Προς το περιεχόμενο

Prepaid/Debit Cards and Paypall ???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την βοήθεια όσων γνωρίζουν σχετικά με την διαφορά Prepaid καρτών και χρεωστικών. Εγώ βασικά ενδιαφέρομαι για την έκδοση χρεωστικής γιατί από ότι έχω ακούσει οι Prepaid σε κάθε συναλλαγή κρατάνε ένα μέρος του ποσού που έχει φορτωθεί... σήμερα πήγα σε 1-2 τράπεζες για να να μου εκδώσουν χρεωστική αλλά μου λέγαν πως στην κάρτα που θα μου εκδώσουν θα προϋπάρχει ήδη ένα ποσό μέσα 300-500 ευρώ. Εγώ θέλω να βγάλω μια χρεωστική κάρτα με μηδενικό υπόλοιπο και να προσθέσω σε αυτήν το ποσό που επιθυμώ για συναλλαγές μέσο Paypall.. (αλλά να είναι ταυτόχρονα και χρεωστική και αναλήψεων και καταθέσεων). Υπάρχει κάποια τράπεζα που να προσφέρει μια τέτοια κάρτα? Έχω μπει στα Site όλων των τραπεζών αλλά δεν βγάζω άκρη..

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

eurobank φιλε μου. Θα κανεις εναν καινουργιο λογαριασμο εκει και η καρτα που θα σου δωσουν θα ειναι χρεωστικη. Αυτο σημαινει οτι περνεις λεφτα απο ATM και επισης επειδη εχει το σημα VIsa επανω μπορεις να την χρησιμοποησεις για αγορες παντου στον κοσμο και φυσικα μεσω ιντερνετ.

Να ξερεις απο την τραπεζα θα σου προτεινουν να βγαλεις μια προπληρωμενη, η οποια συνδεεται πανω σε αυτον τον λογαριασμο και μεσω ebanking περνας οσο ποσο θελεις, φυσικα η τραπεζα σου κραταει και 1,2 ευρο ανα συναλλαγη.

Βεβαια απο καθε τραπεζα αλλαζει το συστημα, αλλα η φιλοσοφια ειναι η ιδια:

Χρεωστικη: συνηθως συνδεεται με εναν λογαρισμο και ειναι η κοινη καρτα που εχουμε ολοι μας και βγαζουμε λεφτα απο ΑΤΜ, και εαν εχει VISA σημα μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε παντου

Προπληρωμενη: Βαζουμε ενα μονο συγκρεκριμενο ποσο, και συνηθως την χρησιμιποιουμε για αγορες μεσω ιντερνετ, συνηθως για ποιο μεγαλη ασφαλεια, αφου το ποσοσ ειναι στανταρ.

Ελπιζω να σε καλυψα

Δημοσ.

Λοιπόν οι χρεωστικές οι κάρτες είναι συνδεμένες με κάποιον λογαριασμό τραπέζης. Εγω το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν μου την δεχόταν το paypal. Ίσως να έκανα κάτι λάθος, δεν ξέρω.

Με prepaid εγω βρήκα την υγειά μου. Δεν πληρώνεις σε κάθε συναλλαγή άλλα κάθε φορά που βάζεις χρήματα. Τώρα αν εσύ βάζει χρήματα πριν από κάθε συναλλαγή τότε δεν σου φταίει η κάρτα. πχ. Θέλω να πάρω 5 πράγματα. Βάζω τα λεφτά στην κάρτα και με χρεώνουν 1,20€, έπειτα κάνω τις 5 συναλλαγές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Κύπρου έχω εγώ.

Δημοσ.

Θέλω να καταλάβω αν γίνετε να βγάλω χρεωστική με μηδενικό υπόλοιπο ...

Δηλαδή ούτε στην χρεωστική γλιτώνω την προμήθεια που κρατάει η τράπεζα από την συναλλαγή?

Λοιπόν οι χρεωστικές οι κάρτες είναι συνδεμένες με κάποιον λογαριασμό τραπέζης. Εγω το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν μου την δεχόταν το paypal. Ίσως να έκανα κάτι λάθος, δεν ξέρω.

Με prepaid εγω βρήκα την υγειά μου. Δεν πληρώνεις σε κάθε συναλλαγή άλλα κάθε φορά που βάζεις χρήματα. Τώρα αν εσύ βάζει χρήματα πριν από κάθε συναλλαγή τότε δεν σου φταίει η κάρτα. πχ. Θέλω να πάρω 5 πράγματα. Βάζω τα λεφτά στην κάρτα και με χρεώνουν 1,20€, έπειτα κάνω τις 5 συναλλαγές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Κύπρου έχω εγώ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά αλλά είμαι άσχετος με τις τράπεζες... 1.2 ευρώ η Prepaid κρατάει ακόμα και αν εγώ βάλω μέσα 10 ή 100 το ποσό της προμήθειας είναι πάγιο?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά αλλά είμαι άσχετος με τις τράπεζες... 1.2 ευρώ η Prepaid κρατάει ακόμα και αν εγώ βάλω μέσα 10 ή 100 το ποσό της προμήθειας είναι πάγιο?

Ναι και 1,20€ να βάλεις στην κάρτα, αυτή θα σου κρατήσει 1,20€ ή αντίστοιχα 10000000€ να βάλεις πάλιθ 1,20€ θα σου κρατήσει.

Δημοσ.

Στις Prepaid οι τράπεζες δεν κρατάνε κανένα ποσό για συναλλαγές, αλλά για τις φορτίσεις. Δηλαδή πας πχ στην Κύπρου, βγάζεις Prepaid και επιλέγεις να την φορτίσεις με 500€. Η τράπεζα θα σε χρεώσει με 1€ για αυτήν την φόρτιση. Μέχρι να κάνεις καινούρια, όσες συναλλαγές και να κάνεις στο μεταξύ, η τράπεζα δεν θα σε ξαναχρεώσει.

Το ποσό φόρτισης διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα (πάντως παντού παίζει γύρω στο 1-2€), και σε όλες (νομίζω) υπάρχει αρχική εφάπαξ χρέωση για την έκδοση της κάρτας 5€. Στην Κύπρου, όταν άνοιξα τη δίκη μου, πέρα από αυτή την χρέωση αν θυμάμαι καλά μπορούσα να μην κάνω φόρτιση και να την έχω άδεια.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Ναι και 1,20€ να βάλεις στην κάρτα, αυτή θα σου κρατήσει 1,20€ ή αντίστοιχα 10000000€ να βάλεις πάλιθ 1,20€ θα σου κρατήσει.

Η κάρτα βγαίνει αμέσως?

Μπορώ μετά ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσω κάποιο ποσό από την κάρτα (αν γίνεται θα με χρεώσει και στην αφαίρεση)?

Η κάρτα βγαίνει με ονοματεπώνυμο?

Δημοσ.

Μπορεις να βγαλεις χρεωστικη με μηδενικο υπολοιπο. Πολλες φορες οι υπαλληλοι των τραπεζων η το παιζουν ηλιθιοι η ΕΙΝΑΙ!

Ακου τι θα κανεις, θα πας στην Πειραιως(μπορεις αμα θες και Alphabank, και Eurobank, απλα εμενα μαρεσει της Πειραιως πιο πολυ) και θα ζητησεις να σου ανοιξουν ενα λογαρισμο, και για τον λογαριασμο αυτο να σου δωσει και μια καρτουλα για να τραβας λεφτα απο το ΑΤΜ!!!

ΑΥΤΑ αρκουν,τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο μην της πεις !!

Αφου το κανεις αυτο, και εχεις την καρτα στα χερια σου, τοτε θα την συνδεσεις με το paypal και θα βαζεις λεφτα στο λογαριασμο, ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΕΣΥ, ΟΣΑ ΘΕΣ ΕΣΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΩΣΗ.

Να ξερεις οτι στην Πειραιως η διαδικασια του να σου ανοιξουν το λογαρισμο και να σου δωσει την καρτα, κραταει 15 λεπτα. Σε αλλες τραπεζες την καρτα στην στελνουν μετα απο μερες!

Δημοσ.

Η κάρτα βγαίνει αμέσως?

Μπορώ μετά ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσω κάποιο ποσό από την κάρτα (αν γίνεται θα με χρεώσει και στην αφαίρεση)?

Η κάρτα βγαίνει με ονοματεπώνυμο?

Λοιπών άμα κάνεις την αίτηση απο το internet και όχι απο κατάστημα ΤΟΤΕ θα είναι ονομαστική γιατι θα την στιάξουν τα κεντρικά και θα την στείλουν στο υποκατάστημα που θα διαλέξεις. Εγω την έχω ονομαστική και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και πολύ πιο εύκολα σε μαγαζιά σαν πιστωτική γιατι πολυ απλά θα έχει το όνομα σου απάνω. Αυτό θα πάρει πάνω απο βδομάδα, μετά για να ενεργοποιηθεί απο ότι θυμάμαι δεν θέλει πολύ. Ναι άμα βγάλεις πάλι χρεώνεσαι αλλα γιατι να βγάλεις;;;; Εγω πχ. άμα μήνει κανα υπόλοιπο 5€ το αφήνω μέσα για την επόμενη συναλλαγή.

Να ξέρεις οτι πολλά site δεν δέχονται τις χρεωστικές - debit cards. Ενω τις prepaid παντού.

Δημοσ.

Μπορεις να βγαλεις χρεωστικη με μηδενικο υπολοιπο. Πολλες φορες οι υπαλληλοι των τραπεζων η το παιζουν ηλιθιοι η ΕΙΝΑΙ!

Ακου τι θα κανεις, θα πας στην Πειραιως(μπορεις αμα θες και Alphabank, και Eurobank, απλα εμενα μαρεσει της Πειραιως πιο πολυ) και θα ζητησεις να σου ανοιξουν ενα λογαρισμο, και για τον λογαριασμο αυτο να σου δωσει και μια καρτουλα για να τραβας λεφτα απο το ΑΤΜ!!!

ΑΥΤΑ αρκουν,τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο μην της πεις !!

Αφου το κανεις αυτο, και εχεις την καρτα στα χερια σου, τοτε θα την συνδεσεις με το paypal και θα βαζεις λεφτα στο λογαριασμο, ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΕΣΥ, ΟΣΑ ΘΕΣ ΕΣΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΩΣΗ.

Να ξερεις οτι στην Πειραιως η διαδικασια του να σου ανοιξουν το λογαρισμο και να σου δωσει την καρτα, κραταει 15 λεπτα. Σε αλλες τραπεζες την καρτα στην στελνουν μετα απο μερες!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :)

Σε αυτή την περίπτωση όταν θα μου ανοίξει τον λογαριασμό πρέπει να κάνω κάποια κατάθεση αμέσως?

Υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση για την έκδοση της κάρτας?

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση όταν θα μου ανοίξει τον λογαριασμό πρέπει να κάνω κάποια κατάθεση αμέσως?

Υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση για την έκδοση της κάρτας?

Καμια απολυτως χρεωση! Αν σε ρωτησει για καταθεση, πες θα κανω αργοτερα.

Αν και δεν εισαι υποχρεωμενος να της απαντησεις στην ερωτηση.

Δημοσ.

Λοιπών άμα κάνεις την αίτηση απο το internet και όχι απο κατάστημα ΤΟΤΕ θα είναι ονομαστική γιατι θα την στιάξουν τα κεντρικά και θα την στείλουν στο υποκατάστημα που θα διαλέξεις. Εγω την έχω ονομαστική και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και πολύ πιο εύκολα σε μαγαζιά σαν πιστωτική γιατι πολυ απλά θα έχει το όνομα σου απάνω. Αυτό θα πάρει πάνω απο βδομάδα, μετά για να ενεργοποιηθεί απο ότι θυμάμαι δεν θέλει πολύ. Ναι άμα βγάλεις πάλι χρεώνεσαι αλλα γιατι να βγάλεις;;;; Εγω πχ. άμα μήνει κανα υπόλοιπο 5€ το αφήνω μέσα για την επόμενη συναλλαγή.

Να ξέρεις οτι πολλά site δεν δέχονται τις χρεωστικές - debit cards. Ενω τις prepaid παντού.

Ευχαριστώ που μου τα εξηγείς και εσύ και όλοι και με βοηθάτε γιατί αν περίμενα να βγάλω άκρη με τις τράπεζες σώθηκα..

Δημοσ.

@adepali η καλύτερη λύση για μένα, πας Πειραιώς ανοίγεις λογαριασμό και σου δίνουν χρεωστική.

Έχει όλα τα θετικά της prepaid και κανένα αρνητικό (χρεώσεις).

Λειτουργεί μια χαρά με paypal και την δέχονται όλα τα online και φυσικά καταστήματα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (και είναι αρκετά :P )

Δημοσ.

@adepali η καλύτερη λύση για μένα, πας Πειραιώς ανοίγεις λογαριασμό και σου δίνουν χρεωστική.

Έχει όλα τα θετικά της prepaid και κανένα αρνητικό (χρεώσεις).

Λειτουργεί μια χαρά με paypal και την δέχονται όλα τα online και φυσικά καταστήματα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (και είναι αρκετά :P )

Η Debit Visa δεν είναι αυτή?

Δημοσ.

Η Debit card (δηλ. η χρεωστική) είναι Visa αλλα εγω που είχα βγάλει απο Εμπορική Τράπεζα είχα θέμα με το internet αι γιαυτό μετά έβγαλα prepaid. τώρα μπορεί με τις άλλες debit να μην ισχύει κάτι τέτοιο, τι να σου πώ. Βέβαια αν είναι όπως τα λένε τα παιδιά, δεν θα υπήρχαν prepaid cards. Είναι σίγουρο ότι ΟΛΑ τα site δέχονται debit cards;;;; Αλλιώς θα παώ να βγάλω κι εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...