Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους! Τις προαλλες είχα συζητηση με ενα πολυ καλο φιλο ο οποιος θελει να μεταναστευσει για Ολλανδια μερια. Με ρωτησε εμενα επειδη εχω παει προσφατα, αλλα ηταν πολυ μικρο το χρονικο διαστημα και δεν ειχα πολλες πληροφοριες να του δωσω. Μηπως ξερει κανεις τιποτα ρε παιδια? Κανενας που να ζει εκει η καποιος που εχει ζησει για καιρο και να ξερει καλυτερα τα πραγματα; Ας πουμε τι παιζει απο δουλειες, γενικα πως ειναι η καθημερινη ζωη των Ολλανδων και τετοια πραγματα. Ευχαριστω προκαταβολικα.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω κάτι να πω για εκεί . Απλώς θα σου έλεγα να αλλάξεις τον τίτλο του τόπικ γιατί μπήκα περιμένωντας να δω -> Τα ναρκωτικά γαμάνε , η χώρα του σεξ και άλλα τέτοια παρεμφερή... :devil:

Δημοσ.

Δεν έχω κάτι να πω για εκεί . Απλώς θα σου έλεγα να αλλάξεις τον τίτλο του τόπικ γιατί μπήκα περιμένωντας να δω -> Τα ναρκωτικά γαμάνε , η χώρα του σεξ και άλλα τέτοια παρεμφερή... :devil:

Εννοειται πως αν θελει να γραψει κανεις και τετοιες εμπειριες απο εκει ειναι ευπροσδεκτες! Για την Ολλανδια θα μιλαμε παλι! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Αν έχεις να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο, μπορώ να σου απαντήσω.

Το να αρχίσω να γράφω περί ανέμων και υδάτων το θεωρώ λίγο άσκοπο

Δημοσ.

γραψτου 2-3 λινκς top εφημεριδων-σιτε που ασχολουνται με αγγελιες αυτοκ.σπιτιων κτλ.

σεξοτουρισμο εχει και η τσεχια που ναι πιο κοντα.drugs παντου... απαγορευτηκαν τα coffee shops,mushrooms για τους τουριστες.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112851309

• Like 1
Δημοσ.

Τα coffee shops απαγορευτηκαν για τους τουριστες κοντα στα συνορα.

Η συγκατοικος πηγε πριν απο 1 βδομαδα amsterdam

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις πληροφορίες από το παρακάτω.

http://www.mofeu.eu/forum/forumdisplay.php?f=59

Ευχαριστώ πολυ! ειναι πολυ χρησιμο το συγκεκριμενο! εχει πολλα πραγματα μεσα που μπορω να διαβασω.

Αν έχεις να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο, μπορώ να σου απαντήσω.

Το να αρχίσω να γράφω περί ανέμων και υδάτων το θεωρώ λίγο άσκοπο

Βασικά αν υποθεσουμε πως υπαρχουν δουλειες για εναν μεταναστη. Οι Ολλανδοι θα επαιρναν ευκολα εναν ξενο να δουλεωει γι αυτους? Ή θα προτιμουσαν καποιον δικο τους? Μια αλλη ερωτηση ειναι ποια περιοχη θα ηταν η πιο "καλη" για να ξεκινησει το ψαξιμο δουλειας, στεγης κλπ.

Δημοσ.

Βασικά αν υποθεσουμε πως υπαρχουν δουλειες για εναν μεταναστη. Οι Ολλανδοι θα επαιρναν ευκολα εναν ξενο να δουλεωει γι αυτους? Ή θα προτιμουσαν καποιον δικο τους? Μια αλλη ερωτηση ειναι ποια περιοχη θα ηταν η πιο "καλη" για να ξεκινησει το ψαξιμο δουλειας, στεγης κλπ.

Από προσωπική εμπειρία, οι Ολλανδοι σιχαίνονται τους Ελληνες... Ψάξε για καμια άλλη χώρα, ΗΑΕ, Αυστραλία κοκ...

• Like 1
Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, οι Ολλανδοι σιχαίνονται τους Ελληνες... Ψάξε για καμια άλλη χώρα, ΗΑΕ, Αυστραλία κοκ...

Αυτή η γενίκευση σχεδόν με εκνευρίζει! Μήπως γνώρισες όλους τους Ολλανδούς ή απλώς ανακάλυψες κάποια μυστική τους συνωμοσία; Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσα χρόνια έμεινες Ολλανδία και με πόσους συναναστράφηκες!

Δημοσ.

Έλεος τι ακούω.

Ο ένας λέει δε θέλει άλλους Έλληνες στην Ολλανδία. Γιατί ρε μεγάλε, εσύ θα κρίνεις ποιός θα έρθει στην Ολλανδία και ποιός όχι;

Ο άλλος λέει ότι οι Ολλανδοί μισούν τους Έλληνες. Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει ούτε έναν Ολλανδό να δείχνει κάτι τέτοιο και συναναστρέφομαι καθημερινά μαζί τους.

Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω για όποιον θέλει να έρθει εδώ είναι η εξής:

-Αν μπορείς βρές δουλειά πριν κάνεις την κίνηση να φύγεια για έξω.

-Αν αποφασίσεις πως θές να φύγεις, προετοιμάσου να ξοδέψεις πολλά λεφτά για σπίτι και μεταφορές για τουλάχιστον 6 μήνες όσο ψάχνεις για δουλειά.

ΜΕΙΟΝ

Ο καιρός είναι λίγο περίεργος, οι συγκοινωνίες έχουν και αυτές τα προβληματά τους, η κατάσταση σπίτι είναι ακριβή και δυσεύρετη εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να συγκατοικήσεις.

ΠΛΕΟΝ

Μισθοί πολύ καλύτεροι, ιδιαίτερα αν ψάξεις στον τομέα του IT. Φυσική ομορφιά, διαφορετική απο τις Ελλάδας αλλά τεράστια. Πολυπολιτισμικότητα.

Δημοσ.

Ναι δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό, αν ήταν καλύτερος για τη δουλειά. Με τους Έλληνες δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, μου έχει τύχει να μου την πουν άγνωστοι έξω, αλλά μη φανταστείς τίποτα σοβαρό, και αυτούς τους βομβαρδίζουν με ειδήσεις για τους κακούς ελληνες και επηρρεάζεται η κοινή γνώμη. Το θέμα είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν

για όσους δεν μιλούν ολλανδικά και δεν είναι και το πιο έυκολο πράγμα να βρεις δουλειά σαν ανειδίκευτος πχ.

Μισθοί πάντως πολύ καλύτεροι και συνθήκες εργασίας ασύγκριτες με Ελλάδα.

Τώρα για περιοχή, οπουδήποτε ανάμεσα σε Άμστερνταμ, Χάγη, Ρότερνταμ και Ουτρέχτη και να μείνεις, έχεις πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά εργασίας. Άμστερνταμ και Χάγη υπάρχουν και πολλές πολυεθνικές, οπότε πιο έυκολο να βρεις κάτι με μόνο Αγγλικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...