Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλημερα. Αρχισα να δημιουργω ενα site σε drupal (στο παρελθον εχω χρησιμοποιησει joomla, osCommerce, wordpress και λίγο magento αλλα ηθελα να χρησιμοποιησω κατι διαφορετικο)και εχω μια βασικη απορια. Που βρισκω τα αρχεια για να μπορεσω να τα πειραξω; Για παραδειγμα στη joomla οταν ανεβαζω ενα template μεσα μπορω να μπω και να πειραξω αμεσα τα αρχεια. Στο drupal μπορω??Αλλα θελω να τα πειραζω μεσα απο το site, οχι στο φακελο που κατεβασα το drupal πριν την εγκατασταση.

Ευχαριστω, καλη σας μερα! :whistle:

Δημοσ.

Βασικά πες τα λίγο πιο σωστά γιατί έχασα την μπάλα...

Λοιπόν από ότι κατάλαβα θες να πειράξεις το template μέσα από το administration του drupal και όχι τα αρχεία μέσω ftp σωστά;;;

Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά ... πχ τι διαφορά έχει ν' αλλάξεις ένα αρχείο από το administration panel (το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο κατά την γνώμη μου) από το να το κατεβάσεις να το ανοίξεις με έναν editor και να το τροποποιήσεις(το οποίο μου φαίνεται και πιο σωστό από τα λίγα που ξέρω);

Από όσο ξέρω το drupal δεν έχει αυτή την επιλογή που έχει το joomla. Ωστόσο κάποια στιγμή είχα βρει ένα extension για drupal που βελτίωνε λίγο το administration του αλλά πάει καιρός από τότε.

Δημοσ.

Αυτό http://drupal.org/project/admin_menu είναι βασικό για το administration

για τα αρχεία τώρα

μέσα από το site δεν μπορείς να τα πειράξεις από όσο ξέρω εκτός από κάποια που σου δίνουν κάποιες ρυθμίσεις αλλά και πάλι πολυ λίγες, το καλύτερο είναι να τα ανοίγεις με κάποιον editor

για περισσότερη ευκολία μπορείς να βρεις έναν editor που να ανοίγει remote files για να μη χρειάζεται να τα κατεβάζεις, να τα πειράζεις και να τα ξαναανεβάζεις αλλά να τα πειράζεις κατευθείαν

επίσης, ανάλογα με το πως θες να χρησιμοποιήσεις το κάθε template να το βάζεις και στον κατάλληλο φάκελο

πχ αν θες να το βλέπουν όλα τα site της εγκατάστασης το βάζεις στον κεντρικό φάκελο, αν θες να το βλέπει μόνο το συγκεκριμένο site το βάζεις στο φάκελο του συγκεκριμένου site

το ίδιο ισχύει και για τα modules

Δημοσ.

Τα αρχεια για τα templates ειναι στο sites/all/themes (αν τα εχεις βαλει αλλου διορθωσε το). Επισης καλο ειναι να κανεις subtheme, googlare το.

Δεν τα πειραζεις μεσα απο τον browser, τα κανεις edit με editor σε επιπεδο filesystem

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...