Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Λοιπόν,η αντίδραση της σκυλίτσας σου απέναντι στον πατέρα σου ήταν άκρως φυσιολογική.Το σοκ που δέχθηκε ήταν τεράστιο,και εκείνη την στιγμή δεν σκεφτόταν καθαρά τι έκανε.Είμαι σίγουρος πως εάν είχε την δυνατότητα να του ζητήσει θα το έκανε.

Τώρα για το θέμα με την επιθετικότητα.Θεωρώ πως το σοκ που δέχτηκε ήταν τόσο μεγάλο,που την έκανε να αλλάξει την συμπεριφορά της.Μπορεί να θεωρεί τα πάντα απειλή,δεν ξέρω.Πάντως για ένα είμαι σίγουρος.Για να εντοπίσεις το πρόβλημα πρέπει να το δεις από τα μάτια του σκύλου.Αυτό πρέπει να το κάνεις εσύ,γιατί εσύ είσαι αυτός/αυτή που ξέρει τον σκύλο καλύτερα από τον καθένα.

Εγώ θα σου πρότεινα να έκανες ένα πιο ήπιο παιχνίδι,έτσι ώστε να μην τις δημιουργείς εντάσεις,και να έχεις τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού,έτσι ώστε όταν σου γρυλίζει-δαγκώνει να σταματάς εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι.Έτσι της περνάς το μήνυμα ότι"επίθεση=όχι παιχνίδι".

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν ο σκύλος μου είναι πάνω απο 12 και δεν είχε πειράξει ούτε μύγα στην ζωή του μέχρι τώρα. Που να τον πάταγες κάτω, απλα θα έκλαιγε και μετά θα προσπαθούσε να σε καλοπιάσει για να μην τον ξαναπατήσεις. Αρνί ρε παιδί μου.

Πρίν μια βδομάδα την χτύπησε αυτοκίνητο και την πέταξε αρκετά μέτρα, ο πατέρας μου πήγε να την απομακρύνει απο την μέση του δρόμου ήρεμα και του ξέσκισε τα χέρια, μιλάμε τα χέρια του είχαν απο 20 τρύπες το καθένα και ακόμα είναι τούμπανα (δεμένα και φάρμακα). Τέσπα αυτό εντάξη είναι λογικό γιατι το σκυλί είχε πάθει σόκ και φοβάτανε. Και οι δύο απο υγεία είναι μια χαρά.

Το θέμα πιο είναι. Εχω παρατηρήσει οτι πλέον είναι επιθετική, βγάζει δόντια και ψιλοδαγκώνει (ακόμα και ενώ παίζει). Επίσης είναι 40% πιο ανυπάκουη. Αυτή η συμπεριφορά είναι και προς εμάς αλλα προς άλλα σκυλιά. Τι παίζει ρε παιδιά; Κατα τα άλλα η συμπεριφορά της είναι πάνω κάτω τα ίδια, φούλ όρεξη για παιχνίδι, φαΐ κτλ.

νιωθει ανασφαλης και εχει τραυματιστει ψυχολογικα..θελει τρελη δουλεια για να επανελθει..και οσο και να σου φαινεται περιεργο θελει ΟΜΙΛΙΑ αυτο κανουν στο εξωτερικο.

Δημοσ.

Αδερφε RottenLungs νομιζω οτι ειναι η ηλικια και ο δικος μου ειναι 12+ χρονων πλεον οταν το μαλωνεις βγαζει δοντια ενω παλια ηταν σκετη κοτα.

Μαλιστα με ψιλοδαγκωσε μια φορα.

Δημοσ.

Με την επιπληξη δεν γινεται τίποτα , μπορεί να σταματήσει εκείνη την στιγμή αλλα στο επομενο ερεθισμα θα το ξανακάνει. Χρειάζεται θετική παρέμβαση κάθε φορά που αγριεύει, δηλαδη θετική ομιλία, treats και συνδεση (επανασυσχετισμός) με κάτι θετικό σε αρνητικά ερεθίσματα. Πρέπει να εισαι γρήγορος και να την παρακολουθείς για σημαδια και πριν προλάβει να βγάλει δόντια θελει θετικό λόγο και treats για να κάνει τον συσχετισμό.

Οπως και με τους ανθρώπους, ετσι και με τα σκυλιά θέλει υπομονή ~ οχι φωνές, οχι αγριάδες. Το σκυλί πρέπει επίσης να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο boss του, αυτός πρέπει να δειχνει ηρεμία και σιγουριά σαν γνήσιος αρχηγός της αγέλης του. Υπομονή..

Δημοσ.

To θεμα ειναι καθαρα ψυχολογικο,σου προτεινω να την πας σε εναν ψυχολογο που θα σου πει με σιγουρια πως θα αντιμετωπισει το προβλημα της.

Δημοσ.

Ισως πω κατι λαθος αλλα: Τα σκυλια ειναι ζωα αγελης. Θα πρεπει να του δειξεις οτι εσυ εισαι ο alpha dog. Οχι με βια, αλλα να του δειξεις οτι μπορει να σε εμπιστευτει ξανα.

Δημοσ.

To θεμα ειναι καθαρα ψυχολογικο,σου προτεινω να την πας σε εναν ψυχολογο που θα σου πει με σιγουρια πως θα αντιμετωπισει το προβλημα της.

Πιστεύεις οτι μπορεί να βοηθήσει ο ψυχολόγος στην σχέση άνθρωπος-ζώο ? Μήπως θα ήταν καλύτερος ο κτηνίατρος ?

Δημοσ.

Πιστεύεις οτι μπορεί να βοηθήσει ο ψυχολόγος στην σχέση άνθρωπος-ζώο ? Μήπως θα ήταν καλύτερος ο κτηνίατρος ?

ουτε ψυχολογος χρειαζεται ουτε κτηνιατρος ρε παιδια..

12 χρονια το εχει το σκυλι ο ανθρωπος!!μια ολοκληρη ζωη(σκυλισια)

θα τα βρουν!!!απλα δωσε της λιγο χρονο!!αυτα τα πραγματα μενουν στα ζωα!!και προσεχε να μην ξανασυμβει και γενικως να μην εχει αλλη δυσαρεστη εμπειρια με αμαξι!:-D

Δημοσ.

ουτε ψυχολογος χρειαζεται ουτε κτηνιατρος ρε παιδια..

12 χρονια το εχει το σκυλι ο ανθρωπος!!μια ολοκληρη ζωη(σκυλισια)

θα τα βρουν!!!απλα δωσε της λιγο χρονο!!

έτσι μπράβο.το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή κι χρόνος για να ξεχαστεί(να τος και ο στοίχος!)

Δημοσ.

Να τολμησω να κανωμια μαντεψια...

Ο σκυλος σου δεν απαντουσε την επιθεση απο αλλα σκυλια γιστι δεν ηταν alpha... Και τετοιες επιθεσεις σκυλων ειναι στο dna του να τις δεχεται ως betaμπου ειναι. "αδερφη" ρε παιδι μου.. Πως να το πουμε...

Μετα το ατυχημαου ειχε με το αυτοκινητο ειδε το χαρο με τα ματια του κυριολεκτικα, ειδε το θανατο, καπο τοτε ειναι στην τσιτα...

Μπορει να το ξεπερασει με το χρονο, αλλα δεδομενου οτι ειναι σκυλι, και εμεις ως ανθρωποι ειμαστε το κυριαρχο ειδος και δε θελουμε σκυλια στην τσιτα απο το φοβο του θανατου, δε ξερω αν θα τον αντεξει ο κοσμος μεχρι τοτε...

Τωρα που διαβασα ολο το τοπικ σου θα σου προτεινα να παρεις τον αντικαταστατη και να τον βαλεις για παρεα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...