη των εκάστοτε κυβερνήσεων, βιώνουν τον χλευασμό...

Το πόσες φορές άκουσα αυτο το εκνευριστικότατο επιχείρημα ..."και που πατε στο Συνταγμα τι θα καταφέρετε"

Οχι θα κάθομαι να πινω καφέ και να περιμένω να αλλάξει κάτι...

Ε ναι, μιας και καθε φορα που εχουμε εκλογες εχουμε τα νεα κομματα να τις νικανε.

Δημοσ.

Κι εμενα, το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο, οταν διαβασα την ηλικια του, ηταν η αρρωστια. Δε θα εκπλαγω αν ειναι αληθεια. 77 χρονων ανθρωπος, με 18 χρονια συνταξη φαρμακοποιου, δεν αυτοκτονεις ετσι απλα γιατι εφτασες στα ορια της εξαθλιωσης...

Γιατί αποκλειστικά η αυτοκτονία να οφείλεται σε προσωπικά του προβλήματα ? Παιδιά-εγγόνια δεν είχε να στεναχωριέται για το μέλλον τους ? Αποκλείεις το γεγονός να ήταν ευαισθητοποιημένος για το σύνολο όλων μας και να μην άντεξε ?

Δημοσ.

Γιατί αποκλειστικά η αυτοκτονία να οφείλεται σε προσωπικά του προβλήματα ? Παιδιά-εγγόνια δεν είχε να στεναχωριέται για το μέλλον τους ?

Διοτι στο μηνυμα του αναφερεται ξεκαθαρα σε μια συνταξη που πληρωνε τοσα χρονια μονος του (λες και εμας μας την πληρωνουν αλλοι), και που η κεβερνηση του την εκμηδενησε.

Δημοσ.

Μάρτυρας είναι για αυτούς που καπηλεύονται την τραγωδία αυτου του ανθρώπου για να ικανοποιήσουν το πολιτικό τους Εγώ. Η αυτοκτονία για να νοηθεί πολιτική πρέπει να έχεις ζήσει μια διαφορετική ζωή και οκ σίγουρα δεν είναι λιγότερο τραγωδία.

Το ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών δεν γνωρίζω πόσο συμαντικό είναι , αλλά όπως και να ΄χει είναι φαινόμενο κοινωνικό ~ δεν μπορούμε να πουμε οτι φταίνει οι πολιτικοί από την στιγμή που η παρακμή για την οποια μιλάμε είναι κοινωνική και πολιτειακή. Κοινώς αυτές οι τραγωδίες είναι αποτέλεσμα των αλυσιδωτων αντιδράσεων της κοινωνικής αδιαφορίας γενικότερα και το ατομικισμού. Αυτές τις συνθήκες καμία πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να τις δημιουργήσει, μόνο το συνολο των πολιτών μπορεί με την ανάλογη νοοτροπία.

Στο μεταξυ μεγάλο θέμα συζήτησης είναι και αυτο του τρόπου σκέψης ενός ανθρώπου που θέλει να τερματήσει την ζωή του. Μπορεί να είναι απο μια παγίδα που στήνει στον εαυτό του , μπορεί να είναι κάποιος αλληλομορφος εγωισμός αντίθετος πρός την επιθυμία για ζωή , μπορεί να είναι σκέτος πόνος , μπορεί , μπορει... Δύσκολη η κατάσταση και θολή, για να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα.

Δημοσ.
Για «συνειδητή πολιτική πράξη» και «κραυγή αφύπνισης» μιλά η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού που το πρωί της Τετάρτης αυτοκτόνησε στη πλατεία Συντάγματος.

Η κ. Χριστούλα αποχαιρετά τον πατέρα της με φράσεις από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, αναφέροντας ότι η πράξη του πατέρα της, τον οποίο περιγράφει ως έναν «αριστερό αγωνιστή και ανιδιοτελή οραματιστή», δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες.

Η επιστολή της κ. Χριστούλα:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου (Δημήτρη Χριστούλα), δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ''τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου "To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση".

Έμμυ Χριστούλα».

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=188415

Δημοσ.

Νομίζω πως τώρα η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών στην Ευρώπη.

Αν και πολύ πρόσφατα ξεπεράσαμε μία από αυτές τις χώρες σε ποσοστό αυτοκτονιών.

Τώρα είδα πώς το διατύπωσες, αυτό ναι το πιστεύω και εγώ.

Δημοσ.

Και τι σημαίνει αυτο??Επειδη βγηκε στη συνταξη και ηταν φαρμακοποιός απαγορεύεται να ειναι απογοητευμένος με τη σημερινή κατάσταση?

Χιλιαδες προβλήματα θα μπορούσε να έχει. Δε μπορεις να φανταστεις δηλαδή τιποτα?

και εγώ είμαι απογοητευμένος..να αυτόκτονήσω?

χμμ..άμα αυτοκτονήσω στο σπίτι μου, κλαιν κανείς δε θα το προσέξει.ας πάω στο σύνταγμα λοιπόν, να γράψω και ένα γράμμα δίπλα για το σάπιο πολιτικό σύστημα να κάνω λίγο ντόρο, να το παίξω και ήρωας.

Δημοσ.

και εγώ είμαι απογοητευμένος..να αυτόκτονήσω?

χμμ..άμα αυτοκτονήσω στο σπίτι μου, κλαιν κανείς δε θα το προσέξει.ας πάω στο σύνταγμα λοιπόν, να γράψω και ένα γράμμα δίπλα για το σάπιο πολιτικό σύστημα να κάνω λίγο ντόρο, να το παίξω και ήρωας.

Ααα μπραβο.

Υπερθεματιζω.

+1.

Αν ηταν ολοι οσοι ειμαστε απογοητευμενοι να αυτοκτονουμε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...