k_dinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δούλευα για 10 μήνες περίπου σε μια εταιρεία, και μετά από άρνησή μου να αλλάξει η σύμβαση σε 4ωρο (μόνο στα χαρτιά, θα συνέχιζε το 8ωρο κανονικά), μου έφερε ο εργοδότης χαρτιά απόλυσης ΧΩΡΙΣ να μου έχει εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 2 μηνών περίπου. Αρνήθηκα να τα υπογράψω, και έτσι τυπικά είμαι ακόμα εργαζόμενος εκεί. Μετά από 10 μέρες, μου έκανε μια κατάθεση αλλά στο 1/3 του ποσού που δικαιούμαι, και μου λέει να παω να υπογράψω την απόλυση Τι να κάνω? Εγώ σκέφτομαι να μην υπογράχω τίποτα μέχι να εξοφλθώ. Εξάλλου όπως είχα διαβάσει κάπου η απόλυση είναι άκυρη αν δεν δοθεί η νόμιμη αποζημίωση. Ξέρω, δεν δικαιούμαι αποζημίωση αφού δεν έχω κλείσει χρόνο (να είναι καλά το μνημόνιο), αλλά αφού ισχύει για την αποζημίωση, δεν θα ισχύει και για τα δεδουλευμένα;
viper2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δούλευα για 10 μήνες περίπου σε μια εταιρεία, και μετά από άρνησή μου να αλλάξει η σύμβαση σε 4ωρο (μόνο στα χαρτιά, θα συνέχιζε το 8ωρο κανονικά), μου έφερε ο εργοδότης χαρτιά απόλυσης ΧΩΡΙΣ να μου έχει εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 2 μηνών περίπου. Αρνήθηκα να τα υπογράψω, και έτσι τυπικά είμαι ακόμα εργαζόμενος εκεί. Μετά από 10 μέρες, μου έκανε μια κατάθεση αλλά στο 1/3 του ποσού που δικαιούμαι, και μου λέει να παω να υπογράψω την απόλυση Τι να κάνω? Εγώ σκέφτομαι να μην υπογράχω τίποτα μέχι να εξοφλθώ. Εξάλλου όπως είχα διαβάσει κάπου η απόλυση είναι άκυρη αν δεν δοθεί η νόμιμη αποζημίωση. Ξέρω, δεν δικαιούμαι αποζημίωση αφού δεν έχω κλείσει χρόνο (να είναι καλά το μνημόνιο), αλλά αφού ισχύει για την αποζημίωση, δεν θα ισχύει και για τα δεδουλευμένα; επρεπε να ειχες παει στον ΣΕΠΕ οταν σου ειχε φερει το χαρτι μπορεις και τωρα να πας οπως καταλαβαινεις πρεπει να πας... πηγαινε
k_dinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. ΣΕΠΕ = http://www.sepe.gr/ ?? Δεν ήξερα καν οτι υπήρχε. Εγώ σκεφτόμουν να ρωτήσω στον ΟΑΕΔ και στην επιθεώρηση Εργασίας. Δεν θέλω να τον κυνηγήσω για την λαμογιά που ήθελε να κάνει με το ωράριο, αυτό θα είναι το τελευταίο μου χαρτί αν επικαλεστεί οικειοθελή αποχώρηση, δηλαδή ότι έφυγα μόνος μου. Θέλω να πάρω οτι δικαιούμαι και να είμαι καλυμμένος νομικά
minaras_tio Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Κλασικη περιπτωση μουνοπανου αφεντικου. Γαμα τον και κυνηγα τον ως τον ταφο του! Καλη ανασταση. Sent from my iPhone using Insomnia 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δούλευα για 10 μήνες περίπου σε μια εταιρεία, και μετά από άρνησή μου να αλλάξει η σύμβαση σε 4ωρο (μόνο στα χαρτιά, θα συνέχιζε το 8ωρο κανονικά) Θα ήσουν δηλωμένος 4ωρος, θα δούλευες 8ωρο και σαν τι θα πληρωνόσουν; Σαν 8ωρος ή σαν 4ωρος;
imr Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Πηγαινε και επιθεωρηση εργασιας, πεστους να πανε και απο εκει μια βολτα εαν εχει και αλλους να δουλευουν 4ωρο στα χαρτια και καθονται 8ωρο.
-nick- Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Θα ήσουν δηλωμένος 4ωρος, θα δούλευες 8ωρο και σαν τι θα πληρωνόσουν; Σαν 8ωρος ή σαν 4ωρος; Σαν 4ωρος προφανως
k_dinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Θα ήσουν δηλωμένος 4ωρος, θα δούλευες 8ωρο και σαν τι θα πληρωνόσουν; Σαν 8ωρος ή σαν 4ωρος; Μου είπε οτι θα πληρωνόμουν κανονικά σαν 8ωρος, αλλά δεν τον εμπιστεύομαι. Το κόλπο ήταν για να γλυτώνει εισφορές. Πχ τώρα φαινεται τι μου χρωστάει και δεν τα δίνει. Φαντάσου να φαινόντουσαν τα μισα..
Redshift Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 η επιθεωρηση εργασιας ασχολειται με τετοια θεματα πρεπει ομως καπως να αποδειξεις αυτα που λες πχ αν κανουν ντου θα βρουν αλλους 8ωρους που φαινονται 4ωροι?
k_dinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Σίγουρα θα βρουν αυτόν που αντικατέστησε, αν έχει υπογράψει και δεν δουλεύει μαύρα. (τον γνώρισα, μάλιστα του έδειξα και τη δουλειά και μου είπε πως και σε αυτόν για εικονικό 4ωρο του είπε) Δεν εχει και πολλούς το μαγαζί, και ο λογιστής μαύρα τα έπαιρνε. Γι αυτό πιστεύω πως δεν τον παίρνει να μου κάνει μ*λακία, δηλαδή να επικαλεστεί οτι έφυγα μόνος μου. Εγώ θέλω να μάθω αν στην περίπτωση που βάλω υπογραφή στην καταγγελία της σύμβασης και όχι στις αποδείξεις εξόφλησης, αν είναι έγκυρη ή όχι η απόλυση. Αν και μάλλον δεν θα υπογράψω τίποτα μέχρι να εξοφληθώ, και αν δω οτι το τραβάει πολύ τότε βλέπουμε.. Όσο δεν εχω υπογράψει φαίνεται οτι δουλεύω ακόμα, οπότε κερδίζω σε ένσημα.
Redshift Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 παρε τηλ στην επιθεωρηση εργασιας και θα σε συμβουλευα να παρεις τουλαχιστον 2 εκτος περιοχης σου
panos2171 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Kαλά για να λέμε την αλήθεια οι περισσότεροι πλέον αυτό κάνουν.Αρχικά σου λένε θα σε βάλω 4ωρο στα χαρτιά για να μειώσω το κόστος ενώ θα δουλεύεις/πληρώνεσαι 8ωρο και μετά σου λένε ότι αναγκαστικά θα δουλέψεις/πληρωθείς 4ωρο όπως υπέγραψες, αν δε σ αρέσει φύγε.
-nick- Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Kαλά για να λέμε την αλήθεια οι περισσότεροι πλέον αυτό κάνουν.Αρχικά σου λένε θα σε βάλω 4ωρο στα χαρτιά για να μειώσω το κόστος ενώ θα δουλεύεις/πληρώνεσαι 8ωρο και μετά σου λένε ότι αναγκαστικά θα δουλέψεις/πληρωθείς 4ωρο όπως υπέγραψες, αν δε σ αρέσει φύγε. Ε ναι δεν θελει πολυ μυαλο για να το καταλαβει κανεις οτι ισχυει, ειδικα αν το ακους να γινεται και στην πραξη. Τωρα αν σε φτυνει καποιος ,και συ νομιζεις οτι βρεχει ...
viper2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. ΣΕΠΕ = http://www.sepe.gr/ ?? Δεν ήξερα καν οτι υπήρχε. Εγώ σκεφτόμουν να ρωτήσω στον ΟΑΕΔ και στην επιθεώρηση Εργασίας. Δεν θέλω να τον κυνηγήσω για την λαμογιά που ήθελε να κάνει με το ωράριο, αυτό θα είναι το τελευταίο μου χαρτί αν επικαλεστεί οικειοθελή αποχώρηση, δηλαδή ότι έφυγα μόνος μου. Θέλω να πάρω οτι δικαιούμαι και να είμαι καλυμμένος νομικά Σ.ΕΠ.Ε = ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ hint θα πρεπει να πας στους επιθεωρητες οπου ανηκει η επιχειρηση οπου εργαζεσαι :shifty::shifty:
LRoi Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Εμένα προσωπικά στα τρυφερά μου αν θέλει ο εργοδότης να γλυτώσει τις εισφορές. Θα γλυτώνει ο εργοδότης τις εισφορές και όταν με το καλό δεν βγαίνουν τα λεφτά για τα ασφαλιστικά ταμεία, θα βγαίνει ο κάθε παπάρας υπουργός και θα ανακοινώνει αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του αφορολογήτου, χαράτσι στο ρεύμα, χαράτσι στο νερό, χαράτσι στην πορδή κοκ. Όποιος δεν μπορεί να δουλέψει την επιχείρηση του στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, να το κλειδώσει, να πάει να γίνει υπάλληλος και να δώσει τη θέση του σε κάποια υγιή επιχείρηση, να τονωθεί και ο ανταγωνισμός, μπας και δούμε άσπρη μέρα σε αυτή τη χώρα. Φτάσαμε να θεωρείται η κλοπή του κράτους μαγκιά και επιχειρηματικότητα και μου αρέσει που το δικαιολογούμε κιόλας, με το πρόσχημα ότι όλοι έτσι κάνουν. Το όλοι έτσι κάνουν πέθανε. Στο μλκα τον εργαζόμενο δηλαδή που του έχουν πετσοκόψει το μισθό, τον έχουν πηδήξει στη φορολογία και τον βάζουν και δουλεύει βραδινά, Κυριακές, αργίες χωρίς τη νόμιμη προσαύξηση, ενώ τρέχει το δάνειο κάθε μήνα με τοκογλυφικό επιτόκιο θα βάλει κανείς πλάτη? Αλλιώς ετοιμαστείτε: http://www.youtube.com/watch?v=z5nEcOAxQLE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα