Toufas Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 http://gammasquad.uproxx.com/2011/11/five-cognitive-biases-that-prove-your-brain-hates-science ποια απο ολα κανεις benign?
benign Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 http://gammasquad.up...n-hates-science ποια απο ολα κανεις Toufa? Fixed. (ΑΒΓ)
benign Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Επειδή θα πάω να την πέσω (αλλιώς άντε να ξυπνήσουμε αύριο πρωί) θα δώσω ένα link από μία έρευνα για να δείτε κάτι ενδιαφέρον... Θα πίστευε κανείς ότι ο αποκλεισμός κάθε είδους ζωικής τροφής (veganism) θα μείωνε πολύ την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, έτσι; Ναι, έτσι είναι... αλλά μήπως δεν είναι το βέλτιστο; Μήπως τελικά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν ζωικές τροφές; Ω ναι. Βάση της έρευνας αυτής, σε σχέση με τα άτομα που καταναλώνουν συχνά κρέας, αυτοί που τρώνε περιστασιακά κρέας έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν (μιλάμε πάντα για καρδιαγγειακά). Οι vegans (αποκλεισμός οποιασδήποτε τροφής με ζωική προέλευση) έχουν 26% μικρότερη πιθανότητα. Οι vegetarians όμως (τρώνε επίσης αυγά καθώς και γάλα) όπως και οι pescetarians (τρώνε και ψάρι) έχουν 34% μικρότερη πιθανότητα! Μάλλον τελικά το να γίνει ο άνθρωπος κατσίκι δεν είναι η βέλτιστη επιλογή (humorous πρόταση - μη το πάρει επιθετικά κάποιος). »» ΕΔΩ Η ΕΡΕΥΝΑ. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα, όπως συγκρίσεις στατιστικών από θανάτους μεταξύ vegetarians και non-vegetarians από διάφορες αιτίες. Λοιπον φιλε Haldol μολις διαβασα την ερευνα που εδωσες στο λινκ.Σου παραθετω quotes απο την μελετη του link που εβαλες: Mortality from ischemic heart disease among subjects with and without a history of cardiovascular disease or diabetes at recruitment Information on cardiovascular disease (heart disease, stroke, and high blood pressure) and diabetes at recruitment was not available for the Health Food Shoppers Study, but in the other 4 studies this information was complete for 96.0% of the participants. The prevalence of these diseases at recruitment was lower in vegetarians than in nonvegetarians in all 4 studies and, among subjects for whom this information was available, 16.5% and 24.1% of vegetarians and nonvegetarians, respectively, had a history of cardiovascular disease or diabetes. Ακομη και σαν προιστορια φαινοταν το πραγμα ,αναφερει εδω,αλλα και οι 4 μελετες το επιβεβαιωσαν. Αλλο quote:( κατω απο την ενοτητα discussion στα πορισματα) All 5 studies had previously reported that infrequent meat consumption or vegetarianism was associated with low mortality from ischemic heart disease (5, 14–17), and these observations were strongly confirmed in the collaborative analysis: vegetarians had a 24% lower mortality from ischemic heart disease than nonvegetarians. The lower mortality from ischemic heart disease was confined to subjects who had followed their current diet for >5 y and was altered little by adjustment for alcohol use, education level, exercise level, or body mass index, and was observed in people with and without a history of cardiovascular disease or diabetes at the time of recruitment. The lower mortality of vegetarians was more pronounced when the reference group was regular meat eaters, largely because the occasional meat eaters and the fish eaters within the nonvegetarian category also had lower mortality from ischemic heart disease than did the regular meat eaters. Mortality from ischemic heart disease among the vegans was slightly higher than among the fish eaters and the vegetarians, but the number of vegans was small. Το συμπερασμα εδω συντριβει τους paleo απατεωνες οπως θα φανταζομαι συμφωνεις και εσυ,εξαλλου ειναι προδηλο απο το τεραστιο ποσοστο.Στην αναφορα για τους vegans υπονοει ξεκαθαρα οτι δεν μπορει να ειναι σιγουρο το πορισμα γιατι ο αριθμος των ανθρωπων που ετρωγαν μονο φυτικη διαιτα ηταν μικρος.Εδω λοιπον η μελετη εχει προβλημα που,ακριβως επειδη ειναι επιστημονικη και ουδετερη στο funding της το παραδεχεται.Επισης θα σχολιασω πως οποιος διαβασει αυτην την μελετη που ανεφερες,αν λαμβανει σοβαρα υποψη του την ιατρικη δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινει τουλαχιστον vegetarian αν οχι vegan. Τωρα αυτη η μελετη δημοσιευθηκε το 1999 οπως αναφερεται.Αλλα αφου ρωτησα εναν φιλο μου γιατρο πριν λιγο για να μου το επιβεβαιωσει αυτο που θα γραψω τωρα για να μην πω κοτσανα,εχει και ενα αλλο τρωτο.Η μελετη μελετα το διαστημα 5 ετων μονο ενω ανα ρωτησεις ενα γιατρο θα σου πει οτι μπορει να παθεις καρκινο που να εκδηλωθει σε χρονικο διαστημα πολυ μετα απο 5 χρονια. Για παραδειγμα ,ο Steve Jobs που ηταν vegan,ο καρκινος του ειχε ξεκινησει απο πολυ μικρη ηλικια σχεδον 18 ετων υπολογιζουν οι γιατροι και μαλιστα αναφερουν το οτι ηταν vegan απο τα 18 και μετα ηταν η αιτια που καθυστερησε τοσο ο θανατος του. Παντωςο dr. Mc Dougall που καποιος κυριος ειρωνευτηκε αν διαβασεις 2-3 σελιδες πριν, και τον οποιον ειπες και χαιρομαι για αυτο οτι σεβεσαι απολυτα, δινει οδηγιες για πολυ σπανια καταναλωση κρεατος.Aυτο ελπιζω να μπορεις να το παρακολουθησεις γιατι ειναι μονο 2:37 λεπτα. http://www.youtube.com/watch?v=UEiXYfrvgUU&feature=g-user-u&context=G293c1a5UCGXQYbcTJ33Y17u6QPMrklRu410WqLzubjFl8uvb4IIQ
Fidelio Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Πραγματικά έχω όρεξη να παραθέσω τις συνταγές αλλά με προλαβαίνει η ροή της κουβέντας ~ τελικά υπάρχει θεματάκι εδώ ε; Δεν είναι τόσο απλό και μόνο που υπάρχει διάθεση τόσου διαξιφισμου σημαίνει οτι κάτι διεγείρεται μέσα μας , τόσος πολύ εγωισμός ! Οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί να είναι παμφάγοι. Έχουν τα χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να καταναλώνουν το ίδιο εύκολα σάρκα και φυτά. Από την χλωρίδα του γαστρεντερικού έως τους κυνόδοντες.Εάν δεν είχαμε τέτοιο σύστημα απλά δεν θα μπορούσαμε να μεταβολίσουμε το κρέας.Έχουν όλα εκείνα που έχουν άλλα ανώτερα πρωτεύοντα παμφάγα σε θέμα ανατομίας. Δεν είναι ετσι ακριβως όπως τα λες. Δοκίμασε να φας ωμό κρεας οπως η αρκουδα και μετά πες μου αν θα πας απο σαλμονέλα ή από e-coli ή καποια άλλη ασθένεια από την αφομοιωση σαρκας που βρίσκεται σε συνθηκες σηψαιμιας ~ παρεπιμπτώντος τα ποσοστά θνησιμότητας από τα εν λόγω βακτήρια είναι υψηλά ακόμα και στην περίπτωση που το κρεας μαγειρεύεται. Το γαστρεντερικό μας περισσότερο ανέχεται το κρέας παρα ειναι εξελιγμένο όπως αυτά των αμιγώς σαρκοφάγων και παμφαγων ζώων στο πλανήτη. Μέσα από την συγκριτική ανατομική φάινεται πως ΟΛΑ μας τα χαρακτηρστικά είναι ταυτόσημα περισσότερο με αυτά των φυτοφάγων ζώων παρα των παμφάγων. Τέλος η κρεατοφαγία ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης,εκτός των άλλων επέτρεψε την αύξηση του μεγέθους του εγκεφάλου στους πρώιμους ανθρωπίδες.Εάν ήταν καθαρά κοινωνική υπόθεση η κρεατοφαγία τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ίσχυε. Link Το "εξαιρετικά συμαντικό" είναι που μου αρέσει περισσότερο. Εγώ θα έλεγα οτι η συνεργασία των ανθρώπων σε ομάδες και ο αλτρουισμος ειναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της εξέλιξης του εγκεφάλου και οχι η κρεοφαγία. Οι παλαιοντολογικές έρευνες συνδέουν την πτωματοφαγία , με το γεγονός οτι κάπου στην αλυσίδα της εξέλιξης (από τον αυστρολοπιθηκο στους homo) αναγκάστηκαν να τραφουν με πτώματα γιατί προφανώς δεν ήσαν πάντα διαθεσιμοι οι πόροι. Στην εξέλιξη έγιναν κάποια πράγματα , δεν συνηγορώ στα παραπάνω για να φτάσουμε στο συμπερασμα οτι πρέπει να γινουμε χορτοφάγοι. Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι οτι ο άνθρωπος από όσα στάδια και αν πέρασε έφτασε σήμερα στο σημείο να μπορεί να επιλέξει. Είναι ζητημα επιλογής ! και όχι ανάγκης για επιβίωση. Καταλαβαίνεις την διαφορά;
insomniaK Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 και στο burundi, χορτοφάγοι είναι κυρίως, αλλά το προσδόκιμο ζωής είναι κάτω από τα 50 χρόνια, όπως και στο κονγκο. Ψάχνω αρκετή ώρα και δε βρίσκω καμία μελέτη σχετική με τα πλεονεκτήματα της χορτοφαγία στην Αφρική η τουλάχιστον την ποσοστιαία διαφορά ισχαιμικών παθήσεων μεταξύ των χορτοφάγων και των παμφάγων. Μπορείς να με βοηθήσεις, ρε benign;
benign Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Haldol , Εδω υπαρχει μια πολυ καλυτερη μελετη ,βασικα γιατι ειναι 20αχρονη αντι να βασιζεται σε πορισματα 5 ετων μονο που προφανως δεν εχουν το ιδιο βαθος αναλυσης. http://en.wikipedia....The_China_Study Η μελετη αυτη χαιρει απολυτου σεβασμου απο την επιστημονικη κοινοτητα. "The China Study" of the title is taken from the China-Cornell-Oxford Project, a 20-year study conducted by the Chinese Academy of Preventive Medicine, Cornell University, and the University of Oxford, described by The New York Times in 1990 as "the Grand Prix of epidemiology. Αν διαβασεις το αρθρο η μελετη αυτη ειναι καταδικαστικη εντελως για την κρεατοφαγια. Heart disease and obesity They say studies show that eating plant protein has a greater power to lower cholesterol levels than reducing fat or cholesterol intake.[16] At the time of their study, the death rate from coronary heart disease was seventeen times higher among American men than rural Chinese men.[20] They write that "the average calorie intake per kilogram of body weight was 30 percent higher among the least active Chinese than among average Americans. Yet, body weight was 20 percent lower." The authors add that "consuming diets high in protein and fat transfers calories away from their conversion into body heat to their storage form as body fat (unless severe calorie restriction is causing weight loss.)" They argue that "diet can cause small shifts in calorie metabolism that lead to big shifts in body weight," adding that "the same low-animal protein, low-fat diet that helps prevent obesity also allows people to reach their full growth potential."[21] Βεβαια αυτα τα αναλυει διεξοδικα ο Cambell στο 45λεπτο video που κανεις μεχρι τωρα δεν εχει ακουσει απο τους φανατικους κρεατοφαγους,γιατι οπως ανοητα μου εστειλε το λινκ για να με πειραξει πριν ο Toufas δεν εχουν το θαρρος φαινεται να διαβασουν κατι που θα γκρεμισει το μοντελο διατροφης τους.
Fidelio Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 insomniak δες το china study. http://www.thechinastudy.com/ κατέβασε το Forks over knives http://www.imdb.com/title/tt1567233/
benign Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Επισης υπαρχει και η συναισθηματικη παραμετρος που ειναι επισης σημαντικη για μενα : http://www.youtube.com/watch?v=8spCa3OZVqU
LongTom Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δεν είναι ετσι ακριβως όπως τα λες. Δοκίμασε να φας ωμό κρεας οπως η αρκουδα και μετά πες μου αν θα πας απο σαλμονέλα ή από e-coli ή καποια άλλη ασθένεια από την αφομοιωση σαρκας που βρίσκεται σε συνθηκες σηψαιμιας ~ παρεπιμπτώντος τα ποσοστά θνησιμότητας από τα εν λόγω βακτήρια είναι υψηλά ακόμα και στην περίπτωση που το κρεας μαγειρεύεται. Περίεργο,μέχρι τώρα θα είχαν ψοφήσει όλοι οι Γάλλοι, οι Ιάπωνες και οι Έλληνες των παραθαλάσσιων περιοχών εάν ήταν αυτόματα φονικό να τρως ωμό κρέας(άσπρο και κόκκινο).Μάλλον δεν τους το είπε κάποιος. Φυσικά και είναι ποιο πιθανό να κολλήσεις κάποια ασθένεια(αυτός είναι και ένας από τους λόγους που προτιμούν το μαγείρεμα οι περισσότεροι),από εκεί και πέρα εξασκείται ακόμη το "σπορ" της ωμοφαγίας. Από την άλλη υποθέτεις ότι στο κρέας ήδη θα έχει αρχίσει η σήψη. Μεγάλα λογικά άλματα βλέπω. Το γαστρεντερικό μας περισσότερο ανέχεται το κρέας παρα ειναι εξελιγμένο όπως αυτά των αμιγώς σαρκοφάγων και παμφαγων ζώων στο πλανήτη. Μέσα από την συγκριτική ανατομική φάινεται πως ΟΛΑ μας τα χαρακτηρστικά είναι ταυτόσημα περισσότερο με αυτά των φυτοφάγων ζώων παρα των παμφάγων. Μμ για να δούμε: -Υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι.Κάτι που βέβαια δεν έχει κανένα φυτοφάγο. -Το πάγκρεας μας παράγει ένζυμα που διαλύουν το ίδιο κρέας και φυτικές τροφές.Άλλο περίεργο για φυτοφάγο. -Το γαστρεντερικό είναι μακρύ για σαρκοφάγο αλλά πολύ μικρό για φυτοφάγο.Περίεργο και αυτό. -Οδοντοστοιχία που μπορεί να διαχειριστεί μια πλειάδα τροφών.Μάλλον δεν συναντάται στα περισσότερα φυτοφάγα. Όλα αυτά είτε είναι αποδείξεις για ένα παμφάγο είτε μια τρολλιά της φύσης. Διαλέγεις και παίρνεις. Το "εξαιρετικά συμαντικό" είναι που μου αρέσει περισσότερο. It was this new meat diet, full of densely-packed nutrients, that provided the catalyst for human evolution, Σου αρέσει δεν σου αρέσει το "συμαντικό" ισχύει. Βέβαια για να το δεις που το γράφεις πρέπει να διαβάσεις το λινκ. Εγώ θα έλεγα οτι η συνεργασία των ανθρώπων σε ομάδες και ο αλτρουισμος ειναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της εξέλιξης του εγκεφάλου και οχι η κρεοφαγία. Οι παλαιοντολογικές έρευνες συνδέουν την πτωματοφαγία , με το γεγονός οτι κάπου στην αλυσίδα της εξέλιξης (από τον αυστρολοπιθηκο στους homo) αναγκάστηκαν να τραφουν με πτώματα γιατί προφανώς δεν ήσαν πάντα διαθεσιμοι οι πόροι. Η παλαιοανθρωπολογία δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς εάν ήταν πτωματοφαγία ή κυνήγι. Επίσης η ίδια η αλλαγή δίαιτας άλλαξε τη δυναμική των πληθυσμών προσφέροντας περισσότερες επιλογές όχι μόνο σε ότι αφορά το κρέας αλλά και τα φυτά που μπορούσαν να καταναλωθούν. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα αναλύονται στο λινκ που έβαλα και από ότι φαίνεται δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις. Στην εξέλιξη έγιναν κάποια πράγματα , δεν συνηγορώ στα παραπάνω για να φτάσουμε στο συμπερασμα οτι πρέπει να γινουμε χορτοφάγοι. Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι οτι ο άνθρωπος από όσα στάδια και αν πέρασε έφτασε σήμερα στο σημείο να μπορεί να επιλέξει. Είναι ζητημα επιλογής ! και όχι ανάγκης για επιβίωση. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Ποιος είπε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει επιλογή; Δεν αναφέρομαι καν στο θέμα της επάρκειας της vegan διατροφής στον σύγχρονο άνθρωπο(που είναι κάτι που ποτέ δεν σχολίασα σε αυτό το νήμα). Εδώ ασχολούμαστε γιατί βγάζεις ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα ότι ήταν κάτι σαν την κοινωνική δικτύωση με κανένα αποτέλεσμα στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. Καταλαβαίνεις σε τι ακριβώς απαντάω ή θέλεις να το επαναλάβω;
liopyr Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Λοιπον επειδη ο Wash μου εμπιστευθηκε οτι εισαι καλο παιδι,αν και μου εχεις κανει trolling πολλες φορες απο το πουθενα θα δοκιμασω να μιλησουμε φιλικα. Όλοι καλοί είμαστε, δεν έχουμε κακούς εδώ μέσα. Και μιας και θέλεις να το αναλύσουμε φιλικά, θα σου δώσω μία φιλική συμβουλή. Όταν βλέπεις πολλά ποστ να σε quote-άρουν επιθετικά, ψάξε στα δικά σου να βρεις τι ακριβώς προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις. Δεν έχει να κάνει με τις απόψεις σου, δεκτές και σεβαστές όποιες και αν είναι. Έχει να κάνει με τον τρόπο που γράφονται. Χιντ, κάνε μία ανασκόπηση έστω σε αυτό μόνο το thread, και μέτρα πόσες φορές αναφέρεσαι στο αγαπημένο σου θέμα, τον εαυτό σου. Την έκφραση "ρώτα και κάνα φίλο" την έχεις ακούσει; Σε αυτό το thread και μόνο, ισχυρίζεσαι πως κάμποσοι που έχουν αναφερθεί είναι φίλοι σου. Ρώτα τους. Εγώ που δεν είμαι, σου λέω πως ο τρόπος που γράφεις είναι εριστικός, μου ξυπνάει άμυνες, και αντιδρώ ανάλογα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα απαράδεκτης επιχειρηματολογίας, είναι και αυτό που έγραψες στον Τούφα και σου quote-αρα, χωρίς να έχω πρόθεση να κάνω τον δικηγόρο του. Σορρυ φιλε Τουφα αλλα εισαι παχυσαρκος και μου κανεις κηρυγμα για διατροφη?Αντε βελτιωσου πρωτα και μετα τα λεμε.= Αλήθεια πιστεύεις πως το σωματικό βάρος κάποιου έχει αντίκτυπο και στο βάρος των απόψεών του; Όπως κάποιος με το δικό μου οργανισμό έχει την τύχη να τρώει ότι κινείται και αναπνέει χωρίς να παίρνει κιλά και συμφωνείς: Κατ αρχην χαιρομαι,χωρις ιχνος ειρωνιας που εισαι fit.Προφανως εχεις πολυ καλο οργανισμο και εισαι νεαρος με καλο μεταβολισμο και ελπιζω κιολας να γυμναζεσαι.Δεν διαφωνω οτι μπορει καποιος να ειναι σε καλη κατασταση τρωγωντας οπως εσυ. Έτσι σε κάποιον άλλο οργανισμό σαν του Τούφα μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και να μην έχει την παραμικρή ευθύνη ο ίδιος. Αντιλαμβάνεσαι πόσο ατυχές είναι να του το χρεώνεις; ps. Το γεγονός πως τις παραπάνω αυτονόητες παρατηρήσεις κάθομαι και τις αναλύω δε σε τιμάει σαν άνθρωπο, και ιδιαίτερα σαν εκπαιδευτικό, παίζει να σε συμφέρει κιόλας να σε τρολλάρω (όπως λες). ps2: Αν βρεις τρόπο και χωρέσεις στην απάντηση των παραπάνω βίντεο από youtube, υπόσχομαι να μη σουβλίσω αρνί φέτος.
status Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Επισης υπαρχει και η συναισθηματικη παραμετρος που ειναι επισης σημαντικη για μενα : http://www.youtube.com/watch?v=8spCa3OZVqU Το καημένο το μοσχαράκι που το σφάξαμε εμείς αντί να το φάνε οι λύκοι;
rabesatratana Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 και στο burundi, χορτοφάγοι είναι κυρίως, αλλά το προσδόκιμο ζωής είναι κάτω από τα 50 χρόνια, όπως και στο κονγκο. Το λογικο αλμα: στο Μπουρουντι ειναι χορτοφαγοι και το προσδοκιμο ζωης ειναι κατω απο 50 ετη ΑΡΑ η χορτοφαγια οδηγει σε χαμηλο αριθμο ετων προσδοκιμου ζωης ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ!!!!!!!!!!! Ξεχνας να αναφερεις τους 50000 αλλους παραγοντες(βασικα λιγοι ειναι αλλά υπεραρκετοι) που οδηγουν σε αυτο το αποτελεσμα. Η ελονοσια θεριζει εκει, ελλειψη καλης διατροφης και ελλειψη τροφης βασικα, το AIDS επισης θεριζει εκει, υπατητιδα Α, τυφοειδης πυρετος, χωρα που εχει σημανθει ως ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ κινδυνου για μολυσματικες ασθενειες, τεραστια ελλειψη φαρμακων και εσυ τα ριχνεις στην χορτοφαγια???????
status Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Το λογικο αλμα: στο Μπουρουντι ειναι χορτοφαγοι και το προσδοκιμο ζωης ειναι κατω απο 50 ετη ΑΡΑ η χορτοφαγια οδηγει σε χαμηλο αριθμο ετων προσδοκιμου ζωης ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ!!!!!!!!!!! Ξεχνας να αναφερεις τους 50000 αλλους παραγοντες(βασικα λιγοι ειναι αλλά υπεραρκετοι) που οδηγουν σε αυτο το αποτελεσμα. Η ελονοσια θεριζει εκει, ελλειψη καλης διατροφης και ελλειψη τροφης βασικα, το AIDS επισης θεριζει εκει, υπατητιδα Α, τυφοειδης πυρετος, χωρα που εχει σημανθει ως ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ κινδυνου για μολυσματικες ασθενειες, τεραστια ελλειψη φαρμακων και εσυ τα ριχνεις στην χορτοφαγια??????? Το ότι οι vegans ουσιαστικά λένε ότι αφού τρως κρέας θα πας από τροχαίο, καλύτερα είναι; ;ρ
rabesatratana Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Το γαστρεντερικό μας περισσότερο ανέχεται το κρέας παρα ειναι εξελιγμένο όπως αυτά των αμιγώς σαρκοφάγων και παμφαγων ζώων στο πλανήτη. Ενδιαφερουσα αποψη αν και θα ηθελα και καποια στοιχεια περι αυτου. Μέσα από την συγκριτική ανατομική φάινεται πως ΟΛΑ μας τα χαρακτηρστικά είναι ταυτόσημα περισσότερο με αυτά των φυτοφάγων ζώων παρα των παμφάγων. Ποιο συγκεκριμενα? Καποια ερευνα/βιβλιο με λεπτομερειες περι αυτου? Γιατι ετσι οπως το λες χωρις να δινεις στοιχεια ειναι 1ο ασαφες τι ΑΚΡΙΒΩΣ εννοεις και 2ον ειναι απλως μια αστηριχτη υποκειμενικη αποψη.
benign Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Όλοι καλοί είμαστε, δεν έχουμε κακούς εδώ μέσα. Και μιας και θέλεις να το αναλύσουμε φιλικά, θα σου δώσω μία φιλική συμβουλή. Όταν βλέπεις πολλά ποστ να σε quote-άρουν επιθετικά, ψάξε στα δικά σου να βρεις τι ακριβώς προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις. Δεν έχει να κάνει με τις απόψεις σου, δεκτές και σεβαστές όποιες και αν είναι. Έχει να κάνει με τον τρόπο που γράφονται.Χιντ, κάνε μία ανασκόπηση έστω σε αυτό μόνο το thread, και μέτρα πόσες φορές αναφέρεσαι στο αγαπημένο σου θέμα, τον εαυτό σου.Την έκφραση "ρώτα και κάνα φίλο" την έχεις ακούσει; Σε αυτό το thread και μόνο, ισχυρίζεσαι πως κάμποσοι που έχουν αναφερθεί είναι φίλοι σου. Ρώτα τους.Εγώ που δεν είμαι, σου λέω πως ο τρόπος που γράφεις είναι εριστικός, μου ξυπνάει άμυνες, και αντιδρώ ανάλογα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα απαράδεκτης επιχειρηματολογίας, είναι και αυτό που έγραψες στον Τούφα και σου quote-αρα, χωρίς να έχω πρόθεση να κάνω τον δικηγόρο του.Αλήθεια πιστεύεις πως το σωματικό βάρος κάποιου έχει αντίκτυπο και στο βάρος των απόψεών του;Όπως κάποιος με το δικό μου οργανισμό έχει την τύχη να τρώει ότι κινείται και αναπνέει χωρίς να παίρνει κιλά και συμφωνείς:Έτσι σε κάποιον άλλο οργανισμό σαν του Τούφα μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και να μην έχει την παραμικρή ευθύνη ο ίδιος.Αντιλαμβάνεσαι πόσο ατυχές είναι να του το χρεώνεις; Το προβλημα μαζι σου liopyr ειναι οτι δεν εισαι αντικειμενικος.Εχω δει περιπτωσεις σαν εσενα που μεσα απο εξυπνες ειρωνιες κριτικαρουν τον αλλον οπως το δευτερο ps σου,εκτος και να θελεις να μου δειξεις οτι κανω παρομοιο και εγω. ps2: Αν βρεις τρόπο και χωρέσεις στην απάντηση των παραπάνω βίντεο από youtube, υπόσχομαι να μη σουβλίσω αρνί φέτος. Σχετικα με τον Τουφα,αν διαβασεις προσεκτικα απο την αρχη του νηματος,προσπαθησα να μιλησουμε φιλικα,αλλα αυτος συνεχως αναφερει πραγματα που δεν ισχυουν χωρις ποτε να ακουσει καν το πρωτο μου post με την διαλεξη που ειναι ο πυρηνας της διατροφικης μου αποψης.Ποσο φασιστικο και γελοιο ειναι αυτο? Απο σεβασμο και μονο στον συνομιλιτη του,εφοσον βεβαια τον ενδιαφερει η συζητηση σοβαρα.θα επρεπε να το κανει.Και οχι μονο δεν το κανει αλλα μου πεταει και ενα ειρωνικο χαζογκομενακι που πληκτρολογει χωρις να διαβασει υπονοοντας οτι αυτο κανω εγω ενω ειναι οτι πρεπει να περιγραψει αυτον?Και αφου διαβαζω δικο του λινκ απο εναν διατροφολογο,ενω ακομη αυτος δεν εχει ακουσει το βιντεο της πρωτης σελιδας,την πρωτη φορα που εγραψα την αποψη μου,και του ποσταρω αποδειξη απο το δικο του λινκ οτι εχει αδικο και οτι και εκεινος ο επιστημονας συνιστα υδατανθρακες ,αυτος συνεχιζει να αναμασα τα ιδια και τα ιδια και βρισκεις λαθος σε μενα,και με κατηγορεις για εγωιστικη συμπεριφορα? Οσο για αυτο που λες για το βαρος του,πιστευω οτι ο καθενας μας πρεπει να ειναι ενα ζωντανο παραδειγμα αυτου που πρεσβευει.Δεν μπορεις να λες οτι ξερεις την σωστη διατροφη και να εισαι 30 κιλα υπερβαρος.Δεν θα το χτυπουσα σε καποιον ευγενικο ανθρωπο χωρις λογο αλλα οταν καποιος υπεραμυνεται τοσο πολυ μιας ανθυγιεινης διατροφης,θεωρω οτι μπορω να του το παρατηρησω.Αν εχει καποια αλλη αρρωστια που συνεβαλε στο να ηταν 200+ κιλα και υπαρχουν αλλοι λογοι,δεν μπορω να το ξερω αλλα σιγουρα αν εσυ τουλαχιστον ελαβες τον κοπο να διαβασεις εστω και στα γρηγορα το λινκ που εβαλε ο Haldol δεν ειναι καλη η διατροφη του για την υγεια του.Αλλο να πεις οπως ο Rabe οτι ξερω οτι ειναι δεν ειναι καλο για την υγεια μου αλλα γουσταρω να τρωω κρεας,οποτε εκει δεν εχω τιποτα να πω και αλλο να λες οτι ειναι το σωστο. Δηλαδη στην διαλεκτικη συμπεριφορα του Τουφα δεν βρισκεις μεμπτο ετσι? Σε οσους μου φερθηκαν ευγενικα φερθηκα και εγω εξισου ευγενικα,ψαξε στο νημα απο την αρχη και θα το διαπιστωσεις,αλλα σε οσους ηταν αγενεις η ειρωνικοι η επιφανειακοι,υποτιμωντας την νοημοσυνη μου, ναι εκει ειμουν και εγω αγενης και γουσταρω να την λεω πολυ σε τετοια ατομα ηδονιζομαι και με διασκεδαζουν. Τωρα για το τι εκπαιδευτικος ειμαι,ελα μια βολτα στο φροντιστηριο που διδασκω και ρωτα τους μαθητες μου να σου πουνε χωρις να ειμαι εγω μεσα και θα παρεις την απαντηση.Χωρις πλακα ελα οποτε γουσταρεις στο Ν.Ηρακλειο ειμαι.Εχω μαθητες απο 11 ετων μεχρι 25 και σε ολους διδιασκω να ειναι ψωνια,να εχουν αυτοπεποιθηση,να ειναι αιρετικοι και να τα χωνουν οποτε μπορουν. Τελος το μονο που δεν καταλαβα ειναι αυτο που ειπες για την αναφορα στο εγω μου?Αν δεν σε κουραζω για εξηγησε το αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις