Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

benign νομίζω πως έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα...

Κατ αρχήν δε νομιζω να νομιζεις οτι με 5-6 βιβλια και 5 αρθρα που εχεις διαβασει, κατεχεις τη χρυση αληθεια.

Διαβαζοντας τα βιβλια του παραπανω δοκτορα ισως να εχεις διαβασει το one side of the story. Αλλωστε δεν εισαι και συ απο τη μερια σου δοκτορας, για να αξιολογησεις αν αυτα που γραφει στεκουν η αντιτιθενται σε αυτα που θα ειχες μελετησει οντας δοκτορας.

Νομιζω πως δεν εχει νοημα να σου παραθεσω αρθρα για το ποσο καλο κανει μια ισορροπημενη διατροφη, με κατανομες παρομοιες με αυτες που περιεργαψε παραπανω ο Haldol. Μπουκωνει το google με ενα search.

διαβαζοντας μετα αυτο:

Οι περισοτεροι δεν μπορουν καν να σφαξουν ενα ζωο και ασε αυτους που μπορουν να αισθανονται περηφανια που σκοτωσαν ενα ανυποψιαστο ζωο,που δεν του δινουν καν την δυνατοτητα να αμυνθει αλλα το σκοτωνουν υπουλα.

δε μπορω να καταλαβω τελικα ποιο ειναι το προβλημα. Αν ειναι θεμα ευαισθησιας προς τα ακακα ζωα, το καταλαβαινω.

Ειναι τελειως κατανοητο καποιοι ανθρωποι να μην αντεχουν στην ιδεα ενος fluffy κουνελιου που σφαζεται. Παω πασο εδώ.

Τελος ειναι θεμα παιδειας να μην προσβαλλεις τους συνομιλητες σου. Βασικα ειναι θεμα παιδειας να καταλαβαινεις ποτε κατεχεις μια γνωση και ποτε εχεις απλα ξεφυλλισει δυο τρια βιβλια. Γι αυτο αλλωστε υπαρχουν και τοσοι διαφορετικοι επιστημονικοι κλαδοι, δε μπορουμε να τα γνωριζουμε ολα, υπαρχει ομως πολυφωνια.

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Benign δεν χαρακτήρισε «σαρκοφάγο» τον άνθρωπο κάποιος στο thread. Αν είμασταν σαρκοφάγα ζώα θα αηδιάζαμε με τις φυτικές τροφές, δε θα συζητούσαμε για το αν μπορούμε να ζήσουμε αποκλειστικά με αυτές. Δώσε στη γάτα σου τομάτα για να δεις τι εννοώ.

Παμφάγο είδος είμαστε. Όπως είναι η αρκούδα. Και η κότα. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν σκεφτείς το ότι μας αρέσουν τόσο τα φρούτα/χόρτα/λαχανικά όσο και το κρέας. Το πως αντιλαμβάνεται κάποιο είδος τις γεύσεις είναι πολύ καλό επιχείρημα για το αν είναι φυτοφάγο, σαρκοφάγο ή παμφάγο. Έγραψα και πιο πάνω, δώσε στη γάτα σου τομάτα. Και μετά δώσε και στη γίδα σου φιλέτο στα κάρβουνα. Θα δεις πως είναι «προγραμματισμένες» οι γλώσσες και ο εγκέφαλός τους. Εσύ όμως λατρεύεις τη ζουμερή τοματούλα, σωστά; Και το φιλετάκι σου προσφέρει ηδονή στον ουρανίσκο. Guess what. Είμαστε παμφάγα.

Δημοσ.

Οι μονοι που μας αντιμετωπισαν με σεβασμο,χωρις ειρωνιες βρισιες και ανουσιες επαναληψεις των ιδιων και των ιδιων αποψεων ηταν ο Lucifer και ο Thresh.(Ζητω συγνωμη αν ξεχνω και κανα δυο αλλους.)

Ρε benign κι εσύ τα ίδια κάνεις, απλά με πιο κομψό κι ευγενικό τρόπο. Μα είναι δυνατόν να μεταφράζεις το "τα πολλά φρούτα και λαχανικά κάνουν καλο" με το veganism = η καλύτερη διατροφή? Είναι δυνατόν να συγκρίνεις κάποιον που τρώει 10 φορές την εβδομάδα κρέας με μια αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα και να λες είναι πιο υγιεινή?

Είναι δυνατόν να μεταφράζεις το agriculture ως "ο ανθρώπινος πολιτισμός έλαμψε λόγω της χορτοφαγίας"? Είναι δυνατόν να ποστάρεις 150 φορές ένα αθλητή που τρώει 150 μπανάνες τη μέρα και να τον προβάλλεις ως σοβαρό πρότυπο?

Ο goodwill σου είπε να συγκρίνεις κάποιον που τρώει ισορροπημένα με έναν vegan. Οι vegan (ίσως) έχουν πιο καλή υγεία γιατί προσέχουν τι τρώνε και ΟΧΙ επειδή τρώνε μόνο χορταρικά. Και παμφνάγος να είσαι αν προσέχεις, μια χαρά υγεία έχεις. Πόσταρες 10 αθλητές vegan, μπορώ να σου ποστάρω 1000 υπεραθλητές παμφάγους.

Για τον μπανάνα με τις γραμμώσεις, εντάξει αν νομίζεις ότι είναι σοβαρή σύγκριση κι ότι δεν σου απαντάμε σοβαρά γιατί δεν έχουμε τι να γράψουμε πάσο. Να βάλω κι εγώ βιντεάκι με τον Michael Phelps και τη διατροφή του για να σου αποδείξω ότι τα αυγά και η μαγιονέζα φτιάχνουν σώμα.

Δημοσ.

benign νομίζω πως έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα...

Κατ αρχήν δε νομιζω να νομιζεις οτι με 5-6 βιβλια και 5 αρθρα που εχεις διαβασει, κατεχεις τη χρυση αληθεια.

Διαβαζοντας τα βιβλια του παραπανω δοκτορα ισως να εχεις διαβασει το one side of the story. Αλλωστε δεν εισαι και συ απο τη μερια σου δοκτορας, για να αξιολογησεις αν αυτα που γραφει στεκουν η αντιτιθενται σε αυτα που θα ειχες μελετησει οντας δοκτορας.

Νομιζω πως δεν εχει νοημα να σου παραθεσω αρθρα για το ποσο καλο κανει μια ισορροπημενη διατροφη, με κατανομες παρομοιες με αυτες που περιεργαψε παραπανω ο Haldol. Μπουκωνει το google με ενα search.

διαβαζοντας μετα αυτο:

δε μπορω να καταλαβω τελικα ποιο ειναι το προβλημα. Αν ειναι θεμα ευαισθησιας προς τα ακακα ζωα, το καταλαβαινω.

Ειναι τελειως κατανοητο καποιοι ανθρωποι να μην αντεχουν στην ιδεα ενος fluffy κουνελιου που σφαζεται. Παω πασο εδώ.

Τελος ειναι θεμα παιδειας να μην προσβαλλεις τους συνομιλητες σου. Βασικα ειναι θεμα παιδειας να καταλαβαινεις ποτε κατεχεις μια γνωση και ποτε εχεις απλα ξεφυλλισει δυο τρια βιβλια. Γι αυτο αλλωστε υπαρχουν και τοσοι διαφορετικοι επιστημονικοι κλαδοι, δε μπορουμε να τα γνωριζουμε ολα, υπαρχει ομως πολυφωνια.

Ποιος προσβαλει τους συνομιλητες του τωρα?

Ουτε εσυ εισαι γιατρος ουτε εγω.Εγω ομως διαβασα γιατι με ενδιαφερει να μαθω κατι.Πες μου λοιπον σε παρακαλω με ποια ιδιοτητα μιλας και εισαι τοσο σιγουρος οτι τρεφεσαι σωστα και οτι εγω διαβασα λαθος βιβλια?Ποια σωστα βιβλια διαβασες εσυ?Αναμασας τα ιδια και τα ιδια.

Εγω δεν ειπα πριν οτι ειμαι newbie και οχι διατροφικος guru?Μηπως σου διεφυγε?Εγω δεν εγραψα,πριν οτι εφαρμοζω και μαθαινω βημα βημα και οτι επειδη αισθανομαι καλα συνεχιζω?Σε προκαλω να κανεις quote που ειπα οτι κατεχω μεγαλες γνωσεις!

Νομιζεις οτι επειδη μου επιτιθεσαι και με προσβαλεις οτι ταχα κανω τον ξερολα και επειδη θα παρεις μερικα + οτι ανεβαζεις την κοινωνικη σου αποδοχη?Φιλε μου το goodwill που διαλεξες για nick ειναι σκετη παρωδια.

Και δεν με ενδιαφερει αλλο η στειρα αντιπαραθεση μαζι σου.Κανε οτι σου αρεσει δεν με ενδιαφερει καθολου.Ο χρονος μου ειναι πολυ πολυτιμος για να τον σπαταλω.

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν μπορούμε εμείς σαν είδος να κάνουμε κάτι με αυτόν τον περιβόητο νόμο της ζουγκλας και αν έχουμε την υποχρέωση. Αν και το θέμα της υγείας μοιάζει να είναι ξεχωριστό από το ηθικό, στο βαθος συνδέονται αυτά τα δύο αλλά η συζήτηση τραβά πολύ μακρυά για ένα οποιοδήποτε φορουμ με παρεμβολές, βέβαια τα ιδια γινονται και στις ζωντανες συζητήσεις. Για παράδειγμα στον νομο αυτό που αναφέρεις δεν μπορούν να συγκρηθούν τα λιοντάρια με τον άνθρωπο ή αν θες με οποιδήποτε άλλο παμφάγο αν όχι σαρκοφάγο. Ανατομικά δεν μοιάζουν καθόλου. Ο ανθρωπος κατάφερε να κυνηγήσει και να τραφεί τρώγωντας άλλα ζώα χάρην την ομδαικότητά του (κάτι βεβαια που χαρακτηρίζει τα περισσότερα ειδη) και την ανακάλυψη του ...μαγειρέματος (αλλιώς δεν θα την έβγαζε καθαρή). Δεν τον βοήθησαν ουτε τα σαγόνια του, ουτε τα νυχια του, ουτε το γαστρεντερικό του για να καταφέρει να τραφεί με κρέας. Αυτά για την συγκριση με άλλα ειδη.

Οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί να είναι παμφάγοι.

Έχουν τα χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να καταναλώνουν το ίδιο εύκολα σάρκα και φυτά.

Από την χλωρίδα του γαστρεντερικού έως τους κυνόδοντες.Εάν δεν είχαμε τέτοιο σύστημα απλά δεν θα μπορούσαμε να μεταβολίσουμε το κρέας.Έχουν όλα εκείνα που έχουν άλλα ανώτερα πρωτεύοντα παμφάγα σε θέμα ανατομίας.

Ακόμη οι άνθρωποι αποδεδειγμένα έτρωγαν ζώα πολύ πριν την ανακάλυψη της φωτιάς.

Μετά την ανακάλυψη της φωτιάς πάλι ένα μεγάλο μέρος του κρέατος καταναλωνόταν σχεδόν ωμό.

Επίσης οι Νεάτερνταλ ας πούμε είχαν δίαιτα που αποτελούταν σε ποσοστό 95% από κρέας.Ούτε νύχια είχαν ούτε κρανίο αιλουροειδούς.

Τέλος η κρεατοφαγία ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης,εκτός των άλλων επέτρεψε την αύξηση του μεγέθους του εγκεφάλου στους πρώιμους ανθρωπίδες.

Εάν ήταν καθαρά κοινωνική υπόθεση η κρεατοφαγία τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ίσχυε.

Link

Δημοσ.

benign λυπάμαι πολύ, αλλά εσύ το ξεκίνησες.

Εκτός αν αυτό

Ειναι θεμα βασικο παιδειας και σωστης αντιληψης, οτι αν θελεις σοβαρα και ποιοτικα να διαφωνησεις με καποιον πρωτα πρεπει να ξερεις κατι για αυτο που θα συζητησεις.Εδω οι περισσοτεροι ανακυκλωνουν τα ιδια και τα ιδια γιατι δεν εχουν διατροφικες γνωσεις και απλα θελουν να φανει οτι εχουν δικιο για να μπορεσουν να φανε το αρνακι τους με την ησυχια τους.

δεν ειναι flame.

Δεν εχω διαθεση για αντιπαραθεση, το τελειωνω κι εγω εδω μαζι σου.

Αφήνω και ένα από τα εκατομμύρια αποτελέσματα του google για ισορροπημένη διατροφή

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/pyramid/

απο το harvard αμα λαχει.

Δημοσ.

Haldol και Praetorianos εχετε τις αποψεις σας αλλα δεν εχετε διαβασει μια αποψη σοβαρη διαφορετικη.Κανεις δεν ειδε,επαναλαμβανω το video της πρωτης σελιδας που ο καθηγητης Cambell πληροφορει οτι το κρεας και τα γαλακτοκομικα προκαλουν καρκινο και καρδιοπαθειες και αλλα πολλα προβληματα.

Δεν ειναι γνωμη ειναι ιατρικα δεδομενα.Επισης ακομη και οι αλλοι γιατροι συνιστουν ολοενα και περισσοτερο μετριαση του να τρως κρεας.Εγω λεω,ακουστε με προσοχη το video και μετα πειτε μου,ο κυριος αυτος εχει λαθος,εδω και εδω και εκει.

Τωρα με ολον τον σεβασμο,απαντηστε μου απλα σε αυτο.Πως θα γινει διαλογος μεταξυ μας οταν εσεις δεν ξερετε καν τον αντιλογο?Απλα εσεις θα λετε αυτα που θεωρειτε σωστα και εγω θα συνεχισω μεχρι την δευτερα παρουσια να λεω οτι το κρεας ειναι βλαβερο.

Μονο οταν ακουσετε την διαλεξη η διαβασετε το βιβλιο The China Study θα μπορειτε να μου πειτε,εχεις αδικο η δικιο.Λεω κατι παραλογο?

benign λυπάμαι πολύ, αλλά εσύ το ξεκίνησες.

Εκτός αν αυτό

δεν ειναι flame.

Δεν εχω διαθεση για αντιπαραθεση, το τελειωνω κι εγω εδω μαζι σου.

Οχι αυτο που εγραψα δεν ειναι προσβολη σε κανεναν ειναι η αληθεια.Εκτος και αν καποιος ειναι γιατρος και δεν το ειπε οποτε δεν το ξερω.

Επισης πουθενα δεν εκανα τον ξερολα,ουτε ειπα οτι με λιγα βιβλια που διαβασα οτι τα ξερω ολα,ισα ισα,που το ανεφερα σαν αδυναμια και ειπα οτι ειμαι newbie.Δεν με πειραζει να διαφωνησει μαζι μου καποιος ακομη και 100% αλλα η παραποιηση αυτων που λεω με πειραζει αφανταστα και κατα την γνωμη μου οποιος παραποιει δεν αξιζει να συζητω μαζι του.Και εγω λυπαμαι ειλικρινα,γιατι μου αρεσει η συζητηση αλλα εχω καποιους κανονες.

Εδω ειναι το 45αλεπτο video ξανα.Απο εδω και μπρος θα απαντησω μονο σε οσους μου κανουν την χαρη και την τιμη να το ακουσουν.Ευχαριστω ολους για τις αποψεις τους.

http://www.youtube.com/watch?v=yfsT-qYeqGM

Δημοσ.

Οκ το αφήνω κι εγώ εδώ, εφόσον δεν καταλαβαινόμστε. Παρακάτω ένα tip:

Δεν ειναι γνωμη ειναι ιατρικα δεδομενα.Επισης ακομη και οι αλλοι γιατροι συνιστουν ολοενα και περισσοτερο μετριαση (<> "go vegan") του να τρως κρεας.

Τουλάχιστον με τόσα βίντεο/links, όλο και κάτι καινούριο έμαθα. (Χωρίς ειρωνία).

Δημοσ.
Τουλάχιστον με τόσα βίντεο/links, όλο και κάτι καινούριο έμαθα. (Χωρίς ειρωνία).

Αυτο ειναι θετικο, που το αναφερεις και το εκτιμω,ευχαριστω.

Δημοσ.

Haldol και Praetorianos εχετε τις αποψεις σας αλλα δεν εχετε διαβασει μια αποψη σοβαρη διαφορετικη.Κανεις δεν ειδε,επαναλαμβανω το video της πρωτης σελιδας που ο καθηγητης Cambell πληροφορει οτι το κρεας και τα γαλακτοκομικα προκαλουν καρκινο και καρδιοπαθειες και αλλα πολλα προβληματα.

Δεν ειναι γνωμη ειναι ιατρικα δεδομενα.Επισης ακομη και οι αλλοι γιατροι συνιστουν ολοενα και περισσοτερο μετριαση του να τρως κρεας.Εγω λεω,ακουστε με προσοχη το video και μετα πειτε μου,ο κυριος αυτος εχει λαθος,εδω και εδω και εκει.

Οι γιατροί πολύ καλά κάνουν και λένε να μετριάσουμε την κατανάλωση κρέατος, διότι γίνεται υπερκατανάλωση αυτού. Ελάχιστοι γιατροί όμως υποστηρίζουν το να βγάλουμε τελείως το κρέας από τη διατροφή μας.

Και ο Dr. Campbell έχει απόλυτο δίκιο για όσα προκαλεί το κρέας, αλλά δε νομίζω να είπε ποτέ του ότι θα πάθεις ΚΚΕ* όταν η διατροφή σου περιλαμβάνει κρεατικά (και γενικά ζωικές τροφές) με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Το πρόβλημα είναι η υπερκατανάλωση. Και όταν μιλάμε για θέματα υγείας, εάν κολλήσουμε το «υπέρ» μπροστά από οτιδήποτε, κατά 99% θα οδηγηθούμε σε πρόβλημα. Heck, και πολύ νερό να πίνεις, θα βγάλεις πρόβλημα στα νεφρά!

Όλοι αυτοί οι γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο John McDougall τον οποίο και σέβομαι απόλυτα, δεν είναι αντίθετοι στην κατανάλωση ζωικών τροφών εν γένει, αλλά στην υπερκατανάλωση αυτών, δηλαδή... στον τρόπο με τον οποίο ζούμε!

ΚΚΕ = Καρδιά, Καρκίνος, Εγκεφαλικό

Δημοσ.

Οι γιατροί πολύ καλά κάνουν και λένε να μετριάσουμε την κατανάλωση κρέατος, διότι γίνεται υπερκατανάλωση αυτού. Ελάχιστοι γιατροί όμως υποστηρίζουν το να βγάλουμε τελείως το κρέας από τη διατροφή μας.

Και ο Dr. Campbell έχει απόλυτο δίκιο για όσα προκαλεί το κρέας, αλλά δε νομίζω να είπε ποτέ του ότι θα πάθεις ΚΚΕ* όταν η διατροφή σου περιλαμβάνει κρεατικά (και γενικά ζωικές τροφές) με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Το πρόβλημα είναι η υπερκατανάλωση. Και όταν μιλάμε για θέματα υγείας, εάν κολλήσουμε το «υπέρ» μπροστά από οτιδήποτε, κατά 99% θα οδηγηθούμε σε πρόβλημα. Heck, και πολύ νερό να πίνεις, θα βγάλεις πρόβλημα στα νεφρά!

Όλοι αυτοί οι γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο John McDougall τον οποίο και σέβομαι απόλυτα, δεν είναι αντίθετοι στην κατανάλωση ζωικών τροφών εν γένει, αλλά στην υπερκατανάλωση αυτών, δηλαδή... στον τρόπο με τον οποίο ζούμε!

ΚΚΕ = Καρδιά, Καρκίνος, Εγκεφαλικό

Φιλε Haldol και εγω συμφωνω μαζι σου οτι η μετριαση του κρεατος ειναι σωστη και ετσι ειχα κανει και εγω οταν ειμουν κρεατοφαγος μεχρι πριν λιγους μηνες.Τωρα εξερευνω την πιθανοτητα να μπορω να ειμαι fully vegan.

Οι γιατροι που ανεφερες σαφως και λενε αυτο που ειπες οτι πρεπει να μετριασουμε το κρεας,γιατι το εχουμε παρακανει στις κακες junk food,αλλα λενε επισης οτι μπορει καποιος να τραφει εξ ολοκληρου με φυτοφαγια και να ειναι απολυτα καλα.Για αυτο ειπα οτι θα ηταν καλο καποιος να δει το video αν και καταλαβαινω οτι 45 λεπτα μπορει να ειναι λιγο κουραστικο.αν και εμενα με καθηλωσε,το βρηκα ενδιαφερον.

Δημοσ.

Ενας ανθρωπος που πραγματικα θελει να καταλαβει τι πρεσβευει η φυτοφαγια και γιατι ειναι σωστη η λαθος,πρωτα διαβαζει εστω ενα βιβλιο απο καποιον διαπρεπη επιστημονα να δει αν υπαρχει βαση σε αυτην την θεωρια.Αν βρει λαθη,τοτε εχει ακομη πιο ισχυρα επιχειρηματα κατα της φυτοφαγιας.

Πως? Διαβαζει βιβλιο πρωτα πριν απαντησει???? Που στο ινσομνια????? :fear:

Εδω αν πεις κατι αντιθετο με αυτα που εχουν ριζωθει απο μικρες ηλικιες στον εγκεφαλο και λογω απιστευτου συντηρητισμου και αμαθειας της κοινωνιας σε ορισμενα θεματα, θα πεσουν να σε φανε ως τρολ εξυπνακια, κλπ, κλπ.

Εσυ προσπαθεις να τους κανεις να δουνε, να εξετασουν, δεν λεω υιοθετησουν, εστω να εξετασουν την χορτοφαγια και εισπρατεις παραλογες κραυγες ειρωνιας του τυπου "μου αρεσει το κρεας-δεν επαθα τιποτα-το κρεας ειναι μια χαρα-οι χορτοφαγοι ειναι προπαγανδιστες-οι χορτοφαγοι κοιμουνται ορθιοι-......." καθως και απαντησεις που δειχνουν οτι ο κοσμος δεν ειναι ενημερωμενος καθολου περι "χορτοφαγιας", καθως και απαντησεις

Αυτος ο αφορισμος, αυτη η μη τηρηση του ακουσον μεν παταξον δε και η τηρηση μονο του "παταξον δε" για λογους πλακας στα πλαισια μια κοροιδευτικης συμπεριφορας που ειναι κοινος τοπος στα φορουμ και δη στο ινσομνια, μια αναγκη να "την πουνε" σε οποιον προτεινει ή πει κατι ριζοσπαστικο σε συγκριση με τα συντηρητικα προτυπα και ιδεες που εχουν σφηνωθει στον εγκεφαλο τους, αυτα ολα λοιπον ειναι μεσα στα γνωστα πλαισια και ειναι τα αναμενομενα αποτελεσματα της κανονικης κατανομης της ευφυιας της κοινωνιας και των ανθρωπων.

Θελει λοιπον χρονο και κοπο ωστε να ξεσφηνωσεις τις ιδεες που εχουν καρφωθει μεσα στους ανθρωπους και να τους πεισεις οτι αυτα, τα ριζοσπατικα για αυτους, που λες μπορει να ειναι αληθεια και καλο θα ηταν να, ΕΣΤΩ, να τα μελετησουν και ΜΕΤΑ να τα απορριψουν ή να τα υιοθετησουν.

Προσεξες κατι στο νημα αυτο?Προσεξες ποσες παραπομπες απο μεγαλους επιστημονες εβαλα,video διαλεξεις,κ.τ.λ.? Οι μονοι που μας αντιμετωπισαν με σεβασμο,χωρις ειρωνιες βρισιες και ανουσιες επαναληψεις των ιδιων και των ιδιων αποψεων ηταν ο Lucifer και ο Thresh.(Ζητω συγνωμη αν ξεχνω και κανα δυο αλλους.)

Ειναι θεμα προσκολλησης σε ιδεες που εχουν πλεον σφηνωθει μεσα στον εγκεφαλο και συντηρητισμου. :-(

Εγω πχ για να πεισω καθηγητες σχολειου φυσικης(σε μια διαλεξη μου σε ενα σχολειο για τα λαθος πραγματα που μαθαινουνε οι μαθητες στα σχολεια λογω προσκολλησης στις παραδοσιακες ιδεες) για το οτι το ποδηλατο δεν ισορροπει λογω αρχης διατηρησεως της στροφορμης ή οτι τα αεροπλανα δεν πετανε επειδη το σχημα του φτερου ειναι τετοιο ωστε ο αερας να διασχιζει μεγαλυτερη αποσταση πανω και ετσι να εχει μεγαλυτερη ταχυτητα, αρα(νομος Bernoulli) μικροτερη πιεση πανω, αρα ta-da!, ή οτι τα διαστημοπλοια/μετεωρα/αστεροειδεις δεν φλεγονται στο εμπρος μερος λογω τριβης, κλπ κλπ, μερικοι καθηγητες ΔΕΝ πειστηκαν τελειως αφου θεωρησαν αυτα που ειπα ως νεες μη-επιβεβαιωμενες θεωριες! :-( Ενω στις πηγες μου που ειπα να τους δωσω τις αντιμετωπιζαν ως κατι που μπορει να δαγκωνει, ως κατι επικινδυνο, αντιεπιστημονικο, επειδη προφανως αντιτιθεται στα πατροπαραδοτα που εχουν μαθει. :eek:

Ειναι θεμα βασικο παιδειας και σωστης αντιληψης, οτι αν θελεις σοβαρα και ποιοτικα να διαφωνησεις με καποιον πρωτα πρεπει να ξερεις κατι για αυτο που θα συζητησεις.Εδω οι περισσοτεροι ανακυκλωνουν τα ιδια και τα ιδια γιατι δεν εχουν διατροφικες γνωσεις και απλα θελουν να φανει οτι εχουν δικιο για να μπορεσουν να φανε το αρνακι τους με την ησυχια τους.

ΑΚΡΙΒΩΣ!

Απο την αλλη εγω ξερω οτι το να φαω αρνι ειναι καταστροφη για την υγεια μου, ομως το τρωω, για λογους που δεν θελω να αναφερω τωρα γιατι ειναι μακροσκελες το κειμενο που θα πρεπει να γραψω.....

Οι υποστηριζοντες οτι ο ανθρωπος για αυτο εχει κυνοδοντες γιατι ειναι σαρκοφαγος.Σαν να μπορουσαν ταχα να ξεσκισουν ενα ζωο και να το φανε ωμο οπως τα πραγματικα σρκοφαγα ζωα.Για να δοκιμασουν λοιπον,και να δουμε αν θα σπασουν τα δοντια τους και θα τους μεινουν στο χερι.

Δεν συμφωνω με τον λογο που δινεις αλλά το οτι εχουμε κυνοδοντες δεν σημαινει οτι η κρεατοφαγια δεν ειναι καταστροφη και η χορτοφαγια δεν ειναι το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για την υγεια μας.

Δηλαδη το οτι εχουμε κυνοδοντες δεν ειναι αποδειξη οτι η κρεατοφαγια δεν ειναι καταστροφη και οτι η χορτοφαγια δεν ειναι το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για την υγεια μας.

Ασχετο τελειως το οτι εχουμε κυνοδοντες με το αν η χορτοφαγια ειναι ή οχι το καλυτερο για την υγεια.

Οταν εγω θελω να αντικρουσω μια θεωρια,πρωτα την μελετω αναλυτικα και μετα αν βρω λαθος την κατεδαφιζω.Στην φυτοφαγια στα λιγα βιβλια που διαβασα βρηκα προς τρομερη μου εκπληξη τοτε,αληθεια και επιστημονικη ορθοτητα.Και για αυτο παραμενω και με βλεπω να μενω μονιμα σε αυτη.

Και εγω στα βιβλια υγιεινιστικης διατροφης που διαβασα βρηκα ΤΕΛΕΙΩΣ λογικες ιδεες και θεωριες, πληρως επισητμονικες, για αυτο και πιστευω σε αυτη την θεωρηση, ασχετως εαν δεν την εφαρμοζω, για τους λογους που ειπα οτι καλο ειναι να μην τους αναφερω, αν και θα ηθελα να τους εφαρμοσω γιατι πιστευω ειλικρινα οτι οποιος τις εφαρμοσει θα ζησει 120+ χρονια.

Το θεμα ομως ειναι ΕΝΑ. Οτι η γευση, πχ της πετσας του σουβλισμενου αρνιου/κατσικιου, ειναι τοσο απιστευτη που δεν ξερω αν 130 χρονια ζωης με την υγιεινιστικη διατροφη ειναι ισαξια με 70 χρονια ζωης με κακη διατροφη. Εκει μπερδευομαι, καθως πχ ακομα και με πληρως υγιεινη διατροφη ερχεται ενα αυτοκινητο και σε τρακαρει και τελος. Οποτε δεν γευτηκες την ανεπαναληπτη γευση του κατσικιου, δεν γευτηκες την μυθικη γευση του σπαρου, της τηγανιτης κοτσομουρας, κλπ κλπ. Μπερυευομαι επισης και σε άλλα πραγματα αλλά δεν ειναι της παρουσης.

Οποτε προτιμω της βλαβερη/κακη διατροφη ξερωντας οτι μου κοβει πολλα χρονια απο την ζωη μου, αλλά τουλαχιστον δεν εχω στερηση απο κατι που μου αρεσει. Γιατι και το καροτο πχ μου αρεσει απιστευτα, ενα καλο κρυο παγωμενο καρπουζι πχ ειναι ιδια σχεδον γευστικη απολαυση με την πετσα του σουβλισμενου αρνιου, αλλά τιποτα πχ δεν συγκρινεται με μια τηγανιτη γλωσσα(ψαρι) ή μια ρινα ή απο την μυθικη γευση των αχνιστων στην φωτια μυδιων και οστρακοειδων με λιγο λεμονι. Οποτε χανω πολλα χρονια απο την ζωη μου, και δεν εχω το κομπλεξ που ανεφερες για αλλους, ωστε να μην το παραδεκτω, χανω λοιπον χρονια απο την ζωη μου για να απολαυσω αυτα.

Και το φιλετάκι σου προσφέρει ηδονή στον ουρανίσκο. Guess what. Είμαστε παμφάγα.

Ασχετο ομως με το point πανω στο οποιο κινειται ο Benign.

Με το οτι δηλαδη η μη αποκλειστικη "χορτοφαγια" προκαλει προβληματα υγειας και ειναι πολυ κακη για την υγεια.

Το οτι ειμαστε παμφαγα δεν σημαινει οτι εαν δεν φαμε κρεας/γλυκα κλπ κλπ, δεν θα(προσεξε τα 3 "δεν" τι συμπερασμα βγαζουν) ειναι καλυτερα για την υγεια μας.

Τέλος η κρεατοφαγία ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης,εκτός των άλλων επέτρεψε την αύξηση του μεγέθους του εγκεφάλου στους πρώιμους ανθρωπίδες.

Εάν ήταν καθαρά κοινωνική υπόθεση η κρεατοφαγία τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ίσχυε.

Link

Λαθος συμπερασμα.

Δες τι λεει:

Without meat, said Milton, it's unlikely that proto humans could have secured enough energy and nutrition from the plants available in their African environment at that time to evolve into the active, sociable, intelligent creatures they became. Receding forests would have deprived them of the more nutritious leaves and fruits that forest-dwelling primates survive on, said Milton.

ΔΕΝ ειχαν(αρχισαν να μειωνονται οι διαθεσιμες) τις απαραιτητες φυτικες τροφες ή τις απαραιτητες ποσοτητες. Οποτε εαν δεν στρεφονταν στο κρεας λογικο επομενο να μην αναπτυσσονταν τοσο με τις περιορισμενες ποσοτητες και ειδη φυτων που ειχαν για να τραφουν.

ΤΩΡΑ ομως εχουμε αφθονα φυτα απο τα ΠΑΝΤΑ.

Οποτε το παραπανω επιχειρημα παει περιπατο.....

Δημοσ.

Επειδή θα πάω να την πέσω (αλλιώς άντε να ξυπνήσουμε αύριο πρωί) θα δώσω ένα link από μία έρευνα για να δείτε κάτι ενδιαφέρον...

Θα πίστευε κανείς ότι ο αποκλεισμός κάθε είδους ζωικής τροφής (veganism) θα μείωνε πολύ την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, έτσι; Ναι, έτσι είναι... αλλά μήπως δεν είναι το βέλτιστο; Μήπως τελικά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν ζωικές τροφές; Ω ναι.

Βάση της έρευνας αυτής, σε σχέση με τα άτομα που καταναλώνουν συχνά κρέας, αυτοί που τρώνε περιστασιακά κρέας έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν (μιλάμε πάντα για καρδιαγγειακά). Οι vegans (αποκλεισμός οποιασδήποτε τροφής με ζωική προέλευση) έχουν 26% μικρότερη πιθανότητα. Οι vegetarians όμως (τρώνε επίσης αυγά καθώς και γάλα) όπως και οι pescetarians (τρώνε και ψάρι) έχουν 34% μικρότερη πιθανότητα! Μάλλον τελικά το να γίνει ο άνθρωπος κατσίκι δεν είναι η βέλτιστη επιλογή (humorous πρόταση - μη το πάρει επιθετικά κάποιος).

»» ΕΔΩ Η ΕΡΕΥΝΑ.

Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα, όπως συγκρίσεις στατιστικών από θανάτους μεταξύ vegetarians και non-vegetarians από διάφορες αιτίες.

Δημοσ.

Πως? Διαβαζει βιβλιο πρωτα πριν απαντησει???? Που στο ινσομνια????? :fear:

Εδω αν πεις κατι αντιθετο με αυτα που εχουν ριζωθει απο μικρες ηλικιες στον εγκεφαλο και λογω απιστευτου συντηρητισμου και αμαθειας της κοινωνιας σε ορισμενα θεματα, θα πεσουν να σε φανε ως τρολ εξυπνακια, κλπ, κλπ.

Εσυ προσπαθεις να τους κανεις να δουνε, να εξετασουν, δεν λεω υιοθετησουν, εστω να εξετασουν την χορτοφαγια και εισπρατεις παραλογες κραυγες ειρωνιας του τυπου "μου αρεσει το κρεας-δεν επαθα τιποτα-το κρεας ειναι μια χαρα-οι χορτοφαγοι ειναι προπαγανδιστες-οι χορτοφαγοι κοιμουνται ορθιοι-......." καθως και απαντησεις που δειχνουν οτι ο κοσμος δεν ειναι ενημερωμενος καθολου περι "χορτοφαγιας", καθως και απαντησεις

Αυτος ο αφορισμος, αυτη η μη τηρηση του ακουσον μεν παταξον δε και η τηρηση μονο του "παταξον δε" για λογους πλακας στα πλαισια μια κοροιδευτικης συμπεριφορας που ειναι κοινος τοπος στα φορουμ και δη στο ινσομνια, μια αναγκη να "την πουνε" σε οποιον προτεινει ή πει κατι ριζοσπαστικο σε συγκριση με τα συντηρητικα προτυπα και ιδεες που εχουν σφηνωθει στον εγκεφαλο τους, αυτα ολα λοιπον ειναι μεσα στα γνωστα πλαισια και ειναι τα αναμενομενα αποτελεσματα της κανονικης κατανομης της ευφυιας της κοινωνιας και των ανθρωπων.

Θελει λοιπον χρονο και κοπο ωστε να ξεσφηνωσεις τις ιδεες που εχουν καρφωθει μεσα στους ανθρωπους και να τους πεισεις οτι αυτα, τα ριζοσπατικα για αυτους, που λες μπορει να ειναι αληθεια και καλο θα ηταν να, ΕΣΤΩ, να τα μελετησουν και ΜΕΤΑ να τα απορριψουν ή να τα υιοθετησουν.

Ειναι θεμα προσκολλησης σε ιδεες που εχουν πλεον σφηνωθει μεσα στον εγκεφαλο και συντηρητισμου. :-(

Εγω πχ για να πεισω καθηγητες σχολειου φυσικης(σε μια διαλεξη μου σε ενα σχολειο για τα λαθος πραγματα που μαθαινουνε οι μαθητες στα σχολεια λογω προσκολλησης στις παραδοσιακες ιδεες) για το οτι το ποδηλατο δεν ισορροπει λογω αρχης διατηρησεως της στροφορμης ή οτι τα αεροπλανα δεν πετανε επειδη το σχημα του φτερου ειναι τετοιο ωστε ο αερας να διασχιζει μεγαλυτερη αποσταση πανω και ετσι να εχει μεγαλυτερη ταχυτητα, αρα(νομος Bernoulli) μικροτερη πιεση πανω, αρα ta-da!, ή οτι τα διαστημοπλοια/μετεωρα/αστεροειδεις δεν φλεγονται στο εμπρος μερος λογω τριβης, κλπ κλπ, μερικοι καθηγητες ΔΕΝ πειστηκαν τελειως αφου θεωρησαν αυτα που ειπα ως νεες μη-επιβεβαιωμενες θεωριες! :-( Ενω στις πηγες μου που ειπα να τους δωσω τις αντιμετωπιζαν ως κατι που μπορει να δαγκωνει, ως κατι επικινδυνο, αντιεπιστημονικο, επειδη προφανως αντιτιθεται στα πατροπαραδοτα που εχουν μαθει. :eek:

ΑΚΡΙΒΩΣ!

Απο την αλλη εγω ξερω οτι το να φαω αρνι ειναι καταστροφη για την υγεια μου, ομως το τρωω, για λογους που δεν θελω να αναφερω τωρα γιατι ειναι μακροσκελες το κειμενο που θα πρεπει να γραψω.....

Δεν συμφωνω με τον λογο που δινεις αλλά το οτι εχουμε κυνοδοντες δεν σημαινει οτι η κρεατοφαγια δεν ειναι καταστροφη και η χορτοφαγια δεν ειναι το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για την υγεια μας.

Δηλαδη το οτι εχουμε κυνοδοντες δεν ειναι αποδειξη οτι η κρεατοφαγια δεν ειναι καταστροφη και οτι η χορτοφαγια δεν ειναι το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για την υγεια μας.

Ασχετο τελειως το οτι εχουμε κυνοδοντες με το αν η χορτοφαγια ειναι ή οχι το καλυτερο για την υγεια.

Και εγω στα βιβλια υγιεινιστικης διατροφης που διαβασα βρηκα ΤΕΛΕΙΩΣ λογικες ιδεες και θεωριες, πληρως επισητμονικες, για αυτο και πιστευω σε αυτη την θεωρηση, ασχετως εαν δεν την εφαρμοζω, για τους λογους που ειπα οτι καλο ειναι να μην τους αναφερω, αν και θα ηθελα να τους εφαρμοσω γιατι πιστευω ειλικρινα οτι οποιος τις εφαρμοσει θα ζησει 120+ χρονια.

Το θεμα ομως ειναι ΕΝΑ. Οτι η γευση, πχ της πετσας του σουβλισμενου αρνιου/κατσικιου, ειναι τοσο απιστευτη που δεν ξερω αν 130 χρονια ζωης με την υγιεινιστικη διατροφη ειναι ισαξια με 70 χρονια ζωης με κακη διατροφη. Εκει μπερδευομαι, καθως πχ ακομα και με πληρως υγιεινη διατροφη ερχεται ενα αυτοκινητο και σε τρακαρει και τελος. Οποτε δεν γευτηκες την ανεπαναληπτη γευση του κατσικιου, δεν γευτηκες την μυθικη γευση του σπαρου, της τηγανιτης κοτσομουρας, κλπ κλπ. Μπερυευομαι επισης και σε άλλα πραγματα αλλά δεν ειναι της παρουσης.

Οποτε προτιμω της βλαβερη/κακη διατροφη ξερωντας οτι μου κοβει πολλα χρονια απο την ζωη μου, αλλά τουλαχιστον δεν εχω στερηση απο κατι που μου αρεσει. Γιατι και το καροτο πχ μου αρεσει απιστευτα, ενα καλο κρυο παγωμενο καρπουζι πχ ειναι ιδια σχεδον γευστικη απολαυση με την πετσα του σουβλισμενου αρνιου, αλλά τιποτα πχ δεν συγκρινεται με μια τηγανιτη γλωσσα(ψαρι) ή μια ρινα ή απο την μυθικη γευση των αχνιστων στην φωτια μυδιων και οστρακοειδων με λιγο λεμονι. Οποτε χανω πολλα χρονια απο την ζωη μου, και δεν εχω το κομπλεξ που ανεφερες για αλλους, ωστε να μην το παραδεκτω, χανω λοιπον χρονια απο την ζωη μου για να απολαυσω αυτα.

Ασχετο ομως με το point πανω στο οποιο κινειται ο Benign.

Με το οτι δηλαδη η μη αποκλειστικη "χορτοφαγια" προκαλει προβληματα υγειας και ειναι πολυ κακη για την υγεια.

Το οτι ειμαστε παμφαγα δεν σημαινει οτι εαν δεν φαμε κρεας/γλυκα κλπ κλπ, δεν θα(προσεξε τα 3 "δεν" τι συμπερασμα βγαζουν) ειναι καλυτερα για την υγεια μας.

Λαθος συμπερασμα.

Δες τι λεει:

Without meat, said Milton, it's unlikely that proto humans could have secured enough energy and nutrition from the plants available in their African environment at that time to evolve into the active, sociable, intelligent creatures they became. Receding forests would have deprived them of the more nutritious leaves and fruits that forest-dwelling primates survive on, said Milton.

ΔΕΝ ειχαν(αρχισαν να μειωνονται οι διαθεσιμες) τις απαραιτητες φυτικες τροφες ή τις απαραιτητες ποσοτητες. Οποτε εαν δεν στρεφονταν στο κρεας λογικο επομενο να μην αναπτυσσονταν τοσο με τις περιορισμενες ποσοτητες και ειδη φυτων που ειχαν για να τραφουν.

ΤΩΡΑ ομως εχουμε αφθονα φυτα απο τα ΠΑΝΤΑ.

Οποτε το παραπανω επιχειρημα παει περιπατο.....

Εντυπωσιακος φιλε Rab. Απολαυσα το post σου.Να εισαι καλα.(Και σε εβλεπα στο αθλητικο section και δεν ειχες πει κατι το συνταρακτικο.:devil:)Σοβαρα τωρα μου αρεσουν και οι ιδεες σου,και η εντιμοτητα σου σαν ομιλητης.

Επειδή θα πάω να την πέσω (αλλιώς άντε να ξυπνήσουμε αύριο πρωί) θα δώσω ένα link από μία έρευνα για να δείτε κάτι ενδιαφέρον...

Θα πίστευε κανείς ότι ο αποκλεισμός κάθε είδους ζωικής τροφής (veganism) θα μείωνε πολύ την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, έτσι; Ναι, έτσι είναι... αλλά μήπως δεν είναι το βέλτιστο; Μήπως τελικά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν ζωικές τροφές; Ω ναι.

Βάση της έρευνας αυτής, σε σχέση με τα άτομα που καταναλώνουν συχνά κρέας, αυτοί που τρώνε περιστασιακά κρέας έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν (μιλάμε πάντα για καρδιαγγειακά). Οι vegans (αποκλεισμός οποιασδήποτε τροφής με ζωική προέλευση) έχουν 26% μικρότερη πιθανότητα. Οι vegetarians όμως (τρώνε επίσης αυγά καθώς και γάλα) όπως και οι pescetarians (τρώνε και ψάρι) έχουν 34% μικρότερη πιθανότητα! Μάλλον τελικά το να γίνει ο άνθρωπος κατσίκι δεν είναι η βέλτιστη επιλογή (humorous πρόταση - μη το πάρει επιθετικά κάποιος).

»» ΕΔΩ Η ΕΡΕΥΝΑ.

Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα, όπως συγκρίσεις στατιστικών από θανάτους μεταξύ vegetarians και non-vegetarians από διάφορες αιτίες.

Θα την διαβασω την ερευνα ελπιζω και εσυ να δεις καποια στιγμη την μικρη διαλεξη των 45 λεπτων.:-D

Ηδη παντως βλεπω το conclusion υπερ των vegetarians:

In conclusion, vegetarians had a 24% lower mortality from ischemic heart disease than nonvegetarians, but no associations of a vegetarian diet with other major causes of death were established.

Αυριο θα το διαβασω ολο παντως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...