Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ασχετη απορια.Παλιοτερα ειχα ασχοληθει με μικροεπεξεργαστες PIC. Τους ειχα σε ενα prototype board πειραματιζομουν και οταν ολα ηταν ενταξει εβγαζα το τσιπακι και το εβαζα στο κυκλωμα που εκανα.Το ιδιο ισχυει και για Arduino ή ειναι ενσωματωμενα στην πλακετα?

ανοιγεις μεγάλη συζητηση. Υπαρχουν εφαρμογες που μπορεις να τις κανεις και με μικροελεγκτη και με ολοκληρωμενη πλατφορμα οπως ο arduino. Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι στο arduino οι εισοδοι εξοδοι ο bootloader  και τα υποστηρικτικα κυκλωματα ειναι ετοιμα και λειτουργουν ενω στο pic χρειαζεσαι μια υλοποιηση απο αναλογικά κυκλώματα που θα υποστηριξουν τον ψηφιακο μικροελεγκτη καθως απο μονος του δε μπορει να λειτουργησει και εννοειται δεν εχει κανενα bootloader εγκατεστημενο.

Επιπλεον για να τον προγραμματισεις τον PIC  χρειαζεσαι την καταλληλη εφαρμογη αναλογως το μικροελεγκτη καθως ακομα και αν ταιριαζουν τα pins του προγραμματιστη σου δεν ειναι απαραιτητο οτι τον προγραμματιζει επιτυχως. Ενω με το arduino δε χρειαζεται να ανησυχεις, καθως εχει το μικρο τσιπακι που μεταφραζει το σημα για να επικοινωνει μεσω usb και μεσω αυτου προγραμματιζεται. Στο προγραμμα του arduino γραφουμε τον κωδικα σε γλωσσα C και η μετατροπη σε γλωσσα μηχανης  γινεται αυτοματα με το που  ανεβαζουμε το sketch. Σε ενα pic πρεπει πρωτα να χρησιμοποιησουμε ειδικα προγραμματα που θα κανουν την μετατροπη και συνηθως μεσω RS232 σειριακης θυρας που πλεον ειναι σπανιοτατη στα pc να κανουμε τον προγραμματισμο του pic.

εχουν την ομορφια τους και τα pic. Προσωπικα θελω συντομα να κανω την εξης εφαρμογη. προγραμματιζομενο κολλητηρι που θα διατηρει συγκεκριμενη θερμοκρασια που θα στην εμφανιζει σε display. θα μπορουσα ισως να το κανω με arduino και καποια relay αλλα βρισκω τη χρηση ενος pic ποιο ορθολογικη για μονιμη εφαρμογη σε μια πλακετα.

ουσιαστικα η ευχρηστια του arduino το κανει ενα εκπαιδευτικο εργαλειο αλλα και καταλληλο για πιο μονιμες εφαρμογες. Τα pic θα τα χρησιμοποιουσα για την πραγματικη εφαρμογή, την οποια θα τρεξω σε προσωμοιωση για να ελεγξω οτι λειτουργει σωστα και στη συνεχεια θα τυπωσω σε pcb οπως κανουν εδω και πολλα χρονια ολοι οι ηλεκτρονικοι.

δεν ειμαι ηλεκτρονικος αλλα τουλαχιστον ετσι το βλεπω

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά, έχω μπερδευτεί. Εγώ θέλω ένα arduino uno για να μάθω, το θέμα είναι οτι δεν ξέρω απο που να το πάρω, αν αξίζει να πάρω το αυθεντικό ή οχι και αν είναι να πάρω τα κομμάτια ξεχωριστά ή όλα μαζί.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά, έχω μπερδευτεί. Εγώ θέλω ένα arduino uno για να μάθω, το θέμα είναι οτι δεν ξέρω απο που να το πάρω, αν αξίζει να πάρω το αυθεντικό ή οχι και αν είναι να πάρω τα κομμάτια ξεχωριστά ή όλα μαζί.

φίλος πήρε arduino γυρω στα 70ευρω απο e-bay το starter pack.βρες εναν καλο πωλητη και τσιμπα ενα.δεν συνφερει να το παρεις απο το επισημο καταστημα μιας και ειναι  πολυ πιο ακριβο.βεβαια εχεις την σιγουρια που δεν εχεις με τον πωλητη οτι σε περιπτωση βλαβης μπορεις να ζητησεις αλλαγη.αντε και καλα πειραματα συναδελφε.

Δημοσ.

δεν βγαζει πια η arduino kits. τα εχει καταργησει. πλεον δινει μονο σκετες τις πλακετες. Ηταν αξιολογα και ποιοτικα. Πλεον kits βγαζουν μονο οι κινεζοι.

παυλο σε τι εχεις μπερδευτει. ειπαμε. παρε ενα κινεζικο. μετα μπες κατεβασε την εφαρμογη του arduino για τον υπολογιστη σου και θα δουλεψει κανονικα. Τι διαφορες νομιζεις οτι εχει το κινεζικο απο το αυθεντικο. Το atmel ολοκληρωμενο ειναι το ιδιο. Αυτο δεν αντιγραφεται ουτε απο τον θεο τον ιδιο. Οπως το παραγγελνουν στο αυθεντικο και κατασκευαζουν την πλακετα το παραγγελνουν και οι κινεζοι για τη δικη τους.. Αλλαζουν τα γυρω γυρω αναλογικα περιφερειακα, ισως η ποιοτητα καποιων πυκνωτων και η γενικοτερη ποιοτητα των βυσματων διακοπτων που για τις προδιαγραφες λειτουργιας του arduino δηλαδη τα χαμηλα ρευματα δεν απαιτουν τρομερες ποιοτητες.

Σαν πλακετα ειναι πληρως συμβατη με το λογισμικο που δουλευει το αυθεντικο arduino σε συνδεση usb.

Δημοσ.

Αυτό το πακέτο καλό δεν είναι http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-Starter-Kit-1602-LCD-Servo-Dot-Matrix-Breadboard-LED-Resistor-for-Arduino-/151183574145?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23333e4481?? Έχουν πουληθεί και 1600+ κομμάτια.

η πλακετα ειναι κλωνος οχι το αυθεντικο. απο εκει και περα σου ειπα τη γνωμη μου για τα κινεζικα κιτ οσον αφορα τα γυρω γυρω συνοδευτικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οτι δεν ειναι αυθεντικό το ξέρω, απλά θα δουλέψει κανονικά σαν να είναι αυθεντικό?? Επίσης το συγκεκριμένο πακέτο καλό δεν είνα για τα λεφτά του??

Επεξ/σία από pavlos0160
Δημοσ.

Εδώ είσαι

Διάλεξε ό,τι σου αρέσει από σένσορες για τα πρώτα χαζοπρότζεκτ.

Θες να πεις ότι υπάρχει σελίδα, στο darkweb που έχει και πυρηνικούς αντιδραστήρες.; ;ρ

Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/201110335059?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

σημερα μου ηρθε αυτο με 6 ευρουλακια. τώρα το περιεργάζομαι και παίζω με τα δοκιμαστικά sketches του arduino ide. δουλεψε απροσκοπτα ο κλωνος με το προγραμμα του αυθεντικου. ειχε και καλωδιο usb δωρο το οποιο περιεργως...ειναι απιστευτης ποιοτητας.

Δημοσ.

Περιμένω εντυπώσεις...Εκτός απο την πλακέτα τι άλλο έχεις πάρει γενικά απο περιφερειακά, εννοώ ράστερ, αντιστάσεις, led, κτλ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.ebay.com/itm/201110335059?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

σημερα μου ηρθε αυτο με 6 ευρουλακια. τώρα το περιεργάζομαι και παίζω με τα δοκιμαστικά sketches του arduino ide. δουλεψε απροσκοπτα ο κλωνος με το προγραμμα του αυθεντικου. ειχε και καλωδιο usb δωρο το οποιο περιεργως...ειναι απιστευτης ποιοτητας.

Ο συγκεκριμένος  κλώνος είναι 1:1, τον είχα και εγώ, τον χάρισα σε ένα συμφοιτητή όταν μου ήρθε το leonardo που παρεμπιπτόντως μείνετε μακριά απ αυτό, είτε ορίτζιναλ είτε κινέζικο.

Μια αρκετά καλή επιλογή, εάν δεν θέλετε να μπλέξετε με oem κατασκευαστές είναι τo Uno της sainsmart

http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-MEGA328P-ATMEGA16U2-HC-SR04-Ultrasonic-Distance-Sensor-Gift-For-Arduino-/121149850931?hash=item1c35180533

Ένα άλλο που εάν δεν θέλετε ethernet παίζει αγόγγυστα είναι αυτό: http://www.ebay.com/itm/Version-ATmega328P-UNO-R3-CH340T-Instead-16U2-Free-USB-Cable-for-Arduino-G9-/161396226522?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2593f6f9da

Όμορφο, ψαρωτικές οι 2 σειρές με pinouts αρσενικά θηλυκά και τα δύο κουμπιά αλλά,  στο w5100 ethernet shield γαμιέται.

Κι εάν θέλετε να κάνετε κάτι σοβαρότερο από το να ανοίγετε και να κλείνεται ρελεδάκια με timer και άλλα απλά πράγματα, πάρετε mega, κλάσης ανώτερο του uno.

Επεξ/σία από status

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...