Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Luci μου κανει ενυπωση που αν και ποσταρα την διαλεξη του Campbell που ειναι σεβαστος επιστημονας στον χωρο του παγκοσμιως,κανεις απο εσας τους κρεατοφαγους,δεν εκανε τον κοπο να ακουσει την διαλεξη.

Για μενα,αφου τον ακουσα προσεκτικα να παραθετει τα επιστημονικα του ευρηματα και να τα εξηγει,μου φτανει,δεν χρειαζομαι να ακουσω ουτε μια αλλη αποψη.Αλλα μερικοι εμμενουν σε μια διατροφικη συνηθεια,χωρις πρωτα να ακουσουν εναν ανθρωπο σημαντικο που τους λεει μια αλλη διατροφικη αποψη.

Αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι συνηθως οτι οι πιο φανατισμενοι υπερμαχοι της κρεατοφαγιας ειναι συνηθως οι πιο πολλοι παχυσαρκοι,πραγμα γελοιο.Εγω στη θεση τους θα ελεγα,''για να δοκιμασω κατι το διαφορετικο να δουμε τι θα γινει αφου απο μικρος μεχρι τωρα ειμαι σε αυτην την κακη κατασταση.''Αλλα οπως λενε το κρεας περα απο καρκινογονος ειναι και εθιστικη τροφη.

Για να μην κουραζω,προσωπικα πριν αποφασισω κατι διαβαζω την βιβλιογραφια και λαμβανω υποψη μου τις προσωπικες μου εμπειριες.Μεχρι στιγμης ειμαι πεπεισμενος οτι η φυτοφαγια ειναι υγιεστερος τροπος διατροφης,ειναι καλυτερος για το περιβαλλον και δεν χρειαζεται να σκοτωνεις αλλα ζωα ,που για μενα προσωπικα που τα αγαπαω μετρα παρα πολυ.Εξαλλου το διατυπωνει πολυ καλυτερα απο μενα ο Paul Mcartney στο video που ποσταρα πριν λιγες σελιδες,που δειχνει την απανθρωπη συμπεριφορα στα ζωα απο τους ανθρωπους στα σφαγεια κατι που κανει και η συγκλονιστικη ταινια Earthlings. ( http://www.imdb.com/title/tt0358456/)

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε διαφωνώ στα περί σεβασμού, αλλά η θεοποίηση μιας αγελάδας (γενικά η "θεοποίηση" αλλά ειδικά μιας κωλοφάκην αγελάδας) δε νομίζω πως αποτελεί κυρίως τεκμήριο σεβασμού απέναντι στη φύση. Ή γενικά, το να μην σφάζεις ένα ζώο που μεγάλωνες γι' αυτό το σκοπό και που δε θα είχε καν γεννηθεί αν δεν είχες φτιάξει στάνες, το τάιζες και το φυλούσες, δεν είναι σεβασμός στη φύση, είναι αλαζονεία. Πρώτον γιατί παραβλέπεις την παρέμβαση που έκανες για να εξασφαλίσεις την επιβίωση του ζώου και δεύτερον γιατί με το να αρνείσαι να το δεις ως βορά και θήραμα, αυτόματα εξαιρείς τον εαυτό σου από τα πλαίσια του κυνηγού -μια θέση που όρισε η φύση για την πάρτη σου.

Γενικά, δε δίνω μία τι τρώει κανείς και τι όχι, εγώ τρώω κυριολεκτικά κάθε μέρα κρέας, άλλος τρώει μπρόκολο, η άλλη τρώει σοκολάτες και έχω μια πρώην που της αρέσουν τα ζεστά αμαγείρευτα, αλλά όταν η ηθική υπεράσπιση των επιλογών κάποιου γίνεται passive-aggressive, ε, σιχτίρ. Άλλο το "λυπάμαι το κακόμοιρο το προβατάκι" και άλλο "είναι ύβρις προς την φύση".

Νομιζω συμφωνουμε ειδικά σε αυτό που έκανα μπολντ. Διαφωνω βεβαια στο σημείο του ανθρώπου κυνηγου γιατί πλέον ο ανθρωπος μονο κυνηγός δεν ειναι ούτε έχει ιδιαιτερα ενστικτα κυνηγου από τη στιγμή που έχει εξασφαλισμένη τροφή.

Δημοσ.

Luci μου κανει ενυπωση που αν και ποσταρα την διαλεξη του Campbell που ειναι σεβαστος επιστημονας στον χωρο του παγκοσμιως,κανεις απο εσας τους κρεατοφαγους,δεν εκανε τον κοπο να ακουσει την διαλεξη.

Για μενα,αφου τον ακουσα προσεκτικα να παραθετει τα επιστημονικα του ευρηματα και να τα εξηγει,μου φτανει,δεν χρειαζομαι να ακουσω ουτε μια αλλη αποψη.Αλλα μερικοι εμμενουν σε μια διατροφικη συνηθεια,χωρις πρωτα να ακουσουν εναν ανθρωπο σημαντικο που τους λεει μια αλλη διατροφικη αποψη.

Όπως είπα και πριν, δεν είμαι αντίθετος στη χορτοφαγία. Οι vegan οκ, έχουν ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου τους που απλώς δεν δουλεύει, αλλά κι εγώ είμαι χαζός σε 200 πράγματα, όλοι μια παρέα είμαστε, ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας και άλλα τέτοια χίππικα.

Επειδή δεν είμαι αντίθετος, δεν παρέθεσα επιχείρημα κατά της χορτοφαγίας ή υπέρ της κρεατοφαγίας και άρα δεν με ενδιαφέρει η διάλεξη. Λατρεύω τη γεύση του κρέατος, σιχαίνομαι τα φρούτα και λαχανικά θα φάω μόνο επειδή θα έχει φέτα η χωριάτικη ή θέλει κρεμμύδι ο κιμάς. Δεν έχω λόγο να δω ποια τα οφέλη της χορτοφαγίας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το κρέας. ΑΝ είχα πρόβλημα υγείας ή ένοιωθα πως κινδυνεύω, ΙΣΩΣ να το έψαχνα (αν και χλωμό, ποτέ δεν θέλησα να κόψω το κάπνισμα).

Αλλά όσο μου αρέσει το κρέας και όσο μετά από μια δεκαετία καθημερινής σαρκοφαγίας, η εικόνα είναι αυτή:

biochem2.jpg

...ε όχι, γδέρνω και με τα νύχια μου το κατσίκι αν χρειαστεί.

Δημοσ.

Σου εχω βαλει εδω και σελιδες ατομα που τρωνε πιο πολυ ζωικο λιπος και ειναι φετες. Σου εβαλα επισης το πως δημιουργει το λιπος ο οργανισμος

Ο ιδιος ακομα ειπες οτι ταιζουν τα ζωα υδατανθρακες, και σου ειπα οτι ειναι για να παχυνουν.

Δεν ειναι η ζωικη διατροφη, ειναι οι υδατανθρακες (οι απλοι οπως καλαμποκι, ρυζι, πατατε, σιταρι κλπ) που κανουν το λιπος.

Αγαπας τα ζωα που βλεπεις, ποντικια αρουραιους σκιουρους κλπ δεν τα αγαπας γιατι αν νομιζεις πως δεν σκοτωνονται στα χωραφια μαλλον εισαι γελασμενος.

Δεν εχω κατι με την επιλογη σου, αλλα οχι να βλεπεις οτι σε συμφερει.

Δημοσ.

Νομιζω συμφωνουμε ειδικά σε αυτό που έκανα μπολντ. Διαφωνω βεβαια στο σημείο του ανθρώπου κυνηγου γιατί πλέον ο ανθρωπος μονο κυνηγός δεν ειναι ούτε έχει ιδιαιτερα ενστικτα κυνηγου από τη στιγμή που έχει εξασφαλισμένη τροφή.

Κυνηγός με την έννοια της θέσης στο διατροφικό πλέγμα. Ψηλά στην τροφική αλυσίδα τεσπά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Από που να το πιάσεις, άστα να πάνε, φάτε σκατά ρε.;ρ

ΦΑΕ ΤΟΝΟ!

Δημοσ.

Όπως είπα και πριν, δεν είμαι αντίθετος στη χορτοφαγία. Οι vegan οκ, έχουν ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου τους που απλώς δεν δουλεύει, αλλά κι εγώ είμαι χαζός σε 200 πράγματα, όλοι μια παρέα είμαστε, ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας και άλλα τέτοια χίππικα.

Επειδή δεν είμαι αντίθετος, δεν παρέθεσα επιχείρημα κατά της χορτοφαγίας ή υπέρ της κρεατοφαγίας και άρα δεν με ενδιαφέρει η διάλεξη. Λατρεύω τη γεύση του κρέατος, σιχαίνομαι τα φρούτα και λαχανικά θα φάω μόνο επειδή θα έχει φέτα η χωριάτικη ή θέλει κρεμμύδι ο κιμάς. Δεν έχω λόγο να δω ποια τα οφέλη της χορτοφαγίας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το κρέας. ΑΝ είχα πρόβλημα υγείας ή ένοιωθα πως κινδυνεύω, ΙΣΩΣ να το έψαχνα (αν και χλωμό, ποτέ δεν θέλησα να κόψω το κάπνισμα).

Αλλά όσο μου αρέσει το κρέας και όσο μετά από μια δεκαετία καθημερινής σαρκοφαγίας, η εικόνα είναι αυτή:

biochem2.jpg

...ε όχι, γδέρνω και με τα νύχια μου το κατσίκι αν χρειαστεί.

Χαιρομαι που εισαι μια χαρα.Και εγω πριν ξεκινησω την vegan διατροφη μια χαρα ειμουν ,αλλα ηθελα να δοκιμασω κατι καινουργιο.Επισης καποιοι ανθρωποι εχουν πολυ καλο οργανισμο,DNA, και δεν παχαινουν ευκολα,δεν τους πειραζει το τσιγαρο κ.τ.λ.

Αλλα φανταζομαι συμφωνεις πως δεν κανει καλο για τον μεσο ανθρωπο να τρωει καθε μερα κρεας,ετσι?

Toufas, χωρις παρεξηγηση εχω διαπιστωσει οτι στην συζητηση μας παραβλεπεις ευκολα τις διαλεξεις,τις παραπομπες που σου στελνω και μου αναφερεις αλλες δικες σου,που αφου τις διαβασα δεν με πειθουν.Οποτε thanks for the talk αλλα εχουμε φτασει σε αδιεξοδο.:-D

Δημοσ.

Χαιρομαι που εισαι μια χαρα.Και εγω πριν ξεκινησω την vegan διατροφη μια χαρα ειμουν ,αλλα ηθελα να δοκιμασω κατι καινουργιο.Επισης καποιοι ανθρωποι εχουν πολυ καλο οργανισμο,DNA, και δεν παχαινουν ευκολα,δεν τους πειραζει το τσιγαρο κ.τ.λ.

Αλλα φανταζομαι συμφωνεις πως δεν κανει καλο για τον μεσο ανθρωπο να τρωει καθε μερα κρεας,ετσι?

Κάτσε, αφού ήσανε καλά πριν, τώρα τι άλλαξε; Τίποτα, εκτός από το να θεωρείς τους κρεατοφάγους χοντρούς κλπ. ..και να σπας μπάλες επειδή γουστάρεις να βοσκάς ΜΟΝΟ..

Τελικά τα χημικά που ραντίζουν την τροφή σας σας κάνουν τόσο κυνικούς, ξερόλες και υπερόπτες;

Δημοσ.

Κάτσε, αφού ήσανε καλά πριν, τώρα τι άλλαξε; Τίποτα, εκτός από το να θεωρείς τους κρεατοφάγους χοντρούς κλπ. ..και να σπας μπάλες επειδή γουστάρεις να βοσκάς ΜΟΝΟ..

Τελικά τα χημικά που ραντίζουν την τροφή σας σας κάνουν τόσο κυνικούς, ξερόλες και υπερόπτες;

Φιλε Status εσυ μιλας που το avatar σου προωθει τις κτηνοβασιες?:devil:

Επισης δεν ειδα κανεναν vegan του ινσομνια να το παιζει ξερολας ουτε προσεβαλα κανεναν.Εσυ τωρα μας λες ξερολες,αλλα επειδη ειμεις οι vegan ειμαστε καλα παιδια σε συγχωρουμε.

Δημοσ.

Μολις αρχισαν οι καλλιεργειες των σπαρτων,φρουτων,οσπριων κ.τ.λ. φτιαχτηκαν τα πρωτα χωρια,πολεις και σιγα σιγα πολιτισμος.Ο ανθρωπος δεν χρειαζοταν να κυνηγαει για να τρεφεται και βρηκε χρονο να στοχαστει.

Αυτό έγινε μόλις εμφανίστηκε η γεωργία και η κτηνοτροφία. Άλλωστε, ο άνθρωπος τρεφόταν και πριν με φυτά, με τη διαφορά ότι δε τα καλλιεργούσε αλλά τα μάζευε.

Πάντως όντως είμαστε σε αδιέξοδο, ειδικά εφόσον το ένα μέρος αγνοεί δεδομένα που δε το συμφέρουν. Ο άνθρωπος είναι παμφάγος. Γι αυτό έχει κυνόδοντες μαζί με τα μπροστινά προβατόδοντα. Γι αυτό βρίσκει νόστιμο τόσο το κρέας, όσο και το πορτοκάλι. Το να περιορίσεις τη διατροφή του σε ένα μέρος μόνο από αυτά που έχει φτιαχτεί να καταναλώνει, δεν είναι σωστό. Πως να το κάνουμε, είναι σαν να ταΐζεις τις αρκούδες μονάχα μέλι και μπαμπού. Τα τρώνε και αυτά, αλλά θέλουν και σάρκα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επισης δεν ειδα κανεναν vegan του ινσομνια να το παιζει ξερολας ουτε προσεβαλα κανεναν.Εσυ τωρα μας λες ξερολες,αλλα επειδη ειμεις οι vegan ειμαστε καλα παιδια σε συγχωρουμε.

δλδ δεν διακρίνεις πουθενά (ούτε καν ελάχιστο) υπεροπτικό-αλαζωνικό ύφος στα posts σου εδώ και στα comments σου στο RSU? ok...

Δημοσ.

δλδ δεν διακρίνεις πουθενά (ούτε καν ελάχιστο) υπεροπτικό-αλαζωνικό ύφος στα posts σου εδώ και στα comments σου στο RSU? ok...

Κοιτα λιγο ισως,αλλα οχι σε σημειο προσβλητικο,και αυτο γιατι ειμαι πειραχτηρι απο την φυση μου. :devil:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...