benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Στο χασιμο βαρους ειπα, οχι στην γυμναστικη! Και για αυτο βλεπεις protein shakes και οχι carb shakes για συμπληρωματα διατροφης στην γυμναστικη. Εγω μετα τις εγχειρησεις που εκανα και δεν μπορουσα να φαω με γαλατα πρωτεινης την εβγαζα. 3 την μερα. Εκανα 1 χρονο να φαω φαγητο, και ακομα και τωρα 8 χρονια μετα δεν μπορω να φαω κανονικα οπως εχεις δει 2 φορες. Το 1/3 των κιλων το ειχα χασει τοτε, μετα ξαναπηρα και μετα ξανα εχασα με αποτελεσμα τωρα να ειμαι στα κιλα του γυμνασιου. Ασχετα αν εγω στο κεφαλι μου δεν νιωθω καμια αλλαγη... Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Καλα, οι παρωπιδες πανε σετ με το veganism τελικα. Ενα google search θα σου πει οτι θες να μαθεις. Αν ηταν ετσι οπως τα λες, στην αμερικη που το high fructose corn syrup ειναι ΠΑΝΤΟΥ θα ηταν το πιο αδυνατο κρατος. Δες το king corn και θα καταλαβεις. Φυσικα στα @@ σου οτι εχουμε γραψει, μιας και κανεις αυτο: Toufas αυτο που δειχνει το funny pic το κανεις εσυ γιατι σου εχω γραψει πολλες φορες οτι αυτα που παραθετεις τα θεωρω ανοησιες και εντελως λαθος.Και οι παραπομπες που δινω εγω ,ο Fidelio και αλλοι vegans του ινσομνια ειναι links απο vegan επιστημονες ,αθλητες,απλους ανθρωπους που γυμναζονται και ειναι η επιστημονικη και εμπειρικη συναμα αποδειξη του ποσο χρεωκοπημενη ειναι η paleo diet κατα την γνωμη μου. Οποτε δεν δεχομαι σε καμμια περιπτωση ολα αυτα που γραφεις για τους υδατανθρακες ,γιατι οι επιστημονες που εγω εχω επιλεξει να πιστευω ,θεωρω,αποψη μου παντα,οτι εχουν κανει την paleo diet σκονη.Επομενως για μενα απλα δεν ισχυουν.Για μενα το λιπος που τρως ειναι το λιπος που φορας.Το λιπος σε κανει χοντρο,οχι οι υδατανθρακες,οι υδατανθρακες ειναι χρησιμο διατροφικο στοιχειο που σου δινει ενεργεια.Δεν υπαρχει αθλητης που να μην ξεσκιζεται σε υδατανθρακες.Φρουτα ομως,οχι κρουασαν με λιπος. Απο ποτε υδατανθρακας = κρεας ????????? Η ζαχαρη/φρουκτοζη δηλαδη δεν παιζει ρολο. http://science.howst...y/fat-cell2.htm right... Φιλε μου χωρις υδατανθρακες δεν μπορεις να χτισεις μυς ειπα,δεν ειπα οτι υδατανθρακες=κρεας. Αν ειναι να παραποιεις τι γραφω η να αδυνατεις να με καταλαβεις,γραψε τις αποψεις σου και ο καθενας κρινει τι διαβαζει. Επισης ο Taubes με τις κοιλιες θα μου πει για διατροφη?Συγνωμη αλλα ο καθενας πρεπει να ειναι το παραδειγμα αυτου που πρεσβευει και δεν δεχομαι διατροφικες διαλεξεις απο παχυσαρκους αγυμναστους οπως ο Taubes. O vegan Durian Rider στο video που σου τον κανει σκονη τρωει 50 - 70 μπανανες την ημερα!Γιατι δεν ειναι κοιλαρας σαν τον paleo guru? Επισης διαβασε το ορο dietary themogenesis για να διαπιστωσεις οτι ο ανθρωπινος οργανισμος καιει το λιπος αργοτερα απο καθε αλλο ειδος τροφης.Ποιο ειναι το απλο,λογικο συμπερασμα απο αυτο για καποιον που θελει να αδυνατισει?Να τρωει λιγοτερο λιπος. Απο αρθρο γυμναστη και επαγγελματια bodybuilder,κρεατοφαγου ,στο γνωστοτερο site για bodybuilding στον κοσμο με τιτλο: ''Ask The Ripped Dude: Consuming Carbs For Fat Loss—4 Tips'' http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-ripped-dude-4-carb-fat-loss-tips.html
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Καλα αντε παλι. Λιπος στην τροφη != λιπος στο σωμα. Αυτο θα το καταλαβεις για να συνεχισουμε την κουβεντα? Ο υδατανθρακας και η ζαχαρη γινεται λιπος στο σωμα. Οταν παρεις 300 γραμμαρια υδατανθρακα και 30 γραμμαρια λιπος με την δικια σου λογικη το προβλημα ειναι το λιπος? Εισαι σοβαρος? Σου βαζω επιστημονικη αναληση για το πως λειτουργει το σωμα και εσυ μου λες "α δεν τα πιστευω αυτα". Σου ειπα για το καλαμποκι και την φρουκτοζη και εσυ εκει τον χαβα σου δεν τα πιστευεις. Τις κοιλιες στον taubes που τις ειδες? Μου λες για τον αλλον με τις μπανανες που εχει λιωσει στο γυμναστηριο και μου λες να η ζαχαρη κανει καλο. Σου βαζω το french paradox και εσυ εκει τα δικα σου. Τρολλαρεις ή οντως τα πιστευεις ολα οσα λες? Stop drinking the κool-aid που λενε οι αμερικανοι.
LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 O ανθρωπος των σπηλαιων ηταν ενα νομαδικο ζωο σε κτηνωδη κατασταση και ακριβως επειδη ετρωγε πτωματα πεθαινε απο εκφυλιστικες ασθενειες το πολυ μεχρι τα 25 χρονια του,και χωρις δοντια. Μολις αρχισαν οι καλλιεργειες των σπαρτων,φρουτων,οσπριων κ.τ.λ. φτιαχτηκαν τα πρωτα χωρια,πολεις και σιγα σιγα πολιτισμος.Ο ανθρωπος δεν χρειαζοταν να κυνηγαει για να τρεφεται και βρηκε χρονο να στοχαστει. ^Αυτά σίγουρα τα έβγαλες από το μυαλό σου. Life Expectancy at Birth(years) Upper Paleolithic: 33 ->Κυνηγοί/Τροφοσυλλέκτες Neolithic: 20 ->Πρώτοι αγρότες Bronze Age/ Iron Age: 26 Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στην πραγματικότητα. Με την γεωργική επανάσταση ο μέσος όρος ζωής και ο αριθμός των υγιών άτομων μειώθηκαν κατακόρυφα.Μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι αλλά ζούσαν χειρότερα. Χρειάστηκε να έρθει ο Μεσαίωνας για να φτάσει η ανθρωπότητα το προσδόκιμο ζωής που είχαμε σαν νομάδες και ο 21ος αιώνας να ξεπεραστεί με διαφορά. Οι άνθρωποι τότε το γύρισαν στην χορτοφαγία όχι γιατί δεν γούσταραν να τρώνε ζώα,αλλά γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να φάνε(σε ποσότητες που έτρωγαν σαν νομάδες γιατί πάλι ήταν κρεατοφάγοι όταν τους δινόταν η ευκαιρία).Τα οικόσιτα ζώα ήταν τόσο πολύτιμα (λόγω των προϊόντων που παρήγαγαν) που σπάνια καταναλωνόταν. Το θέμα με το vegan τρόπο ζωής είναι σύγχρονο φαινόμενο(τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα).Οι άνθρωποι όλων των προηγούμενων εποχών απλά δεν είχαν την πολυτέλεια να φιλοσοφούν εάν είναι ηθικό να φας την κατσίκα ή το φασιανό(ιδίως όταν αντιμετώπιζαν την λιμοκτονία σε σχεδόν καθημερινή βάση). Από εκεί και πέρα ο καθένας στο στόμα του(και στον απαυτό του)κάνει ότι γουστάρει αλλά να μην λέμε και ανακρίβειες.
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Φιλε Toufas ειναι ξακαθαρο οτι διαφωνουμε με κατηγορησες οτι αγνοοω τις δικες σου παραπομπες που επιβεβαιωνουν την paleo διαιτα και εσυ με την σειρα σου αγνοεις τις δικες μου παραπομπες που λενε οτι ειναι λαθος,η τελευταια ακομη και απο κρεαταφαγο bodybuilder που χαρακτηριζει τους υδατανθρακες essential macronutrient. Τη θεωρια της paleo diet την γνωριζω πολυ καλα αλλα δεν την ασπαζομαι την θεωρω carb phobic και δεν εχει νοημα να συζητησουμε γιατι διαφωνουμε σε βασικα πραγματα.Και κρεατοφαγοι διαφωνουν με αυτην την αποψη οπως διαπιστωσες αν εριξες μια ματια στο μικρο αρθρο. Τις κοιλιες του Taubes αν ξαναδεις το μικρο video του Durian που σου εβαλα θα τις δεις γιατι τις εχει κυκλωσει στο video για να φαινονται. Ο Durian δεν ξεσκιζεται στην γυμναστικη οπως λες,το αναφερει εξαλλου ο ανθρωπος οτι τρωει πολυ ενω γυμναζεται σχετικα λιγο. Οι υδατανθρακες που θα παρεις δεν θα σε παχυνουν αν ειναι μεσα στα σωστα θερμιδικα πλαισια για το βαρος σου και τους στοχους σου.Το λιπος κανει κακο στην καρδια σου,στο κυκλοφορικο σου,και στην αισθητικη σου. Δεν ξερω γιατι εκανες εγχειρηση,ελπιζω να εισαι καλα στην υγεια σου,και αν εσυ αισθανεσαι ενταξει με την διατροφη σου και οι εξετασεις σου ειναι καλα,συνεχισε ετσι.Η διαφορα με μενα ειναι η εξης. Εμενα μου αρεσει να μην παραδεχομαι τιποτε,και να ψαχνω τα παντα,ανεκαθεν ειμουν ετσι μου αρεσαν οι αιρετικοι,αυτοι που προσβαλλουν τις κατεστημενες αποψεις σε ολα στην διατροφη ,στην πολιτικη,κ.τ.λ. Οταν διαφωνω η με ξενιζει κατι ,δεν εμμενω στις υπαρχουσες αποψεις μου αλλα διαβαζω διεξοδικα τις αντιπαλες αποψεις και σχηματιζω γνωμη,οποτε η ενισχυεται η διαφωνια που ειχα πριν η αλλαζω αποψη. Για μενα αρκει ενας καλοπροαιρετος ανθρωπος να ακουσει προσεκτικα την διαλεξη στην πρωτη σελιδα του νηματος του Dr.Cambell ,για μενα ηταν τοσο απλο.Πειστηκα,αλλαξα διατροφη και αισθανομαι και ειμαι περιφημα. Θεωρω οτι δεν εχει νοημα να συζητησουμε οχι γιατι δεν σε σεβομαι αλλα γιατι απλα δεν υπαρχει το παραμικρο σημειο προσεγγισης και δεν υπαρχει λογος να μονοπωλησουμε το νημα.Σε ευχαριστω για τις αποψεις σου,αλλα διαφωνω.
gamanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Τα φρούτα και τα λαχανικά στα οποία έχουμε σήμερα πρόσβαση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είχε ο κόσμος από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι και πολύ πρόσφατα. Οι εξελίξεις στις μεταφορές, στην συντήρηση και στην αποθήκευση ευπαθών προϊόντων, οι εξελίξεις στην γεωπονία και η τροποποίηση των σπόρων για ανθεκτικότητα είναι πάρα πολύ "φρέσκες" για να μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι οι αρχαίοι Έλληνες φιλοσοφούσαν επειδή το άμυλο από τις πατάτες που έτρωγαν προσέδιδε το ιδεατό Κάλος και την αρχαιοελληνική - λιπόσαρκη - ομορφιά . Άρα μπορεί ο veganism να είναι μια προσπάθεια προς την εξέλιξη της ανθρωπότητας , αλλά μέχρι να αποδειχθεί σαν ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ , θα μου θυμίζει τα τσιγάρα που στις αρχες του αιώνα πλασάρονταν ως υγιεινά...
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 ^Αυτά σίγουρα τα έβγαλες από το μυαλό σου. Life Expectancy at Birth(years) Upper Paleolithic: 33 ->Κυνηγοί/Τροφοσυλλέκτες Neolithic: 20 ->Πρώτοι αγρότες Bronze Age/ Iron Age: 26 Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στην πραγματικότητα. Με την γεωργική επανάσταση ο μέσος όρος ζωής και ο αριθμός των υγιών άτομων μειώθηκαν κατακόρυφα.Μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι αλλά ζούσαν χειρότερα. Χρειάστηκε να έρθει ο Μεσαίωνας για να φτάσει η ανθρωπότητα το προσδόκιμο ζωής που είχαμε σαν νομάδες και ο 21ος αιώνας να ξεπεραστεί με διαφορά. Οι άνθρωποι τότε το γύρισαν στην χορτοφαγία όχι γιατί δεν γούσταραν να τρώνε ζώα,αλλά γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να φάνε(σε ποσότητες που έτρωγαν σαν νομάδες γιατί πάλι ήταν κρεατοφάγοι όταν τους δινόταν η ευκαιρία).Τα οικόσιτα ζώα ήταν τόσο πολύτιμα (λόγω των προϊόντων που παρήγαγαν) που σπάνια καταναλωνόταν. Το θέμα με το vegan τρόπο ζωής είναι σύγχρονο φαινόμενο(τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα).Οι άνθρωποι όλων των προηγούμενων εποχών απλά δεν είχαν την πολυτέλεια να φιλοσοφούν εάν είναι ηθικό να φας την κατσίκα ή το φασιανό(ιδίως όταν αντιμετώπιζαν την λιμοκτονία σε σχεδόν καθημερινή βάση). Από εκεί και πέρα ο καθένας στο στόμα του(και στον απαυτό του)κάνει ότι γουστάρει αλλά να μην λέμε και ανακρίβειες. Φιλε μου η παραπομπη για τον ''απαυτο του''που λες συμβαλει στην συζητηση η το θεωρεις μερος της διαλεκτικης σου δεινοτητας? Για τα αλλα που λες ,εγω ξερω το αντιθετο.Σε παρακαλω οταν εχεις χρονο,ποσταρε τις επιστημονικες,ιστορικες αναφορες σου που αποδεικνυουν την αποψη σου για να δουμε ποιοι επιστημονες,ιστορικοι κυριως εχουν βγαλει τα συμπερασματα σου,για να δουμε ποιος ειναι ανακριβης.Μην ποσταρειςκανεναν blogger του ''απ αυτου'' ομως ετσι?Θελω να ειναι επιστημονας ,με ονομα και τιτλο.Μπορει να κανω λαθος,κανεις δεν τα ξερει ολα αλλωστε.
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Καλα πηγαινε κοιτα bodybuilder, προτιμω ανθρωπους με phd σαν επιστιμονικη πηγη. Εμενα δεν με νοιαζει αν εισαι vegan, για μενα καλο κανεις στο gp μου. Οπως ειχε πει και ο bourdain: “Vegetarians, and their Hezbollah-like splinter-faction, the vegans, are a persistent irritant to any chef worth a damn. To me, life without veal stock, pork fat, sausage, organ meat, demi-glace, or even stinky cheese is a life not worth living. Vegetarians are the enemy of everything good and decent in the human spirit, an affront to all I stand for, the pure enjoyment of food. The body, these waterheads imagine, is a temple that should not be polluted by animal protein. It's healthier, they insist, though every vegetarian waiter I've worked with is brought down by any rumor of a cold. Oh, I'll accomodate them, I'll rummage around for something to feed them, for a 'vegetarian plate', if called on to do so. Fourteen dollars for a few slices of grilled eggplant and zucchini suits my food cost fine.” “your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.” “Vegetarians, and their Hezbollah-like splinter faction, the vegans ... are the enemy of everything good and decent in the human spirit.” Φιλε μου η παραπομπη για τον ''απαυτο του''που λες συμβαλει στην συζητηση η το θεωρεις μερος της διαλεκτικης σου δεινοτητας? Για τα αλλα που λες ,εγω ξερω το αντιθετο.Σε παρακαλω οταν εχεις χρονο,ποσταρε τις επιστημονικες,ιστορικες αναφορες σου που αποδεικνυουν την αποψη σου για να δουμε ποιοι επιστημονες,ιστορικοι κυριως εχουν βγαλει τα συμπερασματα σου,για να δουμε ποιος ειναι ανακριβης.Μην ποσταρειςκανεναν blogger του ''απ αυτου'' ομως ετσι?Θελω να ειναι επιστημονας ,με ονομα και τιτλο.Μπορει να κανω λαθος,κανεις δεν τα ξερει ολα αλλωστε. Κανεις πλακα ετσι?
Praetorianos Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Για τα αλλα που λες ,εγω ξερω το αντιθετο.Σε παρακαλω οταν εχεις χρονο,ποσταρε τις επιστημονικες,ιστορικες αναφορες σου που αποδεικνυουν την αποψη σου για να δουμε ποιοι επιστημονες,ιστορικοι κυριως εχουν βγαλει τα συμπερασματα σου,για να δουμε ποιος ειναι ανακριβης.Μην ποσταρειςκανεναν blogger του ''απ αυτου'' ομως ετσι?Θελω να ειναι επιστημονας ,με ονομα και τιτλο.Μπορει να κανω λαθος,κανεις δεν τα ξερει ολα αλλωστε. Αν δεν σε πειράζει, μήπως θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο γι' αυτά που έγραψες? Ιδιαίτερα με ενδιαφέρει η συμβολή του αρακά και της φασόλας στην εξέλιξη, πνευματική και κοινωνική, του ανθρώπου. ΥΓ Την διαλεκτική δεινότητα κάποιου την εκτιμούν/αξιολογούν οι συνομιλητές του κι όχι ο ίδιος. Δεν έχω εύκαιρο τον επιστήμονα και το ακριβές paper της μελέτης, εντούτοις προχωρώ σε έγκυρο selfcitation.
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αν δεν σε πειράζει, μήπως θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο γι' αυτά που έγραψες? Ιδιαίτερα με ενδιαφέρει η συμβολή του αρακά και της φασόλας στην εξέλιξη, πνευματική και κοινωνική, του ανθρώπου. ΥΓ Την διαλεκτική δεινότητα κάποιου την εκτιμούν/αξιολογούν οι συνομιλητές του κι όχι ο ίδιος. Δεν έχω εύκαιρο τον επιστήμονα και το ακριβές paper της μελέτης, εντούτοις προχωρώ σε έγκυρο selfcitation. Ακριβως σε εμενα απεθυνθηκε ο φιλος ,εγω ειμαι ο συνομιλιτης του και κρινω οτι τα περι κωλου που ανεφερε δεν συμβαλουν σε πολιτισμενη συζητηση.Εσυ που νομιζεις οτι η φραση του συμβαλει εξηγησε μας γιατι. Για την ιστορικοτητα της συμβολης της γεωργιας στον πολιτισμο: http://history-world.org/agriculture.htm
Toufas Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Επειδη η ελληνική λεξη δεν αρκει: Agriculture (also called farming or husbandry) is the cultivation of animals, plants, fungi, and other life forms for food, fiber, and other products used to sustain life. Agriculture was the key development in the rise of sedentary human civilization, whereby farming of domesticated species created food surpluses that nurtured the development of civilization
LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Φιλε μου η παραπομπη για τον ''απαυτο του''που λες συμβαλει στην συζητηση η το θεωρεις μερος της διαλεκτικης σου δεινοτητας? Περί του απαυτού είναι έκφραση δίχως να στοχεύεται πουθενά(που λεν ο καθείς κάνει ότι θέλει με τον απαυτό του),τώρα εάν εσύ για κάποιο λόγο μυγιάζεσαι άλλο θέμα. Για τα αλλα που λες ,εγω ξερω το αντιθετο.Σε παρακαλω οταν εχεις χρονο,ποσταρε τις επιστημονικες,ιστορικες αναφορες σου που αποδεικνυουν την αποψη σου για να δουμε ποιοι επιστημονες,ιστορικοι κυριως εχουν βγαλει τα συμπερασματα σου,για να δουμε ποιος ειναι ανακριβης.Μην ποσταρειςκανεαν blogger του ''απ αυτου'' ομως ετσι ιελω να ειναι επιστημονας ,με ονομα και τιτλο.Μπορει να ακνω λαθος,κανεις δεν τα ξερει ολα αλλωστε. Οι τιμές είναι από τηνwiki. Οι λοιπές πληροφορίες είναι ιδίες γνώσεις από διάφορα άρθρα του περιοδικού Περισκόπιο της Επιστήμης και Scientific American(δεν θυμάμαι εάν ήταν η ελληνική ή αμερικάνικη έκδοση). Βρήκα όμως και πηγές για να μην νομίζεις ότι τα κατέβασε η κούτρα μου μόνο και μόνο να σου την πω: http://www.ditext.com/diamond/mistake.html http://www.primitivism.com/health-civilization.htm
Praetorianos Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Για την ιστορικοτητα της συμβολης της γεωργιας στον πολιτισμο: http://history-world.org/agriculture.htm Από την πηγή σου, που στοιχηματίζω ήταν πρώτο αποτέλεσμα στο Google και ούτε καν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις: But between about 8000 and 3500 B.C., increasing numbers of humans shifted to dependence on cultivated crops and domesticated animals for their subsistence. Because there are no written records of the transition period between 8000 and 5000 B.C. when many animals were first domesticated and plants were cultivated on a regular basis, They also left a dwindling supply of game for human hunters in areas such as the Middle East, where agriculture first arose and many animals were first domesticated. Though several animals may have been domesticated before the discovery of agriculture, the two processes combined to make up the critical transformation in human culture called the Neolithic (New Stone Age) revolution. Different animal species were tamed in different ways that reflected both their own natures and the ways in which they interacted with humans. Domesticated animals such as cattle and sheep provided New Stone Age humans with additional sources of protein-rich meat and in some cases milk. Animal hides and wool greatly expanded the materials from which clothes, containers, shelters, and crude boats could be crafted. Κατά τα άλλα ναι, η φασόλα βοήθησε στην δημιουργία του σημερινού πολιτισμού. Εγώ φταίω που ασχολήθηκα καν με τέτοιους παραλογισμούς. Κι όπως έγραψε κι ο Toufas, καθηγητής Αγγλικών και agriculture = καλιέργεια ραπανακιών, οκ.
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Κατά τα άλλα ναι, η φασόλα βοήθησε στην δημιουργία του σημερινού πολιτισμού. Εγώ φταίω που ασχολήθηκα καν με τέτοιους παραλογισμούς. Κι όπως έγραψε κι ο Toufas, καθηγητής Αγγλικών και agriculture = καλιέργεια ραπανακιών, οκ. Ενταξει μην κουραζεστε με πραγματα που σας δυσκολευουν η Αγγλικη γλωσσα εχει αυτην την ιδιαιτεροτητα δεν διαχωριζει σαφως την καλλιεργεια της γης με την κτηνοτροφια οπως η δικη μας.Βρηκες ευκαιρια για trolling? Απο Wiktionary: The art or science of cultivating the ground, including the harvesting of crops, and the rearing and management of livestock; tillage; husbandry; farming. Απο τις παραπομπες σας φαινεται λοιπον οτι η γεωργια συνεβαλε στον πολιτισμο, δεν ειπα οτι υπηρχε μονο η γεωργια ιστορικα στους πρωτους πολιτισμους,υποστηριξα οτι αυτη εκανε την διαφορα αφου ο ανθρωπος ετρωγε κρεας και οταν ηταν αγριος. Οταν ανακαλυψε ομως την γεωργια και ριζωσε σε συγκεκριμενες περιοχες επινοησε και την κτηνοτροφια για συπμληρωμα στην διατροφη του για να μην χρειαζεται να ταλαιπωρηται και να κυνηγα.
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Χαλαρωστε το κρεας σας πειραζει στο θυμικο.Ενα vegan μυνημα ειρηνης: http://www.youtube.com/watch?v=5_tEexRvYnM&feature=related
Προτεινόμενες αναρτήσεις