Lucifer Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 benign, ρωτάω καθαρά από περιέργεια και όχι για να χτίσω αντεπιχείρημα, αλλά τι οφέλη έχει κατά την δική σου εκτίμηση ένας vegan έναντι ενός vegetarian;
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Οχι vegan ειμαι εδω και 8 μηνες μονο!Μεχρι πριν ετρωγα κρεας και γαλακτοκομικα κανονικα.Αλλαξα γνωμη και αποφασισα να δοκιμασω απο τον περασμενο Ιουλιο. Εκανα μια νορμαλ,την λεγομενη ''ισορροπημενη'' διαιτα με χαμηλους υδατανθρακες αλλα ειχα χτυπησει πλατω,δεν ειχα βελτιωση και ηθελα να δοκιμασω κατι το καινουργιο. Ναι στους 8 μηνες ποσα εχασες ομως?
Chrisxxx Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Ναι στους 8 μηνες ποσα εχασες ομως? μα γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να ειχε στόχο να χασει κιλα;
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 benign, ρωτάω καθαρά από περιέργεια και όχι για να χτίσω αντεπιχείρημα, αλλά τι οφέλη έχει κατά την δική σου εκτίμηση ένας vegan έναντι ενός vegetarian; Luci ,επειδη ειμαι σχετικα καινουργιος,μονο 8 μηνες,δεν μπορω να πω σιγουρα απο προσωπικη πειρα.Ειναι νωρις ακομη. Αλλα οπως ειπε ο Chris που δοκιμασε και αυτος,αισθανομαι πολυ καλυτερα απο αποψη ευεξιας και ενεργειας,πιο ελαφρυς,εχω περισσοτερη αντοχη και αν μου επιτρεπετε, πιο συχνες και δυνατες στυσεις. Toufas, δεν εχασα πολλα γυρω στα 7 κιλα αλλα η γυμναστικη μου ειναι ερασιτεχνικο bodybuilding με λιγη μονο αεροβικη ασκηση και ο στοχος μου ειναι να χασω λιπος οχι βαρος ακριβως. Να αυτος ο τυπος μου αρεσει μυωδης αλλα οχι βοδι,ξερεις οπως αυτοι που παιρνουν φαρμακο,καλαισθητος και ευελικτος: http://www.youtube.com/watch?v=Zk6NUAieNsY
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 μα γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να ειχε στόχο να χασει κιλα; Κανεις πλακα? Απο την αρχη λεει "γινεται vegans και θα χασετε κιλα!" Ξαναβαζω το ατομο που τρωει ζωικο λιπος και κανει αγωνες σε σκαλες : http://woolypigs.blogspot.co.uk/2011/04/paleo-athlete-k.html Και ξαναβαζω αυτο: I wanted to get this info to the majority of RB members to help out anyone who has issues with weight loss and management. To summarize: Carb based food products make you fat via its influence of insulin, which in turn influences fat storage. Read on for more info below. This is Gary Taubes. He is the author of the book: "Good Calories, Bad Calories" (released as "The Diet Delusion" in the UK) and the more recent: "Why we get fat and what to do about it" book. Biography: "Gary Taubes (born April 30, 1956) is an American science writer. He is the author of Nobel Dreams (1987), Bad Science: The Short Life and Weird Times of Cold Fusion (1993), and Good Calories, Bad Calories (2007), which is titled The Diet Delusion in the UK. He has won the Science in Society Award of the National Association of Science Writers three times and was awarded an MIT Knight Science Journalism Fellowship for 1996-97. Born in Rochester, New York, Taubes studied applied physics at Harvard and aerospace engineering at Stanford (MS, 1978). After receiving a master’s degree in journalism at Columbia University in 1981, Taubes joined Discover magazine as a staff reporter in 1982. Since then he has written numerous articles for Discover, Science and other magazines. Originally focusing on physics issues, his interests have more recently turned to medicine and nutrition. Taubes’ books have all dealt with scientific controversies. Nobel Dreams takes a critical look at the politics and experimental techniques behind the Nobel Prize-winning work of physicist Carlo Rubbia. Bad Science is a chronicle of the short-lived media frenzy surrounding the Pons-Fleischmann cold fusion experiments of 1989." In both books, Gary addresses myths concerning modern man's diet and nutrition when it comes to weight management, loss and gain with references to scientific journals, studies and results found in the last 100 years. The meat of what Gary has discovered is this: -The "calorie in, calorie out" maxim for weight management is not accurate or useful and is actually rather false. -Genetic pre-disposition determines how fat is managed in our bodies. Or in other words, it explains why some people remain thin no matter what they eat while others instantly put on weight with moderate amounts of carb based products. -There has been no clear evidence to show that a low fat diet actually results in weight loss and stability. -High consumption of carbohydrates [especially refined carbs like pasta, bread and wheat based products] is the cause of fat adiposity [or fat gain, hence weight gain]. This is explained via the simple causal relationship of: Carbohydrates influences insulin production, which in turn influences fat adiposity. -While strenuous exercise is good to improve the body's stamina and condition, it is of no use for weight loss, of which it might actually make the issue of losing weight worse. -Why you must gradually increase your exercise regime to maintain your weight the older you get -Why we are still having an epidemic of obesity in an era where more and more people exercise. -Examples of western based high carb [especially artificially refined carb based products] that have gradually worsened the health of ethnicities exposed to it, e.g. the inuits, the american native indians, the nauru tribes, etc. For the more scientifically skeptic folk on the board, I highly recommend reading the "Good calorie, bad calorie" book as it is packed with stats, scientific journal references and goes into detail regarding the science of fat adiposity. I opted for the "Why we get fat and what to do about it" book as it is easier to read and cuts back on the science jargon. You won't miss much between both books though. Links to books at amazon.com: Good Calories, Bad Calories http://www.amazon.com/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1322991017&sr=8-1 Why we get fat and what to do about it http://www.amazon.com/Why-We-Get-Fat-About/dp/0307272702/ref=bxgy_cc_b_img_a links for same books at amazon.co.uk: Good Calories, Bad Calories http://www.amazon.co.uk/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1322991117&sr=8-1 Why we get fat and what to do about it http://www.amazon.co.uk/Why-We-Get-Fat-about/dp/0307272702/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1322991117&sr=8-3 Personally, I took the advice of the book to heart and now operate a hybrid model of very low carb intake but moderate amounts of animal based fats, protein from lean meat, the use of Olive and coconut oil for my cooking and high amounts of vegetables. I lost 4 kgs in 5 weeks without jogging every two days. Before I read this book, I used to run every two days to lose weight, but I had to keep doing it to maintain my weight, not so much now with this knowledge I am armed with. I now weigh 79kgs down from 83kgs 7 weeks ago. At the start of this year, I weighed 85kgs. At the start of 2010, I weighed 92kgs. I am 183cm tall by the way. Here is a lecture he did on the subject back in 2008: http://video.google.com/videoplay?docid=4362041487661765149 Here are some you tube videos: http://www.youtube.com/watch?v=XR3FVvEJ-Nk&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=myyOD1W1DPg http://www.youtube.com/watch?v=4HxLeGvFVsM
Lucifer Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Luci ,επειδη ειμαι σχετικα καινουργιος,μονο 8 μηνες,δεν μπορω να πω σιγουρα απο προσωπικη πειρα.Ειναι νωρις ακομη. Αλλα οπως ειπε ο Chris που δοκιμασε και αυτος,αισθανομαι πολυ καλυτερα απο αποψη ευεξιας και ενεργειας,πιο ελαφρυς,εχω περισσοτερη αντοχη και αν μου επιτρεπετε, πιο συχνες και δυνατες στυσεις. Για την επίδραση φυτικών ουσιών στη στύση, γνωρίζω μερικά πράγματα, ουηνκ ουηνκ. Αλλά όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν επειδή έκοψες και τα ζωικά παράγωγα; Δλδ γαλακτοκομικά και μέλι; (Αν είναι ηλίθια η ερώτηση, επιείκια.)
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Το αν θα χασει κανεις κιλα εξαρταται απο το αν ειναι στοχος του.Τι βαρος εχει,τι γυμναστικη κανει κ.τ.λ. Απλα επειδη η vegan διατροφη εχει λιγοτερο λιπος ,χανεις λιπος απο αποψη βαρους.
Chrisxxx Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Κανεις πλακα? Απο την αρχη λεει "γινεται vegans και θα χασετε κιλα!" Δεν το ειδα αυτο. Ενιγοει δεν ειναι απαραιτητο να χάσεις κιλά σταματώντας να τρως κρεας γιατί οπως εγραψες και εσυ σε αλλο ποστ υπάρχουν υδατανθρακες που καταναλώνοντας συνεχεια τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μπορεις να γινεις τόφαλος χωρις να ακουμπησεις κρεας. Φυσικά επιλέγοντας χορτοφαγική διαιτα θα πρέπει να μελετήσεις πολύ παραπάνω από κάποιον που τρώει τα παντα γιατί αλλάζεις ριζικά τον τρόπο διατροφής σου και πρεπει να εισαι προσεκτικός ώστε να μην γυρίσει εις βάρος σου η επιλογή σου, παντως θα συμφωνούσα ότι καποιος χορτοφάγος που προσέχει ειναι πολύ ευκολο να χάσει λίπος και βάρος σε σχέση με καποιον που τρώει κρεας, όχι ότι δεν μπορει να το κανει και ο 2ος με ανάλογη επιτυχία.
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Για την επίδραση φυτικών ουσιών στη στύση, γνωρίζω μερικά πράγματα, ουηνκ ουηνκ. Αλλά όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν επειδή έκοψες και τα ζωικά παράγωγα; Δλδ γαλακτοκομικά και μέλι; (Αν είναι ηλίθια η ερώτηση, επιείκια.) Ετσι πιστευω, γιατι καθε φορα που ετρωγα κρεας αισθανομουν πιο βαρυς,οταν επινα γαλα,αν και δεν εχω δυνανεξια στην λακτοζη,δεν μπορουσα να καψω λιπος ευκολα ειδικα στην κοιλιακη χωρα οπου ειχα και κατακρατηση υγρων ,κατι που τωρα εχει βελτιωθει αισθητα. Το μελι πιο πολυ κακο κανει παρα καλο, η διατροφικη του αξια ειναι μικρη ενω εχει υπερβολικα ποσοστα ζαχαρης.Εμενα προσωπικα δεν μου προσθεσε τιποτα το μελι,ουτε τωρα που δεν το τρωω εχω χασει τιποτα. Η ερωτηση ειναι μια χαρα ,λογικοτατη.
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Το αν θα χασει κανεις κιλα εξαρταται απο το αν ειναι στοχος του.Τι βαρος εχει,τι γυμναστικη κανει κ.τ.λ. Απλα επειδη η vegan διατροφη εχει λιγοτερο λιπος ,χανεις λιπος απο αποψη βαρους. Λαθος. Ο οργανισμος οταν χανει βαρος, χανει ιστο. Μυικο και λιπωδες. Πρωτα θα καει ο μυικος και μετα ο λιπωδες αν δεν κανω λαθος. Για αυτο θες πρωτεινη για να αναπληρωσεις τον μυικο ιστο. Η γυμναστικη δεν βοηθαει στο να χασεις βαρος, σε βοηθαει στην αναπτυξη των μυων. Για το βαρος τα κανει και χειροτερα γιατι οι πιο πολλοι νομιζουν οτι αμα κανουν 10 λεπτα παραπανω διαδρομο θα μπορουν να φανε 1 παστα μετα. Εχω ξαναπει, η φυσικη κατασταση δεν ειναι κατι μετρησιμο. Αλλη γυμναστικη θα κανεις αν θες να bench press 100 κιλα, και αλλη για να τρεξεις πιο γρηγορα το χιλιομετρο. Αυτα ειναι μετρησιμα.
Lucifer Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Λαθος. Ο οργανισμος οταν χανει βαρος, χανει ιστο. Μυικο και λιπωδες. Πρωτα θα καει ο μυικος και μετα ο λιπωδες αν δεν κανω λαθος. Για αυτο θες πρωτεινη για να αναπληρωσεις τον μυικο ιστο. Η γυμναστικη δεν βοηθαει στο να χασεις βαρος, σε βοηθαει στην αναπτυξη των μυων. Philosoraptor: Αν καίγεται πρώτα ο μυικός ιστός και μετά ο λιπώδης Και οι πρωτεΐνες και η άσκηση βοηθάνε την ανάπτυξη των μυών Δε θα καις πάντα τον επιπλέον μυικό ιστό που φτιάχνεις;;;;
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Toufas για αυτον τον κοιλαρα μιλας τον Gary Taubes που τον αναφερει εδω ο μπανανακιας ο φιλος μου? http://www.youtube.com/watch?v=qU4Y-Gw7CWo&feature=g-user-u&context=G2ad2a52UCGXQYbcTJ33bzi2FSvXqCBmeGF0MO054t36EN7CpWSxg
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Στο χασιμο βαρους ειπα, οχι στην γυμναστικη! Και για αυτο βλεπεις protein shakes και οχι carb shakes για συμπληρωματα διατροφης στην γυμναστικη. Εγω μετα τις εγχειρησεις που εκανα και δεν μπορουσα να φαω με γαλατα πρωτεινης την εβγαζα. 3 την μερα. Εκανα 1 χρονο να φαω φαγητο, και ακομα και τωρα 8 χρονια μετα δεν μπορω να φαω κανονικα οπως εχεις δει 2 φορες. Το 1/3 των κιλων το ειχα χασει τοτε, μετα ξαναπηρα και μετα ξανα εχασα με αποτελεσμα τωρα να ειμαι στα κιλα του γυμνασιου. Ασχετα αν εγω στο κεφαλι μου δεν νιωθω καμια αλλαγη... Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Toufas για αυτον τον κοιλαρα μιλας τον Gary Taubes που τον αναφερει εδω ο μπανανακιας ο φιλος μου? http://www.youtube.com/watch?v=qU4Y-Gw7CWo&feature=g-user-u&context=G2ad2a52UCGXQYbcTJ33bzi2FSvXqCBmeGF0MO054t36EN7CpWSxg Καλα, οι παρωπιδες πανε σετ με το veganism τελικα. Ενα google search θα σου πει οτι θες να μαθεις. Αν ηταν ετσι οπως τα λες, στην αμερικη που το high fructose corn syrup ειναι ΠΑΝΤΟΥ θα ηταν το πιο αδυνατο κρατος. Δες το king corn και θα καταλαβεις. Φυσικα στα @@ σου οτι εχουμε γραψει, μιας και κανεις αυτο:
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αν καποιος κανει μια στερητικη διαιτα να τι συμβαινει. Αρχικα το σωμα καιει το γλυκογονο στους μυες και για 48 ωρες μετα καιει μυικο ιστο.Μετα ο οργανισμος,αν του στερησεις υδατανθρακες που ειναι η δευτερη πιο σημαντικη πηγη ενεργειας,μπαινει σε μια διαδικασια που λεγεται muscle sparing και αρχιζει και καιει λιπος.Εκει βασιζεται η λεγομενη Ketogenic diet που ομως δεν μπορει καποιος να κανει για πολυ χρονο γιατι χωρις υδατανθρακες δεν θα εχει ενεργεια ,θα ειναι σαν ζομπι,δεν θα μπορει να κινηθει μετα απο καποιες μερες. Η σωστη διατροφη ειναι αρκετους υδατανθρακες ,πρωτεινη και ελαχιστο λιπος στις σωστες ποσοτητες ωστε μακροπροθεσμα να χασεις λιπος αλλα οι μυς σου να ειναι γεματοι και να εχεις ενεργεια.Χωρις υδατανθρακες δεν υπαρχει μυικη αναπτυξη και αυτο το λεει το bodybuilding.com που τρωνε οσο κρεας θελουν.
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αν καποιος κανει μια στερητικη διαιτα να τι συμβαινει. Αρχικα το σωμα καιει το γλυκογονο στους μυες και για 48 ωρες μετα καιει μυικο ιστο.Μετα ο οργανισμος,αν του στερησεις υδατανθρακες που ειναι η δευτερη πιο σημαντικη πηγη ενεργειας,μπαινει σε μια διαδικασια που λεγεται muscle sparing και αρχιζει και καιει λιπος.Εκει βασιζεται η λεγομενη Ketogenic diet που ομως δεν μπορει καποιος να κανει για πολυ χρονο γιατι χωρις υδατανθρακες δεν θα εχει ενεργεια ,θα ειναι σαν ζομπι,δεν θα μπορει να κινηθει μετα απο καποιες μερες. Η σωστη διατροφη ειναι αρκετους υδατανθρακες ,πωτεινη και ελαχιστο λιπος στις σωστες ποσοτητες ωστε μακροπροθεσμα να χασεις λιπος αλλα οι μυς σου να ειναι γεματοι και αν εχεις ενεργεια.Χωρις υδατανθρακες δεν υπαρχει μυικη αναπτυξη και αυτο το λεει το bodybuilding.com που τρωνε οσο κρεας θελουν. Απο ποτε υδατανθρακας = κρεας ????????? Η ζαχαρη/φρουκτοζη δηλαδη δεν παιζει ρολο. http://science.howstuffworks.com/environmental/life/human-biology/fat-cell2.htm right...
Προτεινόμενες αναρτήσεις