Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής περίεργο πρόβλημα. Έχω μια μπρίζα σούκου πάνω στην οποία συνδέω ένα πολύμπριζο που βγάζει 4 πρίζες. Σε αυτές είναι συνδεδεμένος ένας imac, ένα ρούτερ, ένας εκτυπωτής και μια λάμπα γραφείου. Συμβαίνει το εξής. Ορισμένες τυχαίες φορές αν βγάλω το πολύμπριζο από την πρίζα και πάω να το ξανασυνδέσω πέφτει η ασφάλεια και πρέπει να σηκώσω τον διακόπτη στον πίνακα. Αυτό μπορεί να συμβεί πχ επανηλημένα δύο φορές και την τρίτη να μην πέσει η ασφάλεια. Επίσης το ίδιο μπορεί να συμβεί αν συνδέσω το πολύμπριζο σκέτο στην πρίζα στον τοίχο και παω να βάλω μετα μια μια τις συσκευές στο πολύμπριζο. Συνήθως το πρόβλημα παρατηρείται με την πρίζα του imac. Όλα αυτά άλλωτε συμβαίνουν και άλλωτε όχι. Ωστόσο αν τελικά η ασφάλεια δεν πέσει όλα λειτουργούν άψογα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Και αν δεν πειράξω καμία πρίζα δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα να αλλάξω πολύμπροζο αλλα πάλι τα ίδια. Το ίδιο και με την διπλανή πρίζα του τοίχου. Επίσης δοκίμασα να μην συνδέσω πχ το ρούτερ και να το βάλω αλλού αλλά πάλι παρατηρείται το πρόβλημα. Έχω φωνάξει ηλεκτρολόγο αλλά λόγω των ημερών από βδομάδα και αν...Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

εχεις ρελε διαρροής σπίτι? αφου έχεις κάνει διάφορες δοκιμές λογικά φταίει μονο η μπρίζα του μακ. τώρα να πεις οτι εχει μεγαλο φορτιο πανω το πολύμπριζο δε νομιζω, ενα λαπτοπ ενας εκτυπωσης και μια λαμπα σιγα τι ειναι...επειδη σου εκανε το ιδιο σε αλλη πριζα δε φταιει η πρίζα. δες το καλωδιο του μακ αν ειναι σε καλη κατάταση. κατι παιζει με αυτο...

Δημοσ.

Βασικα ο μακ, πρεπει να τραβα το περισσοτερο ρευμα απο τις αλλες συσκευες, για αυτο ειναι ο πιο "υπευθυνος" για το ριξιμο της ασφαλειας. Αλλα δεν πρεπει να ειναι ο κυριος υπευθυνος.

Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να κανεις εναν ελεγχο στην πριζα αλλα και στον πινακα, μην τυχον εχουν ξεσφιξει οι βιδες που συγκρατουν τα καλωδια. Ειναι κλασικο φαινομενο, λογω της ροης του ρευματος να δημιουργειται "τρανταγμα" και σιγα σιγα με το χρονο να ξεσφιγγουν οι βιδες, οποτε να σου ριχνει την ασφαλεια.

Το εχω δει σε αρκετους πινακες, δεν ειναι κατι θεωρητικο.

Δημοσ.

ειναι απλο

το τροφοδοτικο του μακ εχει μεγαλους πυκνωτες μεσα που οταν το συνδεσεις στο ρευμα στιγμιαια τραβαει πολλα Αμπερ για να φορτισουν με αποτελεσμα να ξεπερασει αυτα της ασφαλειας και την ριχνει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο μακ είναι καινούριος και το καλώδιο είναι σε άψογη κατάσταση, εξωτερικά τουλάχιστον. Επειδή είμαι άσχετος σχετικά και ίσως δεν το έγραψα καλά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι πέφτει το διακοπτάκι στον πίνακα που αντιστοιχεί σε εκείνο το δωμάτιο και πρέπει να το σηκώσω προς τα πάνω για να ξαναέρθει το ρεύμα. Ούτε ο διακόπτης που γράφει γενικός πέφτει, ούτε εκεί που γράφει "διαρροής". Δεν ξέρω αν αυτό είναι η ασφάλεια η κάτι άλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...