poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ειναι @hol.gr στους servers της MS. Οπως εχω και εγω gmail αλλα με δικο μου domain (google apps). Δεν την βρισκω ασχημη κινηση. τι να πω μου χτυπαει καπως να μην εχεις δικους σου servers.στο τελος θα κανουν Hosting πανω σε αλλους και θα δινουν domain και mails αλλα hotmail:P. τωρα να εισαι εταιρεια να εχεις domain και να εχει Gmail ........δεν το βρισκω οτι πιο επαγγελματικο.τουλαχιστον στην Hol το να γραφει @hol(e).gr ειναι πιο επισημο απο gmail αλλα το καλυτερο ειναι domain με δικα σου email αν εισαι εταιρεια.
Fotis_Greece Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μαλλον δεν το καταλαβες-γνωριζεις. Εχεις δικο σου domain, αλλα τα email σου ειναι στους servers της google-gmail (google apps) με το δικο σου domain. Δηλαδη το [email protected] ειναι ουσιαστικα ενα gmail (χρειαζονταν σε εμας τουλαχιστον για χρηση outlook-imap και συχνρονισμο με τα Nokia E6 mail for exchange και τον πολυ καλο χωρο που δινει το gmail). Και φυσικα μπορεις να μπεις μεσω gmail.com με username: [email protected] και τον κωδικο σου και ο admin εχει και κεντρικη διαχειριση. Υπαρχει το google apps free (10 users per organization) και το google apps for business με πιο πολλα εξτρα. Ειναι γενικα καλο συστημα και ολα αυτα ανεξαρτητα που εχεις το hosting του domain σου (αλλαζεις καποια mx entries στο control panel του hoster)
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μαλλον δεν το καταλαβες-γνωριζεις. Εχεις δικο σου domain, αλλα τα email σου ειναι στους servers της google-gmail (google apps) με το δικο σου domain. Δηλαδη το [email protected] ειναι ουσιαστικα ενα gmail (χρειαζονταν σε εμας τουλαχιστον για χρηση outlook-imap και συχνρονισμο με τα Nokia E6 mail for exchange και τον πολυ καλο χωρο που δινει το gmail). Και φυσικα μπορεις να μπεις μεσω gmail.com με username: [email protected] και τον κωδικο σου και ο admin εχει και κεντρικη διαχειριση. Υπαρχει το google apps free (10 users per organization) και το google apps for business με πιο πολλα εξτρα. Ειναι γενικα καλο συστημα και ολα αυτα ανεξαρτητα που εχεις το hosting του domain σου (αλλαζεις καποια mx entries στο control panel του hoster) οκ καταλαβα.τρομαξα και εγω .λεω να εχεις email gmail σαν εταιρεια και οχι @insomnia.gr ειναι ντροπη.δεν καταλαβα οτι εννοουσες στους servers της gmail email του δικου σου domain.δεν το ηξερα οτι γινοταν αυτο.συνηθως οι περισσοτεροι εκει που εχουν το Hosting εχουν και το email η εχουν δικο τους mail server η στον Provider που εχουν την συνδεση.δεν ηξερα οτι το εκανε η google και η gmail αυτο.οποτε και η Hol δινει @hol.gr απλα στην πραξη ειναι πανω στους servers της microsoft αν καταλαβα καλα.γλυτωνουν και traffic αυτοι.χαχα.οχι οτι η Microsoft παει καλυτερα σε ταχυτητες τουλαχιστον σε hotmail accounts.thanxs για τα info.
nzeppos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς Ομολογώ ότι δεν την ήξερα καν αυτή τη δυνατότητα. Επιτέλους θα καταφέρω να απαλλαγώ από τους κωλοclients του cpanel και θα έχω όλα τα καλούδια του gmail. Έκανα ήδη όλες τις σχετικές ενέργειες και τώρα περιμένω να δω πότε θα ανανεωθούν τα DNS records...
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς Ομολογώ ότι δεν την ήξερα καν αυτή τη δυνατότητα. Επιτέλους θα καταφέρω να απαλλαγώ από τους κωλοclients του cpanel και θα έχω όλα τα καλούδια του gmail. Έκανα ήδη όλες τις σχετικές ενέργειες και τώρα περιμένω να δω πότε θα ανανεωθούν τα DNS records... το πρωτο και μεγαλο καλο ειναι ο χωρος που δινει αντιθετα με αλλους που λενε 50mbyte και attachment ουτε 10 Mbyte.
nzeppos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Yep. Υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα από κάθε άποψη. Εγώ τελικά ξεμπέρδεψα χθες με τη μεταφορά του λογαριασμού στο Google Apps (ανανεώθηκαν τα DNS records) και είχα μόνο θέμα με την αλλαγή του SPF record που προτείνει η Google. Αρχικά είχα την εντύπωση ότι γίνεται μόνο μέσω WHM (και όχι Cpanel) αλλά εκεί δεν έχω πρόσβαση, οπότε μίλησα με το support και μου το έφτιαξαν. Ωστόσο τώρα βλέπω ότι μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο, τον οποίο και θα δοκιμάσω σήμερα. Ακόμα κι έτσι όμως δουλεύει μια χαρά, έφτιαξα και έξτρα λογαριασμούς για γυναίκα, συγγενείς κλπ. Πιστεύω πως πρόκειται για ιδανική λύση σε περιπτώσεις εταιρειών που δεν θέλουν να μπλέξουν με τη διαχείριση δικών τους mailservers. Πρόσφατα ένας φίλος μού έλεγε ότι υποστηρίζει μια -όχι μικρή- εταιρεία, που έχει μεν δικό της domain, ιστοσελίδα κλπ. αλλά όλα τα email των υπαλλήλων είναι στην... Otenet, εννοείται με κατάληξη @otenet.gr. Συχνά-πυκνά αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, γιατί μεταξύ άλλων έμπαιναν διαρκώς σε email blacklists και δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους. Απ' ότι κατάλαβα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από την υποστήριξη του provider, γιατί αργούσε πολύ να ανταποκριθεί (δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρεις, οπότε μην το πάρετε ντε και σώνει ως δυσφήμηση της Otenet). Έψαχναν λοιπόν να βρουν πώς θα στήσουν mailserver πάνω σε Linux για αρκετές εκατοντάδες accounts, πώς να ενημερώσουν τα MX records, πώς να το κάνουν να συνεργαστεί με τους email clients που προτιμούν οι εργαζόμενοι (πχ. Outlook) αλλά να δουλεύει και μέσω webmail, πώς θα λύσουν το θέμα με τις blacklists, πώς θα φιλτράρουν το spam και φυσικά ποιός θα τα συντηρεί όλα αυτά (γιατί αυτοί που κάνουν το περιστασιακό support δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από όλα τα παραπάνω...). Καθόμασταν λοιπόν και διαβάζαμε παρέα διάφορα tutorials περί mailservers σε Linux κλπ. Έπρεπε να ήξερα από τότε τη λύση του Google Apps και θα είχε τελειώσει η υπόθεση. Θα πλήρωναν κάτι παραπάνω βέβαια (50 δολάρια/χρήστη/έτος) αλλά θα είχαν λύσει το πρόβλημά τους. Το πολύ πολύ να το τρέναραν λίγο καιρό μέχρι να βγάλουν άκρη με τα προαναφερθέντα.. Τώρα πια είναι αργά, ο συνάδελφος έγινε πρώην συνάδελφος και δεν ασχολούμαι πλέον, ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν Ξεφύγαμε λίγο από το αρχικό θέμα, αλλά νομίζω ότι είναι χρήσιμα όλα αυτά.
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 το να εχεις το δικο σου mail server εχει και τα καλα του αλλα οχι για μια εταιρεια που εχει πχ ενα τεχνικο να κανει τα παντα η και αυτος ο τεχνικος δεν ειναι εκει και απλα συνεργαζεται.το θεμα τoυ να γινεις blacklist ειναι ενα μονιμο θεμα δυστυχως που μπορει να συμβει ειτε σε isp ειτε σε δικο σου mail server ειτε και σε hotmail κτλ.συνηθως ζητας να σε βγαλουν και σε βγαζουν απλα ναι μπορει να ξαναγινει αυτο.τωρα αν εχεις δικο σου τα γλυτωνεις αυτα αλλα ναι πρεπει να εχεις καποιον να ξερει να τα χειριζεται και καλα μαλιστα.οποτε αυτο που λες ειναι μια ετοιμη λυση
nzeppos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Αυτό ακριβώς που είπες, "έτοιμη λύση", ειδικά αν δεν έχεις ήδη κάποιον που να τα γνωρίζει όλα αυτά και να σε υποστηρίζει. Στη χειρότερη μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρόχειρη λύση μέχρι να λυθεί το θέμα της μόνιμης υποστήριξης.
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 ε ναι γιατι πολλοι απλα εχουν ενα τεχνικο που ερχεται οταν γινει καποιο προβλημα οποτε και αυτον ισως να τον βολευει ολα στο αυτοματο και τερμα παρα να στησει δικο του mail server κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα