kostakos99 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Γεια σας. Σε λίγες μέρες θα σταματήσει η σύνδεση μου στην Wind και θα αρχίσει η Double Play της Hol. Από την Hol μου έστειλαν το παρακάτω modem: NetFaster Wlan 3 Από ότι είδα στις οδηγίες εγκατάστασης λέει να συνδέσω το ρούτερ με την πρίζα του τηλεφώνου και έπειτα με την συσκευή τηλεφώνου. Οπότε πρέπει να το συνδέσω εκεί που βρίσκετε το τηλέφωνο μου. Το πρόβλημα είναι ότι το σταθερό τηλέφωνο βρίσκετε στην άλλη άκρη του σπιτιού, οπότε δεν λέει να συνδέσω το modem μέσω θύρας ETHERNET. Έτσι είδα στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν «ειδικές» κάρτες δικτύου σε μορφή usb- wifi usb stick (διορθώστε με αν το είπα λάθος) τις οποίες τις συνδέεις σε μια θύρα USB του υπολογιστή και βρίσκει τα ασύρματα δίκτυα που υπάρχουν γύρω σου. Αν δεν καταλάβατε τι πρόκειται να κάνω: -Θα συνδέσω το splitter σε μία τηλεφωνική γραμμή -Έπειτα θα το συνδέσω με το τηλέφωνο μου -Και τέλος με το router Αφού κάνω όλα αυτά: -Σκοπεύω να αγοράσω αυτήν εδώ την κάρτα δικτύου, να τη συνδέσω στον υπολογιστή (για σταθερό μιλάω τόση ώρα) και έτσι να συνδεθώ ασύρματα στο διαδίκτυο από του ρούτερ μου. Και όλα αυτά για να μην έχω καλώδιο πόσο μέτρων που να διασχίζει ολόκληρο το σπίτι μου. Πρώτα από όλα θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό που σκοπεύω να κάνω γίνεται , και αν η κάρτα δικτύου που σκοπεύω να αγοράσω (αυτή δηλαδή) είναι καλή ώστε να έχω την μέγιστη ταχύτητα (24 mbps) που μου προσφέρει η ADSL σύνδεση. Συγχωρείστε με αν τα έκανα σαλάτα με τους όρους... Με εκτίμηση, kostakos99
SPANK Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Γίνεται αυτο που θέλεις να κάνεις αλλα πρέπει να ξέρεις οτι επειδή το router θα ειναι στην αλλη άκρη οπως είπες και ισως να υπάρχουν αρκετοί τoίχοι ενδιάμεσα και το πιο πιθανόν ειναι να εχεις κάποια απώλεια σήματος, εκτος και αν δεν ειναι τοσο μεγάλη η απόσταση οποτε κατι γίνεται. Για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο θα έδινα μερικά χρήματα να έπαιρνα μια πιο δυνατή ασύρματη κάρτα usb οπως της Alfa
kostakos99 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Γίνεται αυτο που θέλεις να κάνεις αλλα πρέπει να ξέρεις οτι επειδή το router θα ειναι στην αλλη άκρη οπως είπες και ισως να υπάρχουν αρκετοί τoίχοι ενδιάμεσα και το πιο πιθανόν ειναι να εχεις κάποια απώλεια σήματος, εκτος και αν δεν ειναι τοσο μεγάλη η απόσταση οποτε κατι γίνεται. Για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο θα έδινα μερικά χρήματα να έπαιρνα μια πιο δυνατή ασύρματη κάρτα usb οπως της Alfa Spank, Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί τοίχοι ανάμεσα στο δωμάτιο που έχω τον σταθερό και το σαλόνι που σκοπεύω να βάλω το ρούτερ, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος διάδρομος ανάμεσα σε αυτούς τους δύο χώρους και σε συνδυασμό με το όχι έχω και μικρό παιδί στο σπίτι και δεν θέλω να έχω τόσο μεγάλο καλώδιο, με κάνουν να προτιμήσω να αγοράσω μία τέτοια συσκευή. Δεν θέλω να αγοράσω μία πιο δυνατή-ακριβή, επειδή το σπίτι δεν είναι και τόσο μεγάλο και οι τοίχοι ανάμεσα στον υπολογιστή και το σαλόνι είναι ελάχιστοι. Θα αγοράσω ακριβότερη συσκευή εφόσον δω ότι υπάρχει μεγάλη απώλεια. Και πάλι ευχαριστώ.
jim_p Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δεν ξερω αν το αναφερει καπου, αλλα ρουτερ και τηλεφωνο δεν ειναι αναγκη να ειναι συνδεδεμενα στην ιδια πριζα τηλεφωνου. Αν εχεις μια αλλη, σε αλλο δωματιο, συνδεσε το ρουτερ εκει και απλα ασε το splitter και το τηλεφωνο στην πριζα που εχεις τωρα. Επισης, αν ειναι μετα αρκετα κοντα, καλυτερα να ριξεις καλωδιο.
apostolos73 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 αυτά που λένε οι φίλοι πιο πάνω είναι σωστά, αλλά να έχεις και στην άκρη του μυαλού σου ότι τα 24MB που λες στο αρχικό σου μήνυμα είναι ουτοπία, γιατί παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο εκτός του εξοπλισμού για την ταχύτητα σύνδεσης, αν δεν πιάνεις τα 24 ΜΒ το πιο πιθανόν είναι να μην φταίει ούτε ο router ούτε η κάρτα.
poulinos Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 α.αν η hol σου εδωσε voip το τηλεφωνο συνδεεται πανω στο ρουτερ οχι σε οποιαδηποτε πριζα. β.καλη η alfa αλλα μην την βαλεις να παιζει στο Full που ειναι 1 watt αντι για 100Mw Που ειναι οι απλες.θα ψηνεις μπεικον.δεν ειναι για indoor use.αν παρεις αυτην απλα καπως μειωνεις τα mw που βγαζει.προσπαθησε να μην ξεπερασεις τα 300.επισης μην παρεις αυτην απο τα Multirama.λιγο noname ειναι.θα βρεις και πιο επωνυμες πχ netgear κτλ κτλ. αν δεν ειναι 500 τοιχοι δεν θα χανεις σε ταχυτητα αν και υπαρχει και η λυση για μενα να περασεις καλωδιο μεσα απο καναλι και να εισαι κομπλε αν δινει voip οποτε και το τηλεφωνο δεν μπορει να παει σε αλλη πριζα.αν και για μενα θα ειχα το ρουτερ κοντα στο Pc και θα επερνα ενα ασυρματο siemens eco dect που εχει σχεδον μηδαμινη ακτινοβολια οταν το βαζεις στην βαση φορτισης.και η panasonic βγαζει eco οσο θυμαμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα