Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι και η φύση πονάει γαμώ

Εννοώ ότι βλάπτεται.

Εμας βεβαια δε μας ενδιαφερει αν βλαπτουμε η οχι κατι, μας ενδιαφερει αν αυτο το κατι ποναει.

Vegans.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι τους προσφιλείς vegans/vegeterians.

Κάνετε αυτή την επιλογή γιατί:

• Είναι υγιεινό;
  • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον/οικοσύστημα;
  • Είναι πιο νόστιμο;
  • Μπορείτε να ζήσετε μόνο με φυτικές τροφές χωρίς να πάθετε τίποτα;

Και πάνω σ'αυτό έρχομαι να παραθέσω κάποια facts:

Το ρύζι/πατάτες/σόγια/καλαμπόκι κτλ είναι Νο1 στόχος σε γενετικές τροποποιήσεις, δέχονται χημικά, λιπάσματα κτλ ολοένα και περισσότερο. Σας ανησυχεί αυτό; Επίσης, η μαζική παραγωγή πάντα βιάζει το περιβάλλον. Το έδαφος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο εξαντλητικούς ρυθμούς καλλιέργειας, γι' αυτό και η αγρανάπαυση, τα λιπάσματα κτλ.

Ακόμη, όταν όλος ο κόσμος έχει σαν πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή δε βρίσκω το λόγο να την απαρνηθώ ακολουθώντας το παν μέτρον άριστον δηλαδή: λίγο κόκκινο κρέας, λίγο περισσότερο λευκό, αρκετό ψάρι, αρκετά φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά.

Τον ηθικό προβληματισμό για τη σφαγή των ζώων δεν τον βάζω στο τραπέζι, γιατί το ίδιο μπορώ να υποστηρίζω για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα φυτοφάρμακα. Επίσης, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, απλά δεν έχουν στόμα να φωνάξουν όταν τα ξεριζώνουμε, είναι κάτι σαν τα ψάρια δηλαδή :P που ακόμα και το λίπος τους είναι υγιεινό (ω-3 λιπαρά οξέα).

Τέλος, έχω σφάξει ζώο και έχω καλλιεργήσει συστηματικά κάποιες εκτάσεις. Θεωρώ ότι μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον έκανα με την καλλιέργεια και όχι με το σφάξιμο, εκτός αν το θέμα είναι συναισθηματικό, οπότε thanx but no thanx. Να μην το γυρίσουμε από τα facts στο συναίσθημα.

Γεια σας. Αν διαβασετε απο τη αρχη το νημα αυτο θα δειτε καποια πραγματα.Για μενα θα ηταν καλο να εγγραφειτε στο Youtube στο καναλι του dr. Mc Dougalll και να παρακολουθησετε τις μικρες κατατοπιστικες διαλεξεις του και τις μαρτυριες ασθενων του που τους εχει κανει καλα.Μετα μπορειτε να κρινετε αν σας φαινονται καλα αυτα που λεει η οχι.Ειναι αυτος εδω ο κυριος:

http://www.youtube.com/watch?v=UEiXYfrvgUU&feature=g-user-u&context=G293c1a5UCGXQYbcTJ33Y17u6QPMrklRu410WqLzubjFl8uvb4IIQ

Δημοσ.

Η θεωρία του κυρίου αυτού βασίζεται στο ότι δεν έχω αυτοέλεγχο;

Λέει ότι δεν είναι κακό να τρώμε κοτόπουλο "μια δυο φορές το μήνα", αλλά αυτό το μια δυο φορές το μήνα θα γίνει τελικά "κάθε μέρα". Τι λογικά άλματα είναι αυτά. Άρα λέει, είναι καλύτερα να έχουμε ξεκάθαρα όρια: να μην τρώμε καθόλου κοτόπουλο.

Nice.

Πρώτη φορά ακούω γιατρό να μην προτείνει ψάρι στη δίαιτα κάποιου.

Δημοσ.

Η θεωρία του κυρίου αυτού βασίζεται στο ότι δεν έχω αυτοέλεγχο;

Λέει ότι δεν είναι κακό να τρώμε κοτόπουλο "μια δυο φορές το μήνα", αλλά αυτό το μια δυο φορές το μήνα θα γίνει τελικά "κάθε μέρα". Τι λογικά άλματα είναι αυτά. Άρα λέει, είναι καλύτερα να έχουμε ξεκάθαρα όρια: να μην τρώμε καθόλου κοτόπουλο.

Nice.

Πρώτη φορά ακούω γιατρό να μην προτείνει ψάρι στη δίαιτα κάποιου.

Πας στοίχημα ότι εαν πέσουν σε ατόπημα οι ασθενείς του ότι του βάζει να αυτομαστιγώνονται με τσουκνίδες; ;ρ

Δημοσ.

Πας στοίχημα ότι εαν πέσουν σε ατόπημα οι ασθενείς του ότι του βάζει να αυτομαστιγώνονται με τσουκνίδες; ;ρ

"Once you give yourself permission, you can't stop".

Ωραία αυτοσυγκράτηση ο γιατρός... άρα ας τρώμε μόνο φυτικά.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι ένα ατυχές παράδειγμα βέβαια.

Δημοσ.

Δεν εχει καμμια θεωρια ,μονο επιστημονικες διαπιστωσεις οτι το κρεας και τα γλακτοκομικα προκαλουν παχυσαρκια και καρκινο.Και απλα λεει οτι αν καποιος δεν μπορει να απεξαρτηθει πληρως τοτε ας προσπαθησει να τρωει οσο γινεται λιγοτερο.Προφανως δεν εννοει εσας που τρωτε κρεας.

Εδω λεεει πιο γενικα πραγματα αλλα αν οντως σας διακατεχει goodwill τοτε εγγραφειτε ,δειτε αυτα που λεει για να ξερετε εμπεριστατωμενα τι πρεσβευει.

http://www.youtube.com/watch?v=Cvf5rf19GhY

Δημοσ.

Απολαμβάνω τη διατροφή μου και ταυτόχρονα χαίρω άκρας υγείας, οπότε λέω να μείνω με το κρεατάκι μου, τα ψαράκια μου και τις σαλατούλες μου. Το βρισκω λιγο ταλαιπωρια χωρις λογο να μπω στη διαδικασια του φυτοφαγου, αυτο ειναι ολο, γι' αυτο προσπαθω να μαθω ποιος ο πραγματικος λογος που κανετε κατι τετοιο.

Χωρις να θελω να υποτιμησω τους πραγματικους λογους, εχω την εντυπωση πως παιζει ρολο και η αναγκη που εχουν τα ατομα για διαφοροποιηση ή η αναγκη για κατι καινουργιο.

Αλλωστε σχεδον ολοι οι γιατροι (εκτος μαλλον απο τους φυτοφαγους) και διαιτολογοι προτεινουν μια ισορροπημενη διατροφη, η οποια φυσικα και συμπεριλαμβανει κρεας και ψαρι. Γιατι να μην ακολουθησω τη δικη τους συμβουλη;

και αντε το κοκκινο κρεας... το ψαρι; το ψαρακι μονο καλο κανει, κακο δεν κανει.

Δημοσ.

Δεν ειναι σιγουρο οτι δεν πονανε τα ψαρια. Ολοενα και περισσοτερες ερευνες δειχνουν ειδη ψαριων που πονανε....

Για να καταλάβω: Δεν τρωμε κατι επειδη ποναει;

Δεν ειπα αυτο. Καμια σχεση! Δες που εκανα quote και σε τι(σε ποιο θεμα) συγκεκριμενα απαντουσα.

Και τελοσπαντων αμα δεν το καταλαβες, εγω απαντουσα στην προταση οτι τα ψαρια δεν πονανε. Χωρις προεκτασεις για το αν πρεπει να τα τρωμε για αυτο κλπ....

Οποτε ολα τα παρακατω που ειπες ειναι εντελως ακυρα.....

και σου απανταω: και η φυση ποναει με τη συστηματικη καλλιεργεια των λαχανικων που καταναλωνεις.

Μηπως ειναι λιγο ρηχο και υποκριτικο ολο αυτο;

Να το αφησουμε καλυτερα στο αν ειναι υγιεινο η οχι;

Απολαμβάνω τη διατροφή μου και ταυτόχρονα χαίρω άκρας υγείας,

1ον δεν το ξερεις οτι χαιρεις ακρας υγειας.

Και 2ον μπορει με αυτα που τρως σε λιγα χρονια να αντιμετωπισεις προβληματα υγειας λογω αυτων που ετρωγες και εαν ετρωγες διαφορετικα πραγματα, πχ αυτα που ανεφερα εγω και προτεινει η υγιεινιστικη πρακτικη, να εχαιρες ακρας υγειας.

και αντε το κοκκινο κρεας... το ψαρι; το ψαρακι μονο καλο κανει, κακο δεν κανει.

Αυτο ειναι μια τελειως υποκειμενικη δικη σου διαπιστωση/προταση.

Δεν ειναι αποδεδειγμενα αληθες.

Δημοσ.

1ον δεν το ξερεις οτι χαιρεις ακρας υγειας.

Και 2ον μπορει με αυτα που τρως σε λιγα χρονια να αντιμετωπισεις προβληματα υγειας λογω αυτων που ετρωγες και εαν ετρωγες διαφορετικα πραγματα, πχ αυτα που ανεφερα εγω και προτεινει η υγιεινιστικη πρακτικη, να εχαιρες ακρας υγειας.

Οι εξετάσεις μου αυτό δείχνουν, τι να σου πω.

Με την ίδια λογική μπορει και ο χορτοφαγος με ολα αυτα τα χορτα που τρωει να βγαλει τριτο χερι απο τα πολλα φυτοφαρμακα και τις ορμονες που βαζουν στα λαχανικα η τη γενετικη τροποποιηση που τρωει η σογια και το καλαμποκι.

Ψάρι προτεινουν οι γιατροι τουλαχιστον 2 φορες τη βδομαδα και δεν ειναι καθολου δικο μου συμπερασμα αυτο.

anyway, νομιζω πως ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας τελικα το θεμα veganism, παρα υγειας η οικολογικου ενδιαφεροντος.

Δημοσ.

Αλλωστε σχεδον ολοι οι γιατροι (εκτος μαλλον απο τους φυτοφαγους) και διαιτολογοι προτεινουν μια ισορροπημενη διατροφη, η οποια φυσικα και συμπεριλαμβανει κρεας και ψαρι. Γιατι να μην ακολουθησω τη δικη τους συμβουλη;

Να μια απαντηση για τους γιατρους απο το βιβλιο που ανεφερε ο Benign (80,10,10), ενω η δικη μου απαντηση κινειται στα πλαισια του οτι οι γιατροι δεν ειναι παντογνωστες στα παντα οπως οι περισσοτεροι νομιζουν και επισης προτρεπουν σε συμπεριφορες και πραγματα τελειως ανοητα για λογους σκοπιμοτητας, αγνοιας, παραδοσης, κλπ, κλπ.....

Το εν λογω βιβλιο:

Την διατροφη του την βασιζει σε ενα βιβλιο του dr. Douglas Graham που λεγεται 80 10 10.Ουσιαστικα προτεινει 80% της διατροφης απο υδατανθρακες και εννοει μονο φρουτα και σαλατες,τιποτε αλλο,10% πρωτεινη και 10% λιπος. Θα το διαβασω και θα κρινω.Παντως εχουν Ολυμπιακους αθλητες στις ταξεις τους και οπως ειδες απο τα βιντεο που ανεβαζει ολοι ειναι σε εξαιρετικη φυσικη κατασταση.

Το βιβλιο:

http://www.amazon.com/The-80-10-Diet/dp/1893831248/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1334166031&sr=8-1

Και τι λεει για τους γιατρους:

benign801010.png

Δημοσ.

Αγαπητέ rabesatratana και η vegan διατροφή είναι καινούριο φρούτο. Δε ξέρεις σε μερικά χρόνια αν θα παρουσιάσουν προβλήματα υγείας οι vegans. Το ότι έχουν λιγότερα τριγλυκερίδια από κάποιον που πλακώνεται κάθε μέρα στα πιτόγυρα δε λέει και πολλά.

Όπως ακριβώς η κακή διατροφή [από την άποψη της υπερβολικής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος] δε θα μου φέρει το έμφραγμα μόλις βάλω το μοσχάρι στο στόμα μου, αλλά μετά από 30-40 χρόνια, έτσι και η κακή διατροφή [από την άποψη της μη ισορροπημένης - δηλαδή την κατανάλωση κατ' αποκλειστικότητα φυτικών τροφών] μπορεί να σου προκαλέσει άλλα προβλήματα μετά από άλλα τόσα χρόνια.

Σχετικά και με αυτό που γράφεις για το ψάρι, ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τη vegan διατροφή. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι πιο ωφέλιμη για τον άνθρωπο σε σχέση με μία πιο ισορροπημένη. Μόνο υποκειμενικές μαρτυρίες («νιώθω καλά και γεμάτος ενέργεια, γιέα!»).

ΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΟΜΑ:

Οι vegans έχουν την τάση να συγκρίνουν τη διατροφή τους με αυτή ατόμων που αποδεδειγμένα δε τρέφονται σωστά (π.χ. πολύ συχνά κόκκινο κρέας). Και είναι δεδομένο ότι κάποιος που έχει ψαχτεί σχετικά με το τι τρώει (έστω και αν έχει κάνει ορισμένες λάθος επιλογές) θα είναι πιο υγιής από αυτόν που μασάει ότι μασιέται. Ας πάνε να συγκριθούν όμως με κάποιον που τρέφεται πιο ισορροπημένα, π.χ. με 3% κόκκινο κρέας, 6% λευκό κρέας, 11% ψάρι και 80% φυτικές τροφές να δούμε αν είναι όντως πιο υγιείς.

Δημοσ.

Μην ξεχνας οτι ολα αυτα που quotαρεις τα λεει ενας γιατρος.

Ειναι ενας γιατρος εναντια σε πολλους γιατρους.

Νομιζω πως το εχω εξαντλησει... καλη συνεχεια!

ΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΟΜΑ:

Οι vegans έχουν την τάση να συγκρίνουν τη διατροφή τους με αυτή ατόμων που αποδεδειγμένα δε τρέφονται σωστά (π.χ. πολύ συχνά κόκκινο κρέας). Και είναι δεδομένο ότι κάποιος που έχει ψαχτεί σχετικά με το τι τρώει (έστω και αν έχει κάνει ορισμένες λάθος επιλογές) θα είναι πιο υγιής από αυτόν που μασάει ότι μασιέται. Ας πάνε να συγκριθούν όμως με κάποιον που τρέφεται πιο ισορροπημένα, π.χ. με 3% κόκκινο κρέας, 6% λευκό κρέας, 11% ψάρι και 80% φυτικές τροφές να δούμε αν είναι όντως πιο υγιείς.

συμφωνώ απόλυτα

Δημοσ.

Οι εξετάσεις μου αυτό δείχνουν, τι να σου πω.

Με την ίδια λογική μπορει και ο χορτοφαγος με ολα αυτα τα χορτα που τρωει να βγαλει τριτο χερι απο τα πολλα φυτοφαρμακα και τις ορμονες που βαζουν στα λαχανικα η τη γενετικη τροποποιηση που τρωει η σογια και το καλαμποκι.

Δεν διαφωνω σε αυτο φυσικα.

Ψάρι προτεινουν οι γιατροι τουλαχιστον 2 φορες τη βδομαδα και δεν ειναι καθολου δικο μου συμπερασμα αυτο.

Μα η γνωμη μου για τους γιατρους και την διατροφη εναι η χειροτερη οποτε δεν ειναι επιχειρημα αυτο. :-D

Ειπαμε: σκοπιμοτητα, αγνοια/αμαθεια, παραδοση(προσκολληση στις παραδοσιακες, παλιες ιδεες) και αδιαφορια ειναι λογοι που οι γιατροι ειναι καταστροφη σε πολλα πραγματα.....

Δημοσ.

Rabe μην ασχολεισαι καθολου με ανθρωπους που δεν θελουν να ερευνησουν.Ειναι βαρετο και ψυχοφθορο.

Ενας ανθρωπος που πραγματικα θελει να καταλαβει τι πρεσβευει η φυτοφαγια και γιατι ειναι σωστη η λαθος,πρωτα διαβαζει εστω ενα βιβλιο απο καποιον διαπρεπη επιστημονα να δει αν υπαρχει βαση σε αυτην την θεωρια.Αν βρει λαθη,τοτε εχει ακομη πιο ισχυρα επιχειρηματα κατα της φυτοφαγιας.

Προσεξες κατι στο νημα αυτο?Προσεξες ποσες παραπομπες απο μεγαλους επιστημονες εβαλα,video διαλεξεις,κ.τ.λ.? Οι μονοι που μας αντιμετωπισαν με σεβασμο,χωρις ειρωνιες βρισιες και ανουσιες επαναληψεις των ιδιων και των ιδιων αποψεων ηταν ο Lucifer και ο Thresh.(Ζητω συγνωμη αν ξεχνω και κανα δυο αλλους.)

Ειναι θεμα βασικο παιδειας και σωστης αντιληψης, οτι αν θελεις σοβαρα και ποιοτικα να διαφωνησεις με καποιον πρωτα πρεπει να ξερεις κατι για αυτο που θα συζητησεις.Εδω οι περισσοτεροι ανακυκλωνουν τα ιδια και τα ιδια γιατι δεν εχουν διατροφικες γνωσεις και απλα θελουν να φανει οτι εχουν δικιο για να μπορεσουν να φανε το αρνακι τους με την ησυχια τους.Οι υποστηριζοντες οτι ο ανθρωπος για αυτο εχει κυνοδοντες γιατι ειναι σαρκοφαγος.Σαν να μπορουσαν ταχα να ξεσκισουν ενα ζωο και να το φανε ωμο οπως τα πραγματικα σρκοφαγα ζωα.Για να δοκιμασουν λοιπον,και να δουμε αν θα σπασουν τα δοντια τους και θα τους μεινουν στο χερι.

Ο σκυλος η ο λυκος που ειναι πραγματικα σαρκοφαγο ζωο,σπαει κοκκαλα με τα δοντια του.

Οι περισοτεροι δεν μπορουν καν να σφαξουν ενα ζωο και ασε αυτους που μπορουν να αισθανονται περηφανια που σκοτωσαν ενα ανυποψιαστο ζωο,που δεν του δινουν καν την δυνατοτητα να αμυνθει αλλα το σκοτωνουν υπουλα.

Οταν εγω θελω να αντικρουσω μια θεωρια,πρωτα την μελετω αναλυτικα και μετα αν βρω λαθος την κατεδαφιζω.Στην φυτοφαγια στα λιγα βιβλια που διαβασα βρηκα προς τρομερη μου εκπληξη τοτε,αληθεια και επιστημονικη ορθοτητα.Και για αυτο παραμενω και με βλεπω να μενω μονιμα σε αυτη.

Και για αυτο απο εδω και εμπρος,προσωπικα θα απαντησω μονο σε ανθρωπους που θα θελουν πραγματικα να καταλαβουν τι γινεται και σε συμβουλευω να κανεις και εσυ το ιδιο,αλλα ειναι δικο σου θεμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...