Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν ο σκύλος μου είναι πάνω απο 12 και δεν είχε πειράξει ούτε μύγα στην ζωή του μέχρι τώρα. Που να τον πάταγες κάτω, απλα θα έκλαιγε και μετά θα προσπαθούσε να σε καλοπιάσει για να μην τον ξαναπατήσεις. Αρνί ρε παιδί μου.

Πρίν μια βδομάδα την χτύπησε αυτοκίνητο και την πέταξε αρκετά μέτρα, ο πατέρας μου πήγε να την απομακρύνει απο την μέση του δρόμου ήρεμα και του ξέσκισε τα χέρια, μιλάμε τα χέρια του είχαν απο 20 τρύπες το καθένα και ακόμα είναι τούμπανα (δεμένα και φάρμακα). Τέσπα αυτό εντάξη είναι λογικό γιατι το σκυλί είχε πάθει σόκ και φοβάτανε. Και οι δύο απο υγεία είναι μια χαρά.

Το θέμα πιο είναι. Εχω παρατηρήσει οτι πλέον είναι επιθετική, βγάζει δόντια και ψιλοδαγκώνει (ακόμα και ενώ παίζει). Επίσης είναι 40% πιο ανυπάκουη. Αυτή η συμπεριφορά είναι και προς εμάς αλλα προς άλλα σκυλιά. Τι παίζει ρε παιδιά; Κατα τα άλλα η συμπεριφορά της είναι πάνω κάτω τα ίδια, φούλ όρεξη για παιχνίδι, φαΐ κτλ.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν ο σκύλος μου είναι πάνω απο 12 και δεν είχε πειράξει ούτε μύγα στην ζωή του μέχρι τώρα. Που να τον πάταγες κάτω, απλα θα έκλαιγε και μετά θα προσπαθούσε να σε καλοπιάσει για να μην τον ξαναπατήσεις. Αρνί ρε παιδί μου.

Πρίν μια βδομάδα την χτύπησε αυτοκίνητο και την πέταξε αρκετά μέτρα, ο πατέρας μου πήγε να την απομακρύνει απο την μέση του δρόμου ήρεμα και του ξέσκισε τα χέρια, μιλάμε τα χέρια του είχαν απο 20 τρύπες το καθένα και ακόμα είναι τούμπανα (δεμένα και φάρμακα). Τέσπα αυτό εντάξη είναι λογικό γιατι το σκυλί είχε πάθει σόκ και φοβάτανε. Και οι δύο απο υγεία είναι μια χαρά.

Το θέμα πιο είναι. Εχω παρατηρήσει οτι πλέον είναι πιο επιθετική και βγάζει δόντια και ψιλοδαγκώνει. Αυτή η συμπεριφορά είναι και προς εμάς αλλα προς άλλα σκυλιά. Τι παίζει ρε παιδιά;

αν και δεν εχω σκυλο πιστευω ειναι το προφανες..οτι εχει σοκαριστει το σκυλι απο το ατυχημα και πλεον βγαζει μια επιθετικοτητα(απο οτι εχω διαβασει κ απο οσα σκυλια εχω συναναστραφει εχω καταλαβει οτι κατι τετοια τους μενουν)...ρωτα και σε κανα dogforum αλλα πανω κατω αυτο που ειπα και εγω θα σου πουν..ελπιζω να βοηθησα!:-D

Δημοσ.

Τι να παίζει, απλά της έμεινε ψυχολογικό τραύμα και πλέον είναι επιφυλακτική με όλους και όλα.

Δεν φεύγει αυτό επειδή έφτιαξαν τα φυσικά τραύματα. Υπάρχουν σκυλιά που μετά από τραυματική εμπειρία ατυχήματος ή κακοποίησης, δεν συνέρχονται ποτέ ψυχολογικά. Η' τους παίρνει πολύς καιρός/χρόνια να το ξεπεράσουν.

edit: με πρόλαβε o Andy, yeap.

Δημοσ.

Ναι ρε παιδί μου αλλα το θέμα είναι οτι είχαμε σαν δεδομένο οτι δεν πρόκειται ποτε να επιτεθεί σε άνθρωπο. Τώρα μήπως πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Γιατι υπάρχουν και μικρά παιδιά τριγύρω.

Στο ιστορικό της έχει 0% επιθετικότητα. Στο παρελθόν της έχει επιτεθεί να την σκοτώσει σκύλος δύο φορές και παρόλα αυτά δεν είχε αλλάξει η συμπεριφορά της.

Δημοσ.

Τι να παίζει, απλά της έμεινε ψυχολογικό τραύμα και πλέον είναι επιφυλακτική με όλους και όλα.

Δεν φεύγει αυτό επειδή έφτιαξαν τα φυσικά τραύματα. Υπάρχουν σκυλιά που μετά από τραυματική εμπειρία ατυχήματος ή κακοποίησης, δεν συνέρχονται ποτέ ψυχολογικά. Η' τους παίρνει πολύς καιρός/χρόνια να το ξεπεράσουν.

edit: με πρόλαβε o Andy, yeap.

ακριβως..βασικα επειδη ειναι και γιαγια η δικια σου και εαν δεν της εχει ξανασυμβει κατι παρομοιο σε ολη της την ζωη θα της ειναι υπερβολικα πρωτογνωρο και το σοκ μεγαλυτερο

Δημοσ.

Ναι ρε παιδί μου αλλα το θέμα είναι οτι είχαμε σαν δεδομένο οτι δεν πρόκειται ποτε να επιτεθεί σε άνθρωπο. Τώρα μήπως πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Γιατι υπάρχουν και μικρά παιδιά τριγύρω.

Θεωρώ πως σαφώς και άλλαξαν τα δεδομένα, οπότε ναι, σίγουρα προσοχή με τα μικρά δίποδα που μπορεί να κάνουν και καμιά χαζή/απότομη κίνηση παιχνιδιού προς το σκυλί που πιθανώς να το λάβει ως επιθετικότητα από το φόβο του και να αντιδρασει ανάλογα.

Όχι υστερίες, αλλά να είσαι σε κάποια επιφυλακή αφού λες ότι βλέπεις όντως αλλαγή στην συμπεριφορά της γενικότερα.

Δημοσ.

Ναι ρε σίγουρα, τρελό σοκ πρέπει να έχει πάθει. Για να δούμε, ας ελπίσουμε να επανέλθει και ας ελπίσουμε να μην μας εκπλήξει άσχημα.

Δημοσ.

Μήπως να την βάλεις "τιμωρία" μόλις ξαναγρυλίσει σε κάποιο απο τα αφεντικά; Δέσιμο σε κάγκελο για λίγη ώρα πχ, να μην μπορεί να τρέξει και να παίξει. Έτσι κάπως έστρωσα εγώ τη δικιά μου σκυλίτσα που είχε φρικάρει απο χειρουργείο και επιτιθόταν στα πάντα.

Δημοσ.

Μήπως να την βάλεις "τιμωρία" μόλις ξαναγρυλίσει σε κάποιο απο τα αφεντικά; Δέσιμο σε κάγκελο για λίγη ώρα πχ, να μην μπορεί να τρέξει και να παίξει. Έτσι κάπως έστρωσα εγώ τη δικιά μου σκυλίτσα που είχε φρικάρει απο χειρουργείο και επιτιθόταν στα πάντα.

Σε φωνάζει η μαμά, το μπιφτεκάκι σου είναι έτοιμο, ΤΡΕΞΕ μη κρυώσει.

Δημοσ.

Τα σκυλιά είναι σαν τα δίποδα όμως. Σε άλλους η 'τιμωρία' αποδίδει και άλλους τους κάνει θεριό ανήμερο και χειροτερεύει η κατάσταση. Οπότε θέλει προσοχή αυτό το σύστημα, ίσως είναι πολύ νωρίς να το τεστάρει κιόλας σε αυτό το επίπεδο, μια βδομάδα μόλις έχει η ιστορία.

Δημοσ.

Σε φωνάζει η μαμά, το μπιφτεκάκι σου είναι έτοιμο, ΤΡΕΞΕ μη κρυώσει.

Δε σε πιάνω!

Τα σκυλιά είναι σαν τα δίποδα όμως. Σε άλλους η 'τιμωρία' αποδίδει και άλλους τους κάνει θεριό ανήμερο και χειροτερεύει η κατάσταση. Οπότε θέλει προσοχή αυτό το σύστημα, ίσως είναι πολύ νωρίς να το τεστάρει κιόλας σε αυτό το επίπεδο, μια βδομάδα μόλις έχει η ιστορία.

Σίγουρα, αν συνεχίσει για αρκετό καιρό όμως και δεν ακούει ούτε τα αφεντικά μια δοκιμή δε βλάπτει.

Δημοσ.

χαχαχα, νόμιζα οτι ήταν ειρωνικό το ποστ σου...

Η σκύλα είναι 24/7 ελεύθερη σε όλο το σπίτι. Έχει τις δικές τις συνήθειες και γενικά κάνει ότι θέλει χωρίς να ενοχλεί, ανοίγει πόρτες με τα πόδια, σέρνει με την μύτη σίτες κτλ. Είναι σαν μέλος στην οικογένεια και δεν μας αρέσει να την δένουμε ποτέ ή να την περιορίζουμε.

Επίσης πιστεύω πως τώρα που περνάει δύσκολα λόγω αυτής της εμπειρίας, καλό θα ήταν να είναι μαζί μας για να το περάσει και να μην της αφήσει ψυζολογικό.

Τώρα εννεοίται πως την μαλώνουμε αν κάνει κάτι κακό και συνήθως δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα παράπανω (δέσιμο κτλ) απο μία φωνή. Αυτή το καταλάβαινε και πήγαινε μόνη της στον κάτω όροφο. Τι να σου πώ, άμα δούμε δραματική αλλαγή θα ρωτήσουμε και την κτηνίατρο μας που έχει άπειρα και δικά της σκυλιά και κάτι θα κάνουμε.

Δημοσ.

χαχαχα, νόμιζα οτι ήταν ειρωνικό το ποστ σου...

Η σκύλα είναι 24/7 ελεύθερη σε όλο το σπίτι. Έχει τις δικές τις συνήθειες και γενικά κάνει ότι θέλει χωρίς να ενοχλεί, ανοίγει πόρτες με τα πόδια, σέρνει με την μύτη σίτες κτλ. Είναι σαν μέλος στην οικογένεια και δεν μας αρέσει να την δένουμε ποτέ ή να την περιορίζουμε.

Επίσης πιστεύω πως τώρα που περνάει δύσκολα λόγω αυτής της εμπειρίας, καλό θα ήταν να είναι μαζί μας για να το περάσει και να μην της αφήσει ψυζολογικό.

Τώρα εννεοίται πως την μαλώνουμε αν κάνει κάτι κακό και συνήθως δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα παράπανω (δέσιμο κτλ) απο μία φωνή. Αυτή το καταλάβαινε και πήγαινε μόνη της στον κάτω όροφο. Τι να σου πώ, άμα δούμε δραματική αλλαγή θα ρωτήσουμε και την κτηνίατρο μας που έχει άπειρα και δικά της σκυλιά και κάτι θα κάνουμε.

θα το φτιαξει μονη της αυτο η σκυλα σου..απλα δωστης λιγο χρονο..και αν γινεται να την πηγαινεις σε ησυχα μερη βολτα..σε κανα βουνο αμα εχει εκει κοντα..κ γενικα μακρια απο αυτοκινητα οσο μπορεις για να μην ξαναβλεπει "αυτο που την πειραξε"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...