Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ένα μπουφάν που έχω τσάκισε πάρα πολύ άσχημα μέσα στην ντουλάπα γιατί έπεσε κάτω κάαααποια στιγμη, τσοθβαλιάστηκε και δεν το πήρα χαμπάρι. Το πήγα σε ένα καθαριστήριο αλλά μου είπε αφενός ότι είναι δέρμα και όχι δερματίνη όπως νόμιζα (wtf πάμφθηνα το είχα πάρει) και αφετέρου ότι δεν γίνεται τίποτε, και ΙΣΩΣ στρώσει φορώντας το, με τον καιρό. Πράγμα που δεν παίζει να κάνω, ακόμη κι αν γίνεται, γιατί είναι χάλια και δεν φοριέται όπως είναι ούτε από "άποψη".

Οπότε ζητούνται γιατροσόφια, ή ακόμη καλύτερα, κανένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να το σώσει. Μου πάει κι όλας πανάθεμά το.

Δημοσ.

Παιδιά ένα μπουφάν που έχω τσάκισε πάρα πολύ άσχημα μέσα στην ντουλάπα γιατί έπεσε κάτω κάαααποια στιγμη, τσοθβαλιάστηκε και δεν το πήρα χαμπάρι. Το πήγα σε ένα καθαριστήριο αλλά μου είπε αφενός ότι είναι δέρμα και όχι δερματίνη όπως νόμιζα (wtf πάμφθηνα το είχα πάρει) και αφετέρου ότι δεν γίνεται τίποτε, και ΙΣΩΣ στρώσει φορώντας το, με τον καιρό. Πράγμα που δεν παίζει να κάνω, ακόμη κι αν γίνεται, γιατί είναι χάλια και δεν φοριέται όπως είναι ούτε από "άποψη".

Οπότε ζητούνται γιατροσόφια, ή ακόμη καλύτερα, κανένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να το σώσει. Μου πάει κι όλας πανάθεμά το.

τα τσαλακωμενα δερματινα πωλουνται ποιο ακριβα απο τα κανονικα δερματινα

im just saying...

Δημοσ.

Ακολούθησε τη συμβουλή που σου δώθηκε και φόρα το. Δε χρειάζεται να βγεις έξω εάν δε νιώθεις άνετα με την εικόνα σου - φόρα το στο σπίτι.

Δημοσ.

Για να πάρει μορφή το δέρμα σε κάτι που θέλουμε, το βρέχουμε πρώτα και μετα το αφήνουμε να στεγνώσει στην μορφή που θέλουμε. Πρέπει να βρεις δηλαδή πως να το στεγνώσεις ίσιο. δοκίμασε λίγο στο μανικι να δεις αν δουλεύει.

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπον arxaggelos ακολουθησε το tip του link σου. Βασικα ειναι το μονο που θα πιασει σιγουρα και σωστα.

Αν δεν εχεις τσιγαροχαρτο κανει και αλλου ειδους χαρτι.

Απλως προσεχε μη το καψεις και αφησει σημαδι.

Τελος αυτο γινεται ΜΟΝΟ αν ειναι δερμα. Αν ειναι δερματινη a.k.a pure πλαστικο, θα το κανεις χαλια. Δες αν γραφει καπου πως ειναι δερμα. Ποσο το ειχες παρει περιπου και τι στυλ ειναι (μακρυ/κοντο)?

Αν εχει κανα μικροσκοπικο κομματακι δερματος που δε φαινεται σε καμια τσεπη ή καπου τελος παντων που να μην μας απασχολει, καψε το με εναν αναπτηρα. Αν ειναι δερμα δεν θα παθει τιποτα, αν ειναι δερματινη θα λιωσει (προσεχε μη γινει καμια στραβη και αναψει ολο το ρουχο :))

@georgemvg κι αυτο που λες ειναι σωστο, αλλα αν εχει τσαλακωθει σε υπερβολικο βαθμο το δερμα τοτε ειναι πολυ δυσκολο να γινει με νερο :)

Δημοσ.

Τελικά (όπως ήξερα εξ αρχής) είναι συνθετικό, συγκεκριμένα λέει 64% πολυουρεθάνη και κάτι άλλα. Εννοείται ότι θα ήταν συνθετικό, λιγότερο από 30 το πήρα αν θυμάμαι καλά. Οπότε δεν παίζει το τρικ με το σίδερο. Μποφανάκι είναι, κοντό casual με φερμουάρ. Στο χαρτάκι λέει επίσης ότι δεν σιδερώνεται, αλλά πλένεται στο πλυντήριο μέχρι 30 βαθμούς στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Είπα μια να το βάλω αφού δεν είναι δέρμα, λέω μήπως με το νερό στρώσει, αλλά κάτι μου λέει ότι θα γίνει χειρότερο. Αλλά ρε π@@στη μου, αφού μπαίνει στο πλυντήριο είναι δυνατόν να μη σιδερώνει με κάποιο τρόπο;

Η συμβουλή του καθαριστή απλά να το φοράω καθίσταται εντελώς αναξιόπιστη από τη στιγμή που δεν κατάφερε να αναγνωρίσει αν είναι δέρμα. Και για την επισκευή Θα πλήρωνα, όχι επειδή είναι καλό ρούχο αλλά επειδή μου αρέσει πολύ.

Δημοσ.

Αν το σιδερώσεις βάζοντας κάποιο ύφασμα απο πάνω? Εγώ έτσι κάνω στα μπλουζάκια που έχουν στάμπες.

OffTopic βέβαια, αλλά, μπορείς απλά να γυρίζεις τη μπλούζα από την ανάποδη. ;)

Δημοσ.

OffTopic βέβαια, αλλά, μπορείς απλά να γυρίζεις τη μπλούζα από την ανάποδη. ;)

Είναι πιο πρακτικό να βάλω αυτό απο πάνω απο το να κάθομαι να την γυρνάω και να την ξανα τσαλακώνω....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά ενημερωτικά, το πήγα και σε άλλο καθαριστήριο, προσπάθησε ο καθαριστής, βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση αλλά και πάλι δεν φοριόταν. Στο τέλος σκέφοτμαι αφού το καρτελάκι λέει οτι πλένεται στο πρόγραμμα για τα ευάισθητα μεχρι 30, δεν μαμιέται ας το κάνω κι αυτό, έτσι κι αλλιώς άπατο θα πάει. Το άπλωσα κι όλας, όσο πιό "ανοιχτό" γινόταν, και τελικά συνηλθε :-D Πάλι φαίνονται κάπως τα τσακίσματα, αλλά πλέον φοριέται κανονικότατα, φανταζομαι ότι σε λίγο καιρό θα σβήσουν ακόμη περισσότερο.

Σε περίπτωση που το διαβάσει αυτό κάποιος βιαστικός και πάει και πλύνει το δερμάτινό του :fear: :shock: , να ξανατονίσω ότι πρόκειται για δερματίνη και το έπλυνα μόνο αφού διάβασα προσεκτικά την ετικέτα ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...