nik324 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Θα ήθελα να μου λύσεται μια απορία που για κάποιους μπορεί να φανεί απλή... Εστω οτι μου δίνεται ένας πίνακας nx3 (η πρωτη στήλη είναι ολη 1),τότε με την μεθοδο των τετραγωνων θα προκύψουν οι λύσεις της C+Dt+Et^2 Σε μια ασκηση μου ζητηται να βρω τους συντελεστες του hyperplane b= a1X1 + a2X2 + a3X3 + a4X4 + a0 που προκυπτουν με την μεθοδο αυτη,ενω μου δινεται ένας πίνακας nX4(χωρις ασσους στην πρωτη στηλη)... Εχω μπερδευτει με το πλήθος των συντελεστών....Στο hyperplane b= a1X1 + a2X2 + a3X3 + a4X4 + a0 μου φαινεται ότι ζητηται ένας συντελεστης παραπάνω...η μήπως πρεπει να προσθεσω τους ασσους στην πρωτη στηλη; Ευχαριστω!!
nik324 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Παιδια ειναι πολυ σημαντικο για μενα...να δωθει μια ξεκαθαρη απαντηση εκτος και αν αυτο που ρωταω ειναι 'ακυρο'
nik324 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 αυτο ειναι ασκηση που πρεπει να υλοποιηθει σε matlab.η μεθοδος των τετραγωνων βρίσκει εφαρμογη στην συγχρονη στατιστηκη
papajo_r Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 νομίζω πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος και στα δεδομένα αλλα και στο τι ρωτάς... δεν είμαστε οι συμφοιτητές σου που παρακολουθήσαμε μαζί την παράδοση της άσκησης και ξέρουμε τι τρέχει για να μπορείς λακωνικά να μιλήσεις για άσους και συντελεστές κτλ.. εκτος βεβαια και αν θέλεις να βοηθηθείς μονο από ανθρώπους που έχουν πάρει το συγκεκριμένο μάθημα ... καταρχήν μιλάς για hyperplane... χωρίς να ξέρω τι είναι υποθέτω (από τα συμφραζόμενα) πως πρόκειται για ένα υπερόχημα που ταξιδεύει σε n διαστάσεις και που εσύ πρέπει να προσδιορίσεις την θέση του... το a0 τι είναι?
Praetorianos Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 καταρχήν μιλάς για hyperplane... χωρίς να ξέρω τι είναι υποθέτω (από τα συμφραζόμενα) πως πρόκειται για ένα υπερόχημα που ταξιδεύει σε n διαστάσεις και που εσύ πρέπει να προσδιορίσεις την θέση του... Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά όχι κι ...υπερόχημα το hyperplane
papajo_r Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 υπερεπίπεδο σωστά με planeψαν τα αγγλικά μου
nik324 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Φιλε μου εχεις δικιο...δεν μπορω να μιλησω ξεκαθαρα και να γραψω αναλυτικα την ασκηση για ευνοητους λογους...Οποιοσ θέλει να βοηθησει (οχι να μου λυσει την ασκηση) μπορώ να του στείλω πμ την ακριβή εκφωνηση Οντως, heperplane ειναι το υπερεπιπεδο.
nik324 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 αυτο το λινκ μπορει να βοηθησει http://math.mit.edu/linearalgebra/ila0403.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα