Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Είσαι τόσο σίγουρος; Θα με πείσεις μόνο αν μου ανεβάσεις βίντεο με εσένα να ξεκοιλιάζεις το ζώο σου στο κήπο σου ξέρω γω, εκτός από τις φωτό με το μεσημερινο σου. Εχεις δει αληθεια σφαγή καποιου ζώου απο κοντα; Εχεις σφάξει εσύ κάποιο ζώο; Αν ναι και δεν σε χάλασε , τότε καλή ορεξη, ωραίος. no drama Είναι συγκινητικό αυτό, αλλά θα επιμείνω λίγο στην συναγρίδα. Εξήγησέ μου πως χρεώνεται "ζωντανός οργανισμός, στα πλαίσια ανάπτυξης πρωτογενών συναισθημάτων και αναπτηξης της συνείδησης". Και για να σου απαντήσω, έχω σκοτώσει και φάει πτηνά και έχω παρεβρεθεί σε δύο σφαγές ζώων και οι 2 κατσικιών.
GoodWill Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Να ρωτήσω κάτι τους προσφιλείς vegans/vegeterians. Κάνετε αυτή την επιλογή γιατί: Είναι υγιεινό; Είναι φιλικό προς το περιβάλλον/οικοσύστημα; Είναι πιο νόστιμο; Μπορείτε να ζήσετε μόνο με φυτικές τροφές χωρίς να πάθετε τίποτα; Και πάνω σ'αυτό έρχομαι να παραθέσω κάποια facts: Το ρύζι/πατάτες/σόγια/καλαμπόκι κτλ είναι Νο1 στόχος σε γενετικές τροποποιήσεις, δέχονται χημικά, λιπάσματα κτλ ολοένα και περισσότερο. Σας ανησυχεί αυτό; Επίσης, η μαζική παραγωγή πάντα βιάζει το περιβάλλον. Το έδαφος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο εξαντλητικούς ρυθμούς καλλιέργειας, γι' αυτό και η αγρανάπαυση, τα λιπάσματα κτλ. Ακόμη, όταν όλος ο κόσμος έχει σαν πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή δε βρίσκω το λόγο να την απαρνηθώ ακολουθώντας το παν μέτρον άριστον δηλαδή: λίγο κόκκινο κρέας, λίγο περισσότερο λευκό, αρκετό ψάρι, αρκετά φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά. Τον ηθικό προβληματισμό για τη σφαγή των ζώων δεν τον βάζω στο τραπέζι, γιατί το ίδιο μπορώ να υποστηρίζω για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα φυτοφάρμακα. Επίσης, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, απλά δεν έχουν στόμα να φωνάξουν όταν τα ξεριζώνουμε, είναι κάτι σαν τα ψάρια δηλαδή που ακόμα και το λίπος τους είναι υγιεινό (ω-3 λιπαρά οξέα). Τέλος, έχω σφάξει ζώο και έχω καλλιεργήσει συστηματικά κάποιες εκτάσεις. Θεωρώ ότι μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον έκανα με την καλλιέργεια και όχι με το σφάξιμο, εκτός αν το θέμα είναι συναισθηματικό, οπότε thanx but no thanx. Να μην το γυρίσουμε από τα facts στο συναίσθημα.
Fidelio Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Είναι συγκινητικό αυτό, αλλά θα επιμείνω λίγο στην συναγρίδα. Εξήγησέ μου πως χρεώνεται "ζωντανός οργανισμός, στα πλαίσια ανάπτυξης πρωτογενών συναισθημάτων και αναπτηξης της συνείδησης". Μπορείς να επιμήνεις στην συναγρίδα αν θέλεις για να στηρίξεις τον ισχυρισμό σου ή αν θες να κατακερματήσεις τις απόψεις μου για να δώσεις το δικό σου νόημα. Συνοπτικά : ~ Πρωτογενές συναίσθημα , πονος και φόβος. Αυτά αρκούν για να μην τα..προκαλείς. ~ Συνείδηση ειναι μια έννοια που την ανέφερα ως ψηφίδα αφαιρετικά στο εν λογω ποστ. Μην το παίρνεις τις μετρητής, από τα όσα ειπα αυτό έπιασες; Με υποτιμάς , προφανώς αυτά δεν τα συζητάω με τις συναγρίδες. Και για να σου απαντήσω, έχω σκοτώσει και φάει πτηνά και έχω παρεβρεθεί σε δύο σφαγές ζώων και οι 2 κατσικιών. Οκ, τι έννιωσες πες μου, οχι πως το αντιμετώπισες. by the way τα ψάρια και πονούν και νιώθουν αλλα αυτό είναι ..προκείμενη δεν το θεωρω επιχείρημα στα μέτρα του δικου σου συλογισμου... αν με εννοείς.
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μπορείς να επιμήνεις στην συναγρίδα αν θέλεις για να στηρίξεις τον ισχυρισμό σου ή αν θες να κατακερματήσεις τις απόψεις μου για να δώσεις το δικό σου νόημα. Συνοπτικά : ~ Πρωτογενές συναίσθημα , πονος και φόβος. Αυτά αρκούν για να μην τα..προκαλείς. ~ Συνείδηση ειναι μια έννοια που την ανέφερα ως ψηφίδα αφαιρετικά στο εν λογω ποστ. Μην το παίρνεις τις μετρητής, από τα όσα ειπα αυτό έπιασες; Με υποτιμάς , προφανώς αυτά δεν τα συζητάω με τις συναγρίδες. Ρε Fid, άμα το κωλόψαρο δεν πονάει, γιατί δε το τρως. Επειδή φοβάται; Δεν ρωτάω για να στην πω, άμα δε θες να τρως ό,τι φοβάται, πάω πάσο, αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν είναι αυτό. Κι αν είναι αυτό, γιατί σε νοιάζει αν κουράζονται οι μέλισσες. Δε με νοιάζει αν ο λόγος είναι "καλός" ή "κακός" για μένα, το σκεπτικό προσπαθώ να καταλάβω. Οκ, τι έννιωσες πες μου, οχι πως το αντιμετώπισες. ...Γιατί, για να μου πεις αν είμαι καλή ψυχή; Στα πρώτα πουλιά άγχος για να μη τα πονέσω, στα κατσίκια άγχος για να μην πονέσουν περισσότερο από το ελάχιστο δυνατό.
Fidelio Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Ρε Fid, άμα το κωλόψαρο δεν πονάει, γιατί δε το τρως. Επειδή φοβάται; Δεν ρωτάω για να στην πω, άμα δε θες να τρως ό,τι φοβάται, πάω πάσο, αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν είναι αυτό. Κι αν είναι αυτό, γιατί σε νοιάζει αν κουράζονται οι μέλισσες. Δε με νοιάζει αν ο λόγος είναι "καλός" ή "κακός" για μένα, το σκεπτικό προσπαθώ να καταλάβω. Πονάει και έχει αμυντικούς μηχανισμους, θαρρώ οτι έχεις προσέξει πως σπαρταρά έξω από νερό ~ δεν νομίζω οτι είναι και πολυ ευχάριστη εμπειρία για αυτο. Για τις μελισσες ο τουφας μας ειπε οτι ενοχλείται το έργο τους απο την χορτοφαγία , την ίδια στιγμή που η παραγωγή τριπλασιάζει τους ρυθμούς παραγωγής του μελιού. Αμα δεν θες να με τρελάνεις μην κρεμαστείς από αυτά , τα πιάσαμε όμως και τα απομονώσαμε για τους δώσουμε λιγότερη αξία στον συνολικό τρόπο προσέγγισης του προβληματος εκμετάλευσης των ζώων από τον άνθρωπο. Συνήθως αυτο γίνεται απο συνομιλητές όταν δεν κατέχουν καλά το αντικείμενο που συζητούν και αντι να ρωτάνε τρολάρουν. ...Γιατί, για να μου πεις αν είμαι καλή ψυχή; Στα πρώτα πουλιά άγχος για να μη τα πονέσω, στα κατσίκια άγχος για να μην πονέσουν περισσότερο από το ελάχιστο δυνατό. Το οτι προσεξες να μην τα πονέσεις εμένα μου αρκεί. Εξυπηρετεί τον προβληματισμο "γιατί δεν αγχωθηκα όταν έκοψα για πρώτη φορά την ντομάτα ή οταν μάζεψα τους καρπους από το χωράφι μου ξέρω γω" κατάλαβες; Δεν βγήκα εδώ για να πω είστε δολοφόνοι και να σας κράξω.
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δε θες να το πάμε zoom out, θα παίξουν μπουνίδια υπαρξισμοί, εγωισμοί (φ.), σολιψισμοί και μια τσιπούρα, δε, δε. Γάμα το.
kuzko21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δεν ειμαι vegan όπως το περιγράφει ο όρος, απλως εχω κόψει το κρέας και έχω περιορίσει τα ζωικά λιπαρα όσο μπορώ. Οταν μελετήσω κι' αλλο και αν μπορέσω θα κοψω σιγα-σιγά και τα υπολοιπα. Οσο για τους χυμους περιμένω με το μπλεντερ ανα χείρας τις συνταγές εννουσα οτι συμφωνω στο αιτημα σου για τις συγκεκριμενες συνταγες και ως vegan αποκαλεσα το συμφορουμιτη (fidelio) που τις ποσταρε...(ακομα περιμενουμε) κατα τ'αλλα αρκετοι εχουν περιορισει το λιπος απο τη διατροφη τους τωρα θες να απεχεις απο το κρεας θες να το τρως με μετρο θες να ζεις μονο με κρεας; ε περι γουστου και ορεξεως...εμενα μια φορα μαρεσει!
Chrisxxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 εννουσα οτι συμφωνω στο αιτημα σου για τις συγκεκριμενες συνταγες και ως vegan αποκαλεσα το συμφορουμιτη (fidelio) που τις ποσταρε...(ακομα περιμενουμε) κατα τ'αλλα αρκετοι εχουν περιορισει το λιπος απο τη διατροφη τους τωρα θες να απεχεις απο το κρεας θες να το τρως με μετρο θες να ζεις μονο με κρεας; ε περι γουστου και ορεξεως...εμενα μια φορα μαρεσει! Συμφωνω..
Fidelio Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δε θες να το πάμε zoom out, θα παίξουν μπουνίδια υπαρξισμοί, εγωισμοί (φ.), σολιψισμοί και μια τσιπούρα, δε, δε. Γάμα το. Εδώ τώρα νατο το κλικ , αν θα ήθελα λέει; !! Τσιπούρα μπορεί να μην ήταν , τσίπουρο όμως στανταράκι ! Σορρυ για τις συνταγές παιδιά (αν και δεν ειναι τίποτα πολυπλοκο), αυριο , σορρυ ~
Chrisxxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Nα βάλω τα ακτινίδια στο ψυγείο δηλαδη! Νταξει, οποτε μπορείς θα αρκεστούμε σε απλες πορτοκαλαδίτσες (με λίγη βοτκα).
rabesatratana Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Υπερκαταναλωση οτιδηποτε τροφης ,αν δεν γυμναζεσαι και δεν την καις εννοειται οτι θα σου κανει κακο.Οπως υπερκαταναλωση πρωτεινης θα σου κανει νεφρικη ανεπαρκεια. όπως καταλαβαίνεις οι 30 μπανάνες την μέρα είναι υπερκατανάλωση Οχι, συμφωνα με τον benigh, εαν γυμναζεσαι και τις καις.... αυτό δεν είναι απόλυτο. Αν φας μόνο τις 30 μπανάνες τσιμπας χαλαρά κανα 3000+ θερμίδες υδατάνθρακα. σε περίπτωση που φας περισσότερες θερμίδες απ ότι καις το περίσσεμα αποθηκεύετε σαν λίπος. γιατί να υπερκαταναλώσεις μια φυσική τροφή αν χρειαστεί μετά να χτυπιέσαι 3 ώρες να την "κάψεις" ? γιατι να μην φας ότι χρειάζεσαι απο την αρχή ? αναρωτιέμαι το "γυμνάζεσαι" πως το εννοείς. Αλήθεια εσυ γυμνάζεσαι ? και αν ναι θα σε πείραζε να μας πει τι γυμναστική κάνεις ? Σε λαθος ανθρωπο τα λες. Αυτο που εγραψα ηταν το τι ειπε ο Benigh και το εξελαβε λαθος ο ThReSh και δεν ηταν δικη μου αποψη και γνωμη.
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 όπως καταλαβαίνεις οι 30 μπανάνες την μέρα είναι υπερκατανάλωση Μολις γυρισα απο gym πολυς κοσμος,κυριως νεαρος.Δεν φυγανε ακομη ρε παιδι μου? On topic. Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης,ναι με την διατροφικη λογικη που ηξερα μεχρι τωρα οι 30 μπανανες ειναι υπερβολη.Εγω τις 8 που ειπε ο Τουφας τις τρωω σχετικα ανετα ,μετα δεν θελω.Θελω και ποικιλια στο φαγητο μου.O τρελλος ο Harley τρωει μονο αυτες τις 30 ολη μερα ομως τιποτε αλλο(επισης σαλατα και λιγους ξηρους καρπους.)Απο τη αλλη,μερα παρα μερα τρεχει 25-50 χιλιομετρα την ημερα αγωνιστικη ποδηλασια και κανει και kick boxing., οποτε λογικα τις καιει τι θερμιδες και οπως ξερεις οι αθλητες εκρηκτικοτητας θελουν πολλους υδατανθρακες. Μην νομιζετε οτι ειμαι κανενας guru της φυτοφαγιας,8 μηνες newbie ειμαι,απλα πραττω και μαθαινω σιγα σιγα για αυτο ακομη δεν ξερω οσα θα ηθελα.Εχω διαβασει 5-6 βιβλια,εχω παρακολουθησει μερικες διαλεξεις αυτο ειναι. Αλλα μου κανει τρομερη εντυπωση ο κοσμος των vegans, η ευαισθησια τους,η κουλτουρα τους,το θυμικο τους(εννοω οτι συνηθως ειναι ευγενικοι και ηρεμοι ανθρωποι,το δερμα τους που ειναι υπεροχο προφανως γιατι η τροφη τους εχει λιγοτερες τοξινες, και το γεγονος οτι ολοι ειναι σε πολυ καλη φυσικη κατασταση. Τωρα ο Harley που τον ειχα γνωρισει στην Ελλαδα πριν αρκετα χρονια ειναι παθιασμενος,και υποστηριζει οτι ακομη και να μην προπονηθει εβδομαδες λογων εργασιας(δουλευει σε μια on line εταιρια η οποια δεν εχει καμμια σχεση με διατροφη)δεν προκειται να παχυνει και η αληθεια ειναι οτι ειναι σε εξαιρετικη φυσικη κατασταση. Την διατροφη του την βασιζει σε ενα βιβλιο του dr. Douglas Graham που λεγεται 80 10 10.Ουσιαστικα προτεινει 80% της διατροφης απο υδατανθρακες και εννοει μονο φρουτα και σαλατες,τιποτε αλλο,10% πρωτεινη και 10% λιπος. Θα το διαβασω και θα κρινω.Παντως εχουν Ολυμπιακους αθλητες στις ταξεις τους και οπως ειδες απο τα βιντεο που ανεβαζει ολοι ειναι σε εξαιρετικη φυσικη κατασταση. Το βιβλιο: http://www.amazon.com/The-80-10-Diet/dp/1893831248/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1334166031&sr=8-1 Και το ρεζουμε του γιατρου: Dr. Douglas Graham, a lifetime athlete and twenty-seven year raw fooder, is an advisor to world-class athletes and trainers from around the globe. He has worked professionally with top performers from almost every sport and every field of entertainment, including such notables as tennis legend Martina Navratilova, NBA pro basketball player Ronnie Grandison, track Olympic sprinter Doug Dickinson, pro women's soccer player Callie Withers, championship bodybuilder Kenneth G. Williams, Chicken Soup for the Soul coauthor Mark Victor Hansen, and actress Demi Moore. As owner of a fasting retreat in the Florida Keys for ten years, Dr. Graham personally supervised thousands of fasts. He was in private practice as a chiropractor for twenty years, before retiring to focus more fully on his writing and speaking. Dr. Graham is the author of many books on raw food and health including The High Energy Diet Recipe Guide, Nutrition and Athletic Performance, Grain Damage, Prevention and Care of Athletic Injuries and The 80/10/10 Diet. He has shared his strategies for success with audiences at more than 4,000 presentations worldwide and is recognized as one of the fathers of the modern raw food movement.
rabesatratana Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Ρε Fid, άμα το κωλόψαρο δεν πονάει, γιατί δε το τρως. Επειδή φοβάται; Δεν ειναι σιγουρο οτι δεν πονανε τα ψαρια. Ολοενα και περισσοτερες ερευνες δειχνουν ειδη ψαριων που πονανε....
GoodWill Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δεν ειναι σιγουρο οτι δεν πονανε τα ψαρια. Ολοενα και περισσοτερες ερευνες δειχνουν ειδη ψαριων που πονανε.... Για να καταλάβω: Δεν τρωμε κατι επειδη ποναει; και σου απανταω: και η φυση ποναει με τη συστηματικη καλλιεργεια των λαχανικων που καταναλωνεις. Μηπως ειναι λιγο ρηχο και υποκριτικο ολο αυτο; Να το αφησουμε καλυτερα στο αν ειναι υγιεινο η οχι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις