Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Btw, οσοι ειναι χορτοφαγοι/vegans επειδη θελουν να προστατεψουν τα ζωα κανουν το ιδιο μεγαλο κακο με εναν παμφαγο ανθρωπο.

και πως το κανουν αυτο ακριβως ρε ανθρωπε?

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε διαβάζουν ολόκληρα τα θρεντ.

χαχαχαχ

ρε φίλε τι ασχολείσαι τζάμπα???

ο κάθε νοήμον άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι εδώ και μερικές χιλιάδες μερικά εκατομμύρια χρονιά,που ο άνθρωπος θεωρείται πανφαγο ον,σημαίνει ότι αυτή είναι η φύση του!!

Μπορεί βεβαία το Chernobyl,να δημιούργησαν σε μερικούς ανθρώπους +2 στομάχια,με αποτέλεσμα να μπορούν να αλέσουν καλά το Σανό που τους πετά ο κάθε επιστήμοντου κώλου

AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

Παν Μέτρον Άριστον

και ο ανθρωπος δεν ειναι σαρκοφαγο το νου σου..

Δημοσ.

Περι της ποιοτητας των φυτικων προτεινων που δεν εχουν τιποτε να ζηλεψουν απο τις ζωικες να τι λεει ενας αλλος σημαντικοτατος επιστημονας που περα απο παθολογος,εχει Master διατροφολογιας απο το Harvard ειναι και δικηγορος και συγγραφεας. Λεγεται Terry Shintani. Διαβασε εδω ποσο επιφανης ανθρωπος ειναι επιστημονικα και κοινωνικα.

http://en.wikipedia..../Terry_Shintani

Κοίτα να δεις τι κάθομαι και κάνω μεσημεριάτικα!

Ομολογώ ότι αρχικά ψάρωσα με αυτό το βίντεο.

Πήγα λοιπόν να τσεκάρω την πηγή του.. Είναι εδώ

http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/list

Επίσης βρήκα το recommended daily allowance (το RDA που λέει ο γιατρός) από το wiki.

Βρήκα τα data για το παράδειγμα που χρησιμοποιεί

Rice, brown, long-grain, cooked

Όντως, αν ένας 70 κιλών άνθρωπος καλύψει όλες τις ημερήσιες θερμιδικές του ανάγκες με καφέ ρύζι (2200kcal που λέει και ο γιατρός), παίρνει με το παραπάνω τα βασικά αμινοξέα που χρειάζεται.

Με μια.. μικρή λεπτομέρεια!

Για να πάρει κάποιος 2200 θερμίδες από καφέ ρύζι μόνο, πρέπει να φάει 1982 γραμμάρια! Δύο κιλά ρύζι σε μια μέρα! Δεν ξέρω αν αυτό είναι νορμάλ για ένα vegan αλλά για μένα (και τους περισσότερους ανθρώπους πιστεύω) είναι τουλάχιστον αστείο!

Ακριβώς λοιπόν για να μπορεί να γίνει μια σοβαρή σύγκριση, η τελευταία στήλη στους παραπάνω πίνακες του USDA αναφέρει περιεκτικότητες ανά μερίδα. Ας δούμε λοιπόν το recommended daily allowance και τι παίρνει κανείς από μια μερίδα ρύζι (195g) και από μια μερίδα μιας τυχαίας μοσχαρίσιας μπριζόλας που διάλεξα (85g) όσο αφορά κάποια από τα βασικά αμινοξέα.

Tryptophan: RDA: 0.28g Ρύζι:0.064g, 22.8% Μοσχάρι:0.278, 99.3%

Lysine: RDA: 2.1g Ρύζι:0.193g, 9.2% Μοσχάρι:2.182g, 103.9%

Leucine: RDA: 2.73g Ρύζι:0.417g, 15.3% Μοσχάρι:2.008g, 73.5%

Isoleucine: RDA: 1.4g Ρύζι:0.213g 15.2% Μοσχάρι:1.062g, 75.8%

Threonine: RDA: 1.05g Ρύζι:0.185g, 17.6% Μοσχάρι:1.098g, 105.5%

Valine: RDA: 1.82g Ρύζι:0.294g, 16.1% Μοσχάρι:1.122g, 61.6%

Εύκολα βλέπει λοιπόν κανείς ότι μια μερίδα κρέατος καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες ενός ανθρώπου 70 κιλών σε βασικά αμινοξέα από 61-105%, σε σχέση με το ρύζι που καλύπτει από 9-22% στα αμινοξέα που εξετάστηκαν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι vegan πρέπει να τρώνε πολύ και συνδυαστικά για να μην έχουν προβλήματα.

Όσοι ακόμα πιστεύετε ότι οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν ίδια διατροφική αξία με τις ζωικές, τι να πω, περαστικά σας.

Δημοσ.

Εκτος και αν παρει καποιος σογια σε μικρες δοσεις.Αλλα εμεις στην Μεσογειο δεν εχουμε προβλημα.

Off topic πολυ σεξυ οι γκοθουδιτσες!

Προσεχε μονο μην τους πεις οτι δεν σ'αρεσει το Χ hyped συγκροτημα παιζει να μην σου ξαναμιλησουν

Δημοσ.

και ο ανθρωπος δεν ειναι σαρκοφαγο το νου σου..

πανφαγο γράφει ;)

αλλα πες μας τι ειναι;ετσι απο περιεργεια

Δημοσ.

Εύκολα βλέπει λοιπόν κανείς ότι μια μερίδα κρέατος καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες ενός ανθρώπου 70 κιλών σε βασικά αμινοξέα από 61-105%, σε σχέση με το ρύζι που καλύπτει από 9-22% στα αμινοξέα που εξετάστηκαν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι vegan πρέπει να τρώνε πολύ και συνδυαστικά για να μην έχουν προβλήματα.

Όσοι ακόμα πιστεύετε ότι οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν ίδια διατροφική αξία με τις ζωικές, τι να πω, περαστικά σας.

Πρωτα,πρωτα λοιπον υπαναχωρεις κατοπιν του video που ακουσες στην ποιοτητα των φυτικων προτεινων που την ειχες αναφερει λανθασμενα ως υποδεεστερη αρχικα. Ενα το κρατουμενο.

Δευτερον ,και για να μην φανω ειρωνικος οπως με κατηγορησαν μερικοι.Εφοσον οπως ανεφερες ξερεις καλα Αγγλικα,σε παραδιδω στην κριση οσων διαβαζουν το νημα και παρακαλω οποιον δεν βαριεται να ξανακουσει το video.Ο γιατρος λοιπον παιρνει μια extreme περιπτωση επιτηδες για να κανει σαφες το επιχειρημα του και λεει ''αν υποθεσουμε οτι ειχες μεινει ναυαγος σε ενα νησι και εισουν υποχρεωμενος να φας μονο καφε ρυζι''.Αρα και δεν χρειαζεται να ειναι κανεις Einstein για να καταλαβει οτι στην πραγματικη ζωη μπορουμε να εχουμε ποικιλια τροφης πλουσιοτατης σε πρωτεινη οπως τα οσπρια, π,χ, τα φασολια εχουν 28% πρωτεινη και πολλα αλλα ειδη τροφης.

Οποτε και εδω για την διατροφικη αξια κανεις λαθος ,οπως ενας απλος ανθρωπος μπορει να καταλαβει και μαλιστα παιδαριωδες και αυτο,και λυπαμαι που το λεω,γιατι δεν σε ενδιαφερει η αληθεια αλλα να αποδειξεις πως εχεις δικιο.Το θεμα ειναι σε αυτες τις περιπτωσεις,γινεσαι ο εχθρος του εαυτου σου σε μια συζητηση και οσο πιο πολυ επιμενεις τοσο πιο πολυ εκτιθεσαι.Οποτε σε παρακαλω γραψε και αλλα ,να παραθεσω και εγω αλλους μεγαλους επιστημονες που ,μπορει περα απο τους αλλους να διδαξουν μερικα πραγματα και εσενα.:-D

Επισης μπορω να σου ριξω δεκαδες λινκς να διαβασεις πορισματα επιστημονικων μελετων που δειχνουν οτι η ζωικη πρωτεινη αυξανει την IGF1 που προκαλει καρκινικους ογκους. Και αλλη φορα να μην ξαναβρισεις εναν γιατρο,certified μαλιστα με 35 χρονια εξασκησης επαγγελματος επειδη διαφωνεις μαζι του,γιατι αυτο δειχνει χαμηλοτατο επιπεδο και αν εισαι καλοπροαιρετος και θελεις να ψαξουμε φιλικα να δουμε ποιος επιστημονας και ποια διατροφικη σχολη εχει δικιο,θα πρεπει να αντιπαρατεθουμε με επιχειρηματα και οχι με λασπη.

Αρκει να ψαξει κανεις στο google για την επιστημονικοτητα και το ηθος του dr. Mc Dougall που ειχες βρισει αρχικα.Που περα απο σημαντικος στον τομεα του ηταν διατροφολογος προσωπικος μεγαλων αθλητων οπους του Carl Lewis ενος απο τους μεγαλυτερους vegan αθλητες στον αθλητισμο.

Να τι λεει για τις ζωικες πρωτεινες:

http://www.youtube.com/watch?v=f-gQqKzs5Vw&feature=g-user-u&context=G2cc9ab9UCGXQYbcTJ33Y17u6QPMrklQg9GJszYvt0ggHkEr6MUqY

Και εδω ειναι το επιμαχο video για να μην ψαxνει ο κοσμος:

http://www.youtube.com/watch?v=2HHAq89SccQ&feature=player_embedded

Αλλος γιατρος εξηγει για την διατροφη και πως το lobby των τεραστιων εταιριων που συσχετιζονται με το κρεας και τα γαλακτοκομικα προωθουν τα συμφεροντα τους:

http://www.youtube.com/watch?v=3uw8aNYDlJM&feature=relmfu

Δημοσ.

Για τους περισσότερους, χορτοφαγική διατροφή = ...χόρτα. Εμ δεν είναι ετσι ,και επειδή δεν έχω χρόνο για πολλά λόγια (συγνώμη και πάλι ) να ποστάρω μερικα πιάτα που έχω ευκαιρα στο bucket από την κουζίνα μου χωρίς κανένα ζωικό παράγωγο:

Ταχινόπιτα

taxinopita2.jpg

Πίτσα με φυτική μοτσαρέλα , όλα σπιτικά..

1bb69304.jpg

Φυτική παρμεζάνα , με μαγιά μπυρας και μαυρο σουσάμι ~ το συγκεκριμένο πάει παντού και σε όλα τα φαγητά, σαλάτες. Είναι κανονική "βομβα" πρωτεινών.

P9210123.jpg

...home made! Το αλεύρι είναι αγορασμένα (ολικής , βρώμης και λευκό ) από special μύλο στην περιοχή μας. Εχει επίσης μέσα κολοκυθόσπορους, χαρουπόμελο, ρίγανι, σκόρδο. Εξαιρετικής γεύσης και διατροφικής αξίας !

3e138473.jpg

Βίδες με πέστο λιαστής νοτμάτας (home made), κουκουνάρι, μανιτάρια σοταρισμένα στο γουοκ με λίγο σκορδο, δεντρολίβανο και μπολικη φυτική παρμεζάνα.

396247_10150630886768969_532618968_11398961_1364710588_n.jpg

Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, άνιθο μανιτάρια, δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς όπως κουκουναρόσποροι, καρύδια και το μυστικό όλων των vegan πιάτων μας ! Παρμεζάνα από σουσάμι και διατροφική μαγιά ειδικής σύνθεσης. Φυσικά και αυτή η σαλάτα είναι home made ~ πληρες γεύμα.

fc3c14a7.jpg

και παγωτό.. με γάλα καρύδας και μπανάνα.

PA020182.jpg

Το μενού έχει πολλά ακόμα μα πολλά ακόμα και εξαιρετικής διατροφικής αξίας , πλήρη γεύματα ~ αλλά δεν έχω φωτό, έχω αυτές για μια προχειρη εικόνα.

Τα φρούτα και η ποικιλία των χυμων συμπληρωματικά :

P1190101.jpg

P1150054.jpg

P1140042.jpg

Αναφέρω ενδεικτικά για τον τελευταίο χυμό κάποια διατροφικά στοιχεία, έτσι για μια ιδέα:

Φυσικός χυμός καρότου, πορτοκάλι, πατζάρια και ginger! Πλούσιο σε βιταμίνη C και πάνω από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά για το πορτοκάλι και περισσότερα απο 60 φλαβανοειδή.

Πατζάρι, πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό και σελήνιο. Είναι από τα πιο ισχυρά οπλά που μας δίνει η φύση.

Καρότο, εδώ το μυστικό συστατικό είναι η βήτα καροτίνη. Ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχει βιταμίνες Κ, C, B6, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό. Μια συμαντική πληροφορία είναι πως το καρότο βοηθά τον οργανισμό να αποροφά αποτελεσματικότερα το ασβέστιο.

..και τέλος το συστατικό που πάει παντού , ως μπαλαντερ! Ginger !! ~ Ισχυρό βότανο, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, διεργετικό. Αφήνει μια ευχάριστα καυτερή αίσθηση και δίνει αυτό το spicy χαρακτήρα σε όλους τους χυμούς.

Δημοσ.

Για τους περισσότερους, χορτοφαγική διατροφή = ...χόρτα. Εμ δεν είναι ετσι ,και επειδή δεν έχω χρόνο για πολλά λόγια (συγνώμη και πάλι ) να ποστάρω μερικα πιάτα που έχω ευκαιρα στο bucket από την κουζίνα μου χωρίς κανένα ζωικό παράγωγο:

Ταχινόπιτα

taxinopita2.jpg

1bb69304.jpg

Φυτική παρμεζάνα , με μαγιά μπυρας και μαυρο σουσάμι ~ το συγκεκριμένο πάει παντού και σε όλα τα φαγητά, σαλάτες. Είναι κανονική "βομβα" πρωτεινών.

P9210123.jpg

...home made! Το αλεύρι είναι αγορασμένα (ολικής , βρώμης και λευκό ) από special μύλο στην περιοχή μας. Εχει επίσης μέσα κολοκυθόσπορους, χαρουπόμελο, ρίγανι, σκόρδο. Εξαιρετικής γεύσης και διατροφικής αξίας !

3e138473.jpg

Βίδες με πέστο λιαστής νοτμάτας (home made), κουκουνάρι, μανιτάρια σοταρισμένα στο γουοκ με λίγο σκορδο, δεντρολίβανο και μπολικη φυτική παρμεζάνα.

Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, άνιθο μανιτάρια, δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς όπως κουκουναρόσποροι, καρύδια και το μυστικό όλων των vegan πιάτων μας ! Παρμεζάνα από σουσάμι και διατροφική μαγιά ειδικής σύνθεσης. Φυσικά και αυτή η σαλάτα είναι home made ~ πληρες γεύμα.

fc3c14a7.jpg

PA020182.jpg

Το μενού έχει πολλά ακόμα μα πολλά ακόμα και εξαιρετικής διατροφικής αξίας , πλήρη γεύματα ~ αλλά δεν έχω φωτό, έχω αυτές για μια προχειρη εικόνα.

P1190101.jpg

P1150054.jpg

P1140042.jpg

Αναφέρω ενδεικτικά για τον τελευταίο χυμό κάποια διατροφικά στοιχεία, έτσι για μια ιδέα:

Φυσικός χυμός καρότου, πορτοκάλι, πατζάρια και ginger! Πλούσιο σε βιταμίνη C και πάνω από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά για το πορτοκάλι και περισσότερα απο 60 φλαβανοειδή.

Πατζάρι, πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό και σελήνιο. Είναι από τα πιο ισχυρά οπλά που μας δίνει η φύση.

Καρότο, εδώ το μυστικό συστατικό είναι η βήτα καροτίνη. Ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχει βιταμίνες Κ, C, B6, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό. Μια συμαντική πληροφορία είναι πως το καρότο βοηθά τον οργανισμό να αποροφά αποτελεσματικότερα το ασβέστιο.

..και τέλος το συστατικό που πάει παντού , ως μπαλαντερ! Ginger !! ~ Ισχυρό βότανο, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, διεργετικό. Αφήνει μια ευχάριστα καυτερή αίσθηση και δίνει αυτό το spicy χαρακτήρα σε όλους τους χυμούς.

Fidelio σκιζεις! Εισαι chef?

Ποτε γινεται να μου κανεις το τραπεζι! Υπεροχα ολα αυτα που δεχνεις!:-D

Δημοσ.

Πρωτα,πρωτα...

Ρε συ benign, μπορεί να σε qouteαρα αναγκαστικά αφού εσύ ανέβασες το βίντεο αλλά πραγματικά, δεν απευθυνόμουνα σε σεένα. Το έχεις δει τελείως οπαδικά το θέμα. Έκανα παρέμβαση γιατί δεν ήθελα να μείνουν λάθος εντυπώσεις σε κάποιον που βαριέται να το ψάξει, γι αυτό το έψαξα εγώ. Ψάξιμο ξέρεις για κάποιους σημαίνει σπατάλη χρόνου, παράθεση στοιχείων από έγκυρες και ουδέτερες πηγές, ορθολογική επιχειρηματολογία και άλλα τέτοια βαρετά. Για άλλους πάλι σημαίνει ψάχνω στο γιουτιουμπ μέχρι να βρω ένα βίντεο που μου κάνει και το ποστάρω εκθειάζοντας αυτόν που μιλάει χωρίς να τον ξέρω.

Ένα μαμημένο πράγμα και μόνο λέω από την αρχή, ότι οι φυτικές πρωτείνες είναι υποδεέστερες, και μάλιστα πολύ, σε θρεπτική αξία από τις φυτικές και αυτό λέω και τώρα. Μέχρι και πίνακα έφτιαξα για να το αποδείξω! Όποιος θέλει να το δει θα το δει, όποιος δε θέλει με γειά του με χαρά του. Στα παπάκια μου. Θα σε ρώταγα που ακριβώς είδες ότι υπαναχώρησα αλλά δεν έχει νόημα. Η αιτιολόγηση δεν είναι το φόρτε σου προφανώς.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, τους αποδίδω σε έλλειψη κάποιου από τα αμινοξέα του πίνακα και τους αντιπαρέρχομαι :)

Δημοσ.

Φιλε Σπυρο,αν υστερα απο τοσα λινκς απο γιατρους,καρδιολογους,διατροφολογους,αρθρα μου λες οτι διαλεγω γιατρους που ''μου κανουν'' ενω οι πηγες που σου παρεθεσα ειναι σοβαρες,με συγχωρεις αλλα μαλλον εσυ δεν θελεις να παραδεχτεις καποια πραγματα.

Ας το αφησουμε λοιπον στην κριση του κοσμου.

Εσυ ποσες φορες την εβδομαδα τρως κρεας και αν επιτρεπεις τι βαρος/υψος εχεις?Επισης γυμναζεσαι καθολου και τελος αν θελεις πες μου αν θεωρεις οτι αυτα που λεει για τους υδατανθρακες αυτος εδω ο κρεατοφαγος bodybuilder ειναι λαθος.

Ευχαριστω.

http://www.bodybuild...-loss-tips.html

Δημοσ.

Ταχινόπιτα

taxinopita2.jpg

1bb69304.jpg

P9210123.jpg

3e138473.jpg

fc3c14a7.jpg

PA020182.jpg

P1190101.jpg

P1150054.jpg

P1140042.jpg

Μια συνταγούλα για καθε χυμό ξεχωριστά και την ταχινόπιτα; :wub:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...