Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, φαντάζομαι και 30 μπανάνες τη μέρα είναι λίγο πιο καταχρηστικό για τη φύση από μια μπριζόλα ενός ζώου, αλλά έχω σκαλώσει με τα kosher και το σκεπτικό.

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

με 30 μπανάνες τη μέρα πόσο καιρό αντέχεις να τρως μπανάνες? Ακόμα και σοκολάτα να έτρωγα τόσο κάθε μέρα (χωρίς να έχω αρνητική συνέπεια με κάποιο μαγικό τρόπο), δεν θα άντεχα μετά από λίγο καιρό...

Δημοσ.

Καλά, φαντάζομαι και 30 μπανάνες τη μέρα είναι λίγο πιο καταχρηστικό για τη φύση από μια μπριζόλα ενός ζώου, αλλά έχω σκαλώσει με τα kosher και το σκεπτικό.

http://www.guardian.co.uk/environment/damian-carrington-blog/2012/apr/11/bees-pesticides-decline-colony-collapse?newsfeed=true

Φαντασου vegans να πηγαινουν να κανουν pollinate τα φυτα... μπζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ

Δημοσ.

μια μεσαία μπανάνα έχει 105 θερμίδες.

αν κάποιος φάει 30 χ 105 = 3150 θερμιδες

12γρ λιπαρά /39 πρωτείνη/ 810γρ υδατάνθρακες (93γρ φυτικές ίνες)

υπάρχει κάποιος που τρέφετε έτσι ? σοβαρά τώρα ! ακόμα και αν έχει θερμιδικές ανάγκες σε αυτό το επίπεδο δεν βλέπω πως μπορει κάποιος να ειναι υγιής τρώγοντας έτσι.

Δημοσ.

Νικοτς, ξερεις οτι οι θερμιδες δεν ειναι ολες ιδιες. 2000 θερμιδες απο μπανανα δεν ειναι το ιδιο με 2000 θερμιδες απο ελαιολαδο, μπυρες κλπ

Δημοσ.

Εγώ ήξερα παλλικάρι 180 κιλά vegeterian που έτρωγε μόνο πατάτες τηγανητές (σοβαρά δε κάνω πλάκα) και νόμιζε ότι έκανε διατροφή γιατί ήταν veggie B)

Δημοσ.

ναι ομως ακόμα και έτσι δεν ειναι λογικό γιατι και η φυτική πρωτεΐνη δεν ειναι πλήρης , δεν συμπληρώνει τα αμινοξέα που χρειάζονται και θα πρέπει να συνδυαστεί πχ με ρύζι η κάποιο όσπριο κλπ και πάει λέγοντας.

Εγώ ήξερα παλλικάρι 180 κιλά vegeterian που έτρωγε μόνο πατάτες τηγανητές (σοβαρά δε κάνω πλάκα) και νόμιζε ότι έκανε διατροφή γιατί ήταν veggie B)

πατάτα = υδατάνθρακας

λάδι = λιπαρά (τηγανισμένο = saturated fat = death)

υδατάνθρακας + λιπαρά = bad combo

nuff said

Δημοσ.

ναι ομως ακόμα και έτσι δεν ειναι λογικό γιατι και η φυτική πρωτεΐνη δεν ειναι πλήρης , δεν συμπληρώνει τα αμινοξέα που χρειάζονται και θα πρέπει να συνδυαστεί πχ με ρύζι η κάποιο όσπριο κλπ και πάει λέγοντας.

Αυτο του λενε και δεν ακουει. Μπανανα φασολι πατατα ρυζι = μια χαρα για εκεινον

Δημοσ.

Ε ενταξει αυτος ηταν ασχετος.:-D Ελπιζω να ειναι εν ζωη.

Δημοσ.

Οταν συνδιάζεις άσχετες προκείμενες για να στηρίξεις έναν συλογισμό είναι μάταιο να τον αντικρούσεις αν δεν αποφασίσεις και εσύ ο ίδιος να χρησιμοποιήσεις το ίδιο τέχνασμα μόνο που τότε καταντα παιχνίδι και όχι συζήτηση για την αναζήτηση της αλήθειας. Δεν λέω οτι το κάνουν όλοι οι άνθρωποι συνειδητά , μάλλον οι περισσότεροι δεν το συνειδητοποιούν και αυτό βεβαια οφείλεται στον εγγενή εγωισμό.

Επειδή δεν έχω χρόνο για κουότινγκ , (τι να κάνουμε τώρα), θα πω ετσι σε δυό γραμμές οτι, όταν λεμε οτι οι φυτικές πηγές δεν υστερούν σε βιοδιαθεσιμότητα δεν εννοούμε οτι δεν ισχύει το ίδιο και για τις ζωικές πηγές. Ο λόγος για τον οποίο τώρα επιλέγονται οι φυτικές πηγές ειναι ηθικός. Ομως είναι πιο ολιστικό το ζήτημα για από την άλλη στο θέμα της υγείας υπάρχουν αρκετά δεδομένα που δείχνουν οτι οι φυτικές πηγες ευνοούν περισσότερο πχ στην αντιμετώπιση μερικών ασθενειών (παράδειγμα εχουν κόψει τελείως τα φάρμακα διαβητικοί) και πχ στον αθλητισμό, υπάρχουν επισης πολλά δεδομένα που δείχνουν οτι το ανθρώπινο σώμα ειναι πιο συμβατό να καταναλώνει και να αφομοιώνει φυτικές τροφές.

Είναι μάταιο να θέλεται να αντικρούσετε ζητήματα που αφορούν την υγεία για να αποδείξετε οτι η κρεοφαγία δεν μπορεί να επικριθεί στα πλαίσια της ηθικής. Το παράδειγμα των μελισσών και της μαγιάς και οτι άλλο μπορεί κάποιος να σκαρφηστεί είναι ..προκείμενη. Ομοιως προκείμενες είναι και τα παρακάτω , δεν είναι για μένα επιχειρήματα αλλά τι να κάνω τωρα...Είναι γνωστό οτι η μελισσο-παραγωγή τριπλασιάζει το ποσοστό που μπορεί φυσιολογικά να παράγει η μέλισσα χώρια την δυσμενή επίδραση της ακτινοβολίας και λοιπές τεχνοκρατικές παρεμβάσεις στην φύση και επίσης όταν λέμε ζωντανός οργανισμός εννοούμε αυτόν στα πλαίσια ανάπτυξης πρωτογενών συναισθημάτων και αναπτηξης της συνείδησης. Πάντως το πλαίσο στο οποίο αφορά για μένα την συζήτηση δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα , που ψάχνετε τώρα να βρείτε αδιέξοδα.

Αυτά και τόσα αλλα που αναμασώνται σε αυτο το θρεντ (δεν ειναι μόνο εδώ , και δεν είναι μόνο στους διαδικτυακους διαξιφισμούς, που να δείτε τι γίνεται σε live συζητήσεις...) είναι το κοινώς λεγόμενο τρολάρισμα για να αποφεύγουμε ουσιαστικές απαντήσεις στο θεμελιώδες ερώτημα.

..ε ναι, σίγορα κάτι έχει πάει πολύ στραβα.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι βίγκανζ έχουν δίκαιο που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων. Μόλις πριν λίγο μια φίλη μου βίγκαν (παραδόξως σχεδόν πάντα είναι γυναίκες) με ενημέρωσε ότι το αρνάκι είναι το μόνο ζώο που καταλαβαίνει ότι το πάνε για σφαγή και παλεύει μισή ώρα για να κρατηθεί στη ζωή. Αυτό το γεγονός άγγιξε κάποια ευαίσθητη χορδή μέσα και αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά να μη σουβλίσω αρνί.

Γι' αυτό αγόρασα κατσικάκι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...