zoranb Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Παιδιά, τέτοιο μηχάνημα έχετε δεί εδώ Ελλάντα που να μαγνητίζει ή απομαγνητίζει εργαλεία κ ιδιαίτερα κατσαβίδια; http://www.jaycar.com.au/productView.asp?ID=TD2042&form=CAT2&SUBCATID=954#1
Haldol Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Τι είναι αυτό; Εγώ όταν θέλω μαγνητισμένη μύτη κατσαβιδιού κολλάω στο πίσω μέρος του κατσαβιδιού ένα μαγνητάκι NdFeB N52 κι άντε γεια. Μόλις τελειώσω, το βγάζω και τέλος. Βέβαια μπορεί να μη βρεις εύκολα μαγνήτια NIB, πόσο μάλλω N52, αλλά οποιοδήποτε ισχυρό μαγνητάκι και να βάλεις θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα πάνω-κάτω.
arianos16 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Τι είναι αυτό; Εγώ όταν θέλω μαγνητισμένη μύτη κατσαβιδιού κολλάω στο πίσω μέρος του κατσαβιδιού ένα μαγνητάκι NdFeB N52 κι άντε γεια. Μόλις τελειώσω, το βγάζω και τέλος. Βέβαια μπορεί να μη βρεις εύκολα μαγνήτια NIB, πόσο μάλλω N52, αλλά οποιοδήποτε ισχυρό μαγνητάκι και να βάλεις θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα πάνω-κάτω. Τη διαφορα εχει αυτο που ειπες εσυ απο ενα κοινο μαγνητη?
Haldol Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μπόλικη παραπάνω δύναμη. Για τις πιο πολλές περιπτώσεις δε θα σου χρειαστεί NIB μαγνήτης, αλλά άμα θέλεις να μαγνητίσεις κατσαβίδι των 25 cm (έχω και τέτοιο) είναι μονόδρομος. Οι σιδερένιοι μαγνήτες (οι «μαύροι») έχουν πιο λίγη δύναμη, οπότε θα πρέπει να κολλήσεις κάνα θηρίο πάνω στο κατσαβίδι. Γι αυτό μαγνήτης NIB και τα μυαλά στα κάγκελα.
zoranb Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 εντάξει να βάλεις μαγνητάκι πάνω ίσως κάνεις δουλειά αλλά είναι βολικό να έχεις ξένο σώμα πάνω σε κατσαβίδι, μπορεί να μην κολλάει πάνω ειδικά εάν είναι στρογγυλό αντί για τετραγωνισμένο αλλά κ να είναι ντυμμένο κυρίως με πλαστικό οπότε πάλι δεν βολεύει, άσε που για τα μικρά κατσαβιδάκια που είναι για γυαλιά ή ρολόγια δεν μπορείς να τους βάλεις τους μαγνήτες...ε τι λέτε? ενώ με τη συσκευή αυτή το μαγνητίζεις κ απομαγνητίζεις όποτε θέλεις!
rabesatratana Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 εντάξει να βάλεις μαγνητάκι πάνω ίσως κάνεις δουλειά αλλά είναι βολικό να έχεις ξένο σώμα πάνω σε κατσαβίδι, μπορεί να μην κολλάει πάνω ειδικά εάν είναι στρογγυλό αντί για τετραγωνισμένο αλλά κ να είναι ντυμμένο κυρίως με πλαστικό οπότε πάλι δεν βολεύει, άσε που για τα μικρά κατσαβιδάκια που είναι για γυαλιά ή ρολόγια δεν μπορείς να τους βάλεις τους μαγνήτες...ε τι λέτε? ενώ με τη συσκευή αυτή το μαγνητίζεις κ απομαγνητίζεις όποτε θέλεις! Δεν χρειαζεται καν να εχεις τον ΝΙΒ μαγνητη πανω στο κατσαβιδι. Υπαρχει και η παροδικη μαγνητιση. Τριψε(κυλισε) εναν NIB μαγνητη 4-5 φορες(5-6 δευτερολεπτα δουλεια), με μια συγκεκριμενη φορά πανω στο κατσαβιδι και για 0.5-1 λεπτο(αρκετα για να κάνεις την δουλεια σου) θα ειναι μαγνητισμενο. Οσο για τιμες ας γραψει καποιςο στο ebay "Neodymium magnet" ή ΝΙΒ magnet" και θα βρει απειρες διαφορετικες περιπτωσεις. Γενικα το μεγιστο ενεργειακο γινομενο(το Ν52 που ανεφερε καποιος που σημαινει 49 εως 52 MGOe ενεργειακο "αποθεμα") που ειναι ενα μετρο ισχυος του μαγνητη δεν ειναι και τοσο σημαντικο, αν παρεις πχ εναν Ν46 ή εναν Ν52 μικρη διαφορά θα εχει. Το σημαντικοτερο ειναι το μεγεθος! Εχει τεραστια διαφορά ενας μανγητης σε σχημα ορθογωνιου παραλληλεπιπεδου με {μηκος,πλατος,υψος} = {4 cm , 2 cm, 1 cm} με εναν ιδιου σχηματος με {μηκος,πλατος,υψος} = {4 cm , 2 cm, 4 cm}. Στην 2η περιπτωση μιλαμε για ενα επικινδυνο θηριο! Αν παρεις δε ενα πχ με {μηκος,πλατος,υψος} = {10 cm , 10 cm, 2 cm} τοτε σηκωνεις μισο τονο σωματα αν θυμαμαι καλα για Ν46 και πανω. Εγω ειχα παρει πριν πολλα χρονια εναν ΝΙΒ σε σχημα κυλινδρου με υψος 1 ινστα(2.54 εκατοστα) και διαμετρο 10 εκατοστα, τον κολλησα(βασικα πεταχτηκε απο τα χερια μου και ευτυχως που ειμαι προσεκτικος και δεν μου τα επιασε γιατι θα μου εσπανε/θρυμματιζε τα κοκκαλα) στην θηκη με τα εργαλεια και απο τοτε τον εχω εγκαταλειψει εκει γιατι δεν βγαινει. Εχω πολλα ειδη/σχηματα/μεγεθη ΝΙΒ και ενα ειναι σιγουρο: Οι μεγαλοι ειναι αχρηστοι γιατι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επικινδυνοι και τελειως δυσχρηστοι. Οι μικροι ειναι θαυματα της φυσης!!!!!!!! Οποιος εχει μια πρωτη επαφη με αυτους καθεται με ανοιχτο το στομα με αυτο που βλεπει.
bluesattack Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Παιδιά, τέτοιο μηχάνημα έχετε δεί εδώ Ελλάντα που να μαγνητίζει ή απομαγνητίζει εργαλεία κ ιδιαίτερα κατσαβίδια; http://www.jaycar.com.au/productView.asp?ID=TD2042&form=CAT2&SUBCATID=954#1 http://www.google.gr/#q=magnetizer+tool&hl=el&prmd=imvns&source=lnt&tbs=lr:lang_1el&lr=lang_el&sa=X&ei=o9WMT9zlGsfF8gOYvIGWCw&ved=0CBoQpwUoAQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=813a721afd87fdc&biw=1280&bih=899
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Παιδιά, τέτοιο μηχάνημα έχετε δεί εδώ Ελλάντα που να μαγνητίζει ή απομαγνητίζει εργαλεία κ ιδιαίτερα κατσαβίδια; http://www.jaycar.com.au/productView.asp?ID=TD2042&form=CAT2&SUBCATID=954#1 Αν και δεν το έχω δουλέψει για να ξέρω σίγουρα, δεν μου φαίνεται καλή περίπτωση. Μη νομίζεις ότι το να μαγνητίσεις καλά ένα εργαλείο είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά με τέτοια αμφίβολα μαραφέτια. Το να απομαγνητιστεί κιόλας είναι 100 φορές πιο δύσκολο για πολλούς λόγους. Δεν χρειαζεται καν να εχεις τον ΝΙΒ μαγνητη πανω στο κατσαβιδι. Υπαρχει και η παροδικη μαγνητιση. Τριψε(κυλισε) εναν NIB μαγνητη 4-5 φορες(5-6 δευτερολεπτα δουλεια), με μια συγκεκριμενη φορά πανω στο κατσαβιδι και για 0.5-1 λεπτο(αρκετα για να κάνεις την δουλεια σου) θα ειναι μαγνητισμενο. Δεν είναι και πολύ πρακτικό αυτό, και θέλει και πολύ περισσότερη υπομονή από όσο φαίνεται. Καλύτερα να κολλήσεις ένα μαγνητάκι κοντά στην άκρη του κατσαβιδιού. Μη νομίζετε ότι χρειάζεται μεγάλος άμα είναι νεοδυμίου. Οι φιξ μαγνήτες στα έτοιμα κατσαβίδια έχουν διαστάσεις 6mm διάμετρο και μόλις 2mm πάχος (δίσκος) σε απόσταση 25-26mm από την άκρη της μύτης. Γενικα το μεγιστο ενεργειακο γινομενο δεν ειναι και τοσο σημαντικο, αν παρεις πχ εναν Ν46 ή εναν Ν52 μικρη διαφορά θα εχει. Το σημαντικοτερο ειναι το μεγεθος! Εχει τεραστια διαφορά ενας μανγητης σε σχημα ορθογωνιου παραλληλεπιπεδου με {μηκος,πλατος,υψος} = {4 cm , 2 cm, 1 cm} με εναν ιδιου σχηματος με {μηκος,πλατος,υψος} = {4 cm , 2 cm, 4 cm}. Στην 2η περιπτωση μιλαμε για ενα επικινδυνο θηριο! Αν παρεις δε ενα πχ με {μηκος,πλατος,υψος} = {10 cm , 10 cm, 2 cm} τοτε σηκωνεις μισο τονο σωματα αν θυμαμαι καλα για Ν46 και πανω. Και τα δύο παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, ανάλογα βέβαια και την εφαρμογή. Πάντως δεν είναι σωστό να κάνεις αυτήν την σύγκριση που έκανες, ο ένας μαγνήτης είναι τετραπλάσιος σε μέγεθος από τον άλλον αλλά δεν συνέκρινες όμως έναν μαγνήτη Ν12 με έναν Ν48. Και εκεί θα είχε τεράστια διαφορά. Πάντως όσοι θέλετε μαγνητισμένα κατσαβίδια σκεφτήτε να αφήσετε τους μαγνήτες και τα μαραφέτια και να πάρετε μαγνητικό κατσαβίδι που παίρνει μόνο μύτες. Βάζεις, κάνεις δουλειά, αλλάζεις και βάζεις ό,τι διαφορετική μύτη θες, και με φτηνά αναλώσιμο. Από τότε που πήρα μια μεγάλη κασετίνα, έχω βρει την υγειά μου. πολύ σημαντικό--> Και με το ανταπτοράκι(και χωρίς αυτό..) μπαίνουν και στο δράπανο
nick#18 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 http://www.giatrakos.gr/product_info.php?products_id=4273 εεεδω εισαι... το εχω παρει και με τις εργασιες πανω στο μοντελο μου αλλα και σε pc με εχει σωσει
status Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μπόλικη παραπάνω δύναμη. Για τις πιο πολλές περιπτώσεις δε θα σου χρειαστεί NIB μαγνήτης, αλλά άμα θέλεις να μαγνητίσεις κατσαβίδι των 25 cm (έχω και τέτοιο) είναι μονόδρομος. Οι σιδερένιοι μαγνήτες (οι «μαύροι») έχουν πιο λίγη δύναμη, οπότε θα πρέπει να κολλήσεις κάνα θηρίο πάνω στο κατσαβίδι. Γι αυτό μαγνήτης NIB και τα μυαλά στα κάγκελα. Συν ότι είναι γαμάτος μαγνήτης για συνδετήρες.;ρ
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 http://www.giatrakos.gr/product_info.php?products_id=4273 εεεδω εισαι... το εχω παρει και με τις εργασιες πανω στο μοντελο μου αλλα και σε pc με εχει σωσει Δουλεύει όσο καλά υποτίθεται ότι δουλεύει; Καλά άμα είναι για 1,5€ μόνο τότε δεν το συζητώ, το παίρνεις και δοκιμάζεις αν σου αρκεί
nick#18 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δουλεύει όσο καλά υποτίθεται ότι δουλεύει; Καλά άμα είναι για 1,5€ μόνο τότε δεν το συζητώ, το παίρνεις και δοκιμάζεις αν σου αρκεί Aπο pcοβιδες το κατσαβιδι σηκωνει τα παντα... εκανα τωρα μια δοκιμη με αυτες τις γαιδουροβιδες-πυρους για ψαλιδια http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=158_174_298&products_id=3242 και σηκωνει ευκολα το κατσαβιδι χωρις να πεσει... και επισης κανει και κανονικα demagnetize...
temeteron Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Εγώ έχω ένα σετ κατσαβίδια αυτά που χρησιμοποιούν οι ρολογάδες. Είχα ένα μαγνήτη από ένα ηχείο 8Ω με διάμετρο 8cm και τα έβαλα πάνω στο μαγνήτη την άλλη μέρα μαγνήτιζαν μια βίδα PC αυτές που βιδώνουν κουτιά άνετα. Τι το θες το μαγνητισμό και τον απομαγνητισμό ; Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο κρατάνε τον μαγνητισμό, και πόσο ώρα θέλει ο μαγνητισμός!
tehAllantin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μπόλικη παραπάνω δύναμη. Για τις πιο πολλές περιπτώσεις δε θα σου χρειαστεί NIB μαγνήτης, αλλά άμα θέλεις να μαγνητίσεις κατσαβίδι των 25 cm (έχω και τέτοιο) είναι μονόδρομος. Οι σιδερένιοι μαγνήτες (οι «μαύροι») έχουν πιο λίγη δύναμη, οπότε θα πρέπει να κολλήσεις κάνα θηρίο πάνω στο κατσαβίδι. Γι αυτό μαγνήτης NIB και τα μυαλά στα κάγκελα. αυτά δεν κάνουν δλδ;;!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα