LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 πο τις παραπομπες σας φαινεται λοιπον οτι η γεωργια συνεβαλε στον πολιτισμο, δεν ειπα οτι υπηρχε μονο η γεωργια ιστορικα στους πρωτους πολιτισμους,υποστηριξα οτι αυτη εκανε την διαφορα αφου ο ανθρωπος ετρωγε κρεας και οταν ηταν αγριος. Οταν ανακαλυψε ομως την γεωργια και ριζωσε σε συγκεκριμενες περιοχες επινοησε και την κτηνοτροφια για συπμληρωμα στην διατροφη του για να μην χρειαζεται να ταλαιπωρηται και να κυνηγα. O ανθρωπος των σπηλαιων ηταν ενα νομαδικο ζωο σε κτηνωδη κατασταση και ακριβως επειδη ετρωγε πτωματα πεθαινε απο εκφυλιστικες ασθενειες το πολυ μεχρι τα 25 χρονια του,και χωρις δοντια. Μολις αρχισαν οι καλλιεργειες των σπαρτων,φρουτων,οσπριων κ.τ.λ. φτιαχτηκαν τα πρωτα χωρια,πολεις και σιγα σιγα πολιτισμος.Ο ανθρωπος δεν χρειαζοταν να κυνηγαει για να τρεφεται και βρηκε χρονο να στοχαστει. Πόσο αλλάζει η άποψη σε 1 σελίδα btw:Πολιτισμό έχουν και οι νομάδες.
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Πόσο αλλάζει η άποψη σε 1 σελίδα btw:Πολιτισμό έχουν και οι νομάδες. Αγαπητε φιλε σε ευχαριστω που αντιπαρεβαλες σωστα τις δυο δηλωσεις μου.Πουθενα δεν υπαρχει αλλαγη αποψης ,απλα η δευτερη επεξηγει την πρωτη. Και πριν και μετα υποστηριζα οτι χαρη στην γεωργια γεννηθηκε ο ανθρωπινος πολιτισμος.Αυτη εκανε την διαφορα,ο λογος που ο ανθρωπος εφτιαξε την κτηνοτροφια ειναι για να ειναι διπλα στα χωραφια του,αφου και πριν καλλιεργησει την γη,ετρωγε κρεας. Τα λεμε αυριο παλι,ισως,αν υπαρχει κατι πραγματικα ενδιαφερον.
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αλλοι υποστιριζουν οτι μιλανε στον θεο. Ομως θεος δεν υπαρχει.
agligoros Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 σε καταλαβαίνω φίλε βετζαν..επειδή είσαι 1..εναντιον...(δε ξέρω πόσοι είναι) εξάλλου,ο πίθηκας..χορτοφάγος δεν είναι?! Μουαχαχχαχα
The_Judas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 σε καταλαβαίνω φίλε βετζαν..επειδή είσαι 1..εναντιον...(δε ξέρω πόσοι είναι) εξάλλου,ο πίθηκας..χορτοφάγος δεν είναι?! Μουαχαχχαχα Το ίδιο και οι γορίλες... μόνο μπαμπού τρώνε και βλέπεις τι μούσκουλα έχουν
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=KTPkmH4hWCs Ναι δεν τρωνε κρεας...
agligoros Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Το ίδιο και οι γορίλες... μόνο μπαμπού τρώνε και βλέπεις τι μούσκουλα έχουν όντως αχχααχαχχα. ρε δεν ειμαι βετζαν.. αυτό στο βίντεο είναι για το φίλο βετζαν...είναι η εξαίρεση στον κανόνα
liopyr Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 [..] Για μενα,αφου τον ακουσα προσεκτικα να παραθετει τα επιστημονικα του ευρηματα και να τα εξηγει,μου φτανει,δεν χρειαζομαι να ακουσω ουτε μια αλλη αποψη. [..] [..] Οταν διαφωνω η με ξενιζει κατι ,δεν εμμενω στις υπαρχουσες αποψεις μου αλλα διαβαζω διεξοδικα τις αντιπαλες αποψεις και σχηματιζω γνωμη,οποτε η ενισχυεται η διαφωνια που ειχα πριν η αλλαζω αποψη. [..] glhf..
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Το τοπικ έχει πάρει γραφικές διαστάσεις. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δε θα πείσετε τους άλλους,να είστε σίγουροι. Επίσης τι σημασία έχει τι διατροφή είχε ο πρωτόγονος άνθρωπος και αν ήταν vegan; Έχουμε καμία σχέση με τον άνθρωπο του 100.000πχ;;; Εδώ δεν έχουμε σχέση με τον άνθρωπο του 1990. Ζούμε μεσα στο καυσαέριο,τις ακτινοβολίες,τις ραδιενέργειες,το stress και χίλια δυο και επίσης έχουμε πρόσβαση σε όλα τα τρόφιμα κάθε εποχή,σε συμπληρώματα βιταμινών,σε σκόνες πρωτείνης κτλ κτλ κτλ. Γιατί πρέπει να έχουμε την ίδια διατροφή με τον άνθρωπο των σπηλαίων;
Fidelio Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Φαντάζομαι σπηλαιάνθρωπους με "σεβασμό" και γελάω. Και εγώ γελάω Κώστα. Εγώ βέβαια δεν τους φαντάζομαι τους βλέπω καθημερινά γύρω μου,... live ! Όινκ. Ερώτηση, αν ξέρει κάποιος να απαντήσει: θεωρητικά, βλέπουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι το φως και αρχίζουν να τρέφονται ως vegan. Είναι βέβαιο ότι θα μπορούμε να τους θρέψουμε όλους με αυτό τον τρόπο; Δε μιλάω για συμπληρώματα διατροφής, που από ό,τι έχω διαβάσει είναι απαραίτητα για κάποιες βιταμίνες κτλ., απλά εκτάσεις γης για τόσα όσπρια, μπανάνες κτλ. ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές τους ανάγκες. Μελέτες τέτοιου είδους υπάρχουν; (Και πάντα με την ελπίδα να μην καταρρεύσει ο πολιτισμός και η οικονομία μας, γιατί δε νομίζω σε χώρες με 500 ευρώ μισθό να περισσεύουν κανενός για συμπληρώματα.) Στην πραγματικότητα έχουμε καταφέρει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που θα φοβόταν κανείς ΑΝ ξαφνικά όλος ο πλανήτης έτρωγε , από το ειδος μας εννοώ, μόνο φυτικές τροφές. Οι ποροι που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία της κτηνοτροφίας από την εκμετάλευση της γής και την παραγωγή φυτικών τροφών για την θρέψη των ζώων είναι σε μια αναλογία 1 προς 40. Μπακαλίστικα, για να σερβίρουμε ένα πιάτο μπριζόλα χρειαζόμαστε 45 πιάτα φυτικών τροφών όμοιας διατροφικής αξίας. Μόνο στην αμερική το 75 % της εκμετάλευσης της γης προορίζεται για την κτηνοτροφική βιομηχανία. Αυτά είναι μετρημένα , όχι οτι έχει καποια πρακτική σημασία στο ερώτημα που θέτεις, αλλά είναι μετρημένα. 50 δις ζώων που εκτρέφονται/σφάζονται κάθε χρόνο. Πάντως το ηθολογικό κομμάτι δεν είναι κατι καινούριο και με αυτό έχουν ασχοληθεί αρκετοί διανοούμενοι στο πέρασμα των αιώνων. Οπως για παράδειγμα , Albert Einstein, Theodor Adorno, Mahatma Gandhi,Mark Twain,Leo Tolstoy, Franz Kafka, Πλούταρχος, Πυθαγόρας,Leonardo da Vinci, Ralph Emerson,Milan Kundera, Κάρολος Δαρβίνος,Emmanuel Kunt και πολλοί ακόμα...
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 O Δαρβινος δεν ηταν, οχι πως παιζει ρολο μιας και κανεις δεν θα γινει δαρβινος αν σταματησει να τρωει κρεας. Το προβλημα ειναι οτι προσπαθειτε να μας πειτε οτι ειναι πιο καλο, ενω εμας δεν μας νοιαζει.
Fidelio Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αναφέρω κάποια ονόματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την ηθική πλευρά του ζήτηματος, θετικά προσκείμενοι. Δεν λέω ότι ήταν vegan αυτοί , καταρχάς ο όρος αυτός είναι 50 ετών , μερικοί από αυτούς έζησαν πολύ νωρίτερα. Αν δεν σας/σε νοιάζει αυτο το θέμα τότε ίσως δεν θα έπρεπε να διαβάζεις αυτό το θρεντ.
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αναφέρω κάποια ονόματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την ηθική πλευρά του ζήτηματος, θετικά προσκείμενοι. Δεν λέω ότι ήταν vegan αυτοί , καταρχάς ο όρος αυτός είναι 50 ετών , μερικοί από αυτούς έζησαν πολύ νωρίτερα. Αν δεν σας/σε νοιάζει αυτο το θέμα τότε ίσως δεν θα έπρεπε να διαβάζεις αυτό το θρεντ. Και εγω σου ειπα, οτι η vegan διατροφη δεν ειναι αναίμακτη. Καθε αλλο.
koproskylo1 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 @Τούφα μπορείς να παραθέσεις τα βασικά βήματα που σε βοήθησαν να χάσεις τόσα κιλά έχω και εγώ μεγάλο πρόβλημα και θέλω να μάθω πως τα κατάφερες μήπως με βοηθήσει σε ευχάριστο
Toufas Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Επρεπε να κανω μια εγχειρηση καποια στιγμη λογω ενος προβληματος υγειας. Ηταν απο τις 3 χειροτερες βδομαδες της ζωης μου. Αλλα εκτος του οτι εφτιαξα το προβλημα (ηταν στο στομαχι) μετα δεν μπορουσα να φαω και να ηθελα. Ακομα και τωρα 7 χρονια μετα δεν μπορω να φαω οτι θελω. Αν ειχα την επιλογη τωρα θα τους ελεγα να μου κανουν γαστρικο bypass τοτε. Ειχα χασει καμια 35αρια κιλα οταν αρχισα να τρωω καπως κανονικα (1 χρονο μετα). Μετα ανεβηκα και τωρα ειμαι στα κιλα του γυμνασιου (ειμαι 31 σε μια βδομαδα btw). Θα σου προτεινα το 4 hour body του tim ferris. Εκανα την εν λογω διατροφη εν μερη χωρις να το ξερω, αλλα μακαρι να ειχα την γνωση τοτε. Δεν θα επαιρνα τα κιλα που πηρα και τωρα θα ημουν σε πολυ λιγοτερα κιλα. Στα ρουχα της δουλειας (chef) πηγα απο xxl παντελονι/σακακι οταν αρχισα το 2008 σε large. Ποτε δεν πειναω, τρωω λιγο παντα αλλα δεν πειναω ποτε. Δεν τρωω επεξεργασμενα τροφιμα οσο μπορω, και τα γλυκα ειναι ελαχιστα εως καθολου. tl;dr http://en.wikipedia.org/wiki/The_4-Hour_Body αυτο παρε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις