Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ελληνική νοοτροπία και μαλακίες που ακούω συνέχεια.

Γενιέται κανείς με νοοτροπία? όχι, του την μεταφέρουν.

Ποιος είναι αρμόδιος να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία; Η ηγεσία του κάθε κράτους δηλαδή οι πολιτικοί.

Για παράδειγμα στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει στη διαφθορά. Οκ αν ήμουν άνεργος και ξαφνικά μάθαινα ότι μπορώ να έχω μια δουλειά στο δημόσιο των 1500€ ενώ δεν την άξιζα, χαζός θα ήμουν αν δεν την άρπαζα χωρίς σκέψη.

Αυτός που θα έπρεπε να βάλει ένα στοπ στο φαινόμενο αυτό είναι ο πολιτικός, η κεφαλή του κράτους, που έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί και να ασκεί εξουσία.

Οι πολίτες είναι σαν το μαντρί, όταν τους δώσεις την ελευθερία θα την εκμεταλλευθούν ακόμα και όταν δεν την αξίζουν. Θα έπρεπε τόσαο χρόνια να είχε βρεθεί τρόπος από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν αυτή την ελευθερία γιατί ήταν οι μόνοι που μπορούσν. Αυτή είναι η θέση μου και όπως πολύ καλά φαντάζεστε ψήφισα το (2)

Απο ποτε εχουμε βασιλεια στην ελλαδα?

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καθώς μεγαλώνει το κοινωνικοοικονομικό χάσμα, αυξάνονται και οι εντάσεις ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, δίνοντας χώρο για την εμφάνιση της δημοκρατίας. Οι φτωχοί ανατρέπουν τους άπειρους ολιγαρχικούς και σύντομα παρέχουν ελευθερίες σε όλους τους πολίτες. Κάποιος δημαγωγός σύντομα ανέρχεται για να προστατέψει το δίκιο των κατώτερων τάξεων. Οι άνθρωποι "μεθούν" με τόση ανεξέλεγκτη ελευθερία και έτσι επέρχεται τυραννία, το πιο καταπιεστικό είδος διακυβέρνησης.

Πλάτωνας .

Εμείς άραγε οδεύουμε προς το σκέλος της δημοκρατίας ή της "τυραννίας" ;

Δημοσ.

Καθώς μεγαλώνει το κοινωνικοοικονομικό χάσμα, αυξάνονται και οι εντάσεις ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, δίνοντας χώρο για την εμφάνιση της δημοκρατίας. Οι φτωχοί ανατρέπουν τους άπειρους ολιγαρχικούς και σύντομα παρέχουν ελευθερίες σε όλους τους πολίτες. Κάποιος δημαγωγός σύντομα ανέρχεται για να προστατέψει το δίκιο των κατώτερων τάξεων. Οι άνθρωποι "μεθούν" με τόση ανεξέλεγκτη ελευθερία και έτσι επέρχεται τυραννία, το πιο καταπιεστικό είδος διακυβέρνησης.

Πλάτωνας .

Εμείς άραγε οδεύουμε προς το σκέλος της δημοκρατίας ή της "τυραννίας" ;

οδευουμε στην δαμοκλειο υπευθυνοτητα θελω να πιστευω

Δημοσ.

οδευουμε στην δαμοκλειο υπευθυνοτητα θελω να πιστευω

Από ποιον ακριβώς περιμένεις τέτοιου είδους υπευθυνότητα ; Προσωπικά δεν έχω καμία ελπίδα .

Δημοσ.

Από ποιον ακριβώς περιμένεις τέτοιου είδους υπευθυνότητα ; Προσωπικά δεν έχω καμία ελπίδα .

κατσε να δεις ποση σοβαροτητα και υπευθυνοτητα θα προκυψει οταν πραγματικα δεν θα εχουμε να φαμε και μας παιρνουν το βιος μας οι τραπεζες και οι ξενοι,εξου και το δαμοκλειος

υγ ολιγαρχια λιγων οικονομικα ισχυρων με επιφαση δημοκρατιας εχουμε

Δημοσ.

Οταν ο αγροτης σπερνει για να παρει την επιδοτηση η τραπεζα και ο πολιτικος φταιει? Οταν γεννανε κτηματα απο το πουθενα φταινε οι ξενοι?

Δημοσ.

Οταν ο αγροτης σπερνει για να παρει την επιδοτηση η τραπεζα και ο πολιτικος φταιει? Οταν γεννανε κτηματα απο το πουθενα φταινε οι ξενοι?

Αμαν με τον αγρότη και την επιδότηση.Η πολιτεία όφειλε να ελέγχει που δίνεται το δημόσιο χρήμα.Τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα σκορπιζόταν και κανενός υπεύθυνου δεν ίδρωνε το αυτί.Ξαφνικά όμως ανακαλύψαμε τις κυρίες στο ΙΚΑ,τους εργατοπατέρες και τα ταξίδια τους,επιχειρηματίες που χρωστούσαν εκατομμύρια στο κράτος,συντάξεις μαιμού,χωριά τυφλών,ανάπηρων,επίορκους εφοριακούς,το πάρτι με τα φάρμακα.Τι έγινε;Τώρα μπορούν;

Φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν επειδή τους έπιασε ο καημός,να στρέψουν αλλού τα φώτα ήθελαν και να δώσουν μια εικόνα ότι τα βάζουν με την διαφθορά. Χρηματιστήριο,μίζες,Βατοπέδι,εξοπλιστικά όλα καθαρά ε;

Δημοσ.

Δηλαδη εγω μπορω να κλεβω ελευθερα επειδη υπαρχει βατοπαιδι με την λογικη σου. Γιατι να με πιασουν ετσι?

και εσυ τωρα εμαθες οτι στο δημοσιο ξυνονται, οτι υπαρχουν μαιμου αναπηροι κλπ κλπ.

Δημοσ.

Δηλαδη εγω μπορω να κλεβω ελευθερα επειδη υπαρχει βατοπαιδι με την λογικη σου. Γιατι να με πιασουν ετσι?

και εσυ τωρα εμαθες οτι στο δημοσιο ξυνονται, οτι υπαρχουν μαιμου αναπηροι κλπ κλπ.

Τούφα δεν ξέρω πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα.Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για το που δίνεται το δημόσιο χρήμα,έχει δικαίωμα ελέγχου και τιμωρίας σε περίπτωση που γίνει διασπάθιση ή κλοπή.

Το ήξερα καιρό κι εγώ και εσύ και όλοι οι πολίτες.Το ήξερε και η εξουσία.Ποιος έπρεπε να δράσει;

Δημοσ.

Αμαν με τον αγρότη και την επιδότηση.Η πολιτεία όφειλε να ελέγχει που δίνεται το δημόσιο χρήμα.Τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα σκορπιζόταν και κανενός υπεύθυνου δεν ίδρωνε το αυτί.Ξαφνικά όμως ανακαλύψαμε τις κυρίες στο ΙΚΑ,τους εργατοπατέρες και τα ταξίδια τους,επιχειρηματίες που χρωστούσαν εκατομμύρια στο κράτος,συντάξεις μαιμού,χωριά τυφλών,ανάπηρων,επίορκους εφοριακούς,το πάρτι με τα φάρμακα.Τι έγινε;Τώρα μπορούν;

Φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν επειδή τους έπιασε ο καημός,να στρέψουν αλλού τα φώτα ήθελαν και να δώσουν μια εικόνα ότι τα βάζουν με την διαφθορά. Χρηματιστήριο,μίζες,Βατοπέδι,εξοπλιστικά όλα καθαρά ε;

Η πολιτεια αποτελουνταν και αποτελειται απο υπαλληλους διορισμενους και οχι αιρετους. Οταν λοιπον ο ταδε υπαλληλος δεν εκανε το σωστο ελεγχο, και φροντιζε να τα βγαλει ολα καλα (μετα του απαραιτητου αντιτιμου), κανεις πολιτικος δεν ηταν σε θεση να γνωριζει αυτες τις λεπτομερειες, ουτε μπορουσε ο καθε υπουργος γεωργιας ας πουμε, να παρει σβαρνα τα χωραφια να δει τι γινοταν.

Κι οταν εχεις τα καταλοιπα της χουντας να σε κυνηγανε, και η οποιαδηποτε καταγγελια να μεταφραζεται ως ρουφιανιλικι, τοτε μια χαρα κραταγε τοσα χρονια ολο αυτο το στεγανο σε καθε γραφειο, και για καθε λαμογια, και πολλες φορες χωρις να να γνωριζουν τα ανωτερα στελεχη.

Δημοσ.

Αμαν με τον αγρότη και την επιδότηση.Η πολιτεία όφειλε να ελέγχει που δίνεται το δημόσιο χρήμα.Τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα σκορπιζόταν και κανενός υπεύθυνου δεν ίδρωνε το αυτί.Ξαφνικά όμως ανακαλύψαμε τις κυρίες στο ΙΚΑ,τους εργατοπατέρες και τα ταξίδια τους,επιχειρηματίες που χρωστούσαν εκατομμύρια στο κράτος,συντάξεις μαιμού,χωριά τυφλών,ανάπηρων,επίορκους εφοριακούς,το πάρτι με τα φάρμακα.

Όλοι τα ήξεραν, γιαυτό έδιναν 85%+ στα δύο κόμματα για να συνεχίζουν τις αρπαχτές όλοι μαζί

Όχι ότι και τα άλλα κόμματα πήγαιναν πίσω, οι δύο απο αριστερά μάλωναν ποιος θα κάνει μεγαλύτερη απεργία για το ιερό δικαίωμα του επιδόματος προθέρμανσης λεωφορείου B)

Δημοσ.

Πουρναρα, εκει που διαφωνουμε για το τσιγαρο τα βρισκουμε στην πολιτικη παντως :P

Τούφα δεν ξέρω πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα.Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για το που δίνεται το δημόσιο χρήμα,έχει δικαίωμα ελέγχου και τιμωρίας σε περίπτωση που γίνει διασπάθιση ή κλοπή.

Το ήξερα καιρό κι εγώ και εσύ και όλοι οι πολίτες.Το ήξερε και η εξουσία.Ποιος έπρεπε να δράσει;

Στο οτι εσυ λες "με το βατοπαιδι δεν καναν τιποτα" αρα αυτο καπως δινει το ok να κλεψει ο απλος πολιτης (με οποιον τροπο)

Δημοσ.

Πουρνάρα σύμφωνοι, δεν μπορούσε να ξέρει ο υπουργός για την επιδότηση του Α αγρότη στην Θεσσαλία.Οταν άρχισε να βοά ο τόπος για τις μαιμού επιδοτήσεις δεν μπορούσε να διατάξει έλεγχο και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων;Με την πολεοδομία-χιλιάδες καταγγελίες πολιτών-ήταν δύσκολο να διαταχθεί έρευνα;

Φυσικά δεν ήταν ότι δεν ξέρανε ή δεν μπορούσαν.Λειτουργούσαν ψηφοθηρικά και αυτό ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα τους σε βάρος της χώρας.

Στο οτι εσυ λες "με το βατοπαιδι δεν καναν τιποτα" αρα αυτο καπως δινει το ok να κλεψει ο απλος πολιτης (με οποιον τροπο)

Οχι δεν εννοώ αυτό.Τις δικές τους αρπαχτές τις περάσανε άβρεχτοι.Ολοι αθώοι.

Δημοσ.

H ψηφοφορία ειναι λάθος γιατί είναι ελλιπής.

Είναι λάθος να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και να λες στον κάθε ένα ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ. Δουλειά του πολίτη ειναι να δουλεύει, να κάνει οικογένεια, να κάνει τα παιδιά του πολίτες και να γνωρίζει οτι υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος να τον υποστηρίξει. Ξέρω πολλούς Ι.Υ., Δ.Υ., ελεύθερους επαγγελματίες που πήγαιναν κόντρα στη μάζα και δεν έκλεβαν, δούλευαν το ωράριο τους (χωρίς μίζες) και έκοβαν αποδείξεις. Αυτοί δυστυχώς ειναι που επλήγησαν περισσότερο απο την κατάσταση γιατί δεν είχαν φτιάξει το απόθεμα. Είναι ανήθικο λοιπον να λεμε αβίαστα οτι φταίνε οι πολίτες. Είναι σαν να λέμε «φταίει ο ΟΤΕ»

Απο την ψηφοφορία ΛΕΙΠΕΙ η δικαστική εξουσία. Η εξουσία η οποία θα μαντρώσει και θα εξολοθρεύσει τα παρασιτικά στοιχεία. Ο κόσμος βράζει επειδή βλέπει τους μεγαλοκαρχαρίες να κυκλοφορουν στο χαλαρό. Αν υπήρχε δικαστική εξουσία, ο κόσμος δεν θα έβραζε γιατί θα έβλεπε οτι το σύστημα-οργανισμός τον προστατεύει απο τα κακώς κείμενα.

Από την ψηφοφορία επίσης λείπουν τα ΜΜΕ. Ο απλός κόσμος θα διαβάσει εφημερίδα, θα δει τηλεόραση, θα ακουσει ραδιόφωνο, θα διαβάσει κάποια βιβλία. Αν τα μέσα αυτά προβάλουν ένα ονειρικό κόσμο και οτι για τα αποκτήσεις πρέπει να κάνεις αρπαχτή, τότε αυτό ειναι κακόβουλο. Το τελευταίο έτος κατάλαβε η μάζα πόσο κακό κάνουν οι ειδήσεις του Mega, αλλα προσωπικά θυμάμαι ανθρώπους να το λένε πολλά χρόνια πριν και τότε τους λέγανε συνομοσιωλόγους, αναρχικους και ουτοπικούς.

Για αυτους τους λόγους θεωρώ οτι η ψηφοφορία ειναι λάθος. Εκτός απο τα παραπάνω θα πρόσθετα και τον Υπερκαταναλωτισμό.

Αν τώρα έπρεπε να ψηφίσω κάτι απο τα παραπάνω, θα ψήφιζα το καπιταλιστικό σύστημα γιατί για κάθε ευρώ/δολάριο/λίρα που κυκλοφορεί πρέπει κάποιος να λάβει πίσω 1,10 ευρω/δολάριο/λίρα. Είναι σχεδιαστικό σφάλμα απο τη βάση του ΕΚΤΟΣ αν εισαι αυτός που κόβει το χρήμα.

Edit-προσθήκη : Με στεναχωρεί που βλέπω οτι στην ψηφοφορία επικρατεί το «πολίτες» γιατί αυτό σημαίνει οτι εχουν πείσει τον κόσμο οτι «μαζί τα φαγαμε».

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...