Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι η Γερμανία έχει γερή οικονομία επειδή το αξίζουν οι άνθρωποι. Και στην Λατινική Αμερική πεινάνε επειδή είναι χαμάληδες.

Οκ τώρα με κάρφωσες στον τοίχο με τα επιχειρήματά σου.

Δεν έχω τι να πω, σίγουρα φταίει ο καπιταλισμός, να πάμε σε κομμουνιστική χώρα να σωθούμε σύντροφοι

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

here is a hint: να σταματησουν να γεννανε σαν κουνελια.

Δεν ισχύει, εχουν σταματήσει...

Επίσης ποιο θα ήταν το επιχείρημα; Υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού.

Δημοσ.

Επίσης ποιο θα ήταν το επιχείρημα; Υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού.

οταν λες πυκνότητα πληθυσμού; :confused:

το κρατος εχει προσπαθησει να το σταματησει.

αλλα απο οτι φαινεται δεν τα καταφερνει και πολυ καλα,συμφωνα με το παραπανω λινκ που παρεθεσε ο Porg.

Δημοσ.

Οκ τώρα με κάρφωσες στον τοίχο με τα επιχειρήματά σου.

Δεν έχω τι να πω, σίγουρα φταίει ο καπιταλισμός, να πάμε σε κομμουνιστική χώρα να σωθούμε σύντροφοι

Εσύ ακόμα ζεις στο '80? Που κόλαει ο κομουνισμός; Ποιοί σύντροφοι; Τα θες και τα λες; Έχει τέλειωσει ο ψυχρός πόλεμος. Για τον καπιταλισμό μιλάμε συναγωνιστή. Ο κομουνισμός είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ.

Ναι οκ, απο ουσία πάλι τίποτα.

Το ερώτημα μου παραμένει:

Για πιο λόγο φταίει το καπιταλιστικό σύστημα για τη κατασπατάληση των χρημάτων της χώρας μας απο Έλληνες πολίτες και πολιτικούς;

Και γιατί χώρες όπως Ελβετία, Σκανδιναβικές κτλ είναι πρότυπα παρόλο που έχουν καπιταλιστικό μοντέλο;

Δημοσ.

Και γιατί χώρες όπως Ελβετία, Σκανδιναβικές κτλ είναι πρότυπα παρόλο που έχουν καπιταλιστικό μοντέλο;

Γιατι τις ευνοουν οι συνθηκες; Βεβαια τη ΣΟυηδια ας τη βγαλουμε σιγα-σιγά από την εξίσωση γιατι ζορίζουν και εκει τα πράγματα. Ψαξε λίγο που βασίζουν την οικονομία τους Ελβετία και Νορβηγία και θα καταλάβεις γιατί αποτελουν ξεχωριστές περιπτωσεις που δεν μπορουν να αντιγραφουν.

Δημοσ.

Ναι οκ, απο ουσία πάλι τίποτα.

Το ερώτημα μου παραμένει:

Για πιο λόγο φταίει το καπιταλιστικό σύστημα για τη κατασπατάληση των χρημάτων της χώρας μας απο Έλληνες πολίτες και πολιτικούς;

Ποια Ελβετία? Η Ελβετία που ο κάθε κλέφτης πάει τα λεφτά του εκεί και τα νομιμοποιεί?

Τα λεφτά της Ισπανίας τα κατασπατάλησαν οι κακοί έλληνες πολίτες και πολιτικοί? Της Ιταλίας?

Μάντεψε τι δεν έχουν οι χώρες που ανέφερες: Ευρώ

Μάντεψε επίσης γιατί δεν έχουν ευρώ: Γιατί έκαναν δημοσκόπηση και δεν το αποδέχτηκαν ως εθνικό τους νόμισμα

Μάντεψε σε ποιο πολίτευμα παίρνονται τέτοιες αποφάσεις: Στη Δημοκρατία

Μάντεψε τι πολίτευμα έχει η Ελλαδάρα αυτή τη στιγμή: Ολιγαρχική οικονομικοπολιτική χούντα

Δημοσ.

γιατι ετσι συμφερει να λενε αυτοι που κατασπαταλανε το ελληνικο χρημα.

τι θα σου πει ο αλλος,οτι ειμαι λαμογιο γιαυτο τρωω το δημοσιο χρημα με εμμεσο η αμεσο τροπο;

o καπιταλισμος θα σου πει φταιει.ο κομμουνισμος.ο βουδισμος.ο ταοισμος.ολα τα ισμος.ποτε το -ω η το -εις.

Δημοσ.

Ναι εγώ κατασπαλάω το ελληνικό χρήμα. Οι οικονιμικοί αναλύτες κατασπαλάνε ελληνικό χρήμα. Ακόμα και οι ξένοι οικονομικοί αναλυτές που κράζουν τον καπιταλισμό (και υποστηρικτές του κλασσικού νεοφιλελευθερισμού) κατασπαλάνε ελληνικό χρήμα.

Δημοσ.

Ναι εγώ κατασπαλάω το ελληνικό χρήμα. Οι οικονιμικοί αναλύτες κατασπαλάνε ελληνικό χρήμα. Ακόμα και οι ξένοι οικονομικοί αναλυτές που κράζουν τον καπιταλισμό (και υποστηρικτές του κλασσικού νεοφιλελευθερισμού) κατασπαλάνε ελληνικό χρήμα.

πως κατασπαλαει χρημα ο καπιταλισμος;

δεν το καταλαβαινω.ειχα την εντυπωση οτι ο απωτερος σκοπος του καπιταλισμου ειναι η ολοενα και μεγαλυτερη συσσωρευση χρηματος.

πως το κατασπαλαει τοτε;

Δημοσ.

γιατι ετσι συμφερει να λενε αυτοι που κατασπαταλανε το ελληνικο χρημα.

τι θα σου πει ο αλλος,οτι ειμαι λαμογιο γιαυτο τρωω το δημοσιο χρημα με εμμεσο η αμεσο τροπο

Στον έμμεσο τρόπο να βάλω μέσα την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή ή να αφήσω στην απ'έξω αυτές τις δύο έννοιες μιας και κάνει τζίζ τον ιδιωτικό τομέα ;

Εργοδότες ας πούμε που δεν καταβάλλουν το δώρο και λένε έλα μωρέ το πολύ πολύ να μου κλάσουν το δεξί.Ποιος νόμος τώρα και ποιες συνέπειες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...