rabesatratana Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Οχι δεν υποστηριζω οτι οι περισσοτεροι κρεατοφαγοι ειναι κοιλαραδες. Αυτο που λεω ειναι οτι οι περισσοτεροι που ειναι κοιλαραδες και προγουλαδες και καρδιοπαθεις και παθαινουν καρκινο,ειναι σε 99% απο καταναλωση κρεατος. Αληθεια??????? Εδω διαφωνω 100%. Δεν ειναι μόνο το κρεας που εχει την ευθυνη για ολα αυτα που ανεφερες φυσικα. Ειναι και η ζαχαρη, τα γλυκα δηλαδη(που ειναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ κατηγορια), τα τηγανητα, το (εξτρα)αλατι, το τσιγαρο και η μολυνση της ατμοσφαιρας, τα βουτυρα, κλπ κλπ. Το κρεας ειναι μόνο μια πτυχη της παχυσαρκιας, των καρδιοπαθειων, του καρκινου κλπ.
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 kinda πιστεύω ότι πάνω κάτω (εκτός της γυμναστικής ) οι λογικοί παμφάγοι σε αυτή την κατηγορία πέφτουν αν τα έγραφες αυτά, πιστεύω ότι θα γλύτωνες ένα μεγάλο μέρος "γκρίνιας"-αντίδρασης... Νομιζα οτι ηταν σαφες ,οποτε ζητω συγνωμη απο το αναγνωστικο κοινο αν δεν διατυπωσα καθαρα τις αποψεις μου. Αληθεια??????? Εδω διαφωνω 100%. Δεν ειναι μόνο το κρεας που εχει την ευθυνη για ολα αυτα που ανεφερες φυσικα. Ειναι και η ζαχαρη, τα γλυκα δηλαδη(που ειναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ κατηγορια), τα τηγανιτα, το (εξτρα)αλατι, το τσιγαρο και η μολυνση της ατμοσφαιρας, τα βουτυρα, κλπ κλπ. Το κρεας ειναι μόνο μια πτυχη της παχυσαρκιας, των καρδιοπαθειων, του καρκινου κλπ. Ναι βρε παιδι μου.Δεν διαφωνω καθολου σε αυτα που λες.Εχεις δικιο.Απλα εχω βαρεθει τοσο μεγαλο νημα να γραφω αναλυτικα.Εστιασα σε μια βασικη αιτια. Κάπου εδώ θέλω να δηλώσω πως με τόσους μπρατσόνηδες που είδα μαζεμένους σε αυτό το thread φοβάμαι πως έγινα λίγο αδερφή. Από εκεί και πέρα, Αυτό τώρα τι σόι επιχείρημα είναι; Θες να παίξουμε; liopyr, 1.74 - 75 κιλά. Τρώω κρέας (ή μάλλον για να χρησιμοποιήσω την δική σας πιασάρικη ορολογία "δολοφονημένα πτώματα ζώων") κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Επίσης πίνω τόνους αναψυκτικά, καφέδες, μπύρες, πατατάκια, μπινελίκια, σοκολάτες, γλυκά κλπ. Beat my diet. Λοιπον επειδη ο Wash μου εμπιστευθηκε οτι εισαι καλο παιδι,αν και μου εχεις κανει trolling πολλες φορες απο το πουθενα θα δοκιμασω να μιλησουμε φιλικα. Κατ αρχην χαιρομαι,χωρις ιχνος ειρωνιας που εισαι fit.Προφανως εχεις πολυ καλο οργανισμο και εισαι νεαρος με καλο μεταβολισμο και ελπιζω κιολας να γυμναζεσαι.Δεν διαφωνω οτι μπορει καποιος να ειναι σε καλη κατασταση τρωγωντας οπως εσυ. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι υγιης διατροφη.Και εγω καπνιζω και ειμαι μια χαρα.Προς το παρον δεν εχω μπορεσει να το κοψω αν και το παλευω.Στο σοι μας ,και απο τις δυο μεριες της οικογενειας μου υπαρχουν αρκετοι καπνιστες με 2 πακετα την ημερα,που δεν εχουν το παραμικρο προβλημα.Αρα υπαρχουν καλα γονιδια. Αυτο δεν σημαινει οτι θα πω οτι επειδη δεν με πειραζει και δεν υπαρχει κληρονομικοτητα οτι το καπνισμα ειναι καλο,ετσι δεν ειναι? Επισης με τον Τουφα διαφωνουμε και σε κατι αλλο.Υποστηριζει οτι τα φρουτα βλαπτουν τον ανθρωπο.Εσυ τρως φρουτα η υποστηριζεις το ιδιο?
rabesatratana Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Αλλα αν ενας ανθρωπος τρωει λογικες ποσοτητες κρεας και αρκετα φρουτα,λαχανικα κ.τ.λ. Definition of the red one? και γυμναζεται οσο μπορει πιο συχνα(το σεξ μπορει να θεωρηθει ικανη γυναστικη)μπορει να ειναι υγιεστατος και δεν επιβαρυνει την φυση. Satisfied? Κατσε, δηλαδη εισαι χορτοφαγος για να μην επιβαρυνεις την φυση? Φυσικα και εγω λυπαμαι τα καημενα τα γουρουνακια και τα καημενα τα κατσικακια, κλπ κλπ, που σφαζουμε ανα εκατομμυρια καθε μερα και τρωμε, αλλά δεν ειναι αυτος ο λογος που προτεινω την μη κρεατοφαγια(παροτι τρωω κρεας). Η ζωη ειναι σκληρη και ο νόμος της ζουγκλας ακομα ισχυει. Οποτε αφου αναπτυχθηκαμε τοσο ωστε να μπορουμε να νικαμε και να τρωμε τα αρνια πχ, οπως πχ κανουν τα λιονταρια στις γαζελες τομσον ή στις ζεβρες επειδη μπορουν, ετσι κανουμε και εμεις επειδη μπορουμε. Ειναι ο νόμος της φυσης.... Επισης με τον Τουφα διαφωνουμε και σε κατι αλλο.Υποστηριζει οτι τα φρουτα βλαπτουν τον ανθρωπο. Αποκλειεται να υποστηριζει αυτο το πραγμα γιατι τοτε θα ηταν απο ανοητος εως τελειως ανοητος! Λαθος παντως σιγουρα θα ηταν. Κανενας νοημων ανθρωπος δεν μπορει να υποστηριξει τετοιο πραγμα και ο τουφας αν και εχει λανθασμενες αποψεις περι της κανναβης εχει λογικη σιγουρα μεσα του κρινοντας απο αλλες αποψεις του, οποτε δνε γινεται, μαλλον θα παρανοησες. Μη νοημονες ανθρωποι φυσικα και μπορει να υποστηριξουν τετοια ΥΠΕΡΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ οτι τα φρουτα βλαπτουν τον ανθρωπο!!!!!! Αν και δυστυχως τωρα που το θυμαμαι: Ειχα εναν φιλο που τωρα ειναι καθηγητης(πανεπιστημιου) πυρηνικης ιατρικης και υποστηριζε τοτε οτι τα οσπρια και τα λαχανικα κανουν κακο στην υγεια γιατι ειναι απαισια και το να τα τρως σου κανουν κακο στην ψυχολογια και σου αφαιρουν χρονο ζωης αλλά παροτι δεν το παραδεχτηκε ποτέ λογικα αυτα τα ελεγε χωρις να τα πιστευει και απλως επειδη δεν του αρεσαν καθολου.
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Definition of the red one? Κατσε, δηλαδη εισαι χορτοφαγος για να μην επιβαρυνεις την φυση? Φυσικα και εγω λυπαμαι τα καημενα τα γουρουνακια και τα καημενα τα κατσικακια, κλπ κλπ, που σφαζουμε ανα εκατομμυρια καθε μερα και τρωμε, αλλά δεν ειναι αυτος ο λογος που προτεινω την μη κρεατοφαγια(παροτι τρωω κρεας). Η ζωη ειναι σκληρη και ο νόμος της ζουγκλας ακομα ισχυει. Οποτε αφου αναπτυχθηκαμε τοσο ωστε να μπορουμε να νικαμε και να τρωμε τα αρνια πχ, οπως πχ κανουν τα λιονταρια στις γαζελες τομσον ή στις ζεβρες επειδη μπορουν, ετσι κανουμε και εμεις επειδη μπορουμε. Ειναι ο νόμος της φυσης.... Οταν ειμουν κρεατοφαγος ετρωγα 2-3 φορες την εβδομαδα, κυριως ψαρι(τονο),κοτοπουλο.Μοσχαρι μια φορα στις 2 εβδομαδες.Οποτε θεωρω οτι μεχρι τοσο το πολυ ειναι μεσα στα πλαισια του νορμαλ,παντα με συνοδεια λαχανικων. Ειμαι vegan και για να μην επιβαρυνω την φυση αλλα ο βασικοτερος λογος ,που τον εγραψα πιο πριν,ειναι γιατι πιστευω οτι ειναι καλυτερος για την υγεια μου.Στην πορεια ανακαλυπτω οτι υπαρχουν και ηθικες διαστασεις, που επειδη αγαπω τα ζωα και ειμαι συναισθηματικος ανθρωπος αρχιζουν να κερδιζουν εδαφος μεσα μου. Για τον νομο της φυσης που λες ,δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι τα ζωα τρωνε τα μικροτερα για επιβιωση αν λοιπον εγω μπορω να επιβιωσω χωρις να τρωω ζωα γιατι οχι?Ειδικα αν μου κανει καλο και στην υγεια μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Επισης με τον Τουφα διαφωνουμε και σε κατι αλλο.Υποστηριζει οτι τα φρουτα βλαπτουν τον ανθρωπο.Εσυ τρως φρουτα η υποστηριζεις το ιδιο? όχι δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο
Toufas Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose#Potential_health_effects
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Παιδια παω γυμναστηριο ,ελπιζω να συνεχισει το νημα να μενει σε πολιτισμενο και ευγενες επιπεδο.
Fidelio Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Η ζωη ειναι σκληρη και ο νόμος της ζουγκλας ακομα ισχυει. Οποτε αφου αναπτυχθηκαμε τοσο ωστε να μπορουμε να νικαμε και να τρωμε τα αρνια πχ, οπως πχ κανουν τα λιονταρια στις γαζελες τομσον ή στις ζεβρες επειδη μπορουν, ετσι κανουμε και εμεις επειδη μπορουμε. Ειναι ο νόμος της φυσης... Το θέμα είναι αν μπορούμε εμείς σαν είδος να κάνουμε κάτι με αυτόν τον περιβόητο νόμο της ζουγκλας και αν έχουμε την υποχρέωση. Αν και το θέμα της υγείας μοιάζει να είναι ξεχωριστό από το ηθικό, στο βαθος συνδέονται αυτά τα δύο αλλά η συζήτηση τραβά πολύ μακρυά για ένα οποιοδήποτε φορουμ με παρεμβολές, βέβαια τα ιδια γινονται και στις ζωντανες συζητήσεις. Για παράδειγμα στον νομο αυτό που αναφέρεις δεν μπορούν να συγκρηθούν τα λιοντάρια με τον άνθρωπο ή αν θες με οποιδήποτε άλλο παμφάγο αν όχι σαρκοφάγο. Ανατομικά δεν μοιάζουν καθόλου. Ο ανθρωπος κατάφερε να κυνηγήσει και να τραφεί τρώγωντας άλλα ζώα χάρην την ομδαικότητά του (κάτι βεβαια που χαρακτηρίζει τα περισσότερα ειδη) και την ανακάλυψη του ...μαγειρέματος (αλλιώς δεν θα την έβγαζε καθαρή). Δεν τον βοήθησαν ουτε τα σαγόνια του, ουτε τα νυχια του, ουτε το γαστρεντερικό του για να καταφέρει να τραφεί με κρέας. Αυτά για την συγκριση με άλλα ειδη.
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 http://en.wikipedia...._health_effects Μολις προλαβαινω να κανω ενα quote απο το link του Τουφα: Fructose absorption occurs in the small intestine via the GLUT-5[38] (fructose only) transporter, and the GLUT2 transporter, for which it competes with glucose and galactose. Over-consumption of fructose, inhibition of GLUT2 by other phytochemicals, such as flavonoids,[39] or other issues, may result in unabsorbed fructose being carried into the large intestine, where, like any sugar, it may provide nutrients for the existing gut flora. Υπερκαταναλωση οτιδηποτε τροφης ,αν δεν γυμναζεσαι και δεν την καις εννοειται οτι θα σου κανει κακο.Οπως υπερκαταναλωση πρωτεινης θα σου κανει νεφρικη ανεπαρκεια. Για βαλε και κανενα link απο την wiki σε παρακαλω τι κανει η υπερκαταναλωση κρεατος.Thanks.
rabesatratana Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Ειμαι vegan και για να μην επιβαρυνω την φυση Γιατι ομως λανθασμενα(εφοσον ειπες αυτη την προταση παραπανω. γιατι μπορει αλλο να εννοουσες και αλλο να εγραψες, εγω ομως ειμαι αναγκασμενος να σχολιασω αυτο που εγραψες) θεωρεις ως φυση το ζωικο βασιλειο μόνο? Και το βασιλειο των φυτων και των βακτηριων,μυκητων, κλπ ειναι φυση. Αρα....? αλλα ο βασικοτερος λογος ,που τον εγραψα πιο πριν,ειναι γιατι πιστευω οτι ειναι καλυτερος για την υγεια μου.Στην πορεια ανακαλυπτω οτι υπαρχουν και ηθικες διαστασεις, που επειδη αγαπω τα ζωα και ειμαι συναισθηματικος ανθρωπος αρχιζουν να κερδιζουν εδαφος μεσα μου. Σε αυτα συμφωνω.... Για τον νομο της φυσης που λες ,δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι τα ζωα τρωνε τα μικροτερα για επιβιωση αν λοιπον εγω μπορω να επιβιωσω χωρις να τρωω ζωα γιατι οχι?Ειδικα αν μου κανει καλο και στην υγεια μου. Και σε αυτο συμφωνω αλλά το θεμα ειναι στερεισαι με αυτον τον τροπο καποια ουσια ή τις παιρνεις ολες και χωρις να χρειαστει υπερβολικη προσπαθεια/κοπος για να τις παρεις(πχ να καταναλωσεις υπερβολικη ποσοτητα απο κατι)? Σε αυτο εχει η επιστημονικη κοινοτητα καταληξει καπου 100%?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Υπερκαταναλωση οτιδηποτε τροφης ,αν δεν γυμναζεσαι και δεν την καις εννοειται οτι θα σου κανει κακο.Οπως υπερκαταναλωση πρωτεινης θα σου κανει νεφρικη ανεπαρκεια. όπως καταλαβαίνεις οι 30 μπανάνες την μέρα είναι υπερκατανάλωση
rabesatratana Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Υπερκαταναλωση οτιδηποτε τροφης ,αν δεν γυμναζεσαι και δεν την καις εννοειται οτι θα σου κανει κακο.Οπως υπερκαταναλωση πρωτεινης θα σου κανει νεφρικη ανεπαρκεια. όπως καταλαβαίνεις οι 30 μπανάνες την μέρα είναι υπερκατανάλωση Οχι, συμφωνα με τον benigh, εαν γυμναζεσαι και τις καις....
nicoc89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Οχι, συμφωνα με τον benigh, εαν γυμναζεσαι και τις καις.... αυτό δεν είναι απόλυτο. Αν φας μόνο τις 30 μπανάνες τσιμπας χαλαρά κανα 3000+ θερμίδες υδατάνθρακα. σε περίπτωση που φας περισσότερες θερμίδες απ ότι καις το περίσσεμα αποθηκεύετε σαν λίπος. γιατί να υπερκαταναλώσεις μια φυσική τροφή αν χρειαστεί μετά να χτυπιέσαι 3 ώρες να την "κάψεις" ? γιατι να μην φας ότι χρειάζεσαι απο την αρχή ? αναρωτιέμαι το "γυμνάζεσαι" πως το εννοείς. Αλήθεια εσυ γυμνάζεσαι ? και αν ναι θα σε πείραζε να μας πει τι γυμναστική κάνεις ?
Toufas Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μολις προλαβαινω να κανω ενα quote απο το link του Τουφα: Υπερκαταναλωση οτιδηποτε τροφης ,αν δεν γυμναζεσαι και δεν την καις εννοειται οτι θα σου κανει κακο.Οπως υπερκαταναλωση πρωτεινης θα σου κανει νεφρικη ανεπαρκεια. Για βαλε και κανενα link απο την wiki σε παρακαλω τι κανει η υπερκαταναλωση κρεατος.Thanks. 8 μπανανες την μερα ειναι υπερακαταναλωση μαν οπως θα ηταν και 8 μπριζολες την μερα. Κανεις εδω μεσα δεν σου ειπε οτι η υπερκαταναλωση κρεατος κανει καλο! Και μονο μαρουλια να τρως θα παθεις προβλημα. Και νερο αν πινεις συνεχεια θα ψοφησεις. Με μετρο ολα.
sabpaxa Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Οχι, συμφωνα με τον benigh, εαν γυμναζεσαι και τις καις.... εισαι κωλοτουμπας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις