Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το θεμα του ποστ που :ενας θεος ξερει γιατι μοιραστηκες μαζι μας το λινκ:

η απαντηση στον βλαχοελληνα θα επρεπε να ειναι

"each opinion we voice regarding explicit culture usually says more about where we come from than about the community we are judging"

το κειμενο ειναι του :λετ με σι: 1993...

riding the waves of culture...

Γιατί μου έκανε εντύπωση το θέμα !

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω δυο φίλους που ζουν μόνιμα στην Ολλανδία,ένας στην Ουτρέχτη ένας στο Άμστερνταμ.

Και οι δυο περνάνε πολύ άσχημα,αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο ρατσισμό,λόγω εθνικότητας,οι ολλανδοι είναι πεπεισμένοι (δικαίως η αδίκως) ότι εμείς φταίμε για ολα...

Να σημειωσω βέβαια ότι η κατά τα αλλά Ζωή τους είναι εξαιρετικής ποιότητας σε σχέση με εδώ,από τα λεφτά που βγάζουν (μιλάμε για σχετικά χαμηλό επίπεδο μόρφωσής για ολλανδία) την κρατική μεριμνα,το δημόσιο κτλ ,από ολα αυτά είναι υπερευχαριστημενοι...

Περπατάνε στο δρόμο και τους κραζουνε ,τέτοια φάση λέμε,σχεδόν όπως είναι οι Αλβανοί εδώ κοντεύουν να τους έχουν.

Εγώ τους λέω καλά να πάθουν,αφού στα δύσκολα την κάνανε,λυπάμαι αλλά είμαι κατά της μετανάστευσης.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ τους λέω καλά να πάθουν,αφού στα δύσκολα την κάνανε,λυπάμαι αλλά είμαι κατά της μετανάστευσης.

Υποθέτω ότι εσύ βασίζεσαι κάπου οικονομικά(είτε δουλειά,είτε συγγενείς,είτε κομπόδεμα) και τα γράφεις αυτά.

Γιατί εάν οι επιλογές σου ήταν είτε επαιτεία είτε μετανάστευση δεν νομίζω να έγραφες τέτοιες βλακείες.

(όχι και τόσο)Φιλικά πάντα. ^_^

• Like 4
Δημοσ.

Έχω δυο φίλους που ζουν μόνιμα στην Ολλανδία,ένας στην Ουτρέχτη ένας στο Άμστερνταμ.

Και οι δυο περνάνε πολύ άσχημα,αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο ρατσισμό,λόγω εθνικότητας,οι ολλανδοι είναι πεπεισμένοι (δικαίως η αδίκως) ότι εμείς φταίμε για ολα...

Να σημειωσω βέβαια ότι η κατά τα αλλά Ζωή τους είναι εξαιρετικής ποιότητας σε σχέση με εδώ,από τα λεφτά που βγάζουν (μιλάμε για σχετικά χαμηλό επίπεδο μόρφωσής για ολλανδία) την κρατική μεριμνα,το δημόσιο κτλ ,από ολα αυτά είναι υπερευχαριστημενοι...

Περπατάνε στο δρόμο και τους κραζουνε ,τέτοια φάση λέμε,σχεδόν όπως είναι οι Αλβανοί εδώ κοντεύουν να τους έχουν.

Στενό μαρκάρισμα.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/203353/Griekenland/actualiteit/index.dhtml

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, οι Ολλανδοι σιχαίνονται τους Ελληνες... Ψάξε για καμια άλλη χώρα, ΗΑΕ, Αυστραλία κοκ...

Aπο προσωπικη αποψη οι Ολλανδοι αγαπανε τους Ελληνες.Γνωριζω πολλους που εχουν αγορασει σπιτια, ερχονται καθε χρονο και μαθαινουν και την γλωσσα μας.

Δημοσ.

δηλαδή αγνωστοι, τους αναγνωρίζουν στον δρόμο ότι ειναι Ελληνες και τους κράζουν, yeah right...

• Like 1
Δημοσ.

κουνα λιγο το κεφαλι σου ,ανθρωποι πεινανε ψηνεσαι εσυ να τους χρηματοδοτεις?

παππουδες και γιαγιαδες που πηγαν κ πριν 40 χρονια επειδη δεν ειχαν να φανε μεταναστες επρεπε κ αυτοι να μεινουν να πεθανουν απτην πεινα εδω ε?

Δημοσ.

Είσαι λίγο υπερβολικός! έχω γνωστούς που μένουν Ολλανδία, και εγώ ήμουν κάποιον καιρό πριν λίγες μέρες και δεν παρατήρησα κάτι. Πόσο μάλλον να πηγαίνεις στο δρόμο και να σε κράζουν. Άσε που οι Έλληνες μοιάζουν εξαιρετικά με Ιταλούς και Ισπανούς , ενώ ακούγονται όπως και οι ισπανοί στους μη γνωρίζοντες τη γλώσσα. Εκτός αν κυκλοφορείς με Ελληνική σημαία στην πλάτη!

Δημοσ.

Υποθέτω ότι εσύ βασίζεσαι κάπου οικονομικά(είτε δουλειά' date='είτε συγγενείς,είτε κομπόδεμα) και τα γράφεις αυτά.

Γιατί εάν οι επιλογές σου ήταν είτε επαιτεία είτε μετανάστευση δεν νομίζω να έγραφες τέτοιες βλακείες.

(όχι και τόσο)Φιλικά πάντα. ^_^[/quote']

Η γνώμη σου με ενδιαφέρει καθόλου. Απεναντειας χεστηκα μη σου πω.

Βλακείες γράφεις εσύ αγαπητέ,παραγνωριστήκαμε βλέπω.

Βασίζομαι οικονομικά σε εμένα.Έχω πάει σε τρεις σχολές ,η τελευταία στα 32 μου,και έχω να παρω λεφτά από τους γονείς μου από το 1999 το Φλεβάρη που απολύθηκα από φαντάρος. Πιστεψε με έχω κανει δουλείες που θα σιχαινοσουνα ,για αυτό και τώρα γελάω με τους μπουληδες που λένε εκανα το πτυχίο κωλοχαρτο.

Είσαι λίγο υπερβολικός! έχω γνωστούς που μένουν Ολλανδία' date=' και εγώ ήμουν κάποιον καιρό πριν λίγες μέρες και δεν παρατήρησα κάτι. Πόσο μάλλον να πηγαίνεις στο δρόμο και να σε κράζουν. Άσε που οι Έλληνες μοιάζουν εξαιρετικά με Ιταλούς και Ισπανούς , ενώ ακούγονται όπως και οι ισπανοί στους μη γνωρίζοντες τη γλώσσα. Εκτός αν κυκλοφορείς με Ελληνική σημαία στην πλάτη![/quote']

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο οι δουλειές και το μορφωτικό επίπεδο,ο ένας ειδικά που είναι στην ουτρέχτη και είναι μαγειρας τραβάει αυτά ακριβώς που λέω.

Ο άλλος που είναι κάπως πιο κυριλέ στο άμστερνταμ μόνο άμστερνταμ έρθει κουβέντα και πει ότι είναι Έλληνας ,τρώει κράξιμο κανονικό,αγενές και στα ισια.

δηλαδή αγνωστοι' date=' τους αναγνωρίζουν στον δρόμο ότι ειναι Ελληνες και τους κράζουν, yeah right...[/quote']

Όχι ρε,που να τους αναγνωρίσουν,ίδιοι είμαστε με τους ολλανδους,και η γλώσσα μας τους ακούγεται σαν ολλανδικά ακριβώς.

κουνα λιγο το κεφαλι σου ' date='ανθρωποι πεινανε ψηνεσαι εσυ να τους χρηματοδοτεις?

παππουδες και γιαγιαδες που πηγαν κ πριν 40 χρονια επειδη δεν ειχαν να φανε μεταναστες επρεπε κ αυτοι να μεινουν να πεθανουν απτην πεινα εδω ε?[/quote']

Ναι,να στηρίξουν τη χώρα τους,όχι τώρα που μου κάθονται εκ του ασφαλούς και μας λένε πως τα κάναμε έτσι κτλ.

Έχω σοι στην Αμερική που τους τα λέω.

Να φύγουμε όλοι δηλαδή ,να αφήσουμε τα γερόντια να παράγουν έργο (έργο,λένε τώρα,τεσπα).

Αυτή είναι η άποψη μου,και αν δεν την ασπάζεσαι,δε μπορώ να κάνω κάτι.

Δε βλέπω ούτε ένα Έλληνα στις δουλείες που κάνω,όλο με πακιστανια και αλβανούς δουλεύω μαζί.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί όλοι απαξιουν.

Και μιλάω για τώρα,σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
Όχι ρε,που να τους αναγνωρίσουν,ίδιοι είμαστε με τους ολλανδους,και η γλώσσα μας τους ακούγεται σαν ολλανδικά ακριβώς.

βασικά έχει πάει ποτέ ολλανδία ή βασιζεσαι στις σαχλαμάρες που σου λένε οι φίλοι σου; Οι ολλανδοί λόγω των αποικιών ειναι απο τους πιο εθνικά αναμεμειγμένους λαούς στην ευρώπη, υπάρχουν πάρα πολλοί Ολλάνδοί που δεν μοιάζουν με το στερεοτυπο που έχουμε στο μυαλο μας.

Πριν ένα χρόνο πήγα Ολλανδία και ούτε άγνωστοι με ρωτησαν απο που είμαι ούτε ασχολήθηκε κανένας. Το να τους τους πουν καμμιά μαλακία στην συζήτηση πάνω δεν έχει και μεγάλη σημασία, αυτά που λένε πχ. οι οι Θεσσαλονικεις για τους Αθηναίους ειναι πολύ χειρότερα...

Δημοσ.

Κοίτα, είναι πολύ εύκολο να μπαίνεις σε ένα δημόσιο φόρουμ και να λες ο,τι σου κατέβει, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχει κάποιος από εδώ που ζει στην Ολλανδία. Λοιπόν, αυτά που λες δεν ισχύουν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, και ειδικά Άμστερνταμ και Ουτρέχτη. Και αυτά στα λέει κάποιος που ζει εδώ και συναναστρέφεται καθημερινά μαζί τους

Δημοσ.

Η γνώμη σου με ενδιαφέρει καθόλου. Απεναντειας χεστηκα μη σου πω.

Βλακείες γράφεις εσύ αγαπητέ,παραγνωριστήκαμε βλέπω.

Βασίζομαι οικονομικά σε εμένα.Έχω πάει σε τρεις σχολές ,η τελευταία στα 32 μου,και έχω να παρω λεφτά από τους γονείς μου από το 1999 το Φλεβάρη που απολύθηκα από φαντάρος. Πιστεψε με έχω κανει δουλείες που θα σιχαινοσουνα ,για αυτό και τώρα γελάω με τους μπουληδες που λένε εκανα το πτυχίο κωλοχαρτο.

Το θέμα είναι αγαπητέ(που λέει ο λόγος) ότι ούτε η δικιά σου γνώμη έχει μεγάλη βάση στην πραγματικότητα από ότι δείχνουν οι αντιδράσεις όσων είναι στην Ολλανδία.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν διάβασες και καλά αυτό που έγραψα,άρα πιθανολογώ ότι στις 3 σχολές που πήγες δεν έμαθες και καλά διάβασμα.

Καλή συνέχεια, πρόσεξε να μην σκίσεις κάποιο από τα 3 σου πτυχία τώρα που δεν είναι κωλόχαρτα στην ΕΛλάδα και ελπίζω κάποτε να μην χρειαστεί να μάθεις γιατί οι μπούληδες και οι "καλά να πάθουν" παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

• Like 3
Δημοσ.

Κοίτα, είναι πολύ εύκολο να μπαίνεις σε ένα δημόσιο φόρουμ και να λες ο,τι σου κατέβει, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχει κάποιος από εδώ που ζει στην Ολλανδία. Λοιπόν, αυτά που λες δεν ισχύουν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, και ειδικά Άμστερνταμ και Ουτρέχτη. Και αυτά στα λέει κάποιος που ζει εδώ και συναναστρέφεται καθημερινά μαζί τους

Ακριβώς. Όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πως είναι τα πράγματα έξω απο τον μικρόκοσμό σου. Πέσε κοιμήσου τώρα.

Δημοσ.

Πειτε τα ρε παιδια γιατι βγαινει ο καθε λοβοτομημενος ελληναρας και λεει την αποψαρα του

To προβλημα ειναι πως ΔΕΝ ειναι λοβοτομημενοι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...