Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για οποιον ενδιεφρετε εφτιαξα σημερα ενα χορτοφαγικο σουβλακι.

Σωταρα μανιταρια με σκορδο, πιπερια, ριγανη και καρυ και στο τελος εβαλα και τις ετοιμες τηγανητες απο το σουβλατσιδικο και γεμισα τη πιτα.

Τα λογια ειναι περιτα δεν ηξερα τη να κανω να τη φαω ή να τη μυριζω :-D

Υ.Γ

Προτεινω πιτες απο τη πιτα του παππου που ειναι μεγαλες και χωρανε πολυ πραγμα μεσα.

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για οποιον ενδιεφρετε εφτιαξα σημερα ενα χορτοφαγικο σουβλακι.

Σωταρα μανιταρια με σκορδο, πιπερια, ριγανη και καρυ και στο τελος εβαλα και τις ετοιμες τηγανητες απο το σουβλατσιδικο και γεμισα τη πιτα.

Τα λογια ειναι περιτα δεν ηξερα τη να κανω να τη φαω ή να τη μυριζω :-D

Υ.Γ

Προτεινω πιτες απο τη πιτα του παππου που ειναι μεγαλες και χωρανε πολυ πραγμα μεσα.

Τα μανιτάρια που έβαλες τα έβρασες ?

Edit: οκ άκυρο, είπες οτι τα σόταρες.

Δημοσ.

(...)Ένα μαμημένο πράγμα και μόνο λέω από την αρχή, ότι οι φυτικές πρωτείνες είναι υποδεέστερες, και μάλιστα πολύ, σε θρεπτική αξία από τις φυτικές και αυτό λέω και τώρα. (...)

Αυτό το πράγμα που λες δεν ισχύει και σταμάτα να παραπληροφορείς τόσο πεισματικά. Πρέπει να καταλάβεις κάτι, πως η δυνατότητα απορόφησης δεν δίνεται μόνο μέσα από το βαρόμετρο πρωτεινών που σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ είναι υποδεεστερες των φυτικών πηγών (μόνο τα αυγά ειναι πιο ψηλά και τα ψάρια), ενώ η ικανότητα απορόφησης εξαρτάται πολύ περισσότερο από την δομή του συνολικού πλάνου, οπερ σε ένα χορτοφαγικό πλάνο χωρίς την προσθηκη ζωικών , η χλωρίδα του γαστρεντερικού δημιουργεί ευνοικότερες προυποθεσεις όχι μόνο για την άψογη απορόφηση των αμινοξέων αλλά όλων των επίμαχων διατροφικών στοιχείων.

Αυτό φαίνεται και μέσα από την έρευνα στην διατροφολογία αλλά δίνεται και ένα άψογο παράδειγμα μέσα από τους χορτοφάγους αθλητές.

Fidelio σκιζεις! Εισαι chef?

Ποτε γινεται να μου κανεις το τραπεζι! Υπεροχα ολα αυτα που δεχνεις!:-D

Οχι δεν είναι επαγγελματίας ~ θεωρώ οτι ξέρω πολύ λίγα πράγματα για την τεχνη της μαγειρικής, ξέρω όμως να φτιάχνω πολύ καλά τα παραπάνω πιάτα και άλλα που έχω στο μενού κατα προτίμηση.

Θα διοργανώσω τραπέζι να καλέσω όλους τους ινσομνιακς για τον γνωστό προσυλιτισμό ~ θέλω όμως για βοηθό στην κουζίνα μου τον toufa. :mrgreen:

Μια συνταγούλα για καθε χυμό ξεχωριστά και την ταχινόπιτα; :wub:

Υπόσχομαι λίγο αργότερα να το κάνω και αυτά που γράφω, τα γράφω με την ψυχή στο στόμα, δεν προλαβαίνω δηλαδή .. :fear:

Κάτι για τον βιγκανισμό να πω, οτι η ονομασία η ορολογία και λοιπη κουλτούρα αδικεί τους πρωτοπόρους που παρουσίασαν το ηθικό αυτό ζήτημα σε πιο ανοιχτή μορφή , όπως φαίνεται για παράδειγμα μέσα από τα κείμενα του Πλούταρχου, σιγά μην περιμέναμε τα τρέντυ αμερικανάκια και αγγλάκια να μας πουν τι έιναι η χορτοφαγία :P :

Εσύ ρωτάς για ποιο λόγο ο Πυθαγόρας απέφευγε να τρώει κρέας, εγώ, αντίθετα, απορώ τι έπαθε και τι ένιωθε ο πρώτος άνθρωπος και ακούμπησε το στόμα του σε αίμα σκοτωμένου πλάσματος, πλησίασε τα χείλη του σε σάρκα πεθαμένου ζώου και, παραθέτοντας σε τραπέζι μπαγιατεμένα πτώματα, ονόμασε λιχουδιές και νοστιμιές τα μέρη που λίγο πριν βρυχόνταν, μιλούσαν, κινούνταν και έβλεπαν. Πώς τα μάτια του άντεξαν να δουν αίμα πλασμάτων που σφάζονταν, γδέρνονταν, διαμελίζονταν, πώς η όσφρησή του άντεξε την αποφορά, πώς η σκέψη του μιάσματος δεν απέτρεψε τη γλώσσα να αγγίζει ξένα έλκη και να απολαμβάνει τους χυμούς και τα υγρά θανάσιμων τραυμάτων.

Τα δέρματα ανατρίχιασαν και τα κρέατα γύρω στις σούβλες μούγκρισαν ψημένα και ωμά, όταν ακούστηκε η φωνή των βοδιών (απόσπασμα από μία ωδή του Πινδάρου).

Τούτο βέβαια είναι πλάσμα της φαντασίας και μύθος, το δείπνο όμως είναι στ’ αλήθεια τερατώδες, να πεινάει κάποιος για ζώα που μουγκρίζουν ακόμα, να υποδεικνύει με ποια ζώα πρέπει να τρεφόμαστε, και να επινοεί μεθόδους για την άρτυση, το ψήσιμο και το σερβίρισμα των φαγητών. Την περίπτωση εκείνου που εγκαινίασε την τακτική τούτη πρέπει να εξετάσει κάποιος και όχι αυτού που τη σταμάτησε έστω και αργά.” [Περί κρεοφαγίας, 933 B-C].

Δημοσ.

Αυτό το πράγμα που λες δεν ισχύει και σταμάτα να παραπληροφορείς τόσο πεισματικά. Πρέπει να καταλάβεις κάτι, πως η δυνατότητα απορόφησης δεν δίνεται μόνο μέσα από το βαρόμετρο πρωτεινών που σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ είναι υποδεεστερες των φυτικών πηγών (μόνο τα αυγά ειναι πιο ψηλά και τα ψάρια), ενώ η ικανότητα απορόφησης εξαρτάται πολύ περισσότερο από την δομή του συνολικού πλάνου, οπερ σε ένα χορτοφαγικό πλάνο χωρίς την προσθηκη ζωικών , η χλωρίδα του γαστρεντερικού δημιουργεί ευνοικότερες προυποθεσεις όχι μόνο για την άψογη απορόφηση των αμινοξέων αλλά όλων των επίμαχων διατροφικών στοιχείων.

Σκοπεύεις να υποστηρίξεις με κανένα έγκυρο λινκ (αποτελέσματα έρευνας, επιστημονική δημοσίευση, ομιλία σε επιστημονικό συνέδριο ξέρω γω) αυτά που λες ή είναι απλά λόγια του αέρα?

Αφου παραπληροφορώ γιατί δε μου λες που είναι λάθος οι υπολογισμοί μου στο ποστ για τα βασικά αμινοξέα? Μήπως έχω λάθος παραδείγματα?

@benign: Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με οτιδήποτε αυτό που ρωτάς γιατί το βάρος εξαρτάται και από άλλους παράγοντες αλλά θα σε απογοητεύσω anyway: 1.87m, 73-74 κιλά και κρέας ή παράγωγά του υπάρχουν στη διατροφή μου σχεδόν κάθε μερα (αν δεν υπάρχουν το σπάω με κανα ψαρικό), όπως υπάρχουν άφθονα λαχανικά και όσο λιγότεροι υδατάνθρακες γίνεται. Δε γυμνάζομαι καθόλου (εκτος 5χ5 1 φορά τη βδομάδα) γιατί δεν προλαβαίνω/βαριέμαι αλλά και γιατί δε νομίζω ότι το χρειάζομαι. Κάτι ψωμάκια στην κοιλιακή περιοχή τα αποδίδω στην τακτική χρήση μπύρας την οποία δε σκοπεύω να κόψω. Όχι ότι έχουν να κάνουν όλα αυτά με την βαρύτητα ή ελαφρότητα της άποψής μου αλλά λέμε τώρα.

Επίσης μη νομίζεις ότι δεν έχω υπ'όψη μου τα αρνητικά των ζωικών πρωτεινών (που δεν είναι αυτά ακριβώς που τονίζετε). Εγώ για ένα θέμα μίλαγα από την αρχη: σύγκριση ζωικών/φυτικών πρωτεινών σε διατροφική αξία. Η διατροφή που κάνω είναι κάτι άσχετο, είναι επιλογή μου αλλά δεν είμαι οπαδός της όπως εσύ της δικής σου.

Δημοσ.
απορώ τι έπαθε και τι ένιωθε ο πρώτος άνθρωπος και ακούμπησε το στόμα του σε αίμα σκοτωμένου πλάσματος, πλησίασε τα χείλη του σε σάρκα πεθαμένου ζώου και, παραθέτοντας σε τραπέζι μπαγιατεμένα πτώματα, ονόμασε λιχουδιές και νοστιμιές τα μέρη που λίγο πριν βρυχόνταν, μιλούσαν, κινούνταν και έβλεπαν. Πώς τα μάτια του άντεξαν να δουν αίμα πλασμάτων που σφάζονταν, γδέρνονταν, διαμελίζονταν, πώς η όσφρησή του άντεξε την αποφορά, πώς η σκέψη του μιάσματος δεν απέτρεψε τη γλώσσα να αγγίζει ξένα έλκη και να απολαμβάνει τους χυμούς και τα υγρά θανάσιμων τραυμάτων.

Κάτι έχει πάει πολύ στραβά.

Δημοσ.

@benign: Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με οτιδήποτε αυτό που ρωτάς γιατί το βάρος εξαρτάται και από άλλους παράγοντες αλλά θα σε απογοητεύσω anyway: 1.87m, 73-74 κιλά και κρέας ή παράγωγά του υπάρχουν στη διατροφή μου σχεδόν κάθε μερα (αν δεν υπάρχουν το σπάω με κανα ψαρικό), όπως υπάρχουν άφθονα λαχανικά και όσο λιγότεροι υδατάνθρακες γίνεται. Δε γυμνάζομαι καθόλου (εκτος 5χ5 1 φορά τη βδομάδα) γιατί δεν προλαβαίνω/βαριέμαι αλλά και γιατί δε νομίζω ότι το χρειάζομαι. Κάτι ψωμάκια στην κοιλιακή περιοχή τα αποδίδω στην τακτική χρήση μπύρας την οποία δε σκοπεύω να κόψω. Όχι ότι έχουν να κάνουν όλα αυτά με την βαρύτητα ή ελαφρότητα της άποψής μου αλλά λέμε τώρα.

Επίσης μη νομίζεις ότι δεν έχω υπ'όψη μου τα αρνητικά των ζωικών πρωτεινών (που δεν είναι αυτά ακριβώς που τονίζετε). Εγώ για ένα θέμα μίλαγα από την αρχη: σύγκριση ζωικών/φυτικών πρωτεινών σε διατροφική αξία. Η διατροφή που κάνω είναι κάτι άσχετο, είναι επιλογή μου αλλά δεν είμαι οπαδός της όπως εσύ της δικής σου.

Λοιπον Σπυρο εβαλα bold καποια επιλεκτικα οχι για να σου κανω επιθεση,απλα για να σου επισημανω καποια πραγματα.

Πριν 8 μηνες ειμουν και εγω κρεατοφαγος.Κριτικη στο lifestyle σου δεν σου κανω και ουτε θεωρω πως εχω δικαιωμα να σου κανω.Ο καθενας απολαμβανει την ζωη του οπως νομιζει.

Επετρεψε μου ομως να σου πω τα εξης :

1. Ειμουν σχεδον σιγουρος οτι δεν γυμναζεσαι σοβαρα και επιτηδες σου εκανα την ερωτηση για να δω αν ειχα δικιο.Ξερεις γιατι?Γιατι δεν υπαρχει αθλητης,κρεατοφαγος η φυτοφαγος,που να μην καταναλωνει πολλους υδατανθρακες για δυναμη και αντοχη.Ρωτα οποιον αθλητη θελεις,δεν υπαρχει. Τωρα προφανως,και να μην λεμε τα αυτονοητα,αν καταναλωσεις περισσοτερους απο οτι χρειαζεσαι θα παχυνεις οπως θα παχυνεις και θα εχεις κοιλιες και προγουλια αν τρως παρα πολυ ξιγκια και κρεας σαν κτηνος.

2. Δεν υπαρχει ουτε ενας ,οχι δυο,ενας επιστημονας στον κοσμο, κρεατοφαγος η φυτοφαγος,που να μην συστηνει περιορισμενη χρηση κρεατος ενω αντιθετα συστηνουν αφθονα φρουτα και λαχανικα. (Μου εστειλε ενα λινκ ο Τουφας και στο λινκ του ο γιατρος ελεγε να τρωμε κανονικα υδατανθρακες και να εχουμε ισορροπημενη διαιτα.Διαβασε 2,3 σελιδες πριν να το διαπιστωσεις αν δεν με πιστευεις.)

Αρα εχεις ενα στυλ ζωης,που ενω εγω οπως ειπα δεν σε κατακρινω,δεν υπαρχει γιατρος στον κοσμο που να σου πει οτι ειναι σωστο.Τωρα πρεπει αυτο να σε επηρεασει?Δεν με ενδιαφερει η απαντηση γιατι ειναι δικη σου η ζωη και κανεις οτι γουσταρεις.Εγω οπως ειδικα εσυ ξερεις,δεν ξεκινησα το νημα,γιατι αν και μετα απο 8 μηνες vegan διατροφης αισθανομαι περιφημα οσο ποτε αλλοτε και εχασα και 7 κιλα,(Ακους Τουφακο?),παρολα αυτα δεν με ενδιαφερει να πεισω κανενα.Να ενημερωσω το φορουμ γιατι το θεωρω καλυτερο για την υγεια,ναι ηθελα,αλλα για να μην ενοχλω,εβαζα βιντεακια στο status μου μονο.Εκει δεν ενοχλω πιστευω κανεναν,οποιος θελει τα βλεπει οποιος δεν θελει και θελει να τρωει πτωματα ,αδιαφορει.

Σχετικα με τις πρωτεινες, υπαρχουν καλυτερες τροφες απο το ρυζι που εχουν μεγαλυτερη περιεκτικοτητα.Επισης σε παρακαλω μην αυτοαναιρεισαι.Πριν δεν εγραψες οτι οντως εχει δικιο ο vegan professor αλλα οτι πρεπει να φας πολυ μεγαλη ποσοτητα ρυζιου για να λαβεις τις σωστες πρωτεινες?Δηλαδη παραδεχτηκες οτι δεν ειναι υποδεεστερες σε πρωτεινικη ποιοτητα οι φυτικες τροφες αλλα σε περιεκτικοτητα γιατι χρειαζεται μεγαλυτερη ποσοτητα τροφης.Οπου στο κατερριψα και αυτο το επιχειρημα και εγω και ο Fidelio αναφεροντας σου πληθος αλλων πηγων τροφων που εχουν πολυ μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη ωστε να μην χρειαζεται να τρως πολυ μεγαλες ποσοτητες.

Χαιρομαι επισης που παραδεχεσαι τις αρνητικες συνεπειες της κρεατοφαγιας και ελπιζω καποια στιγμη να τολμησεις οπως και εγω να πειραματιστεις,γιατι οτι και να λεμε αν καποιος δεν πειραματιστει μονος του να δει στο σωμα του τι επιπτωσεις εχει καποιο στυλ διατροφης δεν μπορει να ξερει ποτε σιγουρα.Οοσο για τις αρνητικες συνεπειες,δεν τις λεμε εμεις,τις λενε οι καλυτεροι γιατροι στον κοσμο,κρεατοφαγοι και μη.

Δημοσ.

Κοίτα να δεις τι κάθομαι και κάνω μεσημεριάτικα!

Ομολογώ ότι αρχικά ψάρωσα με αυτό το βίντεο.

Πήγα λοιπόν να τσεκάρω την πηγή του.. Είναι εδώ

http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/list

Επίσης βρήκα το recommended daily allowance (το RDA που λέει ο γιατρός) από το wiki.

Βρήκα τα data για το παράδειγμα που χρησιμοποιεί

Rice, brown, long-grain, cooked

Όντως, αν ένας 70 κιλών άνθρωπος καλύψει όλες τις ημερήσιες θερμιδικές του ανάγκες με καφέ ρύζι (2200kcal που λέει και ο γιατρός), παίρνει με το παραπάνω τα βασικά αμινοξέα που χρειάζεται.

Με μια.. μικρή λεπτομέρεια!

Για να πάρει κάποιος 2200 θερμίδες από καφέ ρύζι μόνο, πρέπει να φάει 1982 γραμμάρια! Δύο κιλά ρύζι σε μια μέρα! Δεν ξέρω αν αυτό είναι νορμάλ για ένα vegan αλλά για μένα (και τους περισσότερους ανθρώπους πιστεύω) είναι τουλάχιστον αστείο!

Για αυτο σου την ειπαμε και εγω και ο ο Fidelio.Busted! :devil:

Εγω παιρνω πρωτεινες απο χιλιες δυο πηγες,το ρυζι ειναι ενα μονο ενα μικρο μερος της διατροφης μου και ο γιατρος εκανε ενα extreme παραδειγμα,κανενας vegan δεν τρωει μονο ρυζι,υπαρχουν φυτικες τροφες με μεγαλη περιεκτικοτητα πρωτεινης χωρις τις τοξινες και την τεραστια ποσοτητα λιπους του κρεατος.

• Moderators
Δημοσ.

Συνάδελφοι σαρκοφάγοι, γιατί συγχύζεστε και μαλώνετε με τους βίγκανζ; Το καταλαβαίνω ότι ορισμένες φορές γίνονται εκνευριστικοί, αλλά δείτε το ως εξής:

Τους έχουμε νικήσει. Τρώμε κρέας όποτε θέλουμε.

Ή όπως είπε κάποιος σοφός κάποτε:

bigpot6.jpg

Δημοσ.

αδικείται το παλληκάρι...

Ναι ειναι φιλος μου και του το εχω γραψει οτι επρεπε εκτος απο διατροφολογος,πρωταθλητης ποδηλασιας,kick boxer, επρεπε να ειναι και κωμικος!:lol:

Δημοσ.

ωωωω ναι...

ε φανταστικε vegan?μ? :wub:

Δεν ειμαι vegan όπως το περιγράφει ο όρος, απλως εχω κόψει το κρέας και έχω περιορίσει τα ζωικά λιπαρα όσο μπορώ. Οταν μελετήσω κι' αλλο και αν μπορέσω θα κοψω σιγα-σιγά και τα υπολοιπα.

Οσο για τους χυμους περιμένω με το μπλεντερ ανα χείρας τις συνταγές :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...