Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ύστερα από τη διαπίστωση πως έχω καταλήξει μπογιατζής σκέφτομαι να αγοράσω ένα πιστόλι βαφής, όπως π.χ. το Bosch PFS 65. Φυσικά δε κοιτάω μηχανήματα «της κακιάς ώρας» όπως κάποια no-name που διαφημίζει ανά διαστήματα η TV.

Γιατί να πάρω κάτι τέτοιο;

(1) Ευκολία στο βάψιμο. Μετά από 7-8 ώρες με ρολό σε ντουβάρι σου βγαίνει η πίστη.

(2) Ταχύτητα. Απλά δε συγκρίνεται. Κυρίως όταν μπαίνει και η κούραση στο παιχνίδι.

(3) Αποτέλεσμα. Την καλύτερη μπογιά και το καλύτερο πινέλο να έχεις, σε απαιτητικές εφαρμογές (π.χ. περίπλοκες μεταλλικές κατασκευές) το πιστόλι είναι πάντα καλύτερο.

Τα (1) και (2) δε χωράνε αμφιβολίες. Το θέμα μου είναι το (3). Αυτό που έγραψα ισχύει, αλλά αφορά επαγγελματικά μηχανήματα περισσότερο (δηλαδή κομπρεσσέρ αέρα όπου προσαρμόζεις το πιστόλι). Τι γίνεται στις πιο προσιτές επιλογές όπως αυτό της Bosch που αναφέρω; «Φτύνουν» και τα κάνουν σκ**ά; Έχω δει μερικά videos στο YouTube για το συγκεκριμένο που θέλω στα οποία λειτουργεί υποδειγματικά. Αλλά είναι videos. Δε το έχω δοκιμάσει in real life και ούτε έχω πρόσβαση σε τέτοιο μηχάνημα. Αντοχή και διάρκεια ζωής; Από εργαλεία της Bosch είμαι υπερ-ικανοποιημένος- σε σέβονται υπερβολικά όσο τα σέβεσαι κι εσύ. Αλλά η μπογιά είναι περίεργο θέμα. Μπορεί να βουλώσει κάνα nozzle, οτιδήποτε. Διακριτικότητα; Οκ, σίγουρα αφού υπάρχει μοτέρ δε θα είναι αθόρυβα όσο ένα... ρολάκι αλλά να μη κάνει και ΟΥΥΥΥΥ σαν ηλεκτρική σκούπα.

Εφαρμογές στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί: βαψίματα κάθε είδους. Τοίχοι, συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων / πατζουριών / επίπλων, αυτοκίνητα, anyway, τα πάντα.

Δημοσ.

Η φωτιά έχει ανάψει εδώ και ωρα, σε κανα μισαωρο θα πέσουν τα αρνια μέσα!

Sent from my iPhone using Insomnia

Για πολύπλοκες μεσαιο-μικροεφαρμογές, υπάρχει και ο αερογράφος ξέρεις.:)

Δημοσ.

Πανάκριβος και με πολύ περιορισμένη χρηστικότητα.

Όπου έγραψα τη λέξη περίπλοκο αναφερόμουν σε κάγκελα ας πούμε με περίεργες γωνίες, που για να τις κάνεις σωστά με πινέλο θα σου βγει η πίστη (ή θα είσαι ο Τιραμόλα). Όχι για πράγματα που απαιτούν τρομερή ακρίβεια, όπως π.χ. για μοντελισμό.

Δημοσ.

Καλή η σκέψη σου, αλλά πολύ λέρωμα! Φρόντισε καλή μόνωση των επιφανειών που δεν θα βαφτούν...

Παράλληλα το πιστόλι είναι και πολύ σπάταλο στο χρώμα!

Θελω να προσθεσω ερωτηση .Ποτε ανω δοχειο και ποτε κατω ?

Δεν παίζει ρόλο, απλά άλλες εταιρίες βγάζουν με το ποτήρι απο πάνω και άλλες απο κάτω...

Δημοσ.

εγω θελω να βαψω τις επομενες μερες ενα ταβανι ξυλινο περιπου 10-12τεραγωνικα που το ξυλο δεν ειναι επιπεδο αλλα κανει γωνιες αυλακια κλπ, οποτε θελει αναγκαστηκα πινελο.

αν ηταν επιπεδο με ρολο θα βαφοταν ευκολα αλλα με το πινελο να προσπαθεις να βαψεις σιγα σιγα τα αυλακια τι γωνιες και ολη την ωρα κρατοντας το αναποδα προς τα πανω ειναι πολυ κουραστικο και τρεχει και πολυ χρωμα απο το πινελο πανω σου.

σκευτομαι αν ειναι καλυτερα να παρω ενα τετοιο http://www.ebay.com/itm/Spray-Gun-Paint-Tool-Sprayer-Air-Brush-Airbrush-Alloy-/140729059413?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c41b0855

να πω οτι εχω ηδη κομπρεσερ αερα να το συνδεσω οποτε δεν ειναι μεγαλο το κοστος, και θα γινει καλητερο και γρηγοροτερα.

σκεφτομαι μονο μην κανει συνεφο κατα τον ψεκασμο και πρεπει να εχω σκεπασει καλητερα τοιχους-πατωμα απο οτι με το πινελο μην βαφτουν, δηλαδη μην γινει περισσοτερη ατσαλιά.

τι λετε?

Δημοσ.
DioNiSis_000

εγω θελω να βαψω τις επομενες μερες ενα ταβανι ξυλινο περιπου 10-12τεραγωνικα που το ξυλο δεν ειναι επιπεδο αλλα κανει γωνιες αυλακια κλπ, οποτε θελει αναγκαστηκα πινελο.

αν ηταν επιπεδο με ρολο θα βαφοταν ευκολα αλλα με το πινελο να προσπαθεις να βαψεις σιγα σιγα τα αυλακια τι γωνιες και ολη την ωρα κρατοντας το αναποδα προς τα πανω ειναι πολυ κουραστικο και τρεχει και πολυ χρωμα απο το πινελο πανω σου.

σκευτομαι αν ειναι καλυτερα να παρω ενα τετοιο http://www.ebay.com/...=item20c41b0855

να πω οτι εχω ηδη κομπρεσερ αερα να το συνδεσω οποτε δεν ειναι μεγαλο το κοστος, και θα γινει καλητερο και γρηγοροτερα.

σκεφτομαι μονο μην κανει συνεφο κατα τον ψεκασμο και πρεπει να εχω σκεπασει καλητερα τοιχους-πατωμα απο οτι με το πινελο μην βαφτουν, δηλαδη μην γινει περισσοτερη ατσαλιά.

Το πιστόλι στη περίπτωσή σου επιβάλλεται, ειδικά αν δεν έχεις άλλη εμπειρία απο ελαιοχρωματισμούς.

Σκέψου μόνο πως σε περίπτωση που το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις είναι χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού, το πέρασμα με πινέλο ή κύλινδρο δεν πρέπει να διακόπτεται στις ευθείες (προκειμένου να προχωρίσεις παρακάτω σε περίπτωση που δεν φτάνεις να το κάνεις αδιάκοπα), γιατί αφήνει ένωση! Είναι πακέτο δηλαδή... :fear:

Τώρα όσον αφορά το λέρωμα, καλή μόνωση με νάυλον κλπ είναι η λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...