Vasilisxd Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Στην μικρή οθονη συνεπάγεται το μικρό μέγεθος. Δεν θέλουν όλοι μεγάλα κινητά. Απο εκεί και πέρα σίγουρα το iOS ειναι απροβληματιστο στην λειτουργία και πολυ σταθερό σε αντίθεση με το Android που εχει (που και που) κόλληματακια/Lag κλπ. Αν θες κινητο Γκαραντί που να μην μασάει πάρε iPhone. Και αυτά μεταχειρισμένα ειναι στα 450€ (4S).
nikoskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέχρι η Apple να αποφασίσει να βγάλει στην αγορά σοβαρό smartphone χωρίς ο,τι να'ναι περιορισμούς, οποιοδήποτε Android της ίδιας και μικρότερης τάξης τιμής θα είναι απλά καλύτερο στο σύνολο. Sent from Galaxy S using Insomnia
kirileman Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Φοβάμαι πως η παραπάνω άποψη απέχει μίλια από την πραγματικότητα για χιλιάδες λόγους που δεν είναι της παρούσης. Περιορισμούς έχουν, πάντως, και τα windows phones που σαν λειτουργικό ρίχνουν στα αυτιά στο android. Περιορισμούς (και μάλιστα πολύ πιο σοβαρούς από το ξεκλείδωτο bt και την ανυπαρξία widgets) έχει και το android, ορισμένους εκ των οποίων ανέφερα σε προηγούμενο ποστ.
nikoskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δυστυχώς δεν απέχει. Ένα iPhone fanboy , τις όποιες ελλείψεις ενός άλλου smartphone δεν τις αντέχει, ενώ τις ελλείψεις του iPhone του, τις δέχεται χαλαρά και σε μερικές περιπτώσεις θεωρεί πως κρύβουν και μια σοφία! Εννοείται πως και τα 4 λειτουργικά έχουν τα υπερ και τα κατά τους. Άλλα προσωπικά κοιτάζω το σύνολο. edit: Και δυστυχώς παρατηρώ πως οι περισσότεροι χρήστες iPhones, έχουν στοιχεία fanboϊσμού. Sent from Galaxy S using Insomnia
kirileman Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δε βλέπω πως με παιδικούς και ξεπερασμένους χαρακτηρισμούς όπως "iPhone fanboy" προσδίδεις αξία στην άποψή σου. Οι περιορισμοί του iOS είναι γνωστοί, αντίθετα πολλοί περιορισμοί του Android είναι λιγότερο γνωστοί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, όμως φοβάμαι ότι ορισμένοι είναι πολύ πιο σοβαροί από την απουσία fm radio, τουλάχιστον για μένα. Οι περιορισμοί των λειτουργικών γενικότερα, είναι μια και μόνο παράμετρος. Το πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι περιορισμοί, δέχομαι ότι είναι σε ένα βαθμό υποκειμενικό, ανάλογα με τη χρήση και τις απαιτήσεις του καθενός. Για σένα η απουσία ραδιοφώνου και ξεκλείδωτου bt μπορεί να είναι καθοριστικοί παράγοντες αποφυγής του, για μένα οι "περιορισμοί" στο συγχρονισμό του ημερολογίου και στην αναζήτηση, είναι σημαντικότερα. Συνεπώς, το ποιό λειτουργικό είναι "καλύτερο" και "σοβαρότερο" όπως έγραψες, προκύπτει από ένα συνδυασμό πραγμάτων (και από τους όποιους περιορισμούς βεβαίως). Πώς ορίζεται, λοιπόν, το "καλύτερο" που τόσο εύκολα και αβίαστα διατύπωσες; Ποιό είναι το σύνολο που κοιτάζεις; Ποιοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την κρίση σου (σταθερότητα, απόδοση, παραμετροποίηση, ασφάλεια, συμβατότητα, λειτουργικότητα, αισθητική) και τι βαρύτητα έχει ο καθένας από αυτούς, για σένα, για μένα, για το "μέσο χρήστη"; Και ποιός είναι ο μέσος χρήστης; Λυπάμαι αν τη χαλάω σε μερικούς, το Android σε πολλούς από τους παραπάνω τομείς δεν είναι ούτε καν 2ο στην τελική κατάταξη. Μπορεί να έχει χίλια δυο καλά, όμως έχει αρκετά θεματάκια που πρέπει να λυθούν μέχρι να μπορεί να διεκδικεί κορώνες και τίτλους, πόσο μάλλον τον τίτλου του "σοβαρότερου" λειτουργικού όταν το target group του μόνο για "σοβαρή" χρήση δεν το έχει, με την έννοια της καθημερινής επαγγελματικής χρήσης ως προέκταση του γραφείου και του υπολογιστή τους, όπως έχω ξαναγράψει.
nikoskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Την απουσία ραδιοφώνου και τον περιορισμό του ΒΤ τα δέχεσαι και τα θεωρείς επουσιώδη χαρακτηριστικά. Νομίζω επαλήθευσες/απάντησες μόνος σου με τον σαφέστερο τρόπο στο άθλιο και αόριστο προηγούμενο reply μου. Sent from Galaxy S using Insomnia
Vasilisxd Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Εννοείται πως και τα 4 λειτουργικά έχουν τα υπερ και τα κατά τους. Άλλα προσωπικά κοιτάζω το σύνολο. Ναι και το σύνολο είναι το Ράδιο (γιατί bluetooth aftermarket/Cydia παίρνει κανονικά).
nikoskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Ναι και το σύνολο είναι το Ράδιο (γιατί bluetooth aftermarket/Cydia παίρνει κανονικά). Ράδιο USB mass storage GUI customization Συσκευές για όλα τα γούστα 3G video telephony (σε ορισμένα μοντέλα) Χωρίς να χρειάζεται root(βλ. Jailbreak) άρα και χωρίς να χάσεις την εγγύησή σου, μπορείς να περνάς εφαρμογές εκτός Play store. Να ήταν μόνο το ράδιο, καλά θα ήταν. Και η λίστα έχει και άλλα. Άλλα Οκ, αναφέραμε ενδεικτικά το ράδιο και "κόλλησατε" εκεί... Κλασικά... Προσπαθήστε να κρατήσετε το επίπεδο της συζήτησης χωρίς ειρωνεία και απαντήσεις απλά για να προκαλείτε. Sent from Galaxy S using Insomnia
Symbad Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 nikoskon, με το συμπάθειο αλλά δεν νομίζω να σε ειρωνεύτηκε κάποιος από τους παραπάνω, απλά ο καθένας λέει την άποψή του, από την δική του οπτική γωνία και σύμφωνα με τις ανάγκες του. Και σημαντικότερη νομίζω είναι η άποψη όσων έχουν χρησιμοποιήσει και τα δύο λειτουργικά. Να ξεκαθαρίσω ότι έχω iphone 3gs εδώ και 2μιση χρόνια και έχω δει-δουλέψει το android στο κινητό της κοπέλας μου. Οπότε έχοντας πάρει μια μεγάλη γεύση από ios και μια καλή ιδέα για το android, ψηφίζω ios. Τι να πω με έχει καταβολέψει, και πιστέψτε με ότι πριν το iphone άλλαζα συσκευή κάθε χρόνο ή και μετά από λίγους μήνες! Απλά το android δεν με πείθει ότι είναι αρκετά όρημο και έτοιμο για τα θέλω μου. Ναι σου δίνει απόλυτη ελευθερία, αλλά όπως πάντα αν δεν ξέρεις τι να την κάνεις τόση ελευθερία ή δεν την θες βρε αδερφέ, τότε; Όποιος το θέλει αυτό μεγειά του με χαρά του, αλλά κάθε φορά που μπαίνω στο νήμα του galaxy s2 και μόνο που ακούω για ρομ, κερνελ, λύνουν το ένα πρόβλημα και παρουσιάζεται άλλο κτλ κουράζομαι. Ειλικρινά απορώ που το βρίσκουν τόσο κουράγιο! Προτιμώ την σταθερότητα, την απλότυτα και την ευκολία του ios. Όσο για τους περιορισμούς του, ένα μεγάλο μέρος αυτών εξαφανίζεται με ένα απλό, απλούστατο jailbreak. Θα μου πεις: "Δεν σου λείπει τπτ ρε μεγάλε;". Το μόνο που ζηλεύω είναι μια μεγαλύτερη οθόνη και μια καλύτερη κάμερα. Το σκέφτομαι για το galaxy s3, μόνο αν μου μιλήσει πραγματικά σαν συσκευή και μόνο σαν πειραματισμό, αν και το πιο πιθανό είναι να περιμένω για το iphone 5. Α και όποιος θέλει να κρατάει κάποιο επίπεδο στη συζήτηση καλό είναι να το ψάχνει λίγο πριν γράψει το οτιδήποτε, αφού κανένα jailbreak δεν ακυρώνει την εγγύηση. Με ένα restore είσαι κύριος... Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, και πάλι υπενθυμίζω ότι την προσωπική μας αποψη και εμπειρία καταθέτουμε, δεν εκπροσωπούμε κανέναν, δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Και στην τελική, περί ορέξεως...
nikoskon Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Το ότι με restore το τηλέφωνο επανέρχεται δεν αναιρεί το γεγονός πως ένα jailbroken iPhone είναι ένα εκτός εγγύησης iPhone. Να προσέχουμε τι γράφουμε για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Και η ειρωνεία καλά κρατεί... και με επιβεβαιώνετε! Edit: Δε ποσταρω άλλο μιας και ήδη βγάλατε τα μαχαίρια. Edit: iOS Jailbrake "Under the Digital Millennium Copyright Act, jailbreaking iPhones is legal in the United States, although Apple has announced that the practice "can violate the warranty". " 2nd link warranty void Sent from Galaxy S using Insomnia Επεξ/σία 23 Απριλίου 2012 από nikoskon
Symbad Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Έχει γραφτεί πολλάκις ότι δεν χάνεται η εγγύηση, αφού πολυ απλά μετά το restore δεν υπάρχει κανένας μα ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να δει κανεις αν το τηλέφωνο ηταν jail broken. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις; Η' αν ξέρεις τον τροπο-διαδικασία με τον οποίο η apple μπορεί να διαπιστώσει αν ένα τηλέφωνο ηταν πριν το restore jailbroken, δώσε την πληροφορία με την πηγή, κι εγώ θα σου ζητήσω συγγνώμη από εδώ. Τα περί ειρωνιας για ακόμη μια φορά δεν τα καταλαβαίνω! Συζήτηση κάνουμε για να βοηθήσουμε όποιον ψάχνει να αποφασίσει, ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω του.
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 αφού κανένα jailbreak δεν ακυρώνει την εγγύηση. Με ένα restore είσαι κύριος... Βασικα για το διαστημα που εχεις jailbroken τη συσκευη σου, αυτη βρισκεται εκτος εγγυησης. Γι'αυτο πριν σταλει για service της κανεις restore. Γιατι ειναι εκτος εγγυησης και θελεις να την επαναφερεις. Απλα διευκρινιζω.
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Ποιά είναι η διαφορά με το root και την εγγύηση των android τηλεφώνων για να θεωρείται το jailbreak "μειονέκτημα" του iOS σε σχέση με το root;
nikoskon Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Ότι αυτά που κάνει το iPhone με jailbrake , τα κάνουν τα Android τηλέφωνα χωρίς το αντίστοιχο root. Άρα έχοντας Android δεν χάνεις την εγγύηση ενώ έχοντας iPhone για τα ίδια πράγματα θα είσαι εκτός εγγύησης. kirileman, την ερώτηση αυτή , ως κάτοχος συσκευών Android & iOS που μπαίνεις στην διαδικασία να προτείνεις σε μέλη συσκευές , δεν δικαιολογείσαι να την κάνεις. Αν δεν ήταν το Insomnia, θα είχα σταματήσει να ποστάρω. Και η πλάκα είναι πως το επόμενο κινητό μου μάλλον θα είναι iPhone. Sent from Galaxy S using Insomnia
runner1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Τα έχουμε χιλιοπεί όλα τα θέματα περί ios vs android! ΟΜΩΣ η ανακρίβεια πολλών apple χρηστών πάει σύννεφο!Για παράδειγμα επειδή στο πχ forum του galaxy s2 υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα που γουστάρει και ασχολείται με custom rom/kernel κ.α. αυτόματα βαφτίσαμε το android προβληματικό!ΟΚ....ότι πείτε!Μόνο για αυτό τον λόγο δηλαδή κάποιοι βάζουν άλλες rom!Επίσης ο kirileman ανέφερε κάποια και μάλιστα σε αυτά μάλιστα θέλει να μας πει....τι.....ότι το ios-iphone τα κάνει καλύτερα;Για πάμε: -σταθερότητα: αν πιάσεις στα χέρια σου κινητό από σοβαρή εταιρεία και μάλιστα κινητό με το ΛΙΓΟΤΕΡΟ τιμή 200€ και πάνω ΔΕΝ έχεις τέτοια προβλήματα σε συνδυασμό βέβαια με την έκδοση android 2.3 εκτός αν μιλάς για κινητά των 100€ και έκδοση 2.1 και 2.2! -απόδοση:το ίδιο με το πάνω -παραμετροποίηση:εδώ γελάνε και οι πέτρες.....να μιλάνε και για παραμετροποίηση οι iphone users!Από που κι ως που;Και δεν μιλάω για root και jb αλλά για κινητό out of the box πάντα! -ασφάλεια:έχουμε πει το εξής....ότι έγινε με 2-3 malware βγήκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το play store!Έπειτα αν αφιερώνεις κάθε φορά 1 λεπτό να διαβάσεις σε κάθε app/game που θες πόσοι το κατέβασαν,βαθμολογία,reviews ΔΕΝ έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ!Από ανεπίσημα stores....ναι! -συμβατότητα:ε συγγνώμη;Διάβασε ξανά το πρώτο που ανέφερα γιατί και αυτό λύνει και αυτόν τον "γρίφο"! -λειτουργικότητα:ναι ότι πεις.....σε android φτιάχνεις ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ το λειτουργικό σου με widgets,shortcuts,folders,μενού,στυλ κ.α. άπειρα και μετά μου μιλάς για λειτουργικότητα; -αισθητική:για εσένα τα απλά 2d μενού(περασμένων ετών ui) είναι "αισθητική"!Εμένα τα διάφορα εφέ,3d κ.α. σωστά δοσμένα είναι πολύ καλύτερα σε..."αισθητική" γιατί α)η τεχνολογία προχωράει ακόμα και στα Ui και η παραμετροποίηση από χρώματα μέχρι στυλ και σχέδια είναι άπειρη στα android και τις εφαρμογές τους σε σχέση με το ios!Άσε που όπως κατάλαβες η "αισθητική" είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό! Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό αλλά ότι ΠΑΝΤΟΤΕ ένα μειονέκτημα ενός iphone το περνάμε σαν feature ή ότι απλά "δεν μας χρειάζεται" ή είναι "παλιολιθικό" και άλλα τέτοια καλούδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα