Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους

Ποσο: 1500-2000 ευρω

Χρηση: video editing-Μονταζ-γενικη χρηση

Προγραμματα: Adobe Suite-Avid Video composer

Οθονη: ΝΑΙ 23΄και πανω

Πληκτρ./Ποντικι: ΝΑΙ

Περιοχη: Αθηνα

Συναρμολογηση: ΕΓΩ (δεν θα πουμε οχι σε αξιολογη υλοποιηση εταιριας-καταστηματος)

Οποιαδηποτε γνωμη-προταση επιθυμητη

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Ωραια αφου δινεις ενα αρκετα μεγαλο ποσο,κλασσικα εγω θα σου πω να περιμενεις μεχρι το τελος του μηνος που θα κυκλοφορησουν οι καινουργιοι επεξεργαστες της Intel σε παρομοιες τιμες με τους σημερινους και ακουγεται οτι θα ειναι 10-15% καλυτεροι.

Δημοσ.

δεν θα το φτιαξω αυριο αλλα θα ηθελα αν καποιος εχει καποια προταση με τα τωρινα δεδομενα να την αναφερει

Δημοσ.

Αυτό που θα σου έλεγα, αφού κάνεις μοντάζ και σε avid, μπορεί να σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσεις το davinci resolve lite(hollywood standard) για color correction/grading που είναι και free αλλά έχει τρελές απαιτήσεις.

Ενδεικτικά minimum requirements 12gb ram, 2x graphic cards(η μία gtx580 3072mb, και μία ακόμα για display μόνο), κτλ.

Έχουν και οδηγό για το τι pc να χτίσεις.

http://www.blackmagic-design.com/media/3358649/Resolve%20Win%20Config%20Guide%20Mar%202012.pdf

Από 'κει και πέρα θες επεξεργαστή(ή επεξεργαστές) και γρήγορους δίσκους για αποθήκη(και με software raid0 βολεύεσαι).

Βεβαία εξαρτάται και από το τι θες να κάνεις, πόσο το ψάχνεις, κτλ. Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι στο budget σου.

υ.γ. μην τσιγκουνευτείς στην οθόνη(την πάτησα μια φορά)

Δημοσ.

Βασικα δεν ειναι για δικη μου χρηση αλλα για ενα φιλο ο οποιος ναι μεν δουλευει χρονια πανω στα προγραμματα αυτα αλλα δεν εχει καμια γνωση περι hardware...

Εγω ναι μεν ασχολουμαι χρονια με υπολογιστες και hardware αλλα ποτε για τετοια χρηση και καπως ετσι μπλεκουμε...κυριως οσων αφορα την καρτα γραφικων για τετοια χρηση

Δημοσ.

Η μητρική και η κάρτα γραφικών είναι λάθος κατ εμέ. Μητρική παίρνεις ποιοτικότατη με 100 ευρώ και χωρίς να της λείπει τίποτα και κάρτα πας με λιγότερα σε επαγγελματική λύση (κάποια φτηνή quadro) ή σε μια 550ti. Αν δεν την θέλεις για παιχνίδια δεν θα σε ωφελήσει παραπάνω η 680 ώστε να δικαιολογεί αυτό το κόστος.

SSD δες κάποιον καινούριο intel.

Επίσης μνήμες πάρε 1600αρες, δεν θα κερδίσεις τίποτα με γρηγορότερες. Ίδιες επιδόσεις έχουν.

Δημοσ.

:confused: :confused:

Θα κάνεις o/c σ αυτό το μηχάνημα? Για επαγγελματική χρήση δεν προορίζεται?

Ναι, πάιζει ρόλο το mobo αλλά και με ένα mobo των 100, άντε 130 ευρώ μπορείς να κάνεις σταθερότατο o/c. Το πανάκριβο θα σου προσφέρει κάποια extra όπως θύρες esata, firewire, wifi κτλ που αν δεν τα χρειάζεσαι είναι τζάμπα λεφτά.

Δημοσ.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις το pc και για color correction/grading, θα σου 'λεγα να βάλεις πιο πολλά λεφτά στο monitor. Τουλάχιστον μια Dell U2410. Αλλιώς ότι κόψεις από κάρτα γραφικών και μητρική, βάλτο να πάρεις μια δεύτερη οθόνη.

Oc δεν βλέπω λόγο να κάνεις, σε ενδιαφέρει η σταθερότητα περισσότερο.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να κοιτάξεις σε socket 2011. Photoshop & video editing θέλουν cpu power αρκετή. Κάρτα γραφικών δεν χρειάζονται τόση απ` όσο ξέρω εκτός αν κάνω λάθος. Προσωπική εμπειρία πάντα. Όταν έκανα video editing στον q6600 και στον i5 760 με ίδια vga είδα διαφορά μεγάλη με τον 760

Δημοσ.

Άμα ο φίλος σου θέλει να ασχοληθεί και με το davinci resolve lite, πρέπει να πάρεις 2 κάρτες γραφικών.

Η συγκεκριμένη quadro δεν είναι πολύ καλή. Εγώ πάντως το τρέχω ικανοποιητικά με μια gts250 και μια gtx460.

Στο guide που σου δωσα link, ο φθηνότερος συνδυασμός που προτείνει(όχι minimum απαιτήσεις!) είναι με μια gtx580 στα 3gb μαζί με μία quadro 600 η οποία συνδέεται μόνο με την οθόνη, όλη η επεξεργασία γίνεται στην 580.

Από κει και πέρα, αν το θέλει ΜΟΝΟ για avid και adobe suite, τότε μια φθηνή nvidia με cuda θα βοηθήσει στο premiere και θα είσαι οκ!

Δεν ξέρω βέβαια αν το cs6 θα χρησιμοποιεί περισσότερο την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

davinci resolve lite δε θα δουλευει, μονο Adobe και Avid

η quadro τον καλυπτει για αυτα πιστευω αλλα δε ξερω αν θελει να παιξει κανα Pro τι θα γινει

οσο για 2011 το παμε προς τα εκει απλα περιμενουμε να περασει ενα χρονικο διαστημα για το αν αξιζει ή οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...