Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες γινε λιγο πιο σαφης εδω βρε γιατι δε σε έπιασα :rolleyes: (τι εννοεις λέγοντας..βιολογικο είδος?)

εννοώ το βιολογικό είδος, το τάξο species δεν είναι ακόμη καθορισμένο, μόνο συμβιβαστικά. Μπορεί δηλαδή να μην στέκει καν σαν έννοια

άσχετο με το θέμα μας αυτό.

απλά θέλω αν σου πω πως υπάρχουν σπουδαία ζητήματα με τα οποία ασχολείται η επιστήμη κατά προτεραιότητα. Το πόσο σφιχτές ρίζες έχει ένα έθνος δεν έχει καμία αξία για επιστημονική ε΄ρευνα. Μόνο για κουβέντα καφενείου είναι καλό θέμα, και όχι για πολύ

Δημοσ.

Για τον πέουλα το περιεχόμενο του λινκ.

Πες το στους ανθρωπολόγους και στους βιολόγους αυτό.

Ο ένας που τυγχάνει να έχω αυτή τη στιγμή δίπλα μου (:-) :wub: :wub: ) το θεωρεί σωστότατο. Ειδικά την έρευνα που έχει να κάνει με το μιτοχονδριακό DNA :rolleyes:

Πάντως αν θεωρεις πως το λινκ γράφει χαζομάρες (πράγμα που σημαίνει πως και οι παραπομπές του λινκ ειναι ασυναρτησίες θα ηθελα να μου στείλεις σε προσωπικο μνμ τις ενστάσεις σου, γιατι με ενδιαφέρει αρκετά.

Σούπαφλαϊ κατάλαβα τωρα τι εννοείς :-)

Για το δευτερο σκέλος πάντως παρατήρησα πως αρκετοί βιολόγοι και ανθρωπολόγοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και ειδικότερα σε Αμερικανικά, Γερμανικά ή Γαλλικά σάιτ (Πανεπιστημιακά κατά βάση ή επιστημονικά), βρίσκεις απίστευτο όγκο διατριβών που αφορούν το θέμα αυτό. Πραγματικά και εγω δε το περίμενα. ^_^

Δημοσ.

Πες του να μάθει να σκέφτεται με επιστημονικό τρόπο και να κρίνει το περιεχόμενο των αναγνωσμάτων του καθώς να ξεχωρίζει τα λογικά άλματα, αυτού που ναι δίπλα σου.

Στο παρόν φόρουμ έχω ξεφτυλισει άνθρωπο που επέμενε σε ένα παρόμοιο ψευτοεπιστημονικό, συρραμενο επιστημονικό λίβελο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ξανακάνω.

Δικαιολογώ μόνο τους ερωτευμένος που απέχουν των ερωτικών περιπτύξεων λόγω μεγάλης εβδομάδας.

Δημοσ.

Είχα λόγο που σου ειπα να μεταφέρεις τις ενστάσεις σου σε προσωπικό μνμ με τεκμηρίωση των θέσεων σου.

Θα με ξενιζε ιδιαίτερα να μεταφέρω σε έναν βιολόγο πως μια έρευνα που ο ιδιος θεωρεί σωστη παρουσιάζεται ως μπαρούφα από κάποιον σε ένα τεχνολογικό σάιτ :-)

Mε το δίκιο του θα με ρωτήσει απλά..."γιατι;" ^_^

Δικαιολογώ μόνο τους ερωτευμένος που απέχουν των ερωτικών περιπτύξεων λόγω μεγάλης εβδομάδας.

Χαχαχα...Η επιστήμη έρχεται σε αντιθεση με τη Θρησκεία πολλές φορές :wub:

Οχι εντάξει πέρα απ τη πλάκα, θα της ζητήσω να το ψάξει παραπάνω. Αλλά κάνε κάποια στιγμή τον κόπο να μου στείλεις σε ένα μνμ το γιατί θεωρείς πως η συγκεκριμένη ερευνα είναι λανθασμένη.

Είναι αρκετά σημαντικό για μια άλλη έρευνα που κάνω και γενικά είσαι ο πρωτος που την απέρριψες οπότε θέλω να δω το σκεπτικό σου :-):-)

Για να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα, αν κάποιος εχει βρει κάποιο βιβλίο ή κάποιο σοβαρό άρθρο, ας μου το παραθέσει παρακαλώ :-)

Δημοσ.

Πιστεύω στο διάλογο δημόσια. Σπάνια στέλνω πμ.

Για το θέμα:

ΔΕΝ είναι έρευνα αυτό το πράμα! Μην το αποκαλείτε έτσι και έχω ήδη αναφέρει τους λόγους. Η συρραφή στοιχείων που βολέβουν ένα προδιεγεγραμμένο συμπέρασμα, η έλλειψη τεχνικών στοιχείων για την επανάληψη της μελέτης, οι γενικολογίεσ που αναφέρονται ωσ προς τα τεχνικά και τα κενά στον τρόπο σκέψης για να εξαχθούν τα "συμπεράσματα", καθορίζουν τη θέση του συγκεκριμένου πονηματος: μεταξύ κάλαθου αχρήστων και χέστρας (και δεν εννοώ τα πλακάκια του πατώματος).

Πες του βιολόγου πως κάποιος σε τεχνολογικό φόρουμ, του τραγουδάει: "δε θα γίνεις επιστήμονας ποτέ, βιολογε βιολόγε".

Και το μπόνους, ξεκινάει από ένα συγκεκριμένο (για εμένα ηλίθιο ερώτημα) και καταλήγει σε ένα γενικευμένο συμπέρασμα, κάνοντας για παράδειγμα γαργάρα το πόσο κοντά είναι τα στοιχεία των ελλήνων σε αυτά των Ιταλών ή των Αρμενίων ή των Ιουδαίων. Αυτά δεν αποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι αυτόχθονες.

Επίσης, γαργάρα ο παράγοντας χρόνος/ αριθμόσ γενεών ώστε να υπάρχουν μεταβολές στους 3 δείκτες που χρησιμοποιεί...

Το μπόνους ήταν για το πμ που μου εστειλες

Δημοσ.

Ως βιολόγος το ξέρει ήδη.

Τα παραλέω λίγο για τους βιολόγους, αλλά καποιεσ απο τισ μου ενστάσεις που αναφέρονται στο προηγούμενο μήνυμα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρεπιπτόντος που ασχοληθηκες :)

Πιστεύω πως τέτοιου ειδους συζητήσεις βγάζουν αρκετά λαβράκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...