Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια τροφή περιέχει αρκετή βιταμίνη C ώστε να πάρεις 500 mg με λογική ποσότητα; Βλέπω ότι το πορτοκάλι π.χ., έχει περίπου ~50 mg ανά 100 γραμμάρια, οπότε θέλεις μισό κιλό πορτοκάλια για να πάρεις τόση βιταμίνη C.

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια τροφή περιέχει αρκετή βιταμίνη C ώστε να πάρεις 500 mg με λογική ποσότητα; Βλέπω ότι το πορτοκάλι π.χ., έχει περίπου ~50 mg ανά 100 γραμμάρια, οπότε θέλεις μισό κιλό πορτοκάλια για να πάρεις τόση βιταμίνη C.

Νομίζω τα ακτινίδια έχουν λίγο παραπάνω απο τα πορτοκάλια..

Αλλά δεν υπάρχουν τροφές με πολύ παραπάνω.

Είναι δύσκολο να πάρεις 500mg απο τροφή.

Δημοσ.

Διάβολε με κοουτάρεις με τρίπλα. Ελα τώρα αυτά τα κάναμε παλιά.

~ Το "πρόβλημα" διατροφολογικά ειναι οι πρωτεινες, ο σίδηρος και η β12. Το βάζω σε εισαγωγικά γιατι και τα 3 θέματα είναι μπλεγμένα λίγο και εν πολλοίς είναι διατροφικοί μύθοι. ΟΤΑΝ θα έχω χρόνο θα πω 5 πράγματα κυρίως για τα δύο τελευταία.

Δημοσ.

Ο μαϊντανός νομίζω έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε C. Έχει 200mg C στα 100gr δηλαδή 4 φορές περισσότερο από το πορτοκάλι σύμφωνα με την ποσότητα που γράεφις. Άρα για 500mg βιταμίνης C θές 250gr μαϊντανό. Βέβαια δεν ξέρω αν και αυτή η ποσότητα για τον μαϊντανό (250gr) φαίνεται λογική γιατί πέζει ρόλο και πόσο όγκο καταλαμβάνουν 250gr μαϊντανού.

http://www.belife.gr/magazine/content/view/1864/0/

Ψάξε μήπως βρείς κάποια τροφή ακόμη πλουσιότερη σε βιταμίνη C.

Δημοσ.

Fidelio, να μας πεις κι αν υπήρχαν αυτά τα ζώα, αν ο άνθρωπος δε φρόντιζε για την εκτροφή τους. Οκ καταλαβαίνω τα πρωτογενή συναισθήματα, αλλά τα ανατρέφουμε για να χρηιμοποιήουμε. Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν τα σκοτώναμε για τη χαρά του φόνου, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει (τουλάχιστον σε εμενα ως καταναλωτή, δεν ξέρω πως αισθάνεται ο χασάπης ή ο σφαγέας).

Οι vegans, οι χορτοφάγοι είναι μία σεβαστή μειονότητα, με τις ιδέες τους, τις επιλογές τους, τις πράξεις τους, αλλά εμφανίζουν τάσεις προσυλητισμού που είναι κατακριταίες. Και σχεδόν ακροβατώντας, με παραδειγματάκι για να γίνω σαφέστερος. Όπως δεν αποδέχομαι συμβουλές/προτροπές/εξαναγκασμούς για την ερωτική μου ζωή ή τις θεολογικές μου πεποιθήσεις, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αναντιώνομαι σε αυτήν τη χορτοφαγική παράνοια. Η οποία μάλιστα, τελευταία ενδύεται το χιτώνα της επιστημονοσύνης, όπως για παράδειγμα κάνει η εκκλησία για οτιδήποτε τη βολέβει.

Δημοσ.

παιδια αν δε με απατα η μνημη μου..για βιταμινα c wolfberry-goji berry δε θυμαμαι πως το λενε.

πολυ καλο

Δημοσ.

Θα μας πει ο ανδρεας2. Περιμενε να τον φοναξω: datura, spirulina, goji berry, φυτικο σαμπουαν για την καραφλα.

Θα ερθει σε λιγο.

...μετα

Δημοσ.

Οι vegans, οι χορτοφάγοι είναι μία σεβαστή μειονότητα, με τις ιδέες τους, τις επιλογές τους, τις πράξεις τους, αλλά εμφανίζουν τάσεις προσυλητισμού που είναι κατακριταίες. Και σχεδόν ακροβατώντας, με παραδειγματάκι για να γίνω σαφέστερος. Όπως δεν αποδέχομαι συμβουλές/προτροπές/εξαναγκασμούς για την ερωτική μου ζωή ή τις θεολογικές μου πεποιθήσεις, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αναντιώνομαι σε αυτήν τη χορτοφαγική παράνοια. Η οποία μάλιστα, τελευταία ενδύεται το χιτώνα της επιστημονοσύνης, όπως για παράδειγμα κάνει η εκκλησία για οτιδήποτε τη βολέβει.

+1

Η γνώμη μου είναι οτι οι χορτοφάγοι πρέπει να μοιράζονται τις γνώσεις τους μόνο όταν ο άλλος το ζητάει ευγενικά.

Γιατί να χαρίζεις έτσι απλόχερα το πλεονέκτημα που έχεις(ή πιστεύεις οτι έχεις);Πόσο μάλλον όταν ο άλλος δεν ενδιαφέρεται. ;)

Δημοσ.

παιδια αν δε με απατα η μνημη μου..για βιταμινα c wolfberry-goji berry δε θυμαμαι πως το λενε.

πολυ καλο

Το βρήκα εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfberry#Nutrient_content

Wolfberry ή goji berry

Vitamin C. Vitamin C content in dried wolfberries has a wide range (from different sources[citation needed]) from 29 mg per 100 grams to as high as 148 mg per 100 grams
Δημοσ.

Fidelio, να μας πεις κι αν υπήρχαν αυτά τα ζώα, αν ο άνθρωπος δε φρόντιζε για την εκτροφή τους. Οκ καταλαβαίνω τα πρωτογενή συναισθήματα, αλλά τα ανατρέφουμε για να χρηιμοποιήουμε. Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν τα σκοτώναμε για τη χαρά του φόνου, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει (τουλάχιστον σε εμενα ως καταναλωτή, δεν ξέρω πως αισθάνεται ο χασάπης ή ο σφαγέας).

Ο μέσος σφαγέας προφανώς δεν αισθάνεται τίποτα και αυτό τώρα σηκωνει κουβέντα αλλά μάλλον όχι εδω. Προσεξέ με λίγο, δεν λέω οτι χαιρεται που το κάνει , λέω οτι δεν αισθάνεται..

Θα σταθώ μόνο στα περι "χιτώνα επιστημονοσύνης". Δεν θέλω να σε βάλω να πλατιάσεις και επίσης δεν θέλω και εγω να πλατιάσω , μόνο δώσε μου μια ιδέα περιεκτικά τι περιπου αμφησβητείς οτι δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά.

Τώρα ο παραλληλισμος με τον προσυλητισμό της εκκλησίας είναι αστοχος γιατι δεν αφορά κάποιο θρησκευτικό δόγμα. Φιλοσοφικά το ζήτημα αφορά την έννοια του σπισισμου , που ειναι συμπληρωματική στις έννοιες του ρατσισμού και του σεξισμου.

Δημοσ.

Μαλλον το πολυ earthlings σας εχει κανει κακο.

Το ζωο αν σφαχτει ετσι θα εχει ΣΚΑΤΑ γευση.

Δημοσ.

Παίζει ρόλο ο τρόπος σφαγής για τη γεύση;

δεν ξερω για την γευση..

αλλα εαν δεν σφαχτει σωστα το ζωο το κρεας του θα ειναι μαυρο και θα ειναι σκληρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...