Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αλλο λεω εγω ομως, δεν μπορεις να πεις οι [ελληνες] ειναι ετσι , οι [τουρκοι] αλλιως, κατω απο την ταμπελα της εθνικοτητας σε καποιν ανθρωπο μπορεις να βρεις ενα μεγαλο φασμα συμπεριφορων και αντιληψεων που δεν μπορουν να αναχθουν απλα σε [ελληνας] , [πακιστανος] , κλπ. που διαφωνεις?

Δημοσ.

ναι δεν είναι όλοι οι έλληνες ίδιοι ούτε όλοι οι τούρκοι, ούτε όλοι οι τσιγγάνοι...

είναι όμως όλοι έλληνες, τούρκοι και τσιγγάνοι.

τι διαφορα έχει ο τσιγγάνος ο δικός μας, με τον ρουμάνο και τον άγγλο? με τον ρουμάνο καμια, με τον άγγλο τεραστια, εμφανισιακά όμως μονο ...τα έθιμα είναι ίδια..όπως και ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς στην κοινωνία.

το να λες ότι άλλο γύφτος άλλο τσιγγάνος είναι σα να λες, άλλο κρητικός άλλο μακεδόνας p.x

Δημοσ.

ok, παρεξήγηση έτσι όπως το είπες έτσι το εξέλαβα.

και για την συμπεριφορά, ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις...

στις γνωστες γενικές γραμμές κινούνται όλοι

Δημοσ.

Εγώ πάντως, απ όσους τσιγγάνους γνωρίζω, οι περισσότεροι είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση απ το μέσο Έλληνα (και δε μιλάω για τώρα, εδώ και χρόνια). Δε νομίζω ότι έχουν ανάγκη να κάνουν τα παράσιτα σε μένα και στον καθένα.

Απεναντίας, οι γύφτοι είναι τουλάχιστον στο απέναντι άκρο από άποψή συμπεριφοράς, οικονομικής κατάστασης και πνευματικού επιπέδου.

Δημοσ.

Γι αυτό βγαίνουν και όπως βγαίνουν. Δεν έχω κάτι με τους γύφτους αλλά σα φυλή δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό (σωματικά, διανοητικά, κλπ).

Και που να δεις οι Πυργιώτες πως βγαίνουν, για τον ίδιο λογο...!

Δημοσ.

2- Γιατί δεν είναι παράνομο να τεκνοποιεί ένα ζευγάρι όπου και οι δύο είναι φορείς του στίγματος της μεσογειακής αναιμίας;

Έχω ακούσει πως στην Κύπρο δεν δίνουν άδεια στο ζευγάρι να παντρευτεί.

Όσο για την ιχθύαση, μου θύμισε γεγονός αιμομιξίας (πατέρας-κόρη αν θυμάμαι καλά) τη δεκαετία του '80, που το έμβρυο το ονόμασαν «Παιδί-ψάρι».

Δημοσ.

Μονο εγω βρισκω παραξενο αυτο το θεμα ?

Περα απο αυτο γενικα εχουν ισωπεδωθει ολα παντως, εχω ακουσει πολλες φορες για πρωτα ξαδερφια που εχουν παει μαζι, αλλες φορες ακομα και για αδερφια που εχουν κλεφτει και φυγει απο το σπιτι για να ειναι μαζι....Δλδ Ελεος....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...