Aventinus_ Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω μία οικογενειακή επένδυση σε Φωτοβολταϊκά , όχι οικιακά, κανονικά σε οικόπεδο. Έχω συλλέξει κάποιες απορίες και θα ήθελα τις απαντήσεις σας, κατά προτίμηση από αυτούς που έχουν ήδη εμπειρία στο θέμα. Το κεφάλαιο το έχουμε ήδη και θέλουμε να επενδύσουμε κάπου που θα έχει, όχι απαραίτητα μεγάλα, αλλά σεβαστά και σίγουρα κέρδη. Κάποιες απορίες μου είναι οι εξής: Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν την εγκατάσταση, τι ακριβώς παρέχουν; Π.χ. Ασφάλεια, συντήρηση κτλ. Έχω μάθει πως η εγκατάσταση φωτοβολταικών σε οικόπεδο θεωρείται έναρξη επαγγέλματος. Ποια είναι η φορολογία τη δεδομένη στιγμή; Από τη στιγμή που θα συμφωνήσω με μία εταιρεία, πόσος χρόνος απαιτείται μέχρι να πάρω τα πρώτα χρήματα στα χέρια μου; Έχετε να μου προτείνετε μία ή περισσότερες εταιρείες που έχετε συνεργαστεί ή γνωρίζετε πως είναι καλές; Τι γίνεται με τις χρηματοδοτήσεις; Πρακτικά τι σημαίνει χρηματοδότηση; Είναι σαν δάνειο; Συμβουλές, σχόλια, παρατηρήσεις; Όλες αυτές τις ερωτήσεις θα τις απευθύνω και στις εταιρείες που θα πάω όμως επειδή ως επιχειρηματίες τα φουσκώνουν λίγο έως πολύ, θέλω πρώτα να ακούσω πληροφορίες από ανθρώπους που το έχουν δοκιμάσει στην πράξη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
nikstefa Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Καλησπέρα, Πριν κοιτάξεις αυτά που λες καλό είναι να δεις λίγο το οικονομικό όφελος από μια φωτοβολταϊκή επένδυση. Είναι καθοριστικό πότε θα μπορέσεις να ενταχθείς στο πρόγραμμα για να δεις την τιμή πώλησης της kWh που θα πάρεις (η οποία μειώνεται ανά εξάμηνο) και να δεις και πόσο θα σου στοιχίσει το σύστημα. Υπάρχει περίπτωση να μη βγαίνει και πολύ συμφέρουσα η επένδυση (μπορεί π.χ να αποσβέσεις μετά τα 6έτη). Μπορείς να αναλύσεις μόνος σου μία τέτοια επένδυση χρησιμοποιώντας ένα ολοκληρωμένο δωρεάν εργαλείο αξιολόγησης το PVPLAN. Το link είναι: www.pvplan.gr Με την εφαρμογή μπορείς να μελετήσεις διάφορα σενάρια και να εξετάσεις και λύση τραπεζικού δανεισμού (η οποία -αν καταφέρεις βέβαια να πάρεις δάνειο - συμφέρει). Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα