Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Α, και που ειστε, κομμενα τα δερματινα, παπουτσια κλπες μλκιες ετσι;

Αντε κανενα μαλλινο, κι αυτο αν μας επιτρεψουν τα προβατα να τα κουρεψουμε.

Tα δερματινα ειναι εκτός μόδας, το 'πε και ο Λακης.. :P

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον thread.

Απότι καταλαβαίνω η χορτοφαγία και η αποφυγή κατανάλωσης κρέατος είναι πολυδιάστατο φαινόμενο. Ο χορτοφάγος θα είναι και ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον, την προστασία των ζώων, των ανθρώπων κτλ Ίσως είναι μια στάση ζωής απέναντι στα συνηθισμένα, τις καταχρήσεις και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Δεκτά όλα και οφείλω να πω ότι διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις απόψεις.

Προς τους χορτοφάγους της συζήτησης: Πως αντέχετε να τρώτε μόνο χορταρικό; Το θεωρώ πραγματικά εντυπωσιακά δύσκολο για να είναι αληθινό. 2000 θερμίδες την ημέρα από χορταρικά; Και επιπλέον να τρως και ποικιλία; What?

Πόσο όσπριο να φας χωρίς να το βαρεθείς; Και ακόμα και αν το φας το όσπριο, τη μελιτζάνα και τη ντομάτα για μεσημέρι.. το πρωί τι θα φας που θα ξυπνήσεις μαρούλι; Το βράδυ μπρόκολο; Ενδιάμεσα από τα γεύματα κουνουπίδι;

Εγώ προσωπικά έχω μια άκρως ισορροπημένη διατροφή, ελάχιστο κόκκινο κρέας, περισσότερο ψάρι και κοτόπουλο, φρούτα όσπρια, λαχανικά.

Αλλά η 100% χορτοφαγική διατροφή μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη και θεωρώ ότι αν ποτέ επιχειρούσα κάτι τέτοιο θα ήμουν τα κόκκαλα μου και το δέρμα για να τα κάνει παρέα τίποτα ενδιάμεσα. Πως το καταφέρνετε;

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον thread.

Απότι καταλαβαίνω η χορτοφαγία και η αποφυγή κατανάλωσης κρέατος είναι πολυδιάστατο φαινόμενο. Ο χορτοφάγος θα είναι και ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον, την προστασία των ζώων, των ανθρώπων κτλ Ίσως είναι μια στάση ζωής απέναντι στα συνηθισμένα, τις καταχρήσεις και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Προς τους χορτοφάγους της συζήτησης: Πως αντέχετε να τρώτε μόνο χορταρικό; Το θεωρώ πραγματικά εντυπωσιακά δύσκολο για να είναι αληθινό. 2000 θερμίδες την ημέρα από χορταρικά; Και επιπλέον να τρως και ποικιλία; What?

Πόσο όσπριο να φας χωρίς να το βαρεθείς; Και ακόμα και αν το φας το όσπριο, τη μελιτζάνα και τη ντομάτα για μεσημέρι.. το πρωί τι θα φας που θα ξυπνήσεις μαρούλι; Το βράδυ μπρόκολο; Ενδιάμεσα από τα γεύματα κουνουπίδι;

Εγώ προσωπικά έχω μια άκρως ισορροπημένη διατροφή, ελάχιστο κόκκινο κρέας, περισσότερο ψάρι και κοτόπουλο, φρούτα όσπρια, λαχανικά.

Αλλά η 100% χορτοφαγική διατροφή μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη και θεωρώ ότι αν ποτέ επιχειρούσα κάτι τέτοιο θα ήμουν τα κόκκαλα μου και το δέρμα για να τα κάνει παρέα τίποτα ενδιάμεσα. Πως το καταφέρνετε;

ρωτα τους ινδους/νοτιοανατολικους ασιατικους λαους, παρα πολλοι χορτοφαγοι και τα φαγητα τους ειναι γαματα. Στο τσακ ειμαι να παραγγειλω dahl σημερα

Οχι πως τρως διαφορετικα φαγητα συνεχεια γιατι αν τα βαλεις κατω εχεισ 20 πιατα σε rotation.

Επισης οι θερμιδες δεν παιζουν ρολο. Με την λογικη σου 2000 θερμιδες απο μπυρες ειναι το ιδιο με 2000 θερμιδες απο μαγιονεζα με 2000 θερμιδες απο χοιρινο

Δημοσ.

Δεν είναι το ίδιο (απο διατροφικής άποψης και υγείας) και ούτε υπονόησα ότι είναι. Σημασία έχει να πετύχεις τις 2000 χωρίς μπύρες και τέτοια με σωστή υγιεινή διατροφή αλλιώς κινδυνεύεις να μείνεις μισός.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον thread.

Εγω το πρωι τρωω 5 μπανανες και 2-3 μηλα. Μετα γυμναστηριο ,βαρη και διαδρομος,καθε μερα.Οταν γυρισω αλλες 4 μπανανες γινωμενες γλυκιες νοστιμοτατες. Αργοτερα κατα τις 2 φευγω για δουλεια το βραδυ γυρω στις 10 τρωω ρυζι και καποιο οσπριο.Φακιες,φασολια,αρακας,φαβα,πατατα γιαχνι με ντοματα,πατατα με λεμονι και πιπερια, κ.τ.λ. αλλα ειμαι σχετικα νεος στην φυτοφαγια μονο 8 μηνες.Αν το ψαξεις υπαρχει τεραστια γκαμα φαγητων. Εγω ειμαι newbie ακομη.

Επισης τρωω μαυρο ψωμι με φυστικοβουτυρο για υγιη λιπαρα και ξηρους καρπους.

Απο οτι διαβασα εχεις καλη διατροφη και αν την συνδιασεις με γυμναστικη θα εισαι λογικα μια χαρα. Μαλιστα εισαι στην κατηγορια semi-vegetarian.:-D

http://www.vegetaria...Vegetarian.html

Δημοσ.

Αν ηταν οπως τα λες, ολες οι χωρες θα ειχανε το ιδιο recommended ποσο θερμιδων. Στην γαλλια ο αντρας εχει 2700 στο αμερικα 2500, εδω 2000. Γιατι?

Στην αφομοιωση απο τον οργανισμο απελευθερωνετε ενεργεια ναι, αλλα οπως ειπες δεν ειναι ολες οι πηγες θερμιδων ιδιες οπως ειπες. Ασε που θερμιδα δεν σημαινει βαρος.

Εγω το πρωι τρωω 5 μπανανες και 2-3 μηλα. Μετα γυμναστηριο ,βαρη και διαδρομος,καθε μερα.Οταν γυρισω αλλες 4 μπανανες γινωμενες γλυκιες νοστιμοτατες. Αργοτερα κατα τις 2 φευγω για δουλεια το βραδυ γυρω στις 10 τρωω ρυζι και καποιο οσπριο.Φακιες,φασολια,αρακας,φαβα,πατατα γιαχνι με ντοματα,πατατα με λεμονι και πιπερια, κ.τ.λ. αλλα ειμαι σχετικα νεος στην φυτοφαγια μονο 8 μηνες.Αν το ψαξεις υπαρχει τεραστια γκαμα φαγητων. Εγω ειμαι newbie ακομη.

Επισης τρωω μαυρο ψωμι με φυστικοβουτυρο για υγιη λιπαρα και ξηρους καρπους.

Απο οτι διαβασα εχεις καλη διατροφη και αν την συνδιασεις με γυμναστικη θα εισαι λογικα μια χαρα. Μαλιστα εισαι στην κατηγορια semi-vegetarian.:-D

http://www.vegetaria...Vegetarian.html

Μεσα στο eat the seasons και στο slow food movement εισαι ομως. Επειδη σε νοιαζει ο πλανητης το λεω.

Δημοσ.

Σιγουρα παντως ο Toufas που ειναι chef και ειναι ο τομεας του,θα ξερει απο vegetarian πιατα που ειναι νοστιμα,εγω ειμαι ασχετος με το θεμα.

Εχω εναν φιλο που ειναι μαγειρας και παλια,οταν ετρωγα κανονικα,μας ειχε κανει μερικες φορες τραπεζι με διαφορα vegetarian πιατα την Μεγαλη Εβδομαδα που ουτως η αλλως πολυς κοσμος νηστευει ειτε για θρησκευτικους,ειτε λογους παραδοσης.

Δημοσ.

ρε παιδια καλα τα λετε για τις πρωτεινες (δεν εχω διαβασει τπτ :-D ) με τον σιδηρο ομως τι κανουν οι vegans?

Δημοσ.

Αν ηταν οπως τα λες, ολες οι χωρες θα ειχανε το ιδιο recommended ποσο θερμιδων. Στην γαλλια ο αντρας εχει 2700 στο αμερικα 2500, εδω 2000. Γιατι?

Στην αφομοιωση απο τον οργανισμο απελευθερωνετε ενεργεια ναι, αλλα οπως ειπες δεν ειναι ολες οι πηγες θερμιδων ιδιες οπως ειπες. Ασε που θερμιδα δεν σημαινει βαρος.

Μεσα στο eat the seasons και στο slow food movement εισαι ομως. Επειδη σε νοιαζει ο πλανητης το λεω.

Ειμαι νεος και υπαρχουν πολλα πραγματα που δεν εχω καταλαβει ακομη και αγνοω.Σιγα,σιγα μαθαινω διαφορα.

Δεν θα διστασω να πω ακομη πως υπαρχει και ενας συναισθηματικος λογος,επειδη οπως ξαναειπα αγαπω τα ζωα.Δεν αποκλειω να μην τα καταφερω και να γινω semi vegetarian οπως παλια, η απλα vegetarian αλλα σιγουρα θα προσπαθησω σοβαρα.Θα δουμε.

ρε παιδια καλα τα λετε για τις πρωτεινες (δεν εχω διαβασει τπτ :-D ) με τον σιδηρο ομως τι κανουν οι vegans?

Μπορεις να βρεις απο μολασσα που ειναι πολυ πλουσια σε σιδηρο αλλα και τα οσπρια οπως οι φακες εχουν πολυ.

Αυτο φαινεται καλο:

http://www.youtube.com/watch?v=Yr8xC_K_Vqs&feature=related

Χωρις πλακα τωρα Toufas σε μερικα νησια που συχναζω το καλοκαιρι οπως ας πουμε στην Σκυρο,ερχονται πολλοι Αγγλοι,Γερμανοι,κ.τ.λ. vegan τουριστες και ασχετως τωρα τι αρεσει στον καθενα μας σαν διατροφη,ειναι δυσκολο αν βρουν καλo vegan εστιατοριο.Αν λειτουργουσε εκει καποιο εστιατοριο μονο για την καλοκαιρινη τουριστικη σεζον θα εκανε καλες δουλειες.

Δημοσ.

Τα φρουτα (κιτρα κυριως) εκτοξευουν στα υψη το σιδηρο. Οχι στα καλα υψη, στα κακα, οι γυναικες δεν θα εχουν προβλημα λογω κυκλου, αλλα ο αντρας εχει (και οχι μονο λογω σιδηρου, το εχο γραψει και πιο πριν τι κανει το φρουτο, ασχετα με την φρουκτοζη).

Benign το θεμα ειναι να τρως οτι ειναι της εποχης. Επειδη το εχει το μαγαζι δεν σημαινει οτι δεν ηρθε απο την γουατεμαλα. Για την αγγλια ξερω τις εποχες αρκετα καλα (και των γυρω χορων μιας και δεν ειναι το πιο ζεστο μερος του κοσμου). Για την ελλαδα δεν ξερω δυστηχως. Εδω για παραδειγμα ειναι της εποχης τωρα κατι τελειες πατατες, μωβ/κανονικο μπροκολο, ραπανακια, σπανακι, καρδαμο, φρεσκα κρεμμυδια, spring greens κλπ. Και semi να γινεις, μην παιρνεις κρεας μαζικης παραγωγης.

Ειναι σαν το prius. Καλο για το περιβαλλον? Για να φτιαχτει εχει ενα τεραστιο carbon footprint που δεν θα το κανει ποτε αποσβεση.

Ps: δες νοτιοανατολικη ασια. Οι λαοι εκει λογω θρησκειας δεν τρωνε κρεας, ανετα θα γινομουν χορτοφαγος με αυτα που φτιαχνουν αλλα η πρεζα/κρεας ειναι πιο καλα :P

http://www.youtube.com/watch?v=Nxdj-fQBFDc

και http://www.youtube.com/results?search_query=no+reservations+india&oq=no+reservations+india (με το ρατζασταν να ειναι το πιο καλο απο ολα τα επεισοδια)

Δημοσ.

καλα για τους αντρες μπορει τα φρουτα, φακες ιστοριες να σας φτιαχνουν τον σιδηρο, για γυναικα με τπτ. 6 μηνες επαιρνα φαρμακα και χαιρι δεν ειδα.

Δημοσ.

Toufas πολυ καλο φαινεται το heavy metal dish! ?Αν και ο chef φαινεται αρκετα τρελλακιας!:lol:

Μου θμισες τωρα μια wiccan Ιρλανδη κοπελα που ειχα καποτε που ηταν vegan και εφτιαχνε κατι ωραια πιατα ,μου ελεγε για Κελτικη κουζινα και αλλα σχετικα.Πολυ γλυκο ψωνακι ηταν ομως,την ειχα ερωτευτει.Συνειρμοι,τι σου κανουν!;)

Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις είναι raw vegan...

Για να θεωρείσαι vegan δεν είναι ανάγκη να τρως μόνο χορταρικά που λες.

Μπορείς να φας ψωμί,πίτσες με υποκατάστατα,μακαρόνια,ρύζι,κίνοα,σόγια σε διάφορες μορφές(μπιφτέκια,κιμά),ξηρούς καρπούς κτλ...Το πρωί μπορείς άνετα να φας corn flakes με γάλα ρυζιού,αμυγδάλου σόγιας ή αλλο.

Και 2000 θερμίδες είναι παιχνιδάκι και μπορείς να τρως πολύ καθαρά.Μακάρι να μπορούσα προσωπικά να ζήσω με τόσες λίγες.

Εγώ χρειάζομαι 2500-2700 μόνο για να συντηρηθώ.

καλα για τους αντρες μπορει τα φρουτα, φακες ιστοριες να σας φτιαχνουν τον σιδηρο, για γυναικα με τπτ. 6 μηνες επαιρνα φαρμακα και χαιρι δεν ειδα.

Πάρε 5 γραμμάρια σπιρουλίνα τη μέρα,μαζί με 500mg Vitamin c και b12 και αν δεν σου φτιάξει ο σίδηρος έλα να με φτύσεις που θα έλεγε και ο φικιώρης. :mrgreen:

Όλα αυτά είναι απολύτως ασφαλή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...