Haldol Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Η κοστολόγηση έχει άνω και κάτω όρια. Προσπαθώ εδώ και καιρό να δώσω έναν σκληρό που έβγαλα από το καινούριο laptop μου. Ξεκίνησα την τιμή από τα 100€ (εκείνη την εποχή είχε 150€) και στο τέλος έφτασα στα 70€ (ενώ πλέον είχε 100€). Ένας μου είπε ότι τον θέλει και μου δίνει 50€, φυσικά και πήρε... να μη πω τι. Καλύτερα να του ρίξω λαδορίγανη και να τον φάω. Πέρα από τους πωλητές δηλαδή με τις απαράδεκτες σε ορισμένες περιπτώσεις κοστολογήσεις, υπάρχουν και οι αγοραστές οι οποίοι υπερ-ξεφτιλίζουν την αξία κάποιων προϊόντων. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς 50% κάτω από αχρησιμοποίητο προϊόν, ακόμα κι αν είναι ένα πακέτο ρύζι. Άμα σκεφτόμασταν όλοι ένα κλικ πιο λογικά, το χρήμα θα έκανε περισσότερους κύκλους.
papajo_r Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Η κοστολόγηση έχει άνω και κάτω όρια. Προσπαθώ εδώ και καιρό να δώσω έναν σκληρό που έβγαλα από το καινούριο laptop μου. Ξεκίνησα την τιμή από τα 100€ (εκείνη την εποχή είχε 150€) και στο τέλος έφτασα στα 70€ (ενώ πλέον είχε 100€). Ένας μου είπε ότι τον θέλει και μου δίνει 50€, φυσικά και πήρε... να μη πω τι. Καλύτερα να του ρίξω λαδορίγανη και να τον φάω. Πέρα από τους πωλητές δηλαδή με τις απαράδεκτες σε ορισμένες περιπτώσεις κοστολογήσεις, υπάρχουν και οι αγοραστές οι οποίοι υπερ-ξεφτιλίζουν την αξία κάποιων προϊόντων. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς 50% κάτω από αχρησιμοποίητο προϊόν, ακόμα κι αν είναι ένα πακέτο ρύζι. Άμα σκεφτόμασταν όλοι ένα κλικ πιο λογικά, το χρήμα θα έκανε περισσότερους κύκλους. Το αρχικό topic το διάβασες??? είσαι ο ορισμός αυτού που θίγω... γιατί είναι η τιμή εξευτελιστική? επειδή έδωσες 150 για να τον πάρεις? (άσε που και 150 να κόστιζε τότε εσύ δεν έδωσες 150 τον πήρες φτηνότερα ως pulk πακέτο μαζί με το laptop) την δουλειά σου την έκανες? αν τον φας με λαδορίγανη ποσα θα βγάλεις? αυτός τώρα με τι σκληρό θα κάνει την δουλειά του? έχουμε από την μια εσένα να τον τρως με λαδορίγανη και από την άλλη αυτόν άπραγο.. 0 από την μια δηλαδή 0 και από την άλλη άρα και 0 προσφορα στην κοινωνία και στην αγορά όλα αυτά επειδή δεν τα έβαλες όπως πρέπει κάτω να τα σκεφτείς. εσύ νομίζεις ότι αν το πουλήσεις στην εξευτελιστική τιμή όπως την αναφέρεις θα γίνεις φτωχότερος... ενώ στην πραγματικότητα θα γίνεις πλουσιότερος! φτωχότερος κατά 150 euro είσαι τώρα που τον τρως με λαδορίγανη! και όσο πιο πολύ αργήσεις να τον πουλήσεις τόσο πιο φτωχός γίνεσαι! γιατί όσο πιο νωρίς πάρεις λεφτά τόσο πιο νωρίς θα τα επενδύσεις άρα τόσο πιο νωρίς θα αυξήσεις την χρηστικότητα σου! (ως χρηστικότητα του καταναλωτή ορίζεται ο συνολικός κορεσμός που μπορεί να έχει με το θετικότερο ευκαιριακό κόστος πιο απλά όσο περισσότερα -και καλύτερης ποιότητας- αγαθά μπορείς να απολαύσεις με όσο δυνατόν λιγότερο κόστος -όχι μονο σε χρηματικές μονάδες αλλα γενικότερο σε κεφαλαιο- στην μονάδα του χρόνου (εδώ 1 έτος))
ApSiMan Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Επίσης πολύ βασικό είναι να ελέγχουμε την τωρινή αξία του προϊόντος που πουλάμε/αγοράζουμε και όχι την αξία που δώσαμε όταν το αγοράσαμε. Δεν μπορώ πχ να ένα κινητό που αγόρασα 300€ πριν έξι μήνες και τώρα κοστίζει καινούργιο 250, να το βάλω σαν αγγελία 250€ επειδή το έχω μόνο 6 μήνες.....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Γενικα με τις χρεωσεις πολλοι τυποι ειναι ανεκδοτα. Επισης οσες φορες εβαλα αγγελια ειχα παντα σπαμ απο αστειες ανταλλαγες που ο αλλος εδινε οτι ειχε πεταμενα στο ντουλαπι του (τυπου "φιλε σου δινω μια μανισια ψυκτρα απο s478, μια καρτα γραφικων nvidia 8600gt AGP και 2 fan 80mm για την gtx275 σου"). Kαι δεν μου τη δινει το γεγονος οτι μου προτεινει καποια ανταλλαγη που μπορει στην τελικη να την θελω, αλλα μου τη δινει που δοκιμαζει να με πιασει κοροιδο. Ως εκ τουτου, θα προτεινα στο συστημα αξιολογησης να υπηρχε η δυνατοτητα αρνητικης αξιολογησης τετοιων τυπων που περιφερονται στο section με σκοπο να εξαπατησουν αθωους μεσα απο private μηνυματα που δεν βλεπει αλλος. Oι οποιοι ειναι δυνητικοι απατεωνες τυπου στο μελλον να πουλησουν σε καποιον κατι χαλασμενο. Γιατι η νοοτροπια "να πιασω κοροιδο" δεν αλλαζει θαρρω.
Haldol Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Η τιμή είναι εξευτελιστική διότι θέλει ο άλλος καινούριο προϊόν στη μισή τιμή από αυτή που το βρίσκει στα μαγαζιά (και σίγουρα αρκετά χαμηλότερη από αυτή που πλήρωσα εγώ, έστω και με bulk pricing). Προφανώς λοιπόν και δε με συμφέρει να τον δώσω τόσο χαμηλά. Πως γίνεται να γίνομαι πλουσιότερος πουλώντας ένα προϊόν που μου κόστισε Α, για Α-χ, δε το εξηγείς. Δεν είναι ότι τον χρησιμοποίησα, έβγαλε ένα μέρος από την αξία του και μετά τον δίνω, ώστε ακόμα και σε πολύ μικρή τιμή έχω κέρδος (όπως πολύ σωστά λες στο OP). Ο δίσκος δεν έχει δουλέψει, άρα δε μου έχει βγάλει τίποτα από την αξία του. Επίσης μηδενίζεις την αξία των αντικειμένων. Λες ότι αν τον πουλήσω θα είμαι πλουσιότερος κατά 50€, ενώ κρατώντας τον είμαι φτωχότερος κατά 150€. Λάθος. Ο δίσκος που κρατάω στα χέρια μου τι είναι, αέρας; Κρατώντας τον είμαι πλουσιότερος κατά... έναν σκληρό δίσκο. Δεν είναι μόνο τα μετρητά που έχουν αξία στον κόσμο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Η τιμή είναι εξευτελιστική διότι θέλει ο άλλος καινούριο προϊόν στη μισή τιμή από αυτή που το βρίσκει στα μαγαζιά (και σίγουρα αρκετά χαμηλότερη από αυτή που πλήρωσα εγώ, έστω και με bulk pricing). Προφανώς λοιπόν και δε με συμφέρει να τον δώσω τόσο χαμηλά. Πως γίνεται να γίνομαι πλουσιότερος πουλώντας ένα προϊόν που μου κόστισε Α, για Α-χ, δε το εξηγείς. Δεν είναι ότι τον χρησιμοποίησα, έβγαλε ένα μέρος από την αξία του και μετά τον δίνω, ώστε ακόμα και σε πολύ μικρή τιμή έχω κέρδος (όπως πολύ σωστά λες στο OP). Ο δίσκος δεν έχει δουλέψει, άρα δε μου έχει βγάλει τίποτα από την αξία του. Επίσης μηδενίζεις την αξία των αντικειμένων. Λες ότι αν τον πουλήσω θα είμαι πλουσιότερος κατά 50€, ενώ κρατώντας τον είμαι φτωχότερος κατά 150€. Λάθος. Ο δίσκος που κρατάω στα χέρια μου τι είναι, αέρας; Κρατώντας τον είμαι πλουσιότερος κατά... έναν σκληρό δίσκο. Δεν είναι μόνο τα μετρητά που έχουν αξία στον κόσμο. Σχετικα με αυτο θελω να ρωτησω κατι που ξαναρωτησα και δε πηρα σαφη απαντηση. Καποιος/καποιοι συζητουσαν για το ποια τιμη πρεπει να πωλειται ενα galaxy S 1 χρονου με αποδειξη 500 ευρω και υπολοιπο εγγυησης κλπ. Κατεληγαν σε μια τιμη 200-250max που δεν φανταζει παραλογη (ειδικα αυτη των 200). Και ρωτησα το εξης: 250 πωλουταν για μηνες απο τα mediamarkt ολοκαινουργιο, 200 πωλουταν για μια μερα παλι απο τα mediamarkt. Αν εγω που το πηρα στα 200 αποφασισω να το πουλησω με την αποδειξη του (2 μηνων κινητο), ποσο πρεπει να το βαλω, οταν εσυ πουλας το 1 χρονου μεταχειρισμενο 200-250 ευρω? Καμια 270ρα? Και αν ναι, πως θα δωσω αποδειξη κομενη στα 200 ευρω? Καποια πραγματα δεν κολλανε γενικως. Ο αλλος θελει να πουλαει βαση της τιμης που το αγορασε, αλλα το εμποριο ειναι αμειλικτο απτην αλλη. Αναμεσα σε αυτα τα 2 ακρα υπαρχουν παντοτε τα κοροιδα που ικανοποιουν και τις 2 πλευρες. Δηλαδη και τον "μαγκα" πωλητη αλλα και τον εαυτο τους ως αγοραστη "οσο-οσο", χωρις να το πολυψαξουν.
angmar Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Κινητό δουλεμένο 1 ολόκληρο χρόνο, με τρέχουσα τιμή πώλησης καινούριο 250€ και κατέληξαν στα 200€! Δε πάμε καλά, όταν δεν αγοράζουμε εμείς γινόμαστε ξαφνικά πολύ χουβαρντάδες. Οι ίδιοι, είμαι σίγουρος, αν ήθελαν ν αγοράσουν αυτό το τηλέφωνο θα το ζητούσαν στα 150€ και ΑΝ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Κινητό δουλεμένο 1 ολόκληρο χρόνο, με τρέχουσα τιμή πώλησης καινούριο 250€ και κατέληξαν στα 200€! Δε πάμε καλά, όταν δεν αγοράζουμε εμείς γινόμαστε ξαφνικά πολύ χουβαρντάδες. Οι ίδιοι, είμαι σίγουρος, αν ήθελαν ν αγοράσουν αυτό το τηλέφωνο θα το ζητούσαν στα 150€ και ΑΝ. Παντως τοσο πωλειται στις αγγελιες το κινητο αυτο. Tip: Οταν εγινε η κουβεντα αυτη ειχε σταματησει η προσφορα των mediamartk κανα 2μηνο.
papajo_r Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Η τιμή είναι εξευτελιστική διότι θέλει ο άλλος καινούριο προϊόν στη μισή τιμή από αυτή που το βρίσκει στα μαγαζιά (και σίγουρα αρκετά χαμηλότερη από αυτή που πλήρωσα εγώ, έστω και με bulk pricing). Προφανώς λοιπόν και δε με συμφέρει να τον δώσω τόσο χαμηλά. Πως γίνεται να γίνομαι πλουσιότερος πουλώντας ένα προϊόν που μου κόστισε Α, για Α-χ, δε το εξηγείς. Δεν είναι ότι τον χρησιμοποίησα, έβγαλε ένα μέρος από την αξία του και μετά τον δίνω, ώστε ακόμα και σε πολύ μικρή τιμή έχω κέρδος (όπως πολύ σωστά λες στο OP). Ο δίσκος δεν έχει δουλέψει, άρα δε μου έχει βγάλει τίποτα από την αξία του. Επίσης μηδενίζεις την αξία των αντικειμένων. Λες ότι αν τον πουλήσω θα είμαι πλουσιότερος κατά 50€, ενώ κρατώντας τον είμαι φτωχότερος κατά 150€. Λάθος. Ο δίσκος που κρατάω στα χέρια μου τι είναι, αέρας; Κρατώντας τον είμαι πλουσιότερος κατά... έναν σκληρό δίσκο. Δεν είναι μόνο τα μετρητά που έχουν αξία στον κόσμο. Μισό λεπτό να τον πουλήσεις δεν θέλεις? άρα για να θέλεις να τον πουλήσεις (και μάλιστα να μην τον έχεις χρησιμοποιήσει) ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ = είναι βάρος στο laptop και τρωει ρεύμα άρα το να λες είμαι πλουσιότερος κατά 1 σκληρό δίσκο δεν έχει νόημα γιατί ο σκληρός δίσκος για εσένα δεν έχει χρήση... και εγώ (που καμια σχέση με κοτέτσια δεν έχω ούτε θέλω να αποκτήσω) δεν έχει νόημα να πω ότι είμαι πλουσιότερος κατά 1 εκκολαπτήριο.... αυτή την στιγμή χάνεις λεφτά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ... και όσο ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ τόσο λιγότερα αγαθά θα πάρεις. αν τον πουλήσεις όμως θα έχεις 50 euro (τα οποια τα θέλεις) και θα χάσεις 1 σκληρό (τον οποιο ΔΕΝ χρειάζεσαι) πρόσεξε δεν σου είπα να μην τον πουλήσεις 150 euro.. αυτό που λέω είναι από την στιγμή που κανένας δεν τον αγοράζει πουλα τον στην άμεσος ακριβότερη τιμή που κάποιος θα θέλει να τον πάρει! γιατί αλλιώς μένεις με έναν πλεονάζοντα σκληρό στο χέρι.. αυτό ικανοποιεί μεν τον εγωισμό σου αλλα στο τέλος του χρόνου βλάπτει την οικονομία την δικη σου και ΟΧΙ μονο βλάπτει και την οικονομία του αλλου γιατί είτε θα δώσει παραπάνω λεφτά για να πάρει έναν καινούργιο είτε θα πάρει έναν χειρότερο... αν δώσει παραπάνω λεφτά για να πάρει έναν καινούργιο η ελλάδα θα κάνει +1 εισαγωγή προϊόντος από το εξωτερικό (θα πάρουμε σκληρό από τους ιαπονεζους και θα τους στείλουμε κεφαλαια δικά μας που δεν θα επιστρέψουν) ενώ ο δικός σου σκληρός θα κάθεται και πιάνει τόπο άδικα!
angmar Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Η τιμή του στην αγορά είναι 270€ και δεν έχει αλλάξει το τελευταίο τρίμηνο, θυμάμαι που το κοιτούσα σαν εναλλακτική έναντι του Nexus S, αν είναι αγορασμένο το 2012 τα καταλαβαίνω τα 200€. Αν είναι ενός έτους, με τίποτα.
Haldol Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Ε ας μείνει στο συρτάρι μου. Στην τελική εάν είναι να έχω χασούρα, καλύτερα να τον δώσω τσάμπα σε φίλο μου, παρά στο ½ της αξίας του σε κάποιον άγνωστο που πάει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Ο σκοπός της πώλησης [σε αυτή την περίπτωση] είναι να έχω κέρδος, ή τουλάχιστον να μην έχω ζημιά. Όχι να ελαχιστοποιήσω τη ζημιά. Φυσικά εάν είχα ανάγκη τα 50€ θα είχε φύγει ο δίσκος. Σκέψου το αλλιώς. Η αγορά ακινήτων έχει πιάσει πάτο. Έχω ένα ακίνητο που δε το θέλω πλέον, για το οποίο κάποτε έλαβα προσφορά 2.000.000€. Πλέον δε βρίσκω να το δώσω ούτε με 700.000€, ενώ το κόστος του όταν το έφτιαξα, ήταν 800.000€. Δεν έχω άμεση ανάγκη τα λεφτά ώστε να το σκοτώσω και να έχω ζημιά. Οπότε τι θα κάνω, δε θα το κρατήσω κι ας μου είναι άχρηστο; Ή θα το δώσω... απλά για να φεύγει, χάνοντας λεφτά; Η δεύτερη απόφαση είναι αυτοκτονική.
MaXmaD Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 ΚΑΠΟΤΕ ελαβες μια προσφορα με τα ΤΟΤΕ δεδομενα της εποχης.... σκεψου με την ιδια λογικη να πουλουσαν και τα μεταχειρισμενα αυτοκινητα...
achisael Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 ΚΑΠΟΤΕ ελαβες μια προσφορα με τα ΤΟΤΕ δεδομενα της εποχης.... σκεψου με την ιδια λογικη να πουλουσαν και τα μεταχειρισμενα αυτοκινητα... κρατα το και σε 2 χρονια που θα θες να το πουλησεις με το ζορι θα βρεις με 500.000 και απει λεγοντας.. ολα τα πραγματα περνουμε απο αυτα κατι. μην βλεπεις οτι εδωσες 800.000 απο αυτα δεν "χρησιμοποιησες" καποια..; και οσο οτι θα εχεις χασουρα ναι θα εχεις απο κατι που "καθεται" και χρειαζεται να πληρωνεις φορους κτλ.. ενω θα μπορουσες να εχεις στην τσεπη σου ρευστο !
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Συνήθως όλο και κάποια χρήση για μας θα έχει αυτό που πουλάμε. Σπάνια να είναι κάτι το οποίο όντως το έχουμε αποθηκευμένο στο συρτάρι. Εγώ όποτε π.χ. πούλησα κάρτα γραφικών το έκανα για να βάλω λεφτά και να αγοράσω καλύτερη. Αν δεν τη πουλούσα θα αγόραζα τη καλύτερη και τη παλιά θα την έβαζα σε κανα παλιότερο PC η τίποτα τέτοιο.
Cryptic Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 πρόσεξε δεν σου είπα να μην τον πουλήσεις 150 euro.. αυτό που λέω είναι από την στιγμή που κανένας δεν τον αγοράζει πουλα τον στην άμεσος ακριβότερη τιμή που κάποιος θα θέλει να τον πάρει! γιατί αλλιώς μένεις με έναν πλεονάζοντα σκληρό στο χέρι.. Μ'αυτη τη λογική κάποιος μπορεί να προσφέρει ένα ευρώ, και να είναι η μεγαλύτερη προσφορά. Θα πρέπει να τον πουλήσω τον δίσκο ένα ευρώ δηλαδή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα