Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει γενέθλια ο κολλητός και σκέφτομαι να του πάρω ένα μαχαίρι επιβίωσης. Το θέμα είναι οτι δεν έχω ιδέα απο τέτοια. Θέλω να δώσω μέχρι 60-70€ αλλα απο ότι βλέπω τα ελληνικά site έχουν τρελές τιμές. Τι πρέπει να κοιτάξω σε σχέση με την λεπίδα, το βάρος, την λαβή τκλ.

Έχω βρεί ένα site του εξωτερικού που έχει καλές τιμές. Τι λέτε για αυτό το μαχαίρι και μου έρχεται με μεταφορικά στα 50€, αξίζει;

Υ.Γ. Όταν λέω μαχαίρι επιβίωσης εννοώ για κυνήγι, κάμπινγκ κτλ.

Υ.Γ.2 Να ρωτήσω και κάτι άλλο, όταν πάς για κάμπινγκ μπορείς να το κουβαλάς απάνω σου ή όχι. Και άν όχι πως μπορείς να το κουβαλάς, μόνο άν έχεις άδεια κυνηγού;;;;

Δημοσ.

θεωρητε οπλο και δεν πρεπει να το κουβαλας σε κατοικιμενη περιοχη εκτος και αν εχεις ειδικη αδεια, διαφορετικα εχεις την απλη αδεια κυνηγιου ή μπορεις να παρεις μια επαγγελματικη αδεια για να μπορεις να εχεις τα μαχαιρια μαζι σου.

τα περισσοτερα μαχαιρια εργοντε ακονιστα, ουτε νερο δεν κοβουν, οποτε θα σου φαει μερικα χρηματα και ο ακονιστης, διαφορετηκα πρεπει να παρεις και μια πετρα αντιστοιχη του μαχαιριου σου και να εχεις υπομονη για να το ακονισεις.

και εδω στην Ελλαδα εχουν καλα μαχαιρια τα καταστηματα.

Δημοσ.

Αφου θες να του παρεις κατι πρακτικο-εργαλειο-μαχαιρι...παρ`του ενα LEATHERMAN πολυεργαλείο (μακαρι να ειχα φιλαρακι να μου το κανει δωρακι).

Καπου μαλιστα στις αγγελιες καποια στιγμη,ειχα δει κατι πολυ καλες προσφορες (sorry,που ψιλοβαριεμαι να ψαξω).

Τελικα,εριξα μια ματια...

http://www.insomnia.gr/classifieds/various/variousvarious/49302-7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-leatherman-victorinox-2-%CE%B5%CF%80%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Δημοσ.

Ρε παιδιά διαβάζω έναάρθο που τα λέει ωραία. Αλλα θέλω να μου κάνετε κα΄ποιες διευκρινήσεις. Λέει οτι το μαχαίρι δεν θεωρείται όπλο απο μόνο του και οτι άμα μπορείς να δικαιολογήσεις την χρήση του τότε δεν έχει θέμα. Το ζήτημα είναι όμως πως μπορείς να το δικαιολογήσεις;;; Άμα εγω πχ. πάω για ελεύθερο κάμπινγκ όπου συνέχεια χρησιμοποιώ το μαχαίρι, τι θα πώ στον αστυνόμο που θα με πιάσει;;; Αφου ακόμα και το ελεύθερο είναι παράνομο. Δηλαδή μόνο κάποιος επαγγελματίας μπορεί να το δικαιολογήσει;; Οπότε όποιος έχει ένα χόμπι, ψάρεμα, ψαροντούφεκο, κάμπινγκ κτλ. μόνο παράνομα μπορεί να κουβαλάει μαχαίρι.

Δημοσ.

Είναι στην ευχέρεια του αστυνομικού το πως θα αντιδράσει.

Ο νόμος λέει απαγορεύεται η οπλοκατοχή.

Αν κυκλοφορείς στην πόλη με αυτό και σε πιάσουν, θα σε συλλάβουν.

Τώρα αν είσαι πάνω στο βουνό, λογικά και να σε πιάσουν έχεις δικαιολογία.

Πάντως τέτοιο εργαλείο είναι επικίνδυνο να το έχεις στο αμάξι π.χ. συνέχεια.

Ουσιαστικά μόνο πάνω στο βουνό θα μπορείς να το παίρνεις, καλώς ή κακώς.

Με 60 ευρώ btw δύσκολα να βρεις ποιοτικό μαχαίρι επιβίωσης.

Στην Ελλάδα οι τιμές είναι διπλάσιες και παραπάνω από αυτές που θα βρεις στο

ebay, πέρα του ότι, ξαναλέω, θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι ποιοτικό και από

σοβαρή μάρκα.

Στο Ebay έχει τρομερές ευκαιρίες και θα μπορούσα πολλά να σου προτείνω αλλά

ακόμα και να δεχτεί να στείλει Ελλάδα το κατάστημα, το πιο πιθανό είναι να στο κρατήσουν

στο τελωνείο και ακόμα χειρότερα, να σε τρέχουν και σε δικαστήρια για προσπάθεια εισαγωγής στην χώρα παράνομου όπλου.

Κωλοκατάσταση με λίγα λόγια.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι στην ευχέρεια του αστυνομικού το πως θα αντιδράσει.

Ο νόμος λέει απαγορεύεται η οπλοκατοχή.

Αν κυκλοφορείς στην πόλη με αυτό και σε πιάσουν, θα σε συλλάβουν.

Τώρα αν είσαι πάνω στο βουνό, λογικά και να σε πιάσουν έχεις δικαιολογία.

Πάντως τέτοιο εργαλείο είναι επικίνδυνο να το έχεις στο αμάξι π.χ. συνέχεια.

Ουσιαστικά μόνο πάνω στο βουνό θα μπορείς να το παίρνεις, καλώς ή κακώς.

Με 60 ευρώ btw δύσκολα να βρεις ποιοτικό μαχαίρι επιβίωσης.

Στην Ελλάδα οι τιμές είναι διπλάσιες και παραπάνω από αυτές που θα βρεις στο

ebay, πέρα του ότι, ξαναλέω, θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι ποιοτικό και από

σοβαρή μάρκα.

Στο Ebay έχει τρομερές ευκαιρίες και θα μπορούσα πολλά να σου προτείνω αλλά

ακόμα και να δεχτεί να στείλει Ελλάδα το κατάστημα, το πιο πιθανό είναι να στο κρατήσουν

στο τελωνείο και ακόμα χειρότερα, να σε τρέχουν και σε δικαστήρια για προσπάθεια εισαγωγής στην χώρα παράνομου όπλου.

Κωλοκατάσταση με λίγα λόγια.

Σκατά...

Άρα μάλλον πάω για άλλο δωράκι. Τι να του πάρω γ@μώ;;; :mad:

Δημοσ.

Σκατά...

Άρα μάλλον πάω για άλλο δωράκι. Τι να του πάρω γ@μώ;;; :mad:

Ενταξει μην του παρεις μαχαιρι παρτου ενα σετακι επιβιωσης αν εχει τρελα με αυτα (καμπινγκ , οχι να την εχει δει Ραμπο :P ).Υπαρχουν κομπλε, πυξιδα,πολυεργαλειο κυαλια,φακοι, κουβερτουλα και τα σχετικα :rolleyes:

Δημοσ.

Μωρέ τρέλα με το ψαρεντούφεκο έχει κυρίως αλλα έχει όλο τον εξοπλισμό. Με το παλικάρι είμαστε όλη μέρα μαζί απο το δημοτικό (και τώρα είμαστε 23), οπότε δεν έχω και τρελές επιλογές μετά απο τόσα γενέθλια.

Ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω δώρα για να πάρω απλα κάτι. Μου αρέσει να είναι χρηστικό.

Δημοσ.

παρτου εναν ηλιακο θερμοσιφωνα

δοξα Το Θεο εχουμε πολυ ηλιο.

παντως για το μαχαιρι και εγω απο εξω το εφερα δεν υπαρχει κανενα προβλημα,

και για να το καταλαβεις οπως αγοραζεις μαχαιρια για την κουζινα σου πχ απο το ικεα ετσι μπορεις να αγορασεις και χατζαρα, δεν κοιτανε το ποσο κοβει, αλλα για τι χρησιμοτητα το εχεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...