Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως μιλάμε για άλλη χώρα και βλέπω τόσο βαριές εκφράσεις για τους υπαλλήλους; Μιλάμε για υπαλλήλους που αισθάνονται (και είναι θα έλεγα εγώ ακόμα) ισχυρότεροι από οποιονδήποτε προϊστάμενό τους όσο ψηλά και αν βρίσκεται αυτός.

Μας έλεγε ένα παιδί σε μια παρέα ότι επειδή ο δήμαρχος τόλμησε να του πει να πάει σε κάποιο χωριό που θέλανε γεωπόνο του έκανε μήνυση!

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν και μιας και ζούμε σε έναν κόσμο ο οποίος δεν είναι αγγελικά πλασμένος που είναι η εκτελεστική εξουσία ; Έστω ένας ρε παιδί μου ηθικός και νόμιμος να πει τι κάνετε εδώ ρε μαλάκες ; Ή μήπως υπάρχει αλλά τον παρουσιάζουμε/τον προβάλλουμε/ τον απομονώνουμε ως τον τρελό του χωριού ;

Φταίει αυτός που ψάχνει τον διορισμό απεγνωσμένα ή αυτός που του προσφέρει απλόχερα τον διορισμό και δεν τον ελέγχει ποτέ ;

Φταίω εγώ που θέλω να γίνω μάγειρας στο εστιατόριο του Ritz και ας μην έχω μπει ποτέ σε κουζίνα ή φταις εσύ που ως executive chef με προσλαμβάνεις στο εν λόγω εστιατόριο και δεν με ελέγχεις ποτέ για το τι πασάρω στο κόσμο ;

Δημοσ.

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν και μιας και ζούμε σε έναν κόσμο ο οποίος δεν είναι αγγελικά πλασμένος που είναι η εκτελεστική εξουσία ; Έστω ένας ρε παιδί μου ηθικός και νόμιμος να πει τι κάνετε εδώ ρε μαλάκες ; Ή μήπως υπάρχει αλλά τον παρουσιάζουμε/τον προβάλλουμε/ τον απομονώνουμε ως τον τρελό του χωριού ;

Φταίει αυτός που ψάχνει τον διορισμό απεγνωσμένα ή αυτός που του προσφέρει απλόχερα τον διορισμό και δεν τον ελέγχει ποτέ ;

Δεν θα βαλω τον παιδεραστη για νηπιαγωγο, ετσι δεν θα βαλω τον αχρηστο για πολιτικη εξουσια.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν θα ακολουθήσω τον ισοπεδωτικό συλλογισμό "Όλοι οι νηπιαγωγοί είναι παιδεραστές, όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά είναι άχρηστοι".

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι(όχι απαραιτήτως ως εκλεγμένοι βουλευτές) οι οποίοι έχουν κάτι να πουν/έχουν κάτι να προτείνουν αλλά τους τρώει το μαύρο σκοτάδι και όπως έγραψα πιο πάνω παρουσιάζονται/προβάλλονται ως οι τρελοί του χωριού.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν θα ακολουθήσω τον ισοπεδωτικό συλλογισμό "Όλοι οι νηπιαγωγοί είναι παιδεραστές, όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά είναι άχρηστοι".

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι(όχι απαραιτήτως ως εκλεγμένοι βουλευτές) οι οποίοι έχουν κάτι να πουν/έχουν κάτι να προτείνουν αλλά τους τρώει το μαύρο σκοτάδι και όπως έγραψα πιο πάνω παρουσιάζονται/προβάλλονται ως οι τρελοί του χωριού.

Μα αυτο λεω και εγω! Οταν καποιος δεν ειναι ικανος για μια θεση, δεν του την ξαναδινεις. Απλα γιατι η καραμελα του ερημου κοσμακη που δεν εχει ιδεα και τον ξεγελασε ο κακος πολιτικος εχει παλιωσει το λεω.

Δημοσ.

Μα αυτο λεω και εγω! Οταν καποιος δεν ειναι ικανος για μια θεση, δεν του την ξαναδινεις. Απλα γιατι η καραμελα του ερημου κοσμακη που δεν εχει ιδεα και τον ξεγελασε ο κακος πολιτικος εχει παλιωσει το λεω.

Κάτσε τώρα, αν έρθει ένας αρχισεφ και σε βάλει δεύτερο στην ιεραρχία και σου δίνει και τα διπλά λεφτά, αν σε ρωτήσει ο ιδιοκτήτης τη γνώμη σου θα τον βγάλεις άχρηστο? Θα πεις να φύγει γιατί σου έδωσε λεφτά και θέση που δεν άξιζες?

Όλοι οι αδιάφθοροι σε αυτό το νήμα? Κι εγώ σιχαίνομαι την ευθυνοφοβία, αλλά εσείς το 'χετε πάει στο άλλο άκρο. Σε λίγο θα αρχίσετε να κατηγορείτε και τους 16αρηδες.

Καλά αυτός ο Νίκος Δήμου, οκ παλίκαρος μεγάλος. Να αρχίσω κι εγώ να quotarω κανα εκπρόσωπο της κυβέρνησης να μπαλατζάρει το νήμα σε σοβαρότητα.

Δημοσ.

Κάτσε τώρα, αν έρθει ένας αρχισεφ και σε βάλει δεύτερο στην ιεραρχία και σου δίνει και τα διπλά λεφτά, αν σε ρωτήσει ο ιδιοκτήτης τη γνώμη σου θα τον βγάλεις άχρηστο? Θα πεις να φύγει γιατί σου έδωσε λεφτά και θέση που δεν άξιζες?

Δεν ειναι το ιδιο ομως αυτο. Δεν εκλεχθηκε κανενα αφεντικο. Αν ο ιδιοκτητης δεν ξερει να επιλεγει σωστα το ατομο που θα κανει κουμαντο στο πιο σημαντικο κομματι του μαγαζιου θα φταιω εγω? Επειδη ο αρχισεφ του εταξε παπαδες και το μαγαζι φαλιρισε? Μαθαινει απο τα λαθη του ο ιδιοκτητης και δεν την ξαναπαταει με παπατζιδες.

Δημοσ.

Γιατί τα διάφορα συνδικάτα ότι ήθελαν δεν έκαναν τόσα χρόνια; Οι πολιτικοί τους διεύθηραν αυτούς; Εκτός απο τους καπιτάλες και αυτά ανεβοκατέβαζαν πολιτικούς για να εξυπηρετούν τα συλλογικά τους συμφέροντα. Δες τους ταρίφες...μπορεί να τους αγγίξει κανένας στην Ελλάδα; Δύο χρόνια προσπαθουν να ανοίξουν το επάγγελμα και τίποτα.

Τη στιγμή που μιλάμε η ΠΝΟ και τα ΚΤΕΛ κρατάνε όμηρο όλη την Ελληνική κοινωνία για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Τι να σου κάνει ο οποιοσδήποτε πολιτικός;

Τι να κάνει να διατάξει επίταξη και αν χρειαστεί ακόμα και απόλυση, δηλαδή είναι εύκολο να κόβει τα λεφτά από τους συνταξιούχους και από το επίδομα ανεργίας και δεν μπορεί να κόψει το κ@λ@ σε αυτά τα λαμόγια.

Επίσης δεν ξέρω τη γνώμη σου αλλα και τους συνδικαλιστές πολιτικούς τους θεωρώ εγώ!

Φιλε μου ο κοσμάκης που λες φτάει αλλα όχι όσο οι πολιτικοί μας.

Ναι ψηφίζει τους ιδιους και τους ιδιους αλλα γιατί ?

Αν βγάλεις κάποιους που είναι πολύ καλά βολεμένη και αυτούς που θα βολευτούν υπάρχουν και πολλοί που το mp@rdelo το πολιτικο σύστημα τους εκβιάζει άμεσα ή έμμεσα.

Δηλαδή του λέει αν δεν με ψηφίσεις δε θα βρείς δουλειά ή θα σε διώξω, δεν θα πάρεις την "επιχορήγηση" που τη "χρειάζεσαι" και ου το κάθε εξής.

Σου ξανά λέω φταίμε και εμείς αλλα αυτή φταίνε περισσότερο.

Δημοσ.

Sorry. Παντως εγω θελω να δω ολους αυτους που ψηφισανε οτι φταινε οι πολιτικοι τι θα πουνε την επομενη των εκλογων.

Καλό θα είναι να ξαναδιαβάσεις την ερώτηση της δημοσκόπησης μέχρι να την κατανοήσεις πλήρως.

Καταντάει γελοίο όταν η αντιπαράθεση βρίσκεται στο άλλο άκρο ανευ ουσίας.

Αναρωτιέμαι αν ένα thread με ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις είχε την ίδια απήχηση με αυτό εδώ. (ρητορική ερώτηση)

Δημοσ.

Τι να κάνει να διατάξει επίταξη και αν χρειαστεί ακόμα και απόλυση, δηλαδή είναι εύκολο να κόβει τα λεφτά από τους συνταξιούχους και από το επίδομα ανεργίας και δεν μπορεί να κόψει το κ@λ@ σε αυτά τα λαμόγια.

Επίσης δεν ξέρω τη γνώμη σου αλλα και τους συνδικαλιστές πολιτικούς τους θεωρώ εγώ!

Φιλε μου ο κοσμάκης που λες φτάει αλλα όχι όσο οι πολιτικοί μας.

Ναι ψηφίζει τους ιδιους και τους ιδιους αλλα γιατί ?

Αν βγάλεις κάποιους που είναι πολύ καλά βολεμένη και αυτούς που θα βολευτούν υπάρχουν και πολλοί που το mp@rdelo το πολιτικο σύστημα τους εκβιάζει άμεσα ή έμμεσα.

Δηλαδή του λέει αν δεν με ψηφίσεις δε θα βρείς δουλειά ή θα σε διώξω, δεν θα πάρεις την "επιχορήγηση" που τη "χρειάζεσαι" και ου το κάθε εξής.

Σου ξανά λέω φταίμε και εμείς αλλα αυτή φταίνε περισσότερο.

Κανεις πλακα τωρα? Δηλαδη φταιει ο πολιτικος που εκβιαζει τον λαο? Με τι τον εκβιαζει? Δεν θα βρει δουλεια? Τα τελευταια 11μιση χρονια ειχαμε 4 φορες εκλογες. Η ανεργια δεν ειναι κατι καινουριο.

Καλό θα είναι να ξαναδιαβάσεις την ερώτηση της δημοσκόπησης μέχρι να την κατανοήσεις πλήρως.

Καταντάει γελοίο όταν η αντιπαράθεση βρίσκεται στο άλλο άκρο ανευ ουσίας.

Αναρωτιέμαι αν ένα thread με ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις είχε την ίδια απήχηση με αυτό εδώ. (ρητορική ερώτηση)

Και καλο θα ηταν να διαβασεις ολο το thread γιατι μαλλον δεν τα εχεις δει ολα.

Δημοσ.

Παντως εγω θελω να δω ολους αυτους που ψηφισανε οτι φταινε οι πολιτικοι τι θα πουνε την επομενη των εκλογων.

Οτι ξανα-φταινε οι πολιτικοι.

Δημοσ.

Δεν ειναι το ιδιο ομως αυτο. Δεν εκλεχθηκε κανενα αφεντικο. Αν ο ιδιοκτητης δεν ξερει να επιλεγει σωστα το ατομο που θα κανει κουμαντο στο πιο σημαντικο κομματι του μαγαζιου θα φταιω εγω? Επειδη ο αρχισεφ του εταξε παπαδες και το μαγαζι φαλιρισε? Μαθαινει απο τα λαθη του ο ιδιοκτητης και δεν την ξαναπαταει με παπατζιδες.

Μα άσε όλο το μαγαζί και τα αφεντικά. Εσένα σαν Τούφας (σαν μεμονωμένο άτομο τέλος πάντων), αν ένας αρχιμάγειρας σε βάλει 2ο στην ιεραρχία, σου διπλασιάσει το μισθό και σου πει να έρχεσαι κάθε δεύτερη βδομάδα στο μαγαζί δεν θα τον γουστάρεις για αρχισεφ?

Αν εσύ όχι γιατί είσαι μορφωμένος κι άξιος, οπότε θα βρεις αλλού δουλειά, σκέψου ότι στο δημόσιο υπήρχαν απόφοιτοι δημοτικού που η εναλλακτική τους ήταν τα πρόβατα. Δεν μπορείς από όλη την εκλογική δύναμη να απαιτείς ίσο εγκέφαλο.

Ακόμα και στη Google που όλοι είναι διάνοιες και self motivated και δρουν με οργανωμένο σκοπό και με όραμα και έχουν τεράστιους μισθούς και και και, έχουν αυστηρά καθορισμένες διαδικασίες και αυστηρό καταμερισμό ευθυνών.

Δεν ζούνε σε ονειροκόσμους ότι ακόμα κι οι juniors φέρουν ευθύνη αν όλη η Google γίνει μπουρδέλο χωρίς ιεραρχία και συγκεκριμένα κριτήρια.

Δημοσ.

Και καλο θα ηταν να διαβασεις ολο το thread γιατι μαλλον δεν τα εχεις δει ολα.

Διάβασα αυτό

Κανεις πλακα τωρα? Δηλαδη φταιει ο πολιτικος που εκβιαζει τον λαο? Με τι τον εκβιαζει? Δεν θα βρει δουλεια? Τα τελευταια 11μιση χρονια ειχαμε 4 φορες εκλογες. Η ανεργια δεν ειναι κατι καινουριο.

Και τώρα αποχωρώ για να ξοδέψω τον χρόνο μου κάπου πιο εποικοδομητικά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...