Προς το περιεχόμενο

επανεκκίνηση άγνωστης αιτίας


ondine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω Windows 7 64-bit. Τον τελευταίο καιρό ο υπολογιστής κάνει επανεκκινήσεις στα καλά καθούμενα. Δεν έχω καταφέρει να το προκαλέσω οπότε δεν ξέρω που οφείλονται. Έχω την υποψία πως τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν προσπάθησα να αναβαθμίσω τον catalyst.

Είχα τον 11,11 από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας. Πήγα να αναβαθμίσω στον 12,3 επειδή έχει κάτι που με ενδιαφέρει. Τελικά η κάρτα γραφικών πήγε χειρότερα και αποφάσισα να το βγάλω. Δεν έκανα clean install o βλάκας παρά πάτησα system restore. Πιστεύω πως εκεί έγινε η ζημιά. Από τότε έχω κάνει clean install τους 12,3 και 12,4 και τον 11,11 (από τη σελίδα της amd και τη σελίδα της asus) αλλά δε φτιάχνει.

Έχω δοκιμάσει διάφορα stress tests μήπως έχει χαλάσει το hardware, αλλά δε φαίνεται κάτι. Αυτό που θέλω τώρα είναι να διαβάσει κάποιος το minidump μου μήπως και προσδιοριστεί το πρόβλημα.

http://www.sendspace.com/file/41a9h4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κοινώς πάω για format...

Η μητρική μου είναι η Μ4Α78LT της Asus. Η κάρτα γραφικών είναι η Asus 6850. Επεξεργαστής ο Phenom II X4 955. Μνήμες Kingston 4GB ddr3. Σκληρός WD 160GB, 7200rpm.

Τον πύργο τον είχα ανοίξει πριν λίγο καιρό (πριν τα προβλήματα) και δεν είχε πολλή σκόνη.

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαινε πινακα ελεγχου, συστημα, υλικο ,προσαρμογεις

οθονης, επελεξε την καρτα γραφικων, πατα δεξι κλικ,

μπες ιδιοτητες, απεγκατεστησε τον οδηγο και καταργησε

την εγκατασταση.

Επανεκκινησε και μπες στα Παραθυρα.

Λογικα θα ψαξει το συστημα για καρτα γραφικων και

οδηγο.

Αν εχεις το cd βαλε απο εκει οδηγο.

Αν οχι ασε να ψαξει απο το διαδικτυο.

Εχω ως δεδομενο οτι το προβλημα παρουσιαστηκε λογω

της αναβαθμισης.

Πες μας τι εγινε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έχω δοκιμάσει αυτά. Έχω κάνει uninstall με τον ίδιο τον catalyst. Έχω βγάλει το driver από το device manager και τον ξαναέβαλε. Έχω δοκιμάσει από το cd, τον τελευταίο στη σελίδα της Asus, τους δύο τελευταίους στη σελίδα της AMD καθώς κι αυτόν που είχα παλιά.

Το minidump μόνο αυτή την ασάφεια λέει, έτσι; :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίμενε και τον Gi0 να δεις τι θα σου πει για τη BSOD, πάντως σε εμένα που το άνοιξα με το bluescreenview αυτό μόνο μου έβγαλε.

 

Μετά το uninstall των drivers της κάρτας σου μπες σε safe mode και καθάρισε ότι έχουν μείνει πίσω με το driver sweeper και ξανά κάνε εγκατάσταση τον νεότερο από την AMD.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογουμένως driver sweeper δεν έχω δοκιμάσει, μετά τον uninstaller του Catalyst δεν έβρισκα υπολείμματα και πίστεψα πως έκανε καλή δουλειά. Αν έχω νεότερα να πω, εν αναμονή του Gi0 λοιπόν!

 

edit. Πήρα το Driver Sweeper 3.2. Βρήκε αρκετά αρχεία, τα περισσότερα από τους installers αλλά και κάποια στο system32.

Κάτι άσχετο, με τους Asus drivers μου τη λέει 6850 ενώ με τους της AMD τη λέει 6800 series, πειράζει αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Έχω δοκιμάσει διάφορα stress tests μήπως έχει χαλάσει το hardware, αλλά δε φαίνεται κάτι.

Aπλα για να εχουμε πληρη εικονα, κανε ενα κοπο να αναφερεις τι εχεις δοκιμασει. Εαν οντως εισαι στη software μερια του προβληματος, θα περασουμε στα minidumps.

Ριχνοντας μια ματια στο φακελο με τα minidumps που εχω, βλεπω οτι εχω ενα φακελο με το nickname σου ο οποιος περιεχει 18 minidumps και τις αναλυσεις τους, με τελευταιο minidump ενα στις 5/12/11. Προκειται για τον ιδιο υπολογιστη απο τοτε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δοκιμάσει τα τρία τεστ του prime95 καθώς και το memtest από cd. Για την κάρτα γραφικών δεν πήρα benchmark, το πιο βαρύ παιχνίδι που έχω είναι το Skyrim. Επίσης έκανα πλήρες disk check στο σκληρό με το λειτουργικό.

Όντως με έχεις ξαναβοηθήσει με minidumps. Τότε το πρόβλημα ήταν με το tv tuner. Παραμένω με ελλατωματικό driver αλλά άλλαξα πρόγραμμα αναπαραγωγής και δεν έχω πια μπλε οθόνες.

Αυτή τη φορά δεν μπορώ να προκαλέσω το πρόβλημα. Η μόνη μου υποψία είναι λάθος εγκατάσταση catalyst. Το μόνο πρόγραμμα που έβαλα τότε κοντά ήταν το fraps. Απίθανο να σχετίζεται, αλλά το έβγαλα καλού κακού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

1ο) Αναφερεις επανεκκινησεις (πληθυντικος). Παρ ολα αυτα στο φακελο που ανεβασες υπαρχει ενα μονο minidump. Το οποιο ειτε σημαινει πως δεν προλαβαινεις καν να παρεις μπλε οθονη στις επανεκκινησεις (τις εχεις απενεργοποιησει σε περιπτωση μπλε οθονης?) το οποιο δεν ειναι οτι καλυτερο, ειτε κατι αλλο παιζει με τα minidumps και δεν δημιουργουνται/σβηνονται.

2ο) Σχετικα με το Skyrim. Οταν παιζεις πχ 2 ωρες, σου εχει κανει ποτε επαννεκινηση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Έχω κι άλλα minidumps, αυτό που ανέβασα είναι το πιο πρόσφατο.

2) Έχω φάει σε άσχετες στιγμές επανεκκινήσεις και δεν μπορώ να βρω μοτίβο. Έχω φάει φορτώνοντας το Skyrim, παίζοντας Skyrim, κλείνοντας το Skyrim. Δε νομίζω να σχετίζεται επειδή... παίζω πολύ Skyrim. Έχουν πέσει και σε idle στιγμές (χωρίς να τρέχω εφαρμογές), πάω στο διπλανό δωμάτιο 5' και όταν γυρίσω τον βλέπω να έχει κάνει επανεκκίνηση και να έχει το παραθυράκι "το σύστημα είχε fatal error κλπ". Έχω το firefox ανοιχτό σερφάροντας και πέφτει.

3) Οι αλλαγές που έκανα από χτες είναι επανεγκατάσταση του catalyst 12.4 μετά από driver sweeper και επίσης πήγα στο bios και άλλαξα το q-fan mode σε standard (μήπως το silent ανέβαζε θερμοκρασίες). Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά μετά το χτεσινοβραδυνό των Bulls έπρεπε να φύγω από τις οθόνες. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

1) Furmark για την καρτα γραφικων. Το περναει?

2)

Το οποιο ειτε σημαινει πως δεν προλαβαινεις καν να παρεις μπλε οθονη στις επανεκκινησεις (τις εχεις απενεργοποιησει σε περιπτωση μπλε οθονης?)

3) BSOD:...και μετα τι;

4) Ανεβαζεις ολα τα dumps ή τα αναλυεις ολα αφου διαβασεις το παραπανω thread. Ενα minidump = κανενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Κατέβασα το 3dMark11, δεν το περνά. Μου βγάζει ως σφάλμα "3DMark 11 has lost exclusive access to display and/or keyboard, benchmark run has been aborted. This can be caused by third-party applications running in the background. Please close any potentially interfering applications and restart benchmark." Έσβησα όλες τις processes αλλά το ίδιο.

 

2) Δεν τις είχα απενεργοποιήσει, πάντως έχω μπόλικα minidumps (αλλά δεν ξέρω αν έφτιαχνε κάθε φορά)

 

3) Tο έχω διαβάσει εκείνο το topic και προσπάθησα να διαβάσω minidump αλλά μάταια. Αν μπορείς ρίξε κι εσύ μια ματιά

http://www.sendspace.com/file/9mp0i5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη λάθος! Δεν το ήξερα το πρόγραμμα και διάβασα Futuremark.

Έτρεξα το benchmark preset 1080, ολοκληρώθηκε με σκορ 1380. Πρέπει να τρέξω κάτι άλλο; Δοκίμασα το burn-in test αλλά μου έβγαλε θερμοκρασίες 90C και το έκλεισα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...