pbp Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Γεια σας, Μήπως έχει κανείς να μου προτείνει κανένα εξειδικευμένο Ελληνικό βιβλίο για mutlithreading σε C++/Java? Ευχαριστώ.
V.I.Smirnov Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Στα ελληνικά δεν θα βρεις τίποτε. 1) Στα αγγλικά εγώ έχω το "Modern Multithreading : Implementing, Testing, and Debugging Multithreaded Java and C++/Pthreads/Win32 Programs" Είναι ακριβώς αυτό που ζητάς. Σε προειδοποιώ όμως ότι είναι δύσκολο ανάγνωσμα. Yπάρχουν κι άλλα περισσότερο γενικά όπως το 2) "C++ Concurrency in Action: Practical Multithreading" που αναφέρεται σε περισσότερα από ένα μοντέλα παράλληλου προγραμματισμού και δίνει μια καλή γενική εικόνα. Ή κάπως εξειδικευμένα, πχ. το 3) "The Art of Multiprocessor Programming" που εξηγεί καλά τις βασικές αρχές και έχει λεπτομερή παραδείγματα σε java (δεν αγγίζει την C++) Ή το 4) "Java Concurrency in Practice". Είναι καλύτερο να σκεφτείς τι εφαρμογές θέλεις να κάνεις διότι κάθε μοντέλο παραλληλίας ταιριάζει καλύτερα σε ορισμένο είδος εφαρμογών. Καλύτερα είναι να ξεκινήσεις με κάτι στρωτό όπως το (2) για να πάρεις την γενική εικόνα και μετά εξειδικεύεσαι ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το καλύτερο και "βαθύτερο" που έχω δει είναι το (1) και μετά το (3) αλλά θέλει προσπάθεια. Γενικά ο προγραμματισμός με νήματα είναι δύσκολο θέμα ακόμα και για φτασμένους προγραμματιστές. Την κατάσταση διευκολύνουν πολύ διάφορα ματζούνια όπως τα "Intel Threading Building Blocks" ή το "Parallel patterns library" της MS. Για μεγάλες ή/και πολύπλοκες εφαρμογές είναι ο συντομότερος και ευκολότερος δρόμος - καμιά σχέση με τα standard πρωτόγονα APIs (posix κλπ)... Άντε και χρόνια πολλά.... -
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα